Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-MCsaba-

3 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bársonyszék Állam az államban 2013.09.12 12:30:00
Budapest Magyarország fővárosa. De egyben Budapest egy önálló állam is, amely saját szabályait rákényszeríti a környezetére, miközben olyan lehetőségeket kínál, amelyek a máshol élőknek nem adathatnak meg. Pedig anno, a középkori Magyarországon még elképzelhetetlen lett…..
Bársonyszék A rosszpolitikus 2013.09.04 17:14:53
Csak az Ő képét látod a hirdetésekben. Csak Ő tud segíteni a gondjaidon. Ő mindenre kínál megoldást. Ő egy sablonos politikai teremtmény: Ő a rosszpolitikus. Valamiért divatos lett a mai magyar politikában is showelemekkel politizálni. Ezek lettek a fő programpontok az érdemi…..
A statisztikák szerint sokan nem akarnak ma dolgozni Magyarországon. És mellettük vannak sokan olyanok, akik csak „félig akarnak” dolgozni, azaz csak a közfoglalkoztatás és a közmunka keretein belül képzelik el a megélhetést. Persze, ha elfogadjuk azt a nézetet, hogy tényleg csak…..
-MCsaba- 2013.08.15 17:03:29
@Sir Galahad: 3. Ugyanezt a pénzt ösztöndíj formájában adjuk oda nekik, ők eközben piacképes szakmát tanulnak, majd elhelyezkednek a munkaerőpiacon a jelenlegi közmunkás illetménynél magasabb bérezéssel, ezáltal jobb életminőséget biztosítva számukra és még a közösbe is tudnának adni egy keveset.

Legalábbis az én "Ideális Magyarországomon" ez lenne a következő fokozat. :)
-MCsaba- 2013.08.15 17:18:48
@barli: @Void Bunkoid: @pizzaboy: A sablont módosítottuk, a sötétbarna foltokat pedig kiszedtük hipóval. Köszönjük az észrevételeket és további kellemesebb olvasgatást kívánunk! :)
-MCsaba- 2013.08.15 22:31:17
@Sir Galahad: Mindenki képezhető, csak meg kell találni, hogy mely terület kedvez neki. És itt nem kell ám bonyolult dolgokra gondolni! Sokaknál csak az esély hiányzik, egy lehetőség, amit ha megadunk nekik, kimászhatnak a slamasztikából saját erejükből. A közmunka intézménye pedig - ahogy a fenti írás is taglalja - erre jelenleg nem alkalmas.
Mindig is rajongtam a sportautókért. Kecses formák, bámulatos technikai megoldások és elképesztő sebesség. Aki egy ilyet birtokol egy különleges klub tagjának érezheti magát. De ennek a tagságnak komoly követelményei vannak! Ez egyik patinás olasz autógyár például csak egy…..
Kumin szerint Hajrá, Japán! 2011.03.12 14:46:00
Megint bánatról, de ez most nagyon komoly. Volt szerencsém Japánban járni bő egy évvel ezelőtt. Távolról is már nagyon kedveltem ezt az országot, a tárgyi kultúrájukat, a szenzációs konyhájukat, de a közvetlen benyomások minden elképzelésemen túltettek. Hivatalos úton voltunk…..
Minden nap tanulunk valamit. Ma éppen felébredni tanultunk.Bár eddig minden interjúban lelkesen ecseteltem, nem lesz bemutatkozó napja a gyermek-, ifjúsági és családi csatornának március 15-én.Itt véget is érhetne a mai bejegyzés, de hogy legyen valami pozitív kicsengése is, bár…..
Lassan vége a téli parlamenti szünetnek, azaz egyre közelebb lépünk a tavaszi ülésszak két meghatározó vitájához: az ígért reformokról és az új alkotmányról. A kormány hamarosan konkretizálni kezdi azokat a lépéseket, amelyeket ugyan soha nem fognak megszorításnak nevezni,…..
Már egy hete csak az új bejegyzésen töröm a fejem, és közben gyűlnek, gyűlnek a mesélnivalók. Rengeteg terv született, némelyik elindult a megvalósulás felé... de haladjunk sorban.1. Legtávolabbi tervekElső és legfontosabb fegyvertény: megszületett az őszi alapstruktúra,…..
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
1.Miközben folyamatosan dolgozunk az m2 megújításán és az ősztől érvényes új rendszer felépítésén, kénytelen vagyok tudomásul venni, hogy 2011. január 1-jétől vagyok intendáns, vagyis hiába igaz, hogy a gyermek-, ifjúsági és családi csatorna kialakítása a…..
Azok aztán vannak tömegével... most még több, mint a bizonyosság. Egyik kolléga féltő és jószándékú leveléből idézek - nyilván név nélkül. Vitaalapnak sem rossz.Ha érdekel, (ha nem,) elmondom, hogy őrültségnek tartom az egész napos ifjúsági csatornát. Talán még nem…..
-MCsaba- 2011.01.07 16:47:40
@mirmurr: én még kiegészíteném azzal, hogy a mai 20-as 30-as generáció véleményét is bele kéne venni. Azokét, akik bár még nem feltétlenül szülők, de átélték, hogy miből álltak az ún. ifjúsági műsorok '90 után a különböző adókon, miként változtak a dolgok. A nézők elvesztése is egy folyamat volt.. :)
„Gratulálni jöttem, mert ön rendkívül ügyesen hiteti el a magyarokkal, hogy fontos az, amit gondol és tesz. Hogy múlik azon bármi! Nagyon tehetségesen csinálja.” Frei Tamás új könyvében az orosz Gazprom elnöke ezekkel a szavakkal kezdi ultimátumszerű mondandóját,…..
A köztévé egykori sportriporterét a Digisport mellett a TV2 is megszerezte. A Kreatív információi szerint Vitray Tamás felfedezettje a Naplónak fog riportokat készíteni. "Szántó Dávid a fiatal televíziós generáció egyik legtehetségesebb tagja, örülünk, hogy a jövőben a…..
Volt nekem egy tévészerelő haverom, ő mesélte, hogy amikor nyugdíjas mamák telefonáltak neki, hogy baj van, Zsoltikám, nagy baj van, akkor tízből kilencszer a következő volt a probléma:A mama kis horgolt csipketerítővel díszítette a tévét - A kis csipketerítőre rárakott egy…..
Az elmúlt húsz év sok tekintetben a demokrácia és a jogállam paródiája volt. A Fidesz arra tett ígéretet, hogy ennek véget vet. Mégis ezt a mentalitást folytatják. A Fidesz erőből kormányoz. Ahogy korábbi cikkünkben kifejtettük, az Alkotmánybíróság jogkörének csorbítása…..
Kifordított ország Temetőbiznisz 2010.11.02 10:05:00
Halottak napján után egészen aktuális a hír...Tudjuk, ma egy temetés súlyos százezrekbe kerül. Az ember nem mérlegel, szeretteinket el kell temetni, a végtisztességet meg kell adni, még ha mélyen bele kell nyúlni a pénztárcánkba.De vajon jogosan kérnek el horror összegeket a…..
-MCsaba- 2010.11.02 14:16:57
@Birca Maxval: na ezt meg én nem tudnám megszokni - valahogy olyan kényelmetlen (ha ez a jó szó rá..) lenne egy légtérben lenni az elhunytakkal. Biztos egyénfüggő...

A temetkezés meg egy tuti üzlet, mivel egyszer mindenkinek szüksége lesz rá, és itthon a tuti üzleteket az utolsó cseppig kihasználják bizonyos szolgáltatók (tisztelet a kivetélnek). Az pedig teljesen érthető, hogy az érintett nem fog nekiállni reklamálni ilyen helyzetben.
Ma éjfél körül lesz egyéves a blog. Tavaly november első vasárnapján határoztam el, hogy belevágok, s miután az akkor rendszeres éjszakai ringatások között akadt egy kis szünet, valamikor éjjel megírtam a nulladik bejegyzést. „Nagyon nem örülök ennek a blognak. Mi a…..
IDDQD It's fuckin' rock and roll 2010.10.27 22:57:41
Nem tudom eldönteni, hogy ez most egy Chevrolet-reklám, vagy WTCC-reklám, vagy micsoda, de az biztos, hogy csak emiatt kéne egy olyan kategóriát nyitni az Oscaron, hogy a legjobb két perc, amiben kínaiak autókkal pacmaneznek élőben. It's fuckin' rock and roll!   ..