Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sudve

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megjelent a hírekben, hogy a Veszprémi Állatkert nem engedett be fogyatékos embereket kedvezményes jeggyel, hanem tagsági igazolvány hiányában a teljes árú jegy kifizetését követelték a vendégektől. Ez a helyzet nem csak Veszprémben létezik, hanem Budapesten is. Nézzünk az eset mögé és beszéljünk…..
Sudve 2018.09.20 16:42:48
@agent_x: És pontosan ezzel indokolták pár évvel ezelőtt, hogy az úgynevezett érdekvédelmi szervezetek tagságához kötötték a kedvezményt. Merthogy túl sok mindenkinek volt hatósági igazolványa (tartós betegség, vagy fogyatékosság okán), így túl sokan vehettek igénybe kedvezményt.

De azért felmerül a kérdés, hogy miért azokat szívatják plusz körökkel, akiknek egyébként is nehezebb a helyzete - mert valamilyen fogyatékkal élnek -, pont elég adminisztratív teendőjük van ahhoz, hogy a nekik törvényben garantált juttatásokat megkaphassák. Erre kapnak a nyakukba még egy intézni valót, merthogy az adott szervezetbe be kell lépni, tagdíjat kell fizetni.

Egyébként is érdekes, hogy pl. a laktózérzékeny gyerek után pont ugyanannyi családi pótlékot kap a szülő, és pont úgy elmehet vele 10 éves koráig GYES-re, mint egy súlyosan, halmozottan sérült gyerekkel, na és akkor jönnek itt az Állatkerti belépőkkel, hát már nem lenne mindegy, ha ott is megkapnák ugyanazt??
Ez akar lenni a gyerek, bármilyen formában próbáltam is célozgatni rá, hogy hát ez a két csoport nem igazán metszi egymást :-)))))))))))))))))) Úgyhogy végül is miért ne, egyszer mindenből kell egy első, lehet, hogy ő lesz az első focista agysebész. Vagy agysebész focista? Tegnap…..
Sudve 2012.06.17 22:00:41
@Chipie: Még nem kaptuk meg, de nagyjából azért lehet tudni. Magatartás változó, szorgalom példás, matek és környezet biztosan kiv.megfelelt.
A magyart nem tudom, mert a külalak egy hányás, de az olvasás-szövegértés-tollbamondás felmérőket kiv. megfeleltre írta. Ének és tesi jól megfelelt, rajz és technika megfelelt (mocskosul nem érdekli az egész készségtárgy téma). Pénteken lesz évzáró, majd beblogolom. Pömpöllér sem kapta még meg?
Sudve 2012.06.18 20:50:01
@Chipie: Most van, ez a hét, meg a jövő hét. Nektek?
GazPömpöllér & co Tipikus 2011.10.20 13:16:00
Ez amúgy teljesen jellemző rám, akik ismernek személyesen is, csak röhögnek, hogy amikor rámtorlódnak a tennivalók, akkor egyszerűen kimenekülök a szituból, mert ha már túl sok mindent kéne csinálnom, akkor nem csinálok semmit sem, hanem elkezdek valami totálisan mást, na hát…..
„Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha.” Szeretet Kisfiunk ! Ezt a levelet most neked írom. Szeretném megköszönni neked, hogy voltát nekünk és velünk voltál. Sok…..
autózz! Veszélyes beparkolók 2011.03.29 08:22:00
Mindenki ismeri azt a szituációt, amikor egy forgalmas útra kell kihajtani lámpa nélkül és percekig semmi nem akasztja meg a sort. Ilyenkor jól jönne, ha lenne hely felgyorsítani,  hogy biztonságosan vehessük fel a főút tempóját. Hátrány az is, ha valami akadályozza a…..
Praxis Kisfiunk halála 2011.01.25 06:00:00
A mi történetünk 2009. februárjában kezdődött és 2009. október 6.-án ért véget a 6 napot élt gyönyörű kisfiúnk halálával. A terhességem rendben zajlott, majd a 32. héten volt a kötelező ultrahang vizsgálat, amin kiderült, hogy elzáródott a köldökzsinór és nem…..
Csetten és az... Akkor itt 2010.08.21 14:56:45
Sok sok nagyon kedves levelet kaptam, hogy miért nem folytatom a blogot, és én nem válaszoltam egyikre sem, vagy ha válaszoltam, akkor talán csak annyit, hogy majd. Hát akkor most majd van. Eddig azért nem írtam, mert nagyon nem tetszett ez nekem, hogy publikus ez a blog, elejétől fogva…..
Történt pedig, hogy Imrééknél a tanítónéniék még elsőben eldöntötték, hogy kiegészítő foglalkozásként néptáncot fognak tartani. Profi tanárt kértünk fel erre, meg is fizettük rendesen négy éven át, ő Ildikó néni a helyi néptáncegyüttes művészlelke. Ildikó néni…..
Sudve 2010.05.09 20:33:11
Csetten és az... Nemiszerv 2010.03.16 07:36:00
Imre minden osztálytársnőjének gondosan elmondta, hogy hamarosan meg fogják műteni Gábort. Nem azt mondta, hogy a "fütyüjét", a "bügyüjét" vagy egyébb gügyögős intim házihasználatú szót. Nem, azt mondta jó hangosan "meg fogják műteni Gábor nemi…..
És tényleg csak a legjobbakat mondta. Nincsen a kisfiúnak kromoszóma problémája, karyotípusa 46 XY.Sajnos csak "kinti" képet tudok a gyerekről mutatni...Mindenkinek nagyon köszönöm a drukkolást!!! :)..
Ezen, amit a férfivá nevelésről ír a Velvet, és még azon is mélyen elcsodálkoztam rajta, hogy Lucia egyetért ezzel a közhelygyűjteménnyel. Nem értek egyet azzal, hogy előre gyártott panelekbe kényszerítem azért a gyerekeket, mert történetesen fiúknak születtek. És nem…..
Csetten és az... Ez az 2009.09.27 20:00:24
az este amit nagyon rég óta vártam.  amiben nagyon bíztam. és amire nagyon készültem. holnaptól más lesz. és én is...
Sudve 2009.09.27 21:12:24
?
kérgestest I. anyu jelentkezik 2009.02.16 13:33:00
Elnézést a hosszú hallgatásért, nincsen semmi baj, csak éldegélünk bele a világba, és valahogy nem született belőle bejegyzés. I. már régóta jár, és kezd beszélni, ez persze most, ha jobban belegondolok, nem csak egy, hanem több külön posztot is megérne, de dióhéjban…..