Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krischilaco

68 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Október elsején a mi gyönyörű kislányunk két éves lett! Nagyon várta már a születésnapját, sokat emlegette! Két éves korára, sőt, már egy-két hónappal előtte is, kijelenthetjük, hogy folyékonyan beszél. Iszonyatosan cuki, zsivány, bohóc, aki állandóan kacagnevetmosolyog. 14 kg és 92 cm. A haja…..
Újabb hónapok teltek el, Huba már 4 hónapos múlt, Léla első mondatait alkotja, Boti pedig épp befejezi a 2. osztályt. De haladjunk csak sorban! Huba 7,3 kg; 64 cm és 4 hónapos. Irtó nyugodt, türelmes, hálás baba volt ez idő alatt. A 3. gyermeknél már messze nem lehet annyira a szabályok, a…..
Mint az előző bejegyzésben említetettem, Léla korához képest elég sok mindent mond. Gyönyörűen megy az Apa, Anya, Boti. Ha olyan kedve van, szépen mamázik, papázik. Ha nincs, akkor a papa apa, a mama pedig amam. Nevén nevezi Peppa malacot és Bogyót. Micit is mondja, és azt is, hogy pici. Számtalan…..
Olyan gyorsan eltelt ez az egy év, talán életem leggyorsabb éve volt. Léla meg is kapta a héten az aktuális kötelező oltását, amit egy pillanatnyi felsírással viselt, de egy másodperc múlva már a következő tennivalón járt az esze. Közel 11 kg, 74 cm, épp a kilencedik fogát növeszti és természetesen…..
Hihetetlenül rohan az idő: Léla 10 hónapos lett. Alig jutunk szóhoz! Nagyon ügyes, teljesen stabilan ül, feláll, ha fogjuk a kezét, lépeget, elképesztő sebességgel mászik, főleg, mikor elindul Boti szobájába, Boti meg utána, na akkor olyan sprintet nyom, Botival remekül mulatunk. Viszont már…..
Lassan itt a nyár vége, de még meg sem említettük Boti első bizonyítványát. Nagyon sűrű volt az utolsó néhány hét, sokféle, jobbnál jobb iskolai programon vehettünk részt, mindemellett több osztálytárs születésnapi bulijára is hivatalosak voltunk, szóval volt mit tenni. Mivel az iskolát a nyáron…..
Nem tévedtünk nagyot bizony, mikor úgy sejtettük, sokkal kevesebb időnk lesz jelentkezni. Rohannak a napok egymás után, gondolom, Boti sulija miatt is, a megnövelt létszám miatt is, csak kapkodjuk a fejünket. Léla nyolc hónapos lett a mai napon. Nagyon szerencsések vagyunk, áldott jó kislány. Az…..
Botond & Léla & Huba Kukucs 2017.03.28 08:30:00
Léla kukucsosat játszik. Eleinte jobban élvezte, jókat kacagott, csak mire elkezdtem kamerázni, elunta kissé. :)..
A legnagyobb hír, hogy Léla alig múlt 5 hónapos, amikor megfordult. Nagy kő esett le a szívünkről! Persze, tudjuk, hogy nem volt elkésve vele, csakhát a gyógytornás foglalkozások miatt kicsit aggódtunk. Nem ez az egyetlen kunsztja, rendületlenül erőlködik, hogy felüljön: két könyökével kitámaszt, és…..
Hetek óta tervezzük, hogy írunk, de be kell látnunk, hogy nem fogjuk tudni olyan gyakorisággal tölteni a blogot, mint Boti esetében. Egyrészt két gyerek mellett ez már sokkal nehezebb, másrészt egy csomó dolog teljesen természetes, ami az elsőszülöttnél csodaszámba megy, vagy ami miatt napokig…..
Botond & Léla & Huba Képek 2017.01.03 23:23:54
Botond & Léla & Huba Kórházasdi 2013.02.17 21:48:01
Január 10-én gyanútlanul elvittem Botikát bölcsibe. Utána gyanútlanul meglátogattuk Bebét és Danit, nagyon jót játszottak a fiúk. Miután hazamentünk, minden rendben ment, egy furcsaság történt, hogy Boti nem akarta végig hallgatni az esti mesét, becsukatta velem a könyvet és…..
Jól lőttük be a blog indításakor, hogy az első három évről számolunk be, mert úgy tűnik addigra teljesen kifullad a dolog. Most is hónapok óta terveztük, hogy írunk, aztán persze meggyőztük magunkat, hogy majd az Ünnepek között, akkor "úgyis lesz időnk"... Biztos az is…..
Boti napról napra több szót használ, ellenben van jó néhány olyan hangutánzó szó, amit egyelőre nem hajlandó elhagyni, leváltani. Az egyik ilyen a vümm-vümm. Hogy ez micsoda? Lehet hajszárító, valamilyen más gép, de méhecske, légy, satöbbi is. Egyik nap a szokásos esti…..
Bizony, bizony, a mi csodálatos gyerkőcünk 23-án két éves lett. Ezen okból kifolyólag jártunk a védőnőnél és a gyerekdokinál. Boti mindenhol angyal módjára viselkedett, a védőnőnél például felszólítás nélkül elpakolta a játékokat, mikor szóltam, hogy indulunk! Csak…..
Régen nem írtunk, de igazából túl nagy események nem is történtek. Csendesen zajlanak a hétköznapok, kicsit aktívabb lakásfelújítással és Botond szókincsének rohamos növekedésével. Például: Dodó = Botond hapci Mazsi Dadi = Dani bocsá = bocsánat kákákú =…..
Mivel az első közös Karácsonyunk kisebb csalódással telt (krischiboti.blog.hu/2010/12/24/botond_es_a_karacsonyfa), ezt ismét úgy vártuk, mintha Boti első Karácsonya lenne. Izgultunk, hogy mit fog szólni hozzá, és biztosak voltunk benne, hogy idén már nem ússzuk meg a fa…..
Botond & Léla & Huba Tetííí 2011.12.22 12:59:00
Sokszor írtuk már, hogy Botond és Peti között milyen szoros barátság van. Ennek újabb jelét láttuk vasárnap. Egyrészt Botika nem aludt túl jól, korán kelt, ilyenkor nagyon nyűgös tud lenni. Viszont már előre meg volt beszélve, hogy délelőtt Peti vigyáz rá, amíg mi…..
Botond & Léla & Huba Újabb szavak 2011.12.10 21:10:00
Apa - Olyan jó érzés hallani! Egyébként ugyanolyan sláger lett, mint az előző bejegyzésben említett Mama, Csucsu, kuka trió. Újabban még anya is apa!aama - alma (időnként még az alma is kicsúszik)Aandí - Andikabababábum - bim-bam, illetve minden ezzel kapcsolatos, pl. templom,…..
Épp itt volt az ideje, hogy újabb információkat tegyünk közzé, és a tény, hogy Boti ma lett másfél éves, egy kis lökést adott ehhez.Az első - számunkra talán legjobb - hír, hogy 2 hónapnyi megpróbáltatás után, Botond visszaszokott a kiságyhoz. Emlékeztetőül: nyár…..
Délután Boti már sokkal jobban volt, 38 körüli értékeket mértünk nála. Az első éjszaka mindenki számára nehéz volt, mert iszonyatosan meleg volt.Másnap már csak hőemelkedéseket mértünk. A doktor úr instrukciója alapján az első lázmentes nap után még egy napot várni…..
Már-már betegesen vártuk, hogy végre eljöjjön a nyaralás ideje. Mindketten nagyon kimerültek voltunk már, és alig vártuk, hogy kicsit kizökkenjünk a mindennapi rutinból, pláne, hogy ezt a tengerparton tehetjük! Még úgy is, hogy tudtuk, ez gyerekkel azért nem lesz az a gondtalan…..
Érdekes látni, azaz hallani, hogy halad Boti a nyelvtanulással. Egyértelműen halad ugyanis, de ennek ellenére nagyon nehéz összerakni a szótár folytatását. Egyrészt az egyik nyelvkönyve a halandzsa címet viseli. Ez abban segít neki, hogy a szűkös szókincs ellenére tudja…..