Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vl

1083 bejegyzést írt és 257 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó: Valuska Gábor   Kemény Zsófi ma a Facebook-oldalán tette közzé Egres Béla, a rejtélyes Jövő Generációja Egyesület képviselőjének levelét, aki nem kevesebbet állít, minthogy a Provokátor Figyelő felhívásának eleget téve nyomozásba kezdett és így jutott el a könyvhöz (ami amúgy már bő két…..
A világon egy évben kétmillió könyv jelenik meg a Wikipédia szerint, ebből Magyarországon tizenkétezer. Ennek a töredékét sem vagyunk képesek elolvasni, de hogy még tovább nőjön az elolvasásra váró könyveink listája, választunk három könyvet, amit nagyon szeretnénk magyarul…..
A 2002-ben Nobel-díjjal jutalmazott Kertész Imre fő művét, a Sorstalanságot 1973-ban visszadobta a Magvető kiadó, írja a Librarius. A Sorstalanságot végül 1975-ben a Szépirodalmi adta ki, egyébként a bibliográfiáját nézve Kertész a kilencvenes évek közepétől masszív…..
Vasárnap rendezik meg a III. Országos Slam Poetry Bajnokságot, ezért a döntőig bemutatjuk egy-egy videóval az indulókat, összesen 26-ot.  Az első négy döntőst itt mutattuk be>> A második négy itt jött>> Szegedi Fanni a mobiljáról izzítja a közönséget, minden…..
Vasárnap rendezik meg a III. Országos Slam Poetry Bajnokságot, ezért a döntőig bemutatjuk egy-egy videóval az indulókat, összesen 26-ot.  Az első négy döntőst itt mutattuk be>> Basch Peti a balkezesek világfájdalmát adja elő versben. Tényleg, az egész világ…..
Vasárnap rendezik meg a III. Országos Slam Poetry Bajnokságot, ezért a döntőig bemutatjuk egy-egy videóval az indulókat, összesen 26-ot. Az eddigi két verseny győztese, Saiid (intejrúnk) és Horváth Benji, az erdélyi slambajnok automatikusan kerültek a döntőbe. Az idei bajnok…..
  Eltűnt pár napra a világ egyik legjobb, de minden bizonnyal legmegosztóbb írója, Michel Houellebecq. Egy francia rendező kitalálta, mi történhetett vele valójában, és egy nagyon vicces túszdrámát forgatott a sztoriból. A filmet látnia kell mindenkinek, akinek az Egy sziget…..
A debreceni egyetemista, Hegel Noémi kérte a segítségünket, a szakdolgozatához kell egy kérdőívet kitölteni. EZT A KÉRDŐÍVET. Azért is fontos válaszolni a 23 kérdésre, mert egyszer majd mi is megismerhetjük a dolgozat konklúzióját! Dan Brown Angyalok és Démonok regénye…..
Ezzel a címlappal jelent meg az új Batman: Future's End #1, aminek a történetét Ray Fawkes és Scott Snyder írták. A borítót Jason Fabok jegyzi. Bruce Wayne folytatja harcát a bűnözés ellen, de nem minden veszély nélkül áll bele a háborúba.  ..
Gyerekeknek készítettek kifestőt: az Iszlám Állam (IS) keresztre feszít egy férfit, megmutatják a bostoni robbantás után nagy botrányt kavart Rolling Stone-címlapot, sőt még a Zero Dark Thirtyből is ismerős akciót, Oszama Bin Laden elfogását is megrajzolták. A korábban…..
Paulo Coelho: Az alkimista Athenaeum, 2014, 174 oldal, 2490 Ft Fotó: www.paulocoelho.com Paulo Coelho elmagyarázta, hogy lett Az alkimista óriási sikerkönyv, és megdöbbenésemre, pont olyan semmitmondó választ adott, amilyenek a regényei. Az ismert brazil spirituális írót…..
Kertész Imre: A végső kocsma Magvető Könyvkiadó, 2014, 404 oldal, 2792 HUF   Kertész Imrét augusztus 20-án a legmagasabb magyar állami kitüntetéssel, a Magyar Szent István Renddel tüntette ki Áder János összeszedtük az öt kedvenc Kertész-könyvünket). A…..
Könyves magazin 2014. nyár Színes, 96 oldalas magazin, csak könyvekről és írókról Mit találsz a magazinban? Grecsó Krisztián és a Viharsarok Interjú Sofi Oksanennel és Szegedy-Maszák Marianne-nal Bemutatjuk Kun Árpádot X-Men és a másság A modern fantasy…..
KönyvesBlog Beyoncé verset írt! 2014.08.29 13:05:50
A CR Fashion Book ehavi számában Beyoncé menő ruhákban fotózkodik, ahogy egy divatmagazinban kell (az újságot a Vouge korábbi főszerkesztője készíti). Viszont az anyagot nem béna kérdésekkel vagy az énekesnő pályaképével egészítik ki, hanem Beyoncé versével, amibe a…..
Germans and humor — it’s a complex problem. There are some very good comic writers in Germany, but German culture has a neurotic relationship with humor. Ma mikroblogosodtunk egy kicsit, de ezt az interjút olvassátok el: Jonathan Franzen kérdezi Daniel Kehlmann-t (Hírnév, A…..
Szuper kocsmakvíz lesz a Margó fesztiválon! 2012. június 9-én 19 órától nyilvános összecsapást hirdetünk Buda és Pest között irodalmi kocsmakvíz formájában a Duna két oldalán, a Szatyor Bárban és a Púder Bábszínházban. A verseny lényege, hogy Buda és Pest…..
 A videóban a slammer Színész Bob (Horváth Kristóf) mondja szövegét az éjszakában. Június 7-én este 10 órakor a Corvintetőn ő is ott lesz a Kedvencek temetője néven futó egészen különlegesnek ígérkező slam poetryn. A fellépőknek egy-egy évfordulós költő versét kell…..
 A kép klikkre nagyobb lesz. Eredeti megjelenés: Könyves magazin harmadik szám. ..
  Május 3-án Győrben indul Kubiszyn Viktor Drognapló című önéletrajzi-dokumentumregényének rendhagyó országos irodalmi és drogprevenciós körútja. A körút célja, hogy regényen keresztül, annak ürügyén minél nyíltabban és minél gyakrabban beszélhessünk a…..
A Könyves magazinból már a harmadik szám jelent meg a könyvfesztivál előtt, és annyira szeretjük ezt az újságot, hogy amikor csak lehet, megünnepeljük. Ma (április 24., kedd) ezt a Toldi moziban tesszük este 10-kor Grecsó Krisztiánnal és Závada Petivel. A Belle Belle zenél…..
Fotók: Valuska GáborA norvég Jo Nesbø a skandináv krimi sztárja. Hiába a feltételezés, Nesbø már Stieg Larsson sikertrilógiája előtt piacra dobta első krimijét. Az általa teremtett Harry Hole eddig kilenc könyvet élt meg. Egyik regényéből az Oscar-díjas Martin Scorsese filmet…..
vl 2012.04.19 21:39:30
@artismaffia: igen! kösz, javítottuk
 Idő+hely: április 20. 19:00 IMPRÓ – kreatív töltőállomás (1066 Budapest, Ó utca 4.) Ajánló: Tudod-e, ki az a kardalosnő, kintornás, kártyamester vagy éppen handlé? Hogyan élt egy grófnő, gyorsíró vagy táncmester? Miben hasonlít egy mai bébiszitter az egykori…..
Április 20-án, a könyvfesztivál ideje alatt új eseménnyel bővül Budapest pezsgő, tavaszi kulturális élete. Az első Kis Könyves Éjen 21 kis könyvesbolt hosszú nyitva tartással, egészen éjfélig várja az érdeklődőket számos kulturális programmal, koncerttel, külföldi és…..
Örkény István születésének 100. évfordulójára emlékeznek április 5-én a közmédia csatornái. Az m1 Örkény 100 című műsora az egypercesek stílusát idézve rajzol portrét az íróról, és levetíti az Örkény-novellákból készült Az ember melegségre vágyik című filmet is…..
A nemzetközi piacon akarja árusítani a Warner Bros. televíziós ága a Vészhelyzet formátumát, írja a Deadline. Minden idők egyik legsikeresebb kórházas sorozata így akár minden országban saját történetet kaphat.Az 1994-ben bemutatott tévésorozatot három tehetséges profi ember…..