Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bon Viki

147 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fény az alagút végén Az Oreos fagyi nagy sláger az idén nyáron is, jövőre jó lenne kóstolni mogyoróvajas oreo fagyit is.Szereztem limitált kiadású mogyoróvajas kekszet, egy vendégnek se dicsekedtem el a szerzeményemmel…… KitKat Peanut Butter megismerése óta mogyoróvaj függőnek mondhatom magam,…..
A jó kislányok karácsonyra sok ajándékot kapnak. A rosszak, pedig már karácsony előtt is kapnak ajándékokat :-p Mikor a futár kihozta a nagy kartondobozt az már önmagában örömmel töltött el, de mikor megláttam a két szép dobozt, teljes izgatottság lett úrrá rajtam. Olyan…..
Vendégposzt Boritól, a kő, papír satöbbi blog szerzőjétől Pár hete rendeltem a Tchibo-tól 4 darab húsvéti kiszúrót (a Tchibo-nál kávét is lehet kapni?!). Csak átvételkor vettem észre, hogy ezek olyan nagyok, hogy minitorta-formának is tökéletesek.Húsvét lévén…..
Ajándékba kaptam ezt a szép, mélylila dobozos desszertet, amely Ypsilon barocco névre hallgat. Első látásra valami belga különleges desszertnek gondoltam. De nem! Kérem szépen ez a Mi csokoládénk (mondjuk olyan nagyon nagyot se tévedtem, a csokoládé az belga, tehát valami…..
Bon Viki 2013.11.19 14:37:17
@ERa847: A minőségnek itt is meg van az ára. Egy prémium termék többek között ebben is különbözik egy bármilyen más csokoládétól. :-)
Vendégposzt Boritól és Ágitól Jó szokásnak tartom a Halloweenezést. Bár Magyarországon nem dívik „trick-or-treatelni”, mint az amcsi filmekben, és már gyerek sem vagyok, a csokit és az édességeket nagyon szeretem. Engem nem zavar, hogy eredetileg nem a mi ünnepünk, sőt,…..
A mai poszt főként a játékos kedvű olvasóinknak szól, Fecebook oldalunkon többen is jeleztétek, hogy játszunk-játszunk pár finom csokoládéért. A mostani játék igazán kreatív szerintem, (persze az előző is él még.). A feladat, hogy a régi fejléc megújuljon. Szeretettel és…..
2 hete csak nézegetem ezt a tábla csokoládét. Ki kéne bontani... Meg kéne kóstolni... Csakhogy akkor szembesülnöm kell a ténnyel: a) van olyan kellemes ízű, mint egy átlagos étcsokoládé, és máskor is szívesen eszek ilyetb) vagy pedig az egész valami gusztustalan, csokoládéval…..
ABC Russisch Brot - tanévnyitós keksz Akár az is lehetett volna a cím, hogy Németország orosz kenyere. Jogosan felmerül a kérdés, hogy mi köze ennek az egésznek az oroszokhoz, erre számos magyarázatot találhatunk, a gyártó szerint a legvalószínűbb az, hogy eredetileg "rösches…..
csox Az amerikai szajré 2013.08.10 12:37:51
Amikor az egyik kollégám bejelentette, hogy a születésnapjára egy utazással lepte meg a családja, s a következő hetekben New York utcáin barangol majd, lefizettem. Próbáltam útmutatást is adni neki, de bíztam abban, hogy amúgy is jó dolgokat hoz majd. Mit mondjak? Remekül…..
csox Nyári frontvadász 2013.08.05 09:39:54
Sólyom, Sas, Sky, MIG 21. Utóbbit ajánlom. A kis hatótávolságú repülőgéptípusról elnevezett szelet látszatra olyan, mint egy túró rudi, de túró helyett tejcsokiba mártott kókusz van benne, kb olyan koncentrációban, mint amilyenben a Bountyban, csak anélkül a rengeteg…..
...legalábbis majdnem. Mielőtt ugyanis fejest ugranánk a Young-féle sématerápiában jelenleg számon tartott a 18 séma világába, pár általánosabb kérdést még meg kell válaszolnunk. Mi is az a korai maladaptív séma? Hogy alakul ki? Mi tartja életben? Mit csinál velünk a séma?…..
A német Bahlsen cég családi vállalkozás, amely több mint 120 éve foglalkozik minőségi kekszek gyártásával. Először aggódtam, hogy unalmas lesz ez a cégtörténet (szokásos felsorolás, ki mikor kit vett meg), de a múltjukban keresgélve nagyon sok érdekes történet került elő.A…..
A csomagolásról már megint Willy Wonka jutott eszembe, legalábbis a hangulata mindenképpen olyan vurstlis. Gyerekkorom éled fel újra, látom, ahogy a sok kölyök nyalókával, vattacukorral, színes édességekkel (köztük én mindhárommal) szaladgál a parkban a körhinta és a…..
Vendégposzt Szilárdtól Debrecenből Sokak szerint Itáliában készítik a legfinomabb csokoládékat. Tavaly jó sorsom úgy hozta, hogy egy kis időt ösztöndíjasként Bécsben tölthettem és ott volt szerencsém megízlelni a CioMod csokoládét. A CioMod vaníliás csokoládé egész…..
csox Válság vs Happy end 2013.01.27 02:14:59
Igen, van Válság nevű csoki. És nomen est omen: mindössze 30 forintba kerül. A vicces az volt, hogy éppen azon a héten fedeztem fel, hogy van Happy End nevű csoki is, szintén harminc pénzért. Te beleharapnál? Én naná, hogy kipróbáltam! Azon túl, hogy minden tiszteletem az…..
Két amerikai fiatalember, Brett Beach és Tim McCallum a Madécasse chocolate alapítói, valamint a Peace Corps (Békehadtest) önkéntesei. Több mint 10 éve Madagaszkáron élnek, mára már a sziget az otthonuk lett. Az ő céljuk elsősorban az volt, hogy a szegénységen…..
Vendégposzt Pralinétől Lindt Hello Berry Affair, vagyis szeder és cseresznye érzéki találkozása lágy fehér csokoládé ölelésében.      Na, jó, nem egy romantikus filmről van szó, hanem - szerintem - az idei nyár egyik legjobb csokoládéjáról.Már a…..
Pár évvel ezelőtt az egyik kedvenc blogom a retro gastro volt, ott sokáig nagy sikernek örvendtek az olvasói posztok, ezért gondoltam, hogy talán Nektek is lenne kedvetek a chocologia történelmébe beírni magatokat :-D Amennyiben ellenállhatatlan vágyad támad, hogy másokkal is…..
Milka Tender íz variációk: Milch Nuss Schwarzwälder Tiramisu Sajnos az utóbbit égen-földön nem találtam, de az vigasztalt, hogy legalább ezeket nagyon jó áron sikerült vennem 160 Ft helyett csak 85 Ft volt. Most csak 3 Tendert hasonlítok össze, majd a negyediket egyszer…..
Május 25-26.-án került megrendezésre egy újabb csokis hétvége. Mi vasárnap, gyereknapon mentünk megnézni a csokiplázát. A rendezvény a földszinten az üzletek közötti téren helyezkedett el. A kis színpadon folyamatos programok várták a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Sok…..
Folytatódjon akkor a nagy Lindor tesztelés, az első 5 gömb után következzen az újabb csapat. Szerencsére még így is van választék bőven, alig győztem őket végigkóstolgatni (ezt se gondoltam volna, hogy egyszer ezt fogom mondani Lindt termékekre :-). Kicsit meg is gyűlt…..
A Lindt & Sprüngli cégtörténetéről már írtam régebben, ott említést nyert a Lindor is, de eddig még a különböző ízekről nem alkottam véleményt. Röviden, a Lindor golyó főbb jellemzője, hogy a ~13 grammos kemény csokoládéburokban lágy krémes töltelék van.…..
A csomagolás ötvözi a modernséget és az egyszerűséget. A „high choc energy” felirat stílusa fiatalos, míg a csomagolópapír anyaga és a logo alatti kép hagyományos. A fantázianév felkeltette az érdeklődésemet, de hiába néztem az összetevőket, csak annyi az érdekes benne,…..
A tábla logóját látva elsőként azonnal a Charlie és a csokigyár című film plakátja jutott eszembe, meg is néztem, de valami sántított. Láttam benne a hasonlóságot, de nem volt az igazi, nem hagyott a dolog nyugodni......több nap múlva lelki szemeim előtt láttam a csoki…..
A chocologia csoki kvíz a hétvégén lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt és a beküldött válaszokat! A helyes megfejtések:1. Melyik nem német márkájú csokoládé?a. Camille Bloch2. Miért háromszög alakú a Toblerone?c. Svájci Alpok hegyeit ábrázolja. 3. Melyik…..