Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tarimo

43 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Telki és Budajenő határán, a Budai-hegység és a Zsámbéki-medence találkozásánál, pár hete nyílt meg az Öreg tölgy tanösvény. A zöld makk jelzésű, 3 km-es körtúra legkönnyebben a telki Rozmaring utca (eleinte aszfaltos, majd földút) végében kialakított, erdei pihenőből…..
tarimo 2014.03.11 22:14:33
@MolnarErik: Majdnem ott! A zöldből kb. fele úton elágazik jobbra a zöld négyzet, ami egy-két utcával feljebb fut be Telkibe, mint a zöld. A zöld négyzet visz a tanösvényhez, ez már a csatolt térképen is látható! Jó kirándulást!
terepgyerek Hozzászólás!? 2011.11.21 11:02:00
Kedves Olvasóim!Fél év telt el a terepgyerek blog indítása óta. Hol több, hol kevesebb lelkesedéssel készítem a bejegyzéseket. Ötletem mindig van, időm már kevesebb... .-) A statisztikákból, illetve egy-egy ismerős visszajelzéséből tudom, hogy minden nap akad egy-két látogató,…..
tarimo 2013.08.30 14:38:57
@hamucinka: Köszi! :-) Lesz alföldi is... :-)
tarimo 2012.11.06 22:29:38
@Zsibrák: Kedves Zsibi!
Köszönöm a hozzászólást! Jól esik, ha valaki megerősít abban, hogy van haszna a blogomnak és így kedvet kapok az újabb bejegyzések elkészítéséhez is! :-)
tarimo 2013.01.15 23:14:06
@~dá~: Köszi! :-)
terepgyerek Cseszneki vár 2013.02.02 15:53:39
A cseszneki vár a Bakonyban, a Veszprémet Zirccel, majd Győrrel összekötő 82-es út mentén található. A Csesznek település fölé magasodó várrom már az útról is jól látható. Gépkocsival a várhegy lábánál lehet parkolni, majd innen egy rövid, de viszonylag meredek úton…..
Visegrádtól a piros turistajelzésen, az Apátkúti-patakot követve, kb. 8 km-es túrával Pilisszentlászlóra juthatunk. Az Apátkúti-patak Visegrádnál torkollik a Dunába. A Duna-parttól a Fellegvárhoz és a Nagy-Villámhoz vezető szerpentinút irányában kell elindulni, majd a…..
terepgyerek Orfűi tavak 2013.01.03 15:34:17
Az Orfűi tavak Pécstől 15 km-re északra, a Nyugat-Mecsekben helyezkednek el. Az Orfű, Mecsekrákos és Tekeres (ma már Orfű részei) falvak között húzódó völgyben az 1960-as években, a karsztvizek felduzzasztásával hozták létre a tórendszert. Elsőként a legkisebb tó, az…..
terepgyerek Bőszénfai szarvasfarm 2012.08.25 23:26:44
Bőszénfa Kaposvártól 15 km-re, a 67-es út mentén fekvő, zselici település. Itt található a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpontjának szarvasfarmja. A sok hektáros erdős területen hazai vadakat és honos háziállatokat is nevelnek, szaporítanak és vadásznak is. A farm…..
terepgyerek Sárpentelei parkerdő 2012.08.22 23:06:27
Székesfehérvár határában, a várost elkerülő körgyűrű mellett, a Sárszentmihályhoz tartozó Sárpentelén található a parkerdő, amelyet az egykori Széchenyi kastély parkjából alakítottak ki. A kicsi erdőt kettévágja a Székesfehérvárról Úrhidára vezető út. Ha…..
Szalafő, a magyar-szlovén határ mellett, az Őrségben helyezkedik el. A páratlan természeti környezet és a számos kultúrtörténeti érték miatt, a környék ma az Őrségi Nemzeti Park része. A falu szép példája az Őrségre jellemző szeres településeknek. Az egykori őrségiek a…..
Martonvásár Budapesttől 30 km-re, a 7-es út mentén található település. Az itt látható kastély és parkja már a barokk korban a Brunszvik család tulajdonában állt. Mai formáját a 19. század második felében nyerte el. A neogót stílusú kastélyban ma az MTA Mezőgazdasági…..
terepgyerek Veszprémi Állatkert 2011.10.28 14:58:00
Veszprémben, a Viadukt alatti völgyben és hegyoldalban terül el a két részből álló állatkert. Főbejárata a Viadukt alatt található, de a hegyoldalba lévő, felső területek (szavanna kifutó) külön kapun is megközelíthetőek. A terület az elmúlt évtizedekben jelentős…..
A Magas-Bakonyban, a Bakonybélt Bakonykoppánnyal összekötő úttól nem messze, található az Odvaskő-barlang. Gerencepuszta kirándulóközponttól a zöld kereszttel jelölt erdészeti úton pár száz méter gyaloglás után érjük el a piros barlangjelzést. Az út ugyan nem hosszú, de…..
A Normafától induló kék kör jelzésen kényelmes sétával érhetjük el a János-hegyet, majd visszafelé szintén a kék kör jelzést érdemes választani. A körséta mellett több alternatív útvonal is választható a Normafa és a János-hegy között, de ezen az úton valamivel kisebb…..
képesblog Hétvége Döbröntén 2011.10.06 17:42:00
Gyuri néhány éve költözött az Észak-bakonyi falucskába a családjával, most pedig - vagyis júliusban a Somló hangja Fesztivál idején - meghívta ötünket, bepótlandó az érettségi találkozót. Gyönyörűen felújított turistaházában (a Szarvasház - Turistaház és…..
terepgyerek Gánti bauxitbánya 2011.09.06 22:36:00
Gánt a Vértes déli oldalán található kicsi falu, amely egykor a bauxitbányászatáról volt híres. A települést Székesfehérvár felé elhagyva jutunk a bányatelepre, ahol az egykori külszíni fejtés helyén, ma földtani bemutatót (tanösvény) és bányászati múzeumot találunk. A…..
Bakonybéltől kb. 1 km-re található a Szent-kút, másik nevén a Borostyán-kút. A piros kereszt vagy a sárga turistajelzésen, egy kényelmesen járható kocsiúton hagyjuk el a települést. A rövid séta után elérjük a több forrás foglalatát adó kutat, amelynek vizét felduzzasztva…..
terepgyerek Zirci arborétum 2011.08.25 22:28:00
Zircen, az apátság közvetlen szomszédságában található Magyarország legmagasabban fekvő arborétuma. A kert jelenleg felújítás alatt áll, ezért egyes részei nem látogathatók. A tó, amelyet egykor a Cuha-patak felduzzasztásával hoztak létre, már megújult és újra…..
terepgyerek Likas-kő (Bakony) 2011.08.17 22:44:00
A Vinyét és Fenyőfőt összekötő útról ágazik le a zöld turistajelzés, amelyen a Hódos-éri üdülőtelepet elhagyva, kis emelkedő után, érhetjük el a jobbra induló, zöld barlangjelzést. Az elágazástól már látszik a Likas-kő sziklatömbje a bükkerdő mélyén. A szikla…..
A Velencei-hegység legérdekesebb geológiai képződményei, az ún. ingókövek. Az ősmasszívum gránitja az idők során megrepedezett, a szél és a víz a málló anyagot kimosta a kőzet keményebb darabjai közül. Az embernagyságú, szögletes gránittömbök egymáson…..
Budapest XXII. kerületében, a Campona bevásárlóközpontban 2000-ben nyílt meg a Tropicarium. Ugyan nem szabadtéri programot kínál a hely, de egy terepgyerekes család számára rossz időben kiváló időtöltés, mivel több száz állatfajjal ismerkedhet meg a látogató. Az állatok a…..
terepgyerek Somló 2011.07.28 22:37:00
A Somló-hegy vulkáni kúpja elsősorban a szőlőtermesztésről és a borkészítésről híres, de kirándulási célpontként is kiváló. Dobáról indulva a sárga háromszög, majd a sárga jelzésen néhány óra alatt körbejárható a bazalthegy, de kisgyerekkel csak edzett szülőknek…..
terepgyerek Velencei-tó 2011.07.24 23:54:00
A Budapesttől alig 50 km-re elhelyezkedő Velencei-tavat mindenki ismeri, legalább hírből, de 10-ből 9 embernek kizárólag a strandolás jut róla eszébe, pedig kirándulóhelyként sem utolsó... Télen - ha elég hideg az idő - kiváló, biztonságosan kijelölt, ingyenes,…..
Döbrönte a Bakony északnyugati oldalán, Pápától 15 km-re délre elhelyezkedő kicsiny falu. A 83-as útról kis letérővel, Gannán keresztül megközelítheő zsákfalu. A település feletti meredek és kopár dombon emelkedik a hajdani Szarvaskő vára. A rendezett falu közepén, egy…..
Pázmándon, a településtábla után (Kápolnásnyék felől érkezve) balra indul a piros turistajelzés, amely végigvezet a védett kvarcitsziklák szorosán. Az út erősen emelkedik, szinte kőről-kőre kell kapaszkodni, de a hegy tetejére érve pazar a kilátás. Itt egy egyszerű…..
A fogaskerekű vasút, azaz a BKV 60-as számú járata a Városliget és a Széchenyi-hegy között közlekedik. A Moszkva tértől (ma Szél Kálmán tér) pár perc sétával vagy 2 megállónyi villamosozással érhetjük el az alsó végállomást. Innen a járatok 10-15 percenként indulnak,…..
terepgyerek Csókakői vár 2011.06.23 15:09:00
Csókakő Székesfehérvártól 20 km-re, a 81-es út mellett található. A település felett emelkednek az egykori vár romjai, amelyek hajdanában a Vértes és a Bakony közti átjárót védték. Egykori szerepéből következően a várból csodálatos kilátás nyílik a környékre. A…..