Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zalancelot

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegyük a szívünkre a kezünket. Ezt azért kevesen hittük volna.  Amikor már teljesen mindegy, mit gondol, vagy mit mond az ellenfél, kitalálunk egy orbitális hazugságot és a szájába adjuk. Amikor már a valósággal köszönő viszonyba se hozható dolgokat, sima történelemhamisítást lehet úgy beleböfögni…..
Nagyon sok cikk foglalkozott a mai tesztben bemutatott két készülékkel, amelyeket nem szeretnék ismételni. Jelen cikket a kíváncsiság hívta életre, tudjátok az a fajta kíváncsiság, amire ha a tapasztaltabbak mondják előre a végeredményt, te akkor is magadnak akarod kitapasztalni, hogy hogy is volt…..
Elhíresült kiírása volt az osztrák boltoknak a rendszerváltást közvetlenül megelőző magyar bevásárlóinvázió tapasztalataként: magyar, ne lopj! Sokan vitatják ugyan hitelességét és valóságalapját, de sajnos személyesen volt alkalmam megtapasztalni igazságát. Az egyik Billában tátottuk a szánkat - mi…..
Zalancelot 2020.12.13 14:23:58
@Picnic: Mert kell a technológiájuk!
Leginkább ebben vagyunk tőlük lemaradva, a magyar gazdaság hatékonysága csak akkor lesz képes hozzájuk felzárkózni, a az ő fejlett technológiájukat képesek leszünk széles körben elterjeszteni.
A NÉBIH „borigazgatója” nemrég gyakorlatilag lesöpörte az asztalról a magyar piacon még inkább újdonságnak számító narancsborokat és pét-natokat. A szükségesnél talán arrogánsabb kinyilatkoztatásra kicsit megbolydult a honi boros közeg, a hullámok pedig egészen a tengerentúlig értek...
Zalancelot 2020.08.29 08:06:36
@ká. zé.: A héjon erjesztés elsősorban a kék szőlőkre jellemző technológia, de a fehér szőlőktől sem idegen.
Csak egy 24 órás héjon tartás képes egy fokkal emelni a must cukorfokát, emellett az ízanyagok kioldódása is intenzív. Természetesen csak makulátlanul egészséges szőlő esetén érdemes vele foglalkozni, hiszen ellenkező esetben inkább öngól a művelet.
Én rendszeresen héjon áztatok, ha lehetséges, bár a fehér szőlő teljes héjon kierjesztésével még nem próbálkoztam.
Az Irsai amit említettél kimondottan alkalmas a héjon erjesztésre, az illatos , zamatos fajtajellege miatt.
A koronavírus-járvány kezelésére a világ országai és tudományos szakemberei eddig háromféle stratégiával álltak elő. Ezek közül az egyik már megdőlt, a másik pedig mellékhatásai miatt kivitelezhetetlennek látszik, és lassan egyértelműen meghaladottá válik. A harmadik stratégia összetett,…..
Zalancelot 2020.04.05 10:22:57
@Megbolondoult V. Orbán pápa:

Ha az országos tiszti főorvost autentikus forrásnak tekinted, akkor 2020 első negyedévében a halálozások száma a koronavírussal együtt is alacsonyabb, mint az előző éveké, 2018: 37009, 2019: 37795
A Hír TV-ben készült a napokban interjú a címben említett tudós emberrel. Abban a tévében, ahol a riportalanynak nem kell összeroskadnia a műsorvezető kérdéseinek súlya alatt. Jelen esetben Velkovics Vilmos is – kérdések helyett - készséggel adott további ötleteket az amúgy arra rá nem szoruló magát…..
Zalancelot 2020.02.17 17:03:36
@MAXVAL bircaman közíró: Felhívom a figyelmedet, hogy ez már megtörtént. Úgy hívják, hogy Momentum!!
Zalancelot 2020.02.18 06:56:40
@FILTOL: Márpedig az a néhány külföldről dotált NGO annyi 1%-os támogatást se nagyon tud felmutatni, mint egy jobb (településfejlesztő, lokálpatrióta stb) alapítvány.
Innentől egyértelmű, hogy milyen célokat szolgál!
A közismert tévéreklám jelmondata így hangzik: „Az ön méretére igazított üzleti megjelenés.” Egy kellemes színészhang pedig bemondja a ruhabolt címét, szemközt a képviselői irodaházzal, a pesti hídfő északi oldalán. Erről jutott eszembe egy sajtófotó, amelyet nemrégiben a Zalai Hírlapból vágtam…..
Az év végén az államok, sőt vállalatok vezetői valamiért szükségét érzik, hogy szóljanak az ő népükhöz, alkalmazottaikhoz. Ezek a beszédek normálisan nem tartalmaznak semmi különlegesen nagyívű gondolatot. Ez adja éppen a kihívást...
Zalancelot 2020.01.04 10:25:44
@wolves84lb: Talán fiatal lehetsz, hogy nem emléxel rá.
Nyilván nem Orbán zavarta ki az oroszokat az országból ,de a Nagy Imre temetésen elmondott beszéde nemzetközi viszhangot váltott ki.
Vagy a Lánchidi csatára sem emléxel ahol a rendőrök keményen gumibotozták?
Vagy a Kerekasztal tárgyalásokon való részvétele is csak diszlet volt szerinted.

Tagadhatod, de Orbán vastagon benne volt a rendszerváltás folyamatában.
Az ellenzéki kerekasztal oldalán, de akkor még inkább a liberálisok táborában.
Zalancelot 2020.01.04 11:07:31
@MAXVAL bircaman közíró: Nem értünk egyet.
A komcsik keményvonalas társulata, Grósz, Fejti, Ribánszki is a rendszerváltás főszereplői voltak, igaz ellenkező előjellel.
Gondolj csak Grósz fehérterrorral fenyegető beszédére, miután sokaknak megtelt a gatyája.

Antall éppen Gönczel együtt került a folyamatba, miután a régi történelmi pártok bejelentették újraszerveződésüket, a Kisgazda Pártnál tájékozódtak régi kötődésük szerint. Id. Antall József kisgazda miniszter, menekült ügyi kormánybiztos volt, Göncz pedig a forradalom alatt politizált a kisgazdáknál. Miután volt politikai tisztánlátásuk, azonnal felmérték, hogy nem a Kisgazdák lesznek akik a rendszerváltást dominálni fogják.
Így Antall az MDF-ben, Göncz az SZDSZ-ben pozicionálta magát.
Abban egyet értünk, hogy a Fidesz akkortájt a fióaka SZDSZ volt.
Fábry Sándor figyelemre méltó interjút adott egy alig nézett televíziónak. A beszélgetést november 5-én sugározta a Fix TV, és azzal keltett feltűnést, hogy a magát jobboldalinak valló humorista okult az önkormányzati választás eredményéből. Mint oly sok konzervatív értelmiségi, ő is megcsipkedte a…..
Zalancelot 2019.11.13 23:17:40
@Etniez: Ahogyan Hadházy mutatta!
Nincsenek olyan értelmes határok, ami a progresszív adózást működőképessé teszi.
Ha magasan húzod meg a határt, nem érdemes bevezetni, mert többe kerül, mint amennyit hoz.
Felhívom a figyelmedet, hogy a gazdag emberek, nem SZJA-t fizetnek, osztalékot vesznek fel, vagy egyszerűen elrejtik a jövedelmüket.
Ha alacsonyan húzod meg a progresszivtás határát, akkor azzal a gazdaságot fojtod meg, mert az bőven megfirkálja azokat a kékgalléros kvalifikált szakembereket, akik a hátukon cipelik a magyar gazdaságot.
Több műszakot vállava, túlórázva enyhítik azt a jelen levő szakember hiányt, ami amúgy is gátja a további fejlődésnek.
Ha ez a réteg érdektelenné válik abban, hogy többet dolgozzon, nem csak a költségvetés fog rosszabbul járni, de azok a szegényeb rétegek is, akinek kevesebbet ad a lineáris adózás, mert kevesebb fog jutni szociálpolitikára is, amivel őket lehet támogatni.
Zalancelot 2019.11.13 23:35:56
@Etniez: Miért ne lehetne?
Terroir jellege így lehet a LÉ-nek, ami nem mindegy, hogy kit boldogít!
Pozsgai Zsoltban az önkormányzati választás estéjén eltört valami. Azt mondta el egy interjúban, amit az év elején Varga István ügyvéd, a KESMA-kuratórium elnöke szintén kifejtett. Nincs ínyükre a lebutított kormányzati kommunikáció, a különbség csak az, hogy a főkurátort azonnal kirúgták, az írót…..
Zalancelot 2019.10.28 18:53:31
@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Mondd, Te a holdon élsz!
Falvakban a lakások több ,mint 2/3 ában ott az internet, csak az egyedülálló idős emberek nem tájékozódnak ezen a felületen.Ballib funkcik és aktivisták! Ha-ha ha! Még Fricsesznek sem, pedig náluk van pénz paripa fegyver, minden ami kell,-sincsenek aktivistái a falvakban! De legalább is a kisebbekben biztosan nincs.
Ballibek teljesen láthatatlanok, talán tudják hogy felesleges erőfeszítés lenne. Választási kampányban néhány szórólap, amit a postás hord ki, és ezzel ki is fújt az összes erőfeszítés.
Papírral nem él a falusi ember, ráadásul azok a szórólapok, amiken szédíteni igyekeznek a pártok, túl kemény az alternatív felhasználáshoz.
Csak a tapasztalat ami játszik.
Néha az is elég, hogy nem mindíg a zsebükben kutatnak, mint a ballibek idején, sőt néha valamicskét még hajítanak is eléjük, ami néha igaz csupán üvegggyöngy.
De azok a falvak, ahol alkalmas pogármestert , testületet választottak, azok bizony az elmúlt időkben láthatóan fejlődtek, mert a forrás, a pályázati lehetőség manapság lényegesen több, min a ballibsik idején.
Ennek az Istennek idejében a ballibnek nem fog babér teremni a vidék Magyarországán!
Zalancelot 2019.10.28 19:21:41
@Fülig José: Elmondom, hogy tudd, etnikailag erősen nem sújtott falvakban lámpással is alig találsz közmunkást!
Bár ami igaz, ami igaz, a pálinkaforradalom többet nyom a latban, mint 5 kiló szóróanyag, vagy egyéb propaganda.
  A 2018-as év politikai szempontból igen hevesre sikeredett. Volt minden, mint a búcsúban. Országgyűlési választás, Sargentini-jelentés, az évtizedekig alvó ügynökként tartott Állami Számvevőszék kormányzati bevetése az ellenzéki pártok ellehetetlenítési céljából, és még számtalan olyan esemény,…..
Zalancelot 2019.01.04 20:29:54
@JFK-alapítótag:
Egy politikus, pláne, ha botcsinálta, nem feltétlenül lesz profi politikus.
Ettől függetlenül tisztességesnek kötelező kellene hogy legyen.

A tapasztalat azt bizonyítja, hogy mára csak gátlástalan törtetők törekednek politikai pályára, a tisztességesek óvakodnak tőle, mint ördög a tömjénfüsttől!

Mennyivel vállalhatóbb egy másik maffia szekerének tolása?
Zalancelot 2019.01.05 08:51:21
@JFK-alapítótag:
Ez a meghatározás lehet akár egyfajta ismérv, bár nem minden pontjában helytálló.
Bár a mostani rezsimre jó néhány pontja ráillik, nagyon messze van attól, hogy fasisztának merje bárki is minősíteni.
Cincáljuk tételenként:

Az internet, a közösségi média világában média ellenőrzéséről beszélni több mint butaság! (Nyilván a szerző amikor ezeket papírra vetette, még nem feltétlen volt így)

Szerinted a NATÓ az USA érdekelt abban hogy Magyarországon fasiszta rendszer alakuljon ki, hiszen ők követelnek a hadsereg számára komolyabb költségvetést, nagyobb súlyt a nemzetgazdaságon belül?

A politikai hatalom kiterjesztése a gazdaságra? Magyarországon?
Ez viccnek is rossz!!
A Magyar gazdaságot a multik uralják!!!
Mondhatnám azt is oda a szuverenitásunk, mert ha ennek a multinacionális gazdasági elitnek az lenne a célja és érdeke, hogy Magyarországot megfojtsa, bármikor megtehetné!
Ami itt folyik az sokkal inkább egy nemzeti burzsoázia kiépítésére tett elég sikeres kísérlet, de elsősorban pártfinanszírozási céllal, hiszen a baloldal csődje is a pénz és paripa hiányara vezethető vissza.
Jól tudja ezt Orbán is, hogy ameddig a sok eszkimó- kevés fóka elvén a baloldali pártok, lehetőleg minél több, marakodnak a politikai megélhetés minél kisebb koncán,addig ő biztosan nyeregben lesz!

A munkaerő elnyomása?
Akkor Ovi rendkívül rövidlátó, hiszen a gazdaságpolitikájuk és foglalkoztatáspolitikájuk révén a dolgozóknak ilyen erős érdekérvényesítési pozíciója még nem volt a gengszterváltás óta, előtte meg még inkább!
Hogy a szakszervezetek pozíciója gyengül az tény, de ennek az oka inkább az, hogy soha nem tudtak a politikától függetlenek maradni.

A bűnözés és büntetés monopolizálása?
Éppen tegnap találkoztam az Eurostat adatával, hogy az Unió területén belül Magyarországon messze a legkevesebb a 100000 főre jutó rendőrök száma.
Hogyan? A többi mind fasizálódik?
:-)))
Csalárd választások?
Ezzel a merítéssel a legelső a (az 1990-es) sem volt tisztességes, mert az akkori állampát és utóda rendelkezett azokkal a lehetőségekkel amivel a most kormányzók.
Éltek is vastagon vele!

Én azt gondolom, hogy Orbánékat fasisztázni egy olyan elvetélt kísérlet, ami inkább indulati indíttatású, sem mint tényekkel magalapozottságú!
Politikai megfontolásból stigmatizálni mindig is divat volt különösen a baloldalon.
Az antiszemitizmus vádját rásütni az ellenfélre sem új keletű,Antallt és kormányát is sűrün illették vele Csurka néhány megnyilvánulása miatt, holott kormányzati tényező soha sem volt. Orbánt ezzel a Netanjahuval fennálló szívélyes viszonya miatt kontraproduktív lenne, ehelyett akkor inkább a fasisztázás megy.
Hidd e,l rajtatok kívül ezt senki sem hiszi el!
Zalancelot 2019.01.05 08:55:59
@JFK-alapítótag:
Meritokrácia, vagy demokrácia?
Fel kell vállalni a nyilt vitát erről!
Manapság sehol sem hozakodnak elő vele a politikai tényezők!
A „választási mozgalom” kifejezést Gulyás Márton ellenzéki aktivista tette ismertté. Ő volt az, aki még tavasszal, a CEU-tüntetések idején bejelentette, hogy pártok feletti – de egyúttal az ellenzéki pártok összefogását ösztönző – mozgalmat indít a választási rendszer átalakítására. A Közös Ország…..
Névre szóló törvények, a jogbiztonság csorbítása, a tulajdonhoz való jog elvének semmibe vétele, felszámolt alkotmánybíráskodás – ezek jellemzik Orbán rendszerét Tölgyessy Péter szerint. A végeredmény egy alig leváltható vezérdemokrácia, amelynek a vége csak egy új rendszerváltás lehet...
Zalancelot 2017.01.07 18:17:59
@Janossz: Na, erről már lekéstem!
:-))
Bármennyire is szépen hangzik a manyupba is az állam nyomta a lét, nem mi, még ha kismilliószor ennek az ellenkezőjét állítjuk.
Nem mondom jobb, ha a nyugdijbefizetések örökölhetők, de mire megyek vele, ha az jóval kevesebb mint amennyinek lennie kellene.
Nem vitatom a jelenlegi nyugdíjrendszer igazságtalan, és sok potyautast cipel.
Azt gondolom egyáltalán nem vagyok az állami nyugdíjrendszer kedvezményezettje, még ha az átlagnál a pályafutásom alatt rendszeresen jóval többel hizlaltam a kasszát, ráadásul lesz vagy 48 év szolgálati évem, ha megérem a nyugdíjkorhatárt.
Ezért hízlalom az önkéntes pénztárat, hogy soha ne legyek rászorulva semmilyen állami kegyre.
Zalancelot 2017.01.07 18:27:30
@ob.szerver: Úgy észlelem a tények nem nagyon érdekelnek, ha nem téged igazolnak.
Bizony a kilépőkkel elszámoltak a pénztárak, és hozamot ki is számolták.
Mint aki a kezdetektől tagja volt egyik Manyupnak, bizony állítom hogy amint írtam, ha mint kisbefektető annyit nem hoztam volna össze mint az inkriminált intézményi befektető, akkor a szerszámomat nyugodt szívvel raknám a gilotinra.
Zalancelot 2017.01.07 18:43:52
@Janossz: All in, te ezt így éled meg?
Most már csak az a kérdés hogy ki mondta be?

Talán emléxel rá, hogy miután a szoc- lib bagázs a csőd szélére navigálta az országot, a "minél rosszabb annál jobb" elvén csak hogy Orbánékon rúghason egyet kibulizta a brüsszelita elvtársainál, hogy deficitszámításba bele kelljen számítani azt az összeget, amit az állam a manyupokba befizetett.
Kvázi kibulizták, hogy ne maradjon más választása a regnáló kormánynak, hogy lenyúlja a manyup vagyont.
Bravó!
Gratula!
Emlékszik még valaki Goró Oszkárra? A Fidelitas alelnöke 2006-ban a tévészékház előtt megdobálta a rendőröket, üvöltözött, bíztatta a társait, akik felgyújtottak és megrongáltak 21 gépkocsit és két motorkerékpárt. A székházat megtámadták a szélsőjobbos zavargók, akik behatoltak az épületbe,…..
Zalancelot 2016.12.01 13:50:06
@Francois77: Bizony itt a Zunió a sáros, mert ott is olyan semmihez sem értő bürokraták dolgoznak, hogy olyan dolgokra adnak pénzeket, amire nem szabadna.
Miért azt kárhoztatnánk, aki ezt észlelve betegre keresi magát rajta.
Zalancelot 2016.12.01 14:03:50
@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

A közvilágítás egy olyan szakmai téma, amit szerintem nem itt kellene kitárgyalni.
De ha ezt szeretnéd, nem bánom felmoshatom veled a padlót,
:-)))
Zalancelot 2016.12.01 14:19:15
@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

Szerintem olyan témában próbálod osztani az észt, amiben te is hiányt szenvedsz!
Eszem megáll ezen az országon, és a képmutatás magasiskoláját jelentő közmédián. Miután az Eurovíziós Dalversenyt egy Conchita Wurst művésznevű, szakállas, de női ruhában fellépő osztrák induló nyerte meg, az lenne a minimum, hogy ha az eseményről beszámol egy magára…..
Az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja, Tausz Katalin közölte: súlyos etikai szakmai vétséget követett el Semjén Zsolt, a szakdolgozatával kapcsolatban. Mint ismeretes a HVG.hu előbb arról közölt cikket, Semjén Zsolt a Pázmányon írt szakdolgozata, majd pár nappal később…..
A pénzét fialtatni vágyó ember egyre többet hallja a tévében-rádióban, hogy a legjobb befektetés a termőföld, mert válságálló, töretlenül drágul, adómentesen lehet bérbe adni, nem lehet ellopni, nem törik el és teljesen kockázatmentes. Egyes prognózisok szerint a föld ára…..
Zalancelot 2012.08.16 11:34:23
@Kiszámoló: Jól megszívatják majd az új földtörvénnyel azokat a kis tulajdonosokat ahol megmaradt a régi nagyüzemi gazdálkodás, mára valamilyen gazdasági társasági formában.
Itt nagy,több ezer hektáron gazdálkodnak és fizetik katononásan a földbérleti díjakat a kisnyugdíjas volt TSZ tagoknak, vagy örököseiknek.
Ha a gazdálkodó kénytelen lesz megválni ezektől a területektől, akkor ezek bizony komoly értékcsökkenést fognak elszenvedni, mivel a láthatáron sincs olyan mezőgazdasági vállakozó aki képes lenne ekkora területeket művelni.
Nehéz évjárat van a hátunk mögött a szőlőben, de a pincében sokaknak még csak most jön a neheze. Miközben a híradásokban megbízhatónak gondolt emberek verik át a nézőket az idei év termelési mutatóival, addig a szőlőkben egyre nagyobb a tanácstalanság. Hiszen azt hallják a…..
Zalancelot 2010.11.19 11:46:45
@MTFUN: Ez is csak olyan, mint bármi más az országban.
Akik a körön belül vannak, azoknak van lóvé doszt, azt sem tudják mire költsék, a zöm meg csak néz mint a vett malac, mert esélye sincs, hogy ezekhez a pénzekhez hozzájusson.
Szép kis kiszorítósdi folyik, csak a végén a kedvezményezettek is csak azt veszik majd észre, hogy ők is a vesztesek között lesznek, mint az egész szőlő-borágazat.
Zalancelot 2010.11.19 11:52:03
@MTFUN: Mondom, hogy a választással van a probléma.
Az ár nem jelent feltétlen minőséget!

Idehaza is meg vannak azok a jól árazott külfüldi borknak megfelelő nedük, csak azok legritkább esetben tudnak polcra kerülni, mert körön kívüliek, nem jutnak hozzá azokhoz a támogatásokhoz, ami kell ahhoz, hogy széles körben megismerjék őket.
Zalancelot 2010.11.19 16:12:27
@MTFUN:Nézd a Magyar borászatban is mindennek a helyére kell még kerülnie.
Alig 20 éve hogy elindultak a nagyüzemek romjain a családi borászatok. Zömmel már ezek termékei jelentik a magyar minőségi borokat.
Komolyabb technológiai fejlesztésekre zömmel az Eu csatlakozás után lehetett forrásokat szerezni.
És ez nem minden, mert bort kínálni is tudni kell, ki kell építeni azokat a rendszer szintú vendéglátó, borkináló helyek rendszerét, ami másutt már rég meg van. Ezek jelentenek a gazdáknak olyan biztos hátországot, amikre alapozhatnak, és nincsenek kitéve a kereskedők kénye kedvének.
Elég átmenni Szlovéniába. Sokkal előbbre tartanak, pedig olyan termőhelyekkel nem rendelkeznek mint mi, mégis sokkal jobban állnak a borászatok mint nálunk.
w Virágozzék száz virág 2010.04.14 07:00:00
Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya. Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus…..
Információink szerint nem mindenki örült felhőtlenül annak, hogy a magyar kereskedelmi rádiózás önjelölt istenei, azaz a Boros-Bochkor kettős ismét hallható az éterben: a Sláger rádió egykori reggeli műsora ugyanis legalább nyolc (más források szerint tíz) korábbi Neo…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
Zalancelot 2009.06.01 09:27:09
@Guga: Hasraütésre nem kellene sommás véleményt alkotni.
Az APEH adatai szerint az adózók közül több mint 500000-en utalták adójuk 1%-át a Magyar katolikus Egyháznak (Magyarországon nincs 4 millió adózó és 1 millió felajánlás érvénytelen volt)
Ha azt tekinted, hogy az idős, tehát nem adózó korosztályban sokkal magasabb az hívők, az egyházhoz kötődők aránya, akkor inkább jutsz reális számhoz.