Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Heloise.Villette

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók!  Január 4-én elérkezett az idő, hogy felgördüljenek a függönyök, s megmutassa egy 12.-es osztály, hogy ők bizony már felnőttek, s a következő 4-6 hónapot arra fogják szánni, hogy felkészüljenek életük első komoly megmérettetésére, mely egyben…..
 Kedves Olvasók! A napokban(sőt az utóbbi években) Mogyee és én erőteljesen bíráltuk saját korosztályunkat, a tinilányokat. Arra jutottunk, hogy sajna vannak olyan lányok, akik, ha szárnyuk lenne, angyalok nem is, de annál tökéletesebb libák lennének.…..
Valamikor tizenévesen volt egy korszakom, amikor elég sok Agatha Christie-t olvastam. Nem haladtam módszeresen, nem törekedtem teljességre, és összesen talán az írónő műveinek harmadát olvastam el, de arra emlékszem, hogy ha éppen nem volt ötletem, hogy mit olvassak, akkor szinte…..
Általánosan elismert igazság, hogy arról a legnehezebb írnom, amit a legjobban szeretek. A Büszkeség és balítélet pedig az eddigi legmaradandóbb kedvenceim közé tartozik, s a Zabhegyező és a New York trilógia mellett ez az a könyv, amelyen a legkevésbé fogott az első olvasás…..
Biztos mindenki sejti, hogy a felszín alatt igazi romantikus lélek vagyok, s ezt most Valentin-nap alkalmából be is bizonyítom. Pável volt olyan kedves pár héttel ezelőtt, és szólt, hogy az Olvasóterem oldalon Valentin-napi recenzióíró pályázatot hirdettek, amire be is küldtem egy…..
Sokáig úgy gondoltam, nem vesztegetek külön posztot a blogom első születésnapjára, mert a statisztikáim meg úgy általában a blogírással kapcsolatos gondolataim szerintem rajtam kívül senkit nem érdekelnek. Viszont ha engem érdekelnek ezek a dolgok, az pont elég ok arra, hogy…..
Eddig talán sikerült eltitkolnom több-kevesebb sikerrel, de valójában éppúgy imádok listákat írni, mint a főhős, Rob Nick Hornby Pop, csajok satöbbi című regényében, vagy mint a Naiv.Szuper. főszereplője. Így hát alig vártam, hogy eljöjjön az év vége, s írhassak egy…..
Furcsa ez a bestsellerekkel. Sok dicséretet olvasok, mindenfélét hallok róluk innen-onnan, és egyszer csak egy véletlenül elkapott szó vagy értékelésfoszlány áttöri a sznobizmusom és az érdektelenségem falát, és kíváncsi leszek a könyvre. Az Időutazó feleségével…..
Csak néhány órája fejeztem be a könyvet, de ahogy telik az idő, egyre nagyobb ingerültséggel gondolok rá vissza, így inkább gyorsan írok róla, amíg még nagyjából racionálisan meg tudom fogalmazni, hogy mi a bajom ezzel a regénnyel. A tartalom ismertetését ezúttal is mellőzöm,…..
Európa, 2010 [Dracula, 1. kiad. 1897] ford. Sóvágó Katalin [4 és fél szemfog]   moly.hu , katherines-bookstore.blogspot.com , Stoker egy másik művéről (+ Wostry is) , egy ócska parafrázis &  evocatio.blog.hu  Zseniálisan megkomponált rémtörténet, amely máig…..