Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rudymester

22 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint 5x10: Bungie 2019.06.29 21:14:44
Legutóbb kcisit megkavarodott a számozás az E3 miatt, a 9-es Checkpointra ráküldtük a 11-est, mert az E3-ra gyorsan rá akartuk dobni a show-t értékelő beszélgetésünket, és a 10-es adás akkor még bőven vágólapon volt. Ez lett ugyanis talán a leghosszabb adásunk, mindennel együtt két és negyed óra,…..
2015 tavaszán indítottunk Grathtel a Checkpoint podcastet, és akkor még azon poénkodtunk, hogy vajon abbahagyjuk-e még a tizedik adás előtt vagy csak a 25. után adjuk fel. Ehhez képest elég jól állunk, tavalyelőtt volt a századik adás, tavaly a százötvenedik, és mindkettőt élőben vettük fel,…..
IDDQD Checkpoint 4x31: Humansoft 2018.12.31 16:41:30
Az év utolsó Checkpointjában egy különleges magyar fejlesztőcéget tárgyaltunk ki. A Humansoft 24 éve alakult, még mindig létezik, és továbbra is játékfejlesztésből él - ritka teljesítmény ez a játékiparban. Aki annak idején játszott a Fatal Abysszal vagy még korábban a Super Riderrel, annak ismerős…..
Nem tudom, érzékeltétek-e, hogy mostanában több az időjárási szélsőség, és a világpolitikában is mintha egyre idegesebbek lennének az atomhatalmak, nem is beszélve a hazai állapotokról. Mindez egyértelmű jele annak, hogy az univerzum kezd kibillenni egyensúlyából, aminek oka nyilván az, hogy Sasát…..
A Commodore 64 végnapjai itthon elég mozgalmasak voltak, sok játékfejlesztő tette oda magát a kilencvenes évek elején pár emlékezetes játékkal - leginkább kalandjátékokkal. Bár ezek között gyakran említik A Gályát is, alkotója, Olessák Róbert kevésbé ismert itthon, mint mondjuk Rátkai István, pedig…..
Rudymester 2018.02.12 20:09:36
@inframazsola: Érdemes valamelyik podcast alkalmazást használni, ott megvan a cím mellett a tartalom is.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Szűk egy hete indítottuk el Patreon-kampányunkat, ami egészen elképesztő rajtot vett (aki nem tudná, mi ez: itt írtuk róla, itt meg az oldal.). Ma értük el a 100 támogatót, a kampány 572 dollárnál tart. Nagyon, nagyon köszönjük mindenkinek, ilyet magyar Patreon-kampányban én még nem láttam, és…..
Az idei Star Wars Celebration rendezvénysorozat négy napjának legkülönlegesebb, legérzelmesebb és — igen — legtöbb mosolyt és nevetést előcsaló programja a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill megemlékezése volt karácsonykor elhunyt színésztársáról, barátjáról, filmbéli ikertestvéréről, Carrie…..
Ha már az előző podcastadásban többször előjött John Romero, a Doom és a Quake egyik alkotójának neve (mert ugye a legendás Kornelia volt a vendégünk, aki egy emlékezetes meccsen cipóra verte a jó Johnt), ideje posztolnom ezt a képeslapot, amit pár hete kaptam/kaptunk. Maga Romero küldte az…..
Rudymester 2017.04.14 06:41:19
Furdancs Blog Porzsák házilag 2017.01.10 05:00:00
A történet úgy kezdődik, hogy meglepem a feleségemet karácsonyra. Ez egy remek lehetőség, hogy mások mellett saját magamnak is örömet okozzak, ha tudok kettő az egyben ajándékot vásárolni. Na, nem egy sörbontóra gondoltam, hanem inkább egy porszívóra. Abból is olyanra, amit a körfűrészemre is hozzá…..
Ha számodra is a nyugalom szigetét testesíti meg a könyvtár, ez tetszeni fog neked! Mit jut eszedbe először a könyvtár szóról? Csend? Hosszú és telepakolt polcok? Történetek, álmok, tudás, információ?  Nos, egy pekingi építész csapat számára első szempont egy könyvtár esetében, hogy nyugalmat,…..
Nagy távolságra szóló utazásnál nálam mindig előjön az örök dilemma, azaz mi a fontosabb: repülővel hamar odaérni valahova és ott eltölteni plusz egy napot, vagy menjünk inkább lassabban és élvezzük az elsuhanó tájat? Idén belefutottam ebbe a problémába, mivel az Amerikai Egyesült Államok…..
Amit utálok, az a távirányítóimban az elem csere. Évenként 40 ilyet dobok ki, pazarlás, környezetszennyező és mindig elfelejtek magammal vinni egy adagot lemerülés esetére. Ilyenkor Murphy jól tökön rúg, majd mikor összegörnyedek, fejbe térdel, ami a levegőben a gép leesését jelenti. Hihetetlen…..
Ismét egy újságbemutató, gondolhatnátok elsőre, de inkább lehűtenék mindenkit: nem érkezett a magyar - meglehetősen döglődő - nyomtatott sajtó piacára egy új, minőségi kiadvány amely a vasútmodellezésről szól, hanem inkább itthon is belecsöppenünk a gyűjtögethető és összerakható modellek, jelen…..
Rudymester 2016.09.29 07:17:28
@juba01: Szerintem költséghatékonyabb a mozdony+trafó helyett kezdőkészlettel kezdeni. Abban már van 2-3 kocsi, meg egy alap sín mennyiség.
Rudymester 2016.10.05 21:20:37
@SplashyEarth: Gondolom a fa kibontásához nem kellett a következő számot megvenni. :) Amúgy bakterház lesz a kis kunyhó.
Valami elindult a Netflixen, a The Blacklist már magyar felirattal is elérhető a Netflixen, szóval ha lassan is, de csak őrölnek a malmok. Ha valaki talál másikat, kommentben jelezze pls.  ..
Holnap jön az új Doom, ami persze leginkább a régiek miatt érdekes. A Doom (és a Doom II) a játéktörténelem egy fontos mérföldköve, megállója, hovatovább világítótornya, fárosza. Szinte mindent megírtak már erről a játékról, magyarul is megjelent a Masters of Doom című könyv, itt a blogban is volt…..
Rudymester 2016.05.13 07:38:12
@ComLo: VFX-1 sisak, amit te keresel. Nemrég valamelyik hazai oldalon volt egy 15 ezer forintért. Ma már nem nagy élmény, inkább csak poén. :)
Hancunak köszönhetően csodálatos, ún. kötreblog-kontentet találtam a Frostshockon: a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium 12b osztálya Hearthstone-tablót készített. A képre vagy ide kattintva nagyobb méretben is megcsodálható, a tanárok által tanított tantárgyakra a kártyák leírása utal (pl.:…..
Rudymester 2016.05.13 07:28:38
@BitPork: A podcast remek dolog rádió helyett. 4-5 éve nem hallgatok rádiót, helyette 12 tematikus podcastot választottam, ahol nincs reklám és csak az van, ami érdekel. Én is szeretek olvasni de vannak helyzetek, amikor ez nem lehetséges, mondjuk fűnyírás közben. :)
Hát hiába van szép új stúdió, csak ki kell azt még tapasztalni. Az eheti Checkpoint-adásban Grath valamiért háttérzúgást kapott csomó helyen, pedig semmit nem csináltam másként, mint korábban (tehát csakis ő cseszhetett el valamit). Amit tudtam, kiirtottam, de pár helyen benne maradt, nézzétek el…..
Egy lelkes vasútbarát, Kocsis Attila mert nagyot, igazán nagyot álmodni és 2012 augusztusában elkezdte megtervezni Budapest új látványosságát, a 300 m²-es Miniversum terepasztalt. A cél az volt, hogy egy olyan…..
Már kilencedszer jelentkezünk videojátékos podcastünkkel, amit az E3-ról frissen hazaérkezett Grath-tel vettük fel (megvágni aztán kicsit tovább tartott egy családi nyaralás miatt, bele is csúsztam a hétvégébe, de azért tartjuk a kétheti ütemet). Az adást nyitó hírblokkban…..
Nem mai darab, de ma olvastam róla így aztán nem ússzátok meg és veletek is megosztom. Bizonyára sokan tudjátok, hogy a Google-nek van egy Street View szolgáltatása ami annyit jelent, hogy városokat, országokat járhatunk be egy autós szemszögéből. A Google járművei rengeteg utat…..
Ha az Indie Retro Newsnak hinni lehet, nemrég élesedett ez az oldal, amiről elindulva mind a 12 klasszikus Dizzy-játékot végig lehet tolni böngészőben. Aki nem tudná: Dizzy egy mászkáló tojás, aki a róla elnevezett nagy sikerű sorozat főhőse volt a nyolcvanas-kilencvenes években.…..