Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akimoto

143 bejegyzést írt és 1529 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a blogbejegyzés nem az, hanem egy e-mail-mellékleteképpen kapott cikk, amely megtetszett nekem. A cikk közérdeklődésre számíthat, érdemes hát elolvasni. Itt csak azt jegyzem meg, hogy az emberek szerencsésebb része több-kevesebb kóválygás után az egyéniségüknek jobban…..
Ma nász volt, azaz esküvő. Megvolt. Nem vittem magammal fényképezőgépet. Legalább öten fotóztak. Na, erre gondolva hagytam itthon a masinát. Ám rájöttem, hogy olyan vagyok, mint a lekötött kezű olasz, aki közismerten nem tud beszélni gúzsba kötött kézzel. Hogy is tudna, ha…..
utó ősi rege ősi módra 2013.08.26 20:48:54
csak a felét láttam a "Rege a csodaszarvasról" c. táncjátéknak  a szabadtéri szinpadunkon - a "Makói muzsika" sorozat  záróelőadásaként: kicsit fáztam is, éhes is voltam, hazajöttem szünetben, telefonálni is, közben el is telt az idő, nem mentem vissza (rövid is volt…..
akimoto 2013.08.29 14:04:27
gond/ol/a, úgyis megbeszélünk mindent újra :)

Sok múlik az előadáson.
www.youtube.com/watch?v=kM6dddz1a1w Latinovits, igaz, nem táncolja, hanem elmondja Juhász Ferenc: A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujában egy részletét. Kárpótlásul kerestem ki neked.
Mickey webnaplója Névbélyezgőm 2013.08.26 15:21:36
Másnak pecsétgyűrűje van, nekem meg egy automata-pecsételőm. Akkor készíttettem a bélyegzőt, amikor mellékfoglalkozásban dolgoztam cégeknek, amelyek számlát kértek.  Éveken keresztül kiválóan működött. Igaz, hogy a számlaszámomból egy egyeset elsinkófált a…..
Mickey webnaplója Hét végén 2013.08.25 14:13:35
Reggel hétágra sütött a nap, mostanra hétágra beborult, hogy holnaptól hétágra essen az eső.  Ez a hét ágra valahogyan a napsütéshez kötődik, bár nehéz megmagyarázni, hogy mitől oszlana a napsütés ágakra, és éppen miért hét ágra. Jobb híján a misztikához…..
Mickey webnaplója Nem mindegy 2013.08.20 17:39:30
Nem mindegy, hogy azt mondom: Egyöntetű, vagy, hogy ön egy tetű. Nem mindegy, hogy köhögve röpülsz, vagy röhögve köpülsz. Nem mindegy, hogy tengeri csata csúcspontja, vagy csengeri tata púpcsontja (ez meg mi lehet?)  Nem mindegy, hogy kecsesen ringó fecske, vagy recsegve fingó…..
akimoto 2013.08.20 18:38:09
akimoto 2013.08.20 20:09:00
„Néha elgondolkodom korunk frenetikus dokumentum-gyűjtő, mindent lekattintó mániáján (főleg, mióta nem kell elcaplatni kétszer is a boltba és súlyos összegek fejében nagy tömegben tárolni a fakuló kliséket...): talán egyenes arányban van a "mindent kidobó" másik…..
Mickey webnaplója Álomfejtőknek 2013.08.14 07:37:34
Ember legyen a talpán, aki meg tudja mondani, hogy egy ember egy éjszaka folyamán hányféle álomképpel él. Többnyire csak a legutolsóra emlékezünk, az ébredéskorira. Vagy arra se.  A ma éjjeli álomképeim közül rendhagyó módon háromra emlékszem vissza Először egy…..
A Google kalligráfiájával megemlékezik Erwin Schrödinger 126. születésnapjáról. Az ő elhíresült gondolatkísérlete teremtette meg a Schrödinger macskája szókapcsolatot. A kísérlet a Heisenberg-féle határozatlansági relációval foglalkozik. Azt próbálja meg elemezni.…..
Mickey webnaplója Agytorna 2013.08.11 17:43:18
Már Grätzer József  SICC c. könyve se az igazi. Az ígért szórakoztató időtöltések és cseles csalafintaságok ellenére megoldatlanul marad a címlaptól a hátsó fedőlapig mindvégig: melyik kiadó jegyzi a művet. A másik csalafintaság, hogy a belső címlap alighanem…..
Mickey webnaplója TÖBBET NEM, NA! 2013.08.06 14:19:48
Két témám kezd lerágott csonttá lenni. Az egyik ilyen halál komoly. Maga a halál, a meghalás. Évekkel ezelőtt figyelmeztettek is rá: „a vég akkor is eljön, ha többé nem említed”. Én meg arra gondoltam, azért jó az idő múlásával emlegetni a kaszást, merthogy ne lepődjön…..
Hazaérkezvén a nyaralásból visszatért a kánikula. A héten be kellene fizetni még egy csekket, de nincs kedvem kimászni az erős UV-vel pörkölő napra. Még a HÉV-megállóig se. Pedig a postán légkondicionálás van, hacsak másképp nem döntenek a postáskisasszonyok.  Olykor…..
utó kötés és kötés 2013.07.30 23:13:54
betervezett hajmosásom közben adták le este a filmet, az Oldás és kötést - Domján Edit, Latinovits, ez a két tiszta arc nézett egyszer csak rám, azaz inkább egymásra a 21. századi képernyőmről... a 60-as évek elejéből... nem tudtam a filmet úgy végignézni, ahogy illett volna,…..
akimoto 2013.08.01 17:25:19
Összetett problémák ezek.
retronom.hu/node/13495
Lehet válogatni, melyiket nézzük meg újra.
minden vasárnap este van valami zene a zenepavilonban, de csak egyszer u.n. komolyzene: hegedű-zongora koncert (persze nem nagyon értem én ezt a felosztást, mert engem talán sokkal inkább felvidít mint az ellenkezője, aminek persze akkor "vidám"zenének kéne lenni, vagy ha elfogadjuk a…..
Vannak furcsa emberek, akik beállnak valamire, és belebetegednek káros szokásaikba. Most nem a piásokra, bagósokra és drogosokra gondolok, hanem azokra, akiket a tévében láttam annak idején. Egyikük pl. félt a szélkerekek tövébe menni, és – úgy látszik – felkeresett különös…..
Mickey webnaplója Erémi szállás 2013.05.15 19:49:29
Érdekesen indult a nap. Egy nappal később mentem vérvételre, mint kellett volna, mert tegnap nem értem rá. A legfiatalabb egyetemistát vittem vizsgázni Piliscsabára. Nem foglalkozott senki a késedelemmel, nem is tűnt fel senkinek. Nekem viszont feltűnt, hogy a szorgalmas takarítófiú…..
Ha felrakok egy posztot – amely többnyire egy témát dolgoz fel a szükséges terjedelemben – vagy kommentek nélkül marad, vagy kap néhány észrevételt. De ha Levi unokáról készült digitális fotót teszek a facebookra, kb. tízszer annyi lájkolás, megosztás, hozzászólás…..
Mickey webnaplója Ejtőzős nap 2013.05.03 15:07:25
A tegnapi tizennégy órás szemgyötrés után ma kifejezetten elvonási tüneteim vannak. Tegnap fejeztem be egy könyv olvasását, lektori véleményezését. Tizenegy után lettem kész vele. Ehhez képest a mai nap tele van „lyukasórákkal”. Reggel kiszúrtam, hogy milyen rajzos…..
utó Marosom 2013.05.01 20:05:03
Hogy lehet egy folyóhoz ragaszkodni? mikor az másodpercenként változik... Hogy lehet egy folyóban megtalálni az állandóságot annak is, abban is,  aki csak nézi.Igaz, már vagy 70 éve... 10-szer kicserélődött sejtekkel... (s közben még egy azóta felépitett drótkötélpályára is…..
Mickey webnaplója Tojásos nokedli 2013.05.02 13:28:45
Tőlem lehet tojásos galuska is, secko jedno [hú, a lengyel egész másképp írja: wszystko jedno], mivel a két szó azonos. Mint ahogyan a nokedliszaggató és a galuskaszaggató is ugyanaz a hagymavágó deszka. Volt. Anyám idejében, amikor a nokedli tésztából csíkokat toltak a…..
utó hát... 2013.04.29 22:57:32
hát...nem volt valami jó napom. pedig nagy része a rég óta vágyott Szegeden telt el... már rosszul kezdődött, amikor a korai ebédelésem után, az utcai teraszról (ami most nem volt valami nyugalmas, egy közeli épitkezgetés miatt-  a lépcsőn felügyeskedve, az ajtóban, a…..
Mickey webnaplója Visszafelé 2013.04.26 19:43:39
Ha Isten is úgy akarja, posztom befejeztével még ma elkezdem a korrekcióra kapott anyag kijavítását.Most írom napi blogbejegyzésemet, mert már elolvastam a szokásos bloggerek írásait. Megvacsoráztam, előtte hazamentek a fiatalok, akik itt jártak, vettek egy porszívót, korábban…..
Egyszer Nemeshegyi Péterrel arról beszélgettünk, hogy nagyon jó hasznát vehetné az ország, ha nemzeti teológiával rendelkezne. Talán nem tévedek, amikor azt mondom, valahogy a néplélekbe plántálva kapná az evangéliumot. Ez belőle szólna, a magyar világkép motívumait…..