Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SPARtacus

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Jobbik bicskei alapszervezetének közlése szerint a mai testületi ülésen Tessely Zoltán ezt a felszólítást kapta a MIÉP portálnak adott interjújával kapcsolatban.  "Jobbik Magyarországért MozgalomBicskei AlapszervezeteElnök: Kazinczy Tímea  Címzett:Bicske…..
Most nem lennék a szuper- és hipermarketláncok helyében, mármint amúgy sem, de ezúttal biztos forrásból tudom, hogy az Index gyűjti az anyagot a legmodernebb kor legdurvább munkaadóinak ügyében, és most a Homár is megpróbálja odatenni a magáét. A Spar elkeseredett, és…..
SPARtacus 2010.09.02 10:28:39
@Doke:
Tisztelt Doke!

Nem vonom kétsége, hogy nem kötelező adni az iskolakezdési támogatás. „Ami tavaly nulla volt.”
És nem kötelező az étkezési utalvány, a SPAR majális, a 13. havi fizetés, és a karácsonyi ajándék csomag sem.
A legnagyobb baj nem is ezek hiányával van.
Ahol hetente tízesével mondanak fel azok a dolgozok akik igazán szível és lélekkel dolgoztak a cégnek, (legtöbbje a kezdetek óta) ott valami nincs rendjén.
Nekem és a kollégáimnak nem a fent említtet juttatások hiányoznak és fájnak igazán. Ha elolvasod a SPAR Híradót, vagy újabban a fizetési papírod hátulját, ott azt olvasod, hogy büszke rád a cég, és a meg becsülésedről is olvashatsz.
A valóság viszont egészen más. Lehet, hogy te szerencsés vagy hogy egy olyan boltban dolgozol ahol nem ér diszkrimináció, de hidd el az egyre több jaj szó nem csak nyafogás.

„Nálunk is hajszolt a munkatempó. Kevesen vagyunk,kihasználnak és sorolhatnám. De mi döntöttünk,hogy maradunk és tesszük a dolgunk. Ha betelik a pohár akkor viszlát elmegyünk. De az,hogy odaszarunk ahonnan eszünk.....az a világ legnagyobb sz@rsága...kedves SPAR-os kollégák! S ezt most nem egyenlő az említett "nem kötelező" itt dolgozni című szöveggel. Olyan csóri munkás vagyok mint ti, nem diplomás.....ám ameddig ez a cég adja a kenyerem és jó érzem magam abban a "boltban" (és kihangsúlyozom a boltot)ahol dolgozom, meg is fogom tenni. S hidd el ha te is azt keresnéd a melóhelyeden miért jó ott lenni és nem azt, hogy mi a szar akkor könnyebb lenne a "dögnehéz" napod! Ám ha ilyet nem találsz, akkor ideje váltani...te döntesz, nincs bilincs ami a SPAR-hoz köt! A kommentekből leszűrve...nincs jelentősége,hogy SPAR,CBA,ALDI,LIDL,TESCO vagy sorohatnám.......MULTIK vannak.”

Ezeket a sorokat tőled idézem. Egy másik ezzel párhuzamos blogba írtad ugyan de mivel ott is a SPAR-é a főszerep úgy gondolom akár ide is ezt írtad volna.

homar.blog.hu/2010/06/24/magneskartyaval_pisilnek_a_pluss_eladoi_es_ezt_nagyon_utaljak
homar.blog.hu/2010/06/21/tovabb_tart_a_valsag_az_intersparban
SPARtacus 2010.09.09 10:46:37
@Doke:

Kedves Doke!

Igazán örülök, hogy nálatok sikerült megoldanotok a felmerült problémákat. Jó lenne ha ez mindenhol működne.
Annak is örülök, hogy vannak akik jól érzik magukat a munkahelyükön. Ennek így kellene lennie mindenhol az országban.
Én azt nem szeretem, mikor azt írják, hogy mit nyavalyogsz hisz máshol sem jó, sőt van még rosszabb is. Nekem erről ez szokott az eszembe jutni „Ha megdöglik a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is!”
Van ahol már felismerték azt, hogy hosszútávon jobb ha dolgozó nem gombóccal a gyomrában rettegve dolgozik.
Nem frusztrált légkörben. Jobb a teljesítmény. Jobb a minőség, és a nagyobb fizikális és szellemi leterhelést is könnyebb elviselni.
Én is szoktam jól érezni magamat a munkahelyemen mert nekem a munka nem nyűg, és nem is úgy állok hozzá.

Itt a bicskei raktárba mostanság semmi sem úgy működik mint kellene ahogy működött régen.
Sokszor úgy érzem, hogy direkt módon tudatosan szítják a különböző intézkedésekkel megvonásokkal a feszültséget. Mintha az volna a cél, hogy a Sparos dolgozok felmondjak és így ne kelljen végkielégítéssel elküldeni a dolgozókat. Ezt az érzésemet az egyre több bérmunkás alkalmazása csak fokozza.
Sokszor már esztelen spórolás folyik a műszaki dolgokon is pl. gépek javítása terén. De van olyan úgy mond spórolási mód is, ami egyértelműen törvénybe ütköző, és nem vennék mérget rá, hogy az itt megtakarított havi milliók a céget gazdagítják.
Ha itt a raktárban

„Mindenki megkapja előbb-utóbb amit megérdemel.”

akkor elég magasról kell a fejeknek a porba hullainuk.

A szakszervezet itt olyan mintha nem is lenne csak akkor hallunk róluk amikor szavazás van.
Bár régebben azt írtam, hogy írok a KASZ-nak ezt a mai napig nem tettem meg. Attól ment el a kedvem, hogy rá jöttem, hogy elméletileg ők képviselnek minket. Ámbár lehet, hogy az itteni képviselőinkkel van gond. Lehet, hogy nélkülük előbbre lehetne jutni?
Most ennyi. A biztatásod és az együtt érzésedet köszönöm!
SPARtacus 2010.11.30 20:01:49
@...xd:
Kedves xd!

Ezek a sorok nagyon lehangolok, és az érzés ismerős. A helyzet itt a bicskei raktárba kísértetiesen hasonlít ahhoz amit leírtál.

„Majd mikor olyan munkaerő dolgozik nála,mint akik most az árut pakolják a kamionra,megnézném,hogy mit csinál,mert sajnos így azokat az embereket is elvadítja,akik eddig szívvel lelékel dolgoztak,megutáltatják velünk a kereskedelmet!”

Akik az árut összepakolják nektek azok ugyan úgy túlhajszoltak. Sokan mennek el mély sebbel a szívükben innen a raktárból is. Na de erről már írtam régebben. Ezek után ne csodálkozz, hogy milyen minőségben kapjátok meg az árút. Én is tudnák kritikát mondani a visszatérő göngyöleg állapotokról, de nem teszem mert tudom, hogy a háttérben ott lapul az az esztelen spórolás aminek mi a dolgozok isszuk a levét. Ezek a dolgok ha folytatódnak és nem szűnnek meg, akkor már drasztikusan érezhetővé fog válni a boltokban a vevőknek is. És ha elfog veszni a minőség, akkor a SPAR lehúzhatja a rolót.