Regisztráció Blogot indítok
Adatok
greenfishing

14 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók!   Az előző munkahelyemről szeretnék több érdekes történetet megosztani veletek.A munkahely egy kisvállalkozás volt, de ez ne tévesszen meg senkit, csinos kis összeg volt a bevétel, a főnököm aranyórát hordott és a háza drága perzsaszőnyegekkel volt…..
Greenfishing Féljenek a profik 2011.09.06 13:15:00
 Az meg van mikor három srác befröccsözve beszélget a Balaton partján? Kezdődhet így egy vicc is, no meg egy Balcsiba fulladós dráma. De most ez nem így történt. Dávid barátom unszolására ( Feljött értem és lukat beszélt a hasamba, miszerint annyi hal van a…..
Gasztroszex Nem tűzben, parázson 2011.06.16 09:00:00
Gyakorló pedagógusként bátran állíthatom, hogy legtöbb kollégámhoz hasonlóan a dolgok egyszerű végét próbálom általában megfogni. Nincs ez másként és főképp igaz ez az osztálykirándulásra.Nem a kötelező alól húzom ki magam, hanem úgy intézem a dolgomat, hogy a…..
Greenfishing Úszó, repülő, hal 2011.06.14 14:54:00
 Végre a tó partjára is kijutottam. Gondoltam hétfőn kimegyek, és horgászat közben fotózom az úszókat, meg egy párat ki is próbálok. Titkon reméltem, hogy nem lesz időm a képekre, de végül is nem panaszkodom. Reggel háromnegyed hatkor már kis csoportosulás álldogált a…..
Mindjárt vége a pontyfogás tilalmának, ezért ezeknek az úszóknak most jött el az idejük. Persze készült egy pár lúdtoll úszó is meg egy süllős-sügéres is.…..
Greenfishing A város peremén 2011.04.10 21:12:00
 Vannak a városban olyan tavak, melyek gazda nélkül maradtak. Izgalmasak ezek a kicsi, elhagyatott vizek, és mivel nincs gazdájuk, a természet újra birtokba vehette ezeket a területeket. A felfedezőkben nagy izgalmakat, és reményeket ébresztenek, hiszen nincs tógazda, aki…..
Ezt susogják a fák, ezt zörgi a haraszt, erről sugdolóznak a horgászboltokban. A horgásztársadalom egy kicsiny százalékát érdekli ez a dolog. Nincs min csodálkozni, mert amióta az eszemet tudom, és Magyar Horgászt olvasok, azóta úgy tudom, hogy minden a legnagyobb rendben. Vannak…..
 Tom, (pecazas.blog.hu) a legutóbbi hozzászólásában megjegyezte, hogy szerinte a csukás úszó minimum 20 grammos, ezért csináltam egy ilyen darabot, meg egy finomabbat is, amit nagyjából 15gramm meg a kishal tart szépen a vízben. Az úszó teste parafából, a többi része…..
Az infrától a radarig. Hipermodern felszereléseket is bevetnek a balatoni orvhalászok - közölte a Hajnal - Táj. Tavaly előfordult, hogy félmillió forint értékű harcsát koboztak el két rapsictól, akik úgynevezett gereblyézéssel szedték össze a közel három mázsányi halat. Infra távcső, halradar,…..
Három napos horgásztúránk alatt számos óriási pontyot és amurt fogtunk a Római tavon, de a békés halak kapásai kizárólag a hajnaltól alkonyatig terjedő időszakra korlátozódtak. Az éjszakák folyamán egyetlen érdeklődő sem akadt a tó mélyén felkínált ínycsiklandozó…..
 Csukát, süllőt, sügeret szeretnénk fogni, ezért csináltunk pár rablóhalaknak való úszót.Az úszókat parafa testel láttuk el. Mivel nagy igénybevételre számítunk ezért a csukás úszóknak a szárát bambuszból készítettük. Sajnos Deák Laczek barátunk egyéb…..
Horgászkalandok Fater nagy napja 2010.10.26 21:23:00
Lassan elkezdődött horgásztúránk második napja, ahogy a napkorong felbukkant a mögöttünk terebélyesedő fák koronái fölött. Az előző napon is fogtunk pár tekintélyes méretű halat, de érzetük, a tó még tartogatja számunkra titkai legjavát. Az eseménytelen éjszakába…..
Greenfishing Ősz, műhely, gépek 2010.10.25 11:32:15
 Újra itt vagyunk a műhelybe, és a nyáron szerzett tapasztalatokat felhasználva, megint belekezdünk az úszók készítésébe. Radikális változtatásokat eszközöltünk mind az úszók alakjában, mind a felhasznált alapanyagokban. Ezeket az úszókat galamb, páva, fácán, kakas,…..
Június végén úgy döntöttem, hogy meglátogatom a szőnyi Bocska tavat. Elsősorban afrikai harcsát szerettem volna fogni, de kiérkezésünkkor azt az információt kaptuk, hogy a hideg víz miatt idén még nem helyeztek ki a tóba belőlük. Sebaj, gondoltam, hiszen magammal hoztam…..
Greenfishing Királyrét 2010.07.18 15:05:00
 Mikor elhangzik a tó neve, mindig nagy lélegzetet veszünk. Régen, szüleimnek köszönhetően csúszkáltam a jegén, de akkor még fogalmam sem volt arról milyen élet van a mélyben. Darth is ismeri a helyet, de ő már horgászként. Apjával már többször is ültek a partján, és…..
Greenfishing Tüzön vízből 2010.06.15 13:55:00
Arra gondoltunk, hogy megnézzük, nekünk mégis mink van! Próbáltuk már sokszor elképzelni magunkat mondjuk a Lost egyik helyszínén, helyi alapanyagokból nem éhenhalni vagy beleélni magunkat a focivébén résztvevő turistákat vendégül látó fokvárosi bisztrótulajdonos helyébe.…..
 Balsafa-bambusz horgászúszó kacsatoll díszítéssel.      ..
Greenfishing Mai darab 2010.04.09 23:37:00
Új bambusz úszók, égetéssel díszítve, keszegezéshez, pontyozáshoz. ..
Greenfishing Napi úszó 2010.04.07 10:07:00
Ezek az úszók abachiból és bambuszból készűltek. A díszítése kakastoll. Szerintünk a rablóhalakra, kissebb keszegekre, pontyokra lehet veszélyes. ..
Greenfishing Befért 2010.04.06 21:02:00
 Este egy pár úszó festése, és lakkozása után, még egyszer áttekintettük az asztalon heverő készségeket. Nem a legprofibb (továbbiakban a szerény szót használom, mert az jobb)szerkó, de szerintünk használható, és eddig eredményes. Sajnos nem sikerült még mindig az a…..
Greenfishing Be kell, hogy férjen 2010.04.05 19:17:00
Darth Feeder is hasonló elveket kezdett el vallani, úgyhogy neki is ezeket a problémákat kell megoldania. Remélem, amit én kifelejtek, ő elhozza és viszont. Holnap ezzel a lecsonkított szereléssel indulunk. Szerintetek meddig fogjuk bírni? Hol a hiba?    ..