Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Freer - Kohó Egyesület

17 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon szomorú hírről kell beszámolnunk a Mamutfenyő Pihenőparkkal kapcsolatban. A mai nap folyamán a helyi lakosok rongálást észleltek a területen, amiről értesítették az egyesületet. A területre kiérkezve lehangoló látvány fogadott bennünket: A park nyugati oldalán…..
Kedves érdeklődők!Végre eljött a nagy nap, hétvégén átadásra kerül a hosszú ideje épülő parkunk! Május 27-én, vasárnap 10:00 és 17:00 között, a Budakeszi Gyereknap rendezvényeinek keretén belül hivatalosan is átadjuk Budakeszi új parkját.A Kohó Egyesület által…..
Kedves érdeklődők!Mindenkinek köszönjük a múlt heti ültetésen való részvételt! Kicsi, de lelkes csapatunkkal sikerült az összes nagy fát, és a cserjék egy részét elültetni. Rapp Antal segítségével pedig a fák iszapolása is megoldódott, így nagyon jó eséllyel…..
Kedves Budakesziek!Örömmel értesítünk mindenkit, hogy most hétvégén kezdetét veszi az ültetés! A növények nagy része már meg lett vásárolva, és csak arra vár, hogy elfoglalja helyét a Mamutfenyő Pihenőparkban. Az első tavaszi ültetés időpontja április 22. (vasárnap)…..
Kedves Érdeklődők!Most hétvégén, azaz április 1-jén, vasárnap 10:00-tól folytatódik a mamutfenyők körüli terület kitisztítása. Aki két hete nem tudott ott lenni, most itt a remek alkalom! Továbbra is a gazolás lesz a főszerepben, még van bőven teendő az ültetés előtt…..
Kedves Érdeklődők!Örömmel jelentjük, hogy március 16-án, pénteken 10:00-tól kezdetét veszi a tavaszi közösségi akciósorozatunk. Az első néhány alkalmon a gazoláson és a terület kitisztításán lesz a hangsúly, majd áprilistól kezdődik az ültetés.Az első teendő a…..
Mindenkinek köszönjük szépen a részvételt a szombati ültetésen!A kezdeti félelmek ellenére egészen sokan összegyűltünk szombaton, és a gyönyörű idő, a jó hangulat, valamint a zsíros kenyér, a pogácsa és a tea eredményes munkát és látványos változást eredményezett.A…..
Kedves érdeklődők!Hosszú szünet után újra jelentkezünk. Örömmel jelentjük, hogy jövő hétvégén, azaz november 12-én, szombaton 11:00-tól kezdetét veszi az ültetés a mamutfenyőknél! A program része a fenyők mögötti területen cser, tölgy és gyertyán csemeték…..
Kedves érdeklődők!Az engedélyek beszerzésének elhúzódása és a tervek minden fél által elfogadhatóvá alakítása, közös elkészítése miatt úgy döntöttünk, hogy a Mamutfenyő Pihenőpark átadását egy évvel elcsúsztatjuk, így 2012. május 10-én lesz a…..
Blog Budakesziért Győzelem! 2011.02.17 01:29:20
Kedves érdeklődők!Örömmel értesítek mindenkit, hogy pályázatunkkal elnyertük az igényelt 500.000 Ft-os támogatást, így a Mamutfenyő Pihenőpark még idén tavasszal meg tud valósulni!Ehhez természetesen szükség van a Ti segítségetekre is, így továbbra is várunk minden…..
A lakosság igényeinek felméréséhez készítettünk egy rövid kérdőívet, melynek eredményeit figyelembe fogjuk venni a parkosítás tervezése és megvalósítása során.Kérlek titeket, szánjatok 3 percet ennek a rövid kérdőívnek a kitöltésére:…..
Freer - Kohó Egyesület 2010.11.22 17:23:36
@parducka:
Kedves parducka! Teljes mértékben igazad van, a közlekedés Budakeszin egy katasztrófa, mint ahogy léteznek még problémás dolgok a városban. Ennek megoldására pedig minden településen van egy szervezet, amit úgy neveznek, hogy önkormányzat.
Mi civilként ott segítünk, ahol erre van lehetőség, most erre a pályázatra (Zöldövezet Program) tudtunk pályázni (amin egyébként csak civil szervezetek indulhatnak). Szerintünk ez is fontos, Budakeszi fejlesztési koncepciójában a közlekedési problémák megoldása mellett a másik fontos pont a kirándulási célponttá és regenerációs központtá válás, ehhez járul hozzá (amennyire csak tud) ez a pályázat is.
Emellett mi is örülünk bármilyen más területen megjelenő pozitív kezdeményezésnek. :)
Üdvözlettel:
Freer
Freer - Kohó Egyesület 2011.01.10 18:02:17
@Upani01: Ez tudtommal egy tanulmány eredménye, amit - ha jól emlékszem - valamelyik korábbi Hímondóban olvastam, és Budakeszi fejlesztési stratégiáját vizsgálja. Az önkormányzat valószínűleg többet tud mondani róla.
Tényleg jó volna egy közös szervezet, bár Budakeszin annyi tevékeny civil egyesület létezik, hogy elég lenne találni nekik közös egy fórumot (kiindulópont lehetne ez a blog...), ahol az önkormányzatot is bevonhatnák, és ennek segítségével szervezetten, együtt kialakított koncepció alapján tudnának tevékenykedni.
Kedves érdeklődők!Tegnap sikerült leadni a parkosítási pályázatot, ezúton köszönünk minden segítséget, hozzászólást, véleményt! Reméjük, sikerrel járunk, és tavasszal folytathatjuk a megkezdett munkát. Az eredmény február 16-án derül ki.A beadott anyagba a…..
Mindenkinek köszönjük a szerdai fórumon való részvételt és a sok hasznos hozzászólást! A véleményeket figyelembe vesszük a tervezés folyamán és igyekszünk beépíteni a végső pályázati tervbe. Emellett nagyon köszönjük az eddigi kérdőív-kitöltéseket! Eddig…..
A következő kis összefoglaló a budakeszi mamutfenyőknél megvalósítandó parkosítási pályázatról, a Zöldövezet Programról, valamint annak lehetséges megvalósulásáról szól.A Kohó Kulturális és Közművelődési Egyesület idén nyáron pályázott egy parkosítási…..
Általánosságban a natúrpark olyan lakossági (civil) és helyi önkormányzati kezdeményezésre szerveződő, de később állami (kormányzati) és Európai Uniós elismerés és támogatás elnyerésére is alkalmas terület és szervezet, amely az ott lévő természeti, környezeti,…..
Budakeszi Város Önkormányzataa Budakörnyéki Natúrparkért Egyesülettel,a Nemzetközi Dendrológiai Alapítvánnyal ésa Kohó Kulturális és Közművelődési Egyesülettel közösen e l ő a d ó ü l é s t tart 2010. november 24-én, szerdán 16 órai kezdettelaz Erkel Ferenc…..
Kedves érdeklődők, Budakesziek és Budakesziért tenni akarók!Ezzel az első bejegyzéssel ezennel megkezdi működését a blog, melynek legfőbb célja közösségbe szervezni a város ügyei iránt érdeklődőket; platformot nyújtani és teret engedni az ötleteknek, javaslatoknak és…..