Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Briff

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A „Katolikus válasz” elnevezésű internetes felületen egy névtelen és egy aláírt cikkben azzal vádoltak meg négy papot – köztük engem is – hogy „szentségtörő gyakorlatot” népszerűsítünk Magyarországon. Többen is biztattak, hogy írjak valamit válaszképpen; nem is feltétlenül a magam védelmében (bár az…..
Briff 2017.11.27 11:49:54
@studiorum: "Szentségek méltó felvétele" - pont ez a lényeg. Ki a méltó? Isten kegyelme/bűnbocsánata nélkül semmi. A farizesuok pedig korlátozni akarják Isten bűnbocsánatát. De Krisztus azért halt meg, hogy a legutolsó, legméltatlanabb bűnös is visszakerülhessen a menyegzős asztalhoz!
Annyira sokat mondó, hogy az asztaltól taszítunk el olyanokat, akik szeretnének jönni, de a mi szabályaink alapján nem jöhetnek!
Igen, a KV farizeus, mert nem Isten van az életük középpontjában, hanem saját maguk.
És ez is mennyire farizeus: az elvált újraházasodottak akkor jöhetnek az asztalhoz, ha szűzességet fogadnak! Ez pontosan az, hogy olyan terheket akarnak más nyakába tenni, amit ők maguk nem hordoznának.
Briff 2017.11.27 14:01:08
@khamul: A házassági kötelék fennállását az egyház nem elő-, hanem megállapítja. Ugyanígy az érvénytelenséget is! Ez egyházjogi szabályozás, nem dogmatikai!
Az, hogy a házasság valójában érvényes-e, nem egyházjogi folyamat eredménye!
Egy bántalmazó házasságot azonnal érvénytelenítenek a gyakorlatban.
Szerintem itt fejlődnie kéne a dogmatikának, hogy legyen világos, hogy amit Isten egybekötött, azt ember nem választhatja szét, de tudjuk, hogy képes rá, mert az ember minden köteléket képes szétszakítani. A Választott Nép meggyilkolta a Messiást!
Kedves Ferenc atya! Köszönöm a Jezsuita blogon írt válaszát a magyar kasperistákkal foglalkozó cikkemre, ugyanis a téma rendkívüli fontosságú. Azt gondolom, hogy különleges időket élünk: az előző két pápa pontifikátusához képest (ezekről van emlékem) ma aránytalanul sok vita folyik a katolikus…..
A Harman (a JBL, az AKG, a Lexicon és sok más hangtechnikai márkanév tulajdonosa és működtetője) azt állítja mai bejelentésében, hogy birtokában van egy olyan technológiának, ami a veszteségesen tömörített zenei anyagokat (főleg az mp3-ról van szó) úgy helyreállítja,…..
művész-ember Rajtunk múlik! 2013.04.22 09:22:04
Bolyki Gyuri írása Két dolog történt a közelmúltban, ami tisztázó gondolatokat indított el bennem. Az egyik, hogy a facebook-on valaki kiposztolta ezt a felvételt: A másik, hogy Laci öcsém felhívta a figyelmemet egy blogon megjelent írásra, mely Gerendás Péter…..
Az Arturia biztosan az egyik legjobb fej szoftvercég a zeneiparban - nemrég például felfedeztem egy bugot az újonnan kiadott Spark dobgépükben,  és néhány nap alatt küldték hozzá a javító patchet -, most pedig stílusosan búcsúznak a Moogtól. A két cég közti megállapodás…..
Hogy ne maradjunk szöveg nélkül sem, komment-klasszikusunkat, rozsamarcit idézem e helyütt: "Legóék a kezdetek óta ismétlik önmagukat city, sw és kitudja még, milyen téren. Szóval ha vége lesz ennek a lájkolós korszaknak, majd megint jönnek a vasútállomások felüljáróval,…..
Briff 2012.05.07 17:46:27
Ezer éve az volt az (egyik) oka annak, hogy elkezdtem írni ezt a blogot, hogy nem találtam olyan tartalmat a nagy magyar internetben, ami a legóról a magamfajta egyszerű, a legóért távolról rajongó embereknek szól. Olyanoknak akiket igazából nem érdekel, hogy mi az a snot, mit jelent…..
A világ (legókereskedelmi szempontból biztosan) boldogabbik felén a legórajongók legnagyobb örömére újabb négy nagy legóáruház nyitja meg kapuit májusban. És hogy mi itt a legóugarban igazán csorgassuk a nyálunkat, ráadásként nem is akármilyen készlethez (továbbá pólóhoz,…..
Büszkén feszített az ülésen, kezei keményen markolták a kormányt, jobb lába padlóig taposta a gázpedált. Elszánt tekintettel meredt előre és meg volt győződve arról, hogy időben fog érkezni, sikerülni fog a bevetés... (Nagyobb csomag keretén belül, alig másfél angol font…..
Az új Friends-vonal, mint tudjuk, főképp a lányokat hivatott bevonni a legózás gyönyöreibe. Ez kétségen kívül helyénvaló, a LEGO hosszú évekig kutatta az új célcsoport igényeit, és ehhez mérve fejlesztette ki az új Friends-készleteket. Az én véleményem kicsit azért…..
Múlt hétfői, a Brandenburgi kaput bemutató posztunk páratokat gondolkodára (sőt, építésre!) sarkallt arról, hogy vajon milyen magyar épületet lehetne az Architecture sorozatban kiadni. Nos, van egy jó, meg egy rossz hírem. A jó az, hogy nekünk, vásárlóknak van beleszólásunk…..
Azt gondolom, a blog olvasói közül sokan szívesen dolgoznának annál a vállalatnál, melynek munkavállalói előtt nyitott a lehetőség napközben egy kis Legozásra. Egy kedves olvasónk küldte e rövid szösszenetet, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Kommenteljétek bátran, pro és…..
Briff 2011.12.27 23:59:19
@hatvannyolckilencvennégyeske: Éppen hogy a legózástól lesz olcsóbb a percdíj, ha segít, hogy a munkával töltött idő hatékonyabb, kreatívabb legyen.
Vagy csak elérni, hogy City-ben is ilyen állatkert legyen, mint ami jövőre várja a LEGO-ba belekóstoló ifjúságot: Nem tudom, hogy a panda kell-e jobban, vagy a teknős borogatással :) Esetleg a torokgyulladásos kis-zsiráf. Persze, ha kérdezitek, itt a blogon úgy is letagadom.…..
Bandisoma a karácsonyi szezon egyik várható nagy kedvencét játszotta végig. Akár magadnak, akár másnak szánod, érdemes végigolvasni a kritikát.Az első végigjátszásom, fogadjátok szeretettel és ésszerű kritikákkal! :D Ezt a készletet valójában azért vásároltam meg,…..
A modellvasút világából tértem vissza a LEGOéba, és eltartott egy évig, mire újra vasutas lettem - persze kockamód. Több készletet is beszereztem, ezek közül most önkényesen kiragadok egyet.I. AlapadatokNeve: Személyvonat (Passenger Train)Sorozatszám:  7938Témakör: …..
Bár nem teljesen önszántunkból, de változtatnunk kellett a blog külalakján, ennek erdményét már látjátok is. Nem az a komplett re-design, amit korábban terveztünk, hanem egy átmeneti, gyors megoldás. Egyszer majd tényleg előállunk valami teljesen újjal. (Hogy mikor, azt nem tudom…..
Briff 2011.10.26 17:35:06
@Tier: Valóban, a google plus és facebook linkek tényleg a malware egyik fajtája :) - az idő többségét ők viszik el.
Habermas és Ratzinger  Először is kézenfekvő egy pillantást vetni a miénkhez hasonló történelmi helyzetekre, mármint ha vannak ilyenek. Mindenesetre érdemes egészen röviden kitérni arra, hogy Görögországnak is megvolt a maga felvilágosodása, az istenek által alapított jog…..
Érdekes szerkezetek tűntek fel a minap előrendelésre az Amazon.com-on: Mintha nem láttuk volna ezt a gépet egyetlen 2011-es legós előrejelzésben sem. Vagy valakinek ismerős ez a kamion? Láttad már őket valahol tán? Mondjuk a tévében? Ha azt mondom Transformers, dereng valami? …..
Segítünk egy kicsit a ma klón-árusításba kezdett Hasbronak: Hammer megmutatja, milyen a rossz klón. Figyelem, ez egy rendkívüli és rendhagyó végigjátszás: EGYETLEN ELEMÉBEN SEM LEGO!Lelövöm a poént: klónt csak az ellenségednek! Azért ezt később még árnyalni…..
Most, hogy már mindenki látta a subbán/velveten/istentudjahol, mi is közzétesszük, ezt a legújabb, ám csak második legjobb covert. Lakatos Márk Fluorita Lux ftw.Felhívom kedves olvasóink figyelmét arra, hogy (i) a videón RedAster ékszerek naygszámban találhatók, (ii) Fluor nem…..
Délelőtt linkeltünk egy végigjátszást az általunk is nagyon várt 5771 Hillside Houseról. Abban lapul egy kis videó a LEGO legújabb fejlesztéséről, a csengőszóról, amit nem tudom mindenki látott-e. Szerintem nem, pedig nem nehéz belátni, micsoda mérföldkő ez harminc évvel a…..
Sokszor kifejtettem már, hogy legóval foglalkozó blogként nemcsak a futó- és elmúlt készletekkel, tehetséges, vagy kevésbé tehetséges alkotókkal kell foglalkoznunk, hanem a jóval tágabb összefüggéseket is érdemes figyelnünk, hiszen a legó legalább annyira érdekes…..
Egy éve már, hogy először foglalkoztunk az 1987-ben, a Pajtás újság által kiadott LEGO Kristály Magazinnal. Akkor csupán két lapot, azt is ollóval megdolgozva tudtunk mutatni. Azóta ketten is elküldtétek nekünk a teljes kiadványt. Az erős, és akkoriban ritkán látható…..
Bár a legóval fegyverkezés visszatérő és hálás téma a blogon, most kivételesen nem teoretikus kérdések feszegetése végett kerülnek tankok a posztba.A Mechanized Brick mögött álló srácok például a fejükben felhalmozott legó-tudást úgy próbáláják pénzre váltani, hogy…..
Újabban úgy elszaporodtak az ősrégi készletek a blogon, és oly nagyszerűen eljátszik velük mindenki, hogy ugye ezt olvasva én se tudtam ellenállni a kísértésnek, és megszületett ez. Ami persze csak tovább fokozta a nosztalgikus vágyakozást. 2010 óta gyűjtök újra, a régi…..