Regisztráció Blogot indítok
Adatok
encsi72

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jeszenszky Géza, az Antall- kormány volt külügyminisztere, az első Orbán-kormány washingtoni nagykövete és hazánk jelenleg izlandi és norvégiai képviselője a Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének magántanára, az egyetem díszdoktora. Az egyetem tavaszi félévében…..
Proszektúra Uzsorások 2011.08.07 09:19:00
Mostanában egyre többet hallunk a falusi uzsorás-ügyekről. Például csak az ózdi rendőrkapitányság néhány hónap leforgása alatt hét akcióban huszonöt olyan embert leplezett le és fogott el, akik haszonszerzés céljából többek rászorult helyzetét kihasználva a sértetteket…..
encsi72 2011.08.10 16:58:25
@neoteny: a szakmabeliek bizonyára tudják, hogyan lehet természetben törleszteni :))))))

A bankárok még inkább: A kies Petneházy klub arról lett hírhedt, hogy a bankárok oda járnak ki - örömlányokkal.....
Ott aztán lehet uzsorást fogni, méghozzá alsógyatyában...
(talán rendőrök is olvassák:)))
Hahaha

Sőt, az egyik közeli településen is lakik néhány lakásmaffiózó...

Így van, pontosan az uzsoráról van szó :)))))), amit a Ptk. és a Btk. is nevesít. A bűncselekmény a hatályba lépés után megvalósult.
  Szeretném javasolni az illusztris Közgáz COOL List készítőinek, hogy a BCE unalmas kis gólyái helyett rakják fel jövőre Nouriel Roubinit is a listára. Igaz hogy Roubini nem corvinusos,de nem lenne ez rossz senkinek, hiszen valószínűleg ő a világ legmenőbb közgazdásza: a…..
 Remélem, nem sokan látták hétfőn az ELMŰ „fizetett hirdetését” a Hír TV-n, aminek a címe: Panaszkönyv. A műsor állítólag fogyasztóvédelemmel foglalkozik. Ennek ellenére ott volt egy előre megírt forgatókönyv szerinti riport a "sötét" oldaltól:…..
"Hogyan tegyük tönkre a gazdaságot két hónap alatt?" - tettük fel a kérdést egy hónapja.Hát így. Vagy így.Jean-Claude Trichet és Ben Bernanke, az Európai közponi Bank és a Fed elnökei  És még van egy hónapunk tököt vakarni is.Ez a forintblog történetének…..
encsi72 2010.06.07 20:33:28
@Perillustris: pártállástól független tényezők nem befolyásolják a forint árfolyamát - két hónap alatt?
encsi72 2010.06.07 23:47:42
@Perillustris: lehet.
Ha szabad néhány megjegyzést...
Érdemes megtekinteni pl. a VIX, S&P 500, EURUSD változását, pontosan április 26-tól. Ami ott látható, tükröződött a forint árfolyamában is. Ha nem lett volna választás, és itthon nem történik semmi, ebben a környezetben akkor is gyengül a forint - valamivel kevesebbet, de az irány világos.

Az úgynevezett "kommunikációs hibák" (politikusok, korábban MNB) ezt a folyamatot erősítették fel.

Mindezt tetézte a CHF rendkívüli erősödése (párhuzamosan a forintgyengüléssel), ami jól látható az EURCHF charton.

A jelenlegi CHFHUF árfolyam ezen folyamatok eredője.
  Csütörtökön még úgy tűnt, Kósa Lajos kijelentése valamiféle megtervezett koncepcióba illeszkedik: „Szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük.” Görögország emlegetésével persze…..
60 napja, március 31-én adták át a friss-ropogós-többszázmilliárdba került autópályát, az M6-ost. Bevallom, én azt hittem, az alagutakkal lesznek majd problémák, mert  ugye ott van az a pár méter vizes lösz az alagutak felett ... de nem, nem ez történt. Az M6-os…..
Judit megdöbbenve tapasztalta, hogy tudta nélkül mások is lakhatnak otthonában. Bár lakását 2003-ban vásárolta, az oda korábban bejelentett férfit sehogysenem hajlandó onnan kijelenteni a Népességnyilvántartó. Így viszont párját nem tudja oda bejelenteni. A Homár sajnos nem…..
encsi72 2010.05.28 07:29:21
@Mylady: "ha a polgár igazolja, hogy a lakásába bejelentkezett személy ténylegesen nem lakik ott"

Hogyan tudja igazolni a polgár?
encsi72 2010.05.28 07:34:30
@olvasó - Bikicsunáj Bój: "Ha egyszer megjelenne a lakásban, hozna magával egy széket meg egy tányért, ő attól már életvitelszerűen lakna ott, és kirakatni sem tudnád."

Ennyire egyszerű? Akkor ez a megoldás a kilakoltatás ellen: nem szabad lakcímet változtatni.