Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RodrigeZZ

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztos sokan, legalább annyira várták ennek a terméknek a megjelenését, mint én, hiszen a Mi Band, a Xiaomi low budget okoskarkötőjének indult, aztán olyan fejlődősen ment keresztül, hogy nem mondhatjuk rá, hogy csak egy sima aktivitásmérő lett belőle...
Több mint 300 ezer forint értékben lopták meg Iszak Esztert szombat éjjel a reptéren, írja a hétfői Blikk. A műsorvezető Ibizáról hazatérve vette észre, hogy pénze és órája is eltűnt a lezárt bőröndből...
A hideg reggeleken az autóablakok folyton bepárásodnak, emiatt pedig sokszor perceket kell állva rostokolni az autónkkal, mielőtt elindulhatnánk. Összeszedtem nektek néhány ötletet, amivel pillanatok alatt páramentes lesz az ablak: A borotvahabot felkenve és ablaklehúzóval leszedve pillanatok…..
Akárcsak a farkasok, a medvék is járogatnak át a magyar-szlovák határon az utóbbi években. Ők is élőhelyet keresnek. És úgy tűnik, hogy előbb-utóbb találnak, hiszen az északi területeken húzódó erdőségek viszonylag békés környezetet biztosítanak nekik, az erdők pedig…..
Aki nem látta az "Amikor a farok csóválja" című amerikai filmszatírát, az nem érti ezt a bevándorlás-ellenes kampányt. A filmbeli történet a következő. Az újraválasztásáért küzdő elnök szénája nem áll jól, üzenetei nem mennek át, ráadásul szexbotránya is…..
RodrigeZZ 2015.06.09 15:50:28
@Trackers: A mondat második felét is idézni kéne az MTI híréből. Nevezetesen, hogy a tavaly illegálisan határátlépő 43ezer emberből 500 kapott menekültstátuszt, a többit visszazavarták
Az izraeli Maszada erőd helyszínénél nehezebb lenyűgözőbbet találni: a Júdeai-sivatagban fekszik, közel a Holt-tengerhez, egy fennsík tetején, több száz méter magasan, mégis (részben) a tengerszint alatt. Itt vívtak szó szerint utolsó vérig menő csatát a rómaiak és a…..
RodrigeZZ 2014.08.21 10:25:58
Maszada valóban kihagyhatatlan, és a magam részéről sajnálom, hogy a cikk szinte csak a napfelkeltére van kihegyezve, egyébként pedig karcolgatja a felszínt. Talán érdemes lett volna megemlíteni, hogy 70-ben verték le a zsidók felkelését, és ez a nem egész ezer ember tartott csak ki. A rómaiak először ki akarták éheztetni őket a sivatag közepén, de 2 év után rájöttek, hogy ez sokáig tarthat, ezért 72-ben egy teljes légió, és a környéken hadra fogható katonák együttesen kezdték az ostromot, ami 74-ben(!) járt sikerrel. Fontos azt is megemlíteni, hogy a zsidók vallásuk szerint nem lehetnek öngyilkosok, ezért kiválasztottak maguk közül 10 embert, aki gyakorlatilag kivégezte a többieket, ebből a 10-ből, pedig sorshúzással döntötték el az, aki megöli a megmaradt kilencet, majd ő egyedül lesz öngyilkos. (Az ásatások során találtak cserepeket, amire nevek voltak felkarcolva. Ezeket azonosították a régészek a sorsolás eszközeinek) Az, hogy nem lehet látni fent semmit, hát... sajnálni tudom, aki írta. Időszámításunk előtt épült rettentő nagy épületkomplexumról beszélünk, ahol mondjuk volt 12 db. egyenként 4000 köbméteres ciszterna (innen volt több évig vizük, míg a rómaiaknak nem) hatalmas gabonaraktárak, fürdő, stb. Ezek maradványait is jól lehet látni. Aki Izraelben jár mindenképpen nézze meg. Napfelkeltét lentről is lehet nézni, a Holt tenger felől felkelő nap valóban csodálatos. Nem ajánlom kezdőknek a kígyó ösvényt setétben.
RodrigeZZ 2014.08.21 10:29:51
Rákoskeresztúr remek hely, nem véletlenül választottátok lakótelepét a kedvenceteknek. Ugyanakkor többen is hátrányaként említettétek a megközelíthetőségét: a metróvégállomás csak busszal érhető el, ami pedig csúcsforgalomban elég nehezen megy. Most ebből a…..
  Mondhatni itt is előjáték, aktus, és utójáték követi egymást, melyek közül egyiket sem ajánlatos elhagyni. Hogy "ki hány kört bír", vagyis hányszor ismétli a szaunázás felhevítő-lehűtő-pihenő állomásait: egyénre szabott. Mindenesetre ne vegyünk részt egy Ki…..
RodrigeZZ 2013.03.11 18:19:27
@MarbleC: Újlengyelben ki lehet próbálni. 100-110 fok van benne és valóban hajnalig meleg. Igaz akkor már csak 50 fok körül.
Füstös szauna a hivatalos elnevezése, és nagyon nem illik keverni a finn szaunával.
(akáctanya.hu)
Nomost, arról meg aztán szentségtörés is beszélni gondolom, hogy amíg melegszik a szauna elkészül benne a zöldsajtos lazac, meg a csülök, amit szaunázás előtt meg kell enni.
Aki pedig úgy gondolja, hogy ez így ebben a formában nem szauna, beszélje meg az üzemeltetővel. Igazi finn, alig tud magyarul és szereti a pálinkát :-)

A post egyébként tényleg erőltetett kicsit, és gyengébbre sikeredett az eddigieknél.
A Mokka kimeríthetetlen humorforrás, ma reggel például Demcsák Zsuzsa bírta azt mondani a Kate Middleton félmeztelen képei miatt kirobbant botrány örvén, hogyaszongya: "Aki tudja hogy fotózzák, az ne vetkőzzön." Otthon se, egy hatméteres fallal körülvett villába se, seholse. Jól…..
Naiv ügyfél montenegrói hivatalos útjáról hazafelé indulva azzal szembesült, hogy a szálloda portáján nem adják vissza az útlevelét, amíg nem fizet. Órák hiábavaló telefonálgatása után végül saját zsebből kifizette a valahogy duplájára drágult szoba árát, hogy elérje…..
RodrigeZZ 2012.07.13 15:47:19
@Phrascarica: Általában elkérik minden szállodában, nem csak a balkánon, de ha kéred visszaadják. Montenegróban sajnos mi is visszakértük, így amikor elhagytam az autós táskám, az is benne volt...
Mindennek van előnye;-)
Fontos tudni azért, hogy Montenegróban a közalkalmazott kizárólagosan montenegróiul beszél és ír, ami nehezíti a kommunikációt.
RodrigeZZ 2012.07.14 12:43:02
@Hurrá Torpedó: "Jó napot kívánok, ellopták az össze iratomat" Ezen kívül, hgogyan lehetne megkezdeni, hogy a Bar rendőrségi ügyeletes tisztje tudjon mondjuk angolul? Volt ott egy Angol srác, annak összetörték az autóját reggel azóta várt egy angol jegyzőkönyvre. (délután 5 órakor)
Egyébként kurvára udvarias, kedves, segítőkész mindenki, csak semmilyense nyelvet nem beszél.
Namosthogy ÉN(!) mit csináltam egy közalkalmazottal? Semmitsenem, mert a saját pénzemen a saját feleségemmel voltam. Egyébként, közöd?
A Tv2 vetélkedőjének korábbi adásaiban akadt már pál olyan kérdés, amin elvitatkozgattunk a készítőkkel és a kommentelőkkel, mostani találatunk is hasonló kimenetellel kecsegtet. Történt ugyanis, hogy a március 1-i adásban két fiatalember (egyikük a testmodositas.blog.hu…..
RodrigeZZ 2011.03.04 15:35:01
@RogerWaters: A zongora az billentyűs hangszer...
RodrigeZZ 2011.03.05 11:27:03
@MintaMókus: Hidd el jobban tudja egy zenetudós. Az orgona pl sípos, mert sípja van. :-)

R
Egyhangúlag szavazták meg a fővárosi közgyűlés szerdai ülésén a Budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési rendszer kialakítása című előterjesztést, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bérbicikli-rendszer előkészítését végző Parking Kft. zöld utat kapott a…..
RodrigeZZ 2010.04.01 08:04:37
@StopSzmog: Attól, hogy megszüntetsz valahol parkolást nem oldasz meg semmit. Sőt újabb problémát generálsz, mert az a 1-200 autó, ami a körúton parkolhatott eddig, most majd máshol keres parkolóhelyet.
Egyébként valaki magyarázza meg, hogy a Múzeum körúton miért kellett a parkolást megszüntetni a kerékpársáv miatt? Miért nem tud a kerékpáros a Magyar utcán keresztülmenni, ahol egyébként a forgalommal szemben is mehetne, nincs büdös, és sokkal kisebb a forgalom?
RodrigeZZ 2010.04.01 08:50:36
@Gery.Greyhound: Mondjuk ebben az esetben nem mennék a Magyar utcán, mert van jobb:
Kálvin tér-Kecskeméti u-Károlyi M.u-Petőfi S.u-Bécsi u-Erzsébet tér.

@Kis ember: Én kb 20Km-re lakom belvárostól és nem járok sehovásenem autóval. (Esetleg színházba). Node van aki itt lakik. Én rájuk gondoltam. Továbbá van néhány üzlet, akinek árut kéne szállítani, de nem tud megállni, mert ott a kerékpársáv.
RodrigeZZ 2010.04.01 14:28:58
@Gery.Greyhound: Nem akarok útvonalat tervezni, de mindegyikre van olyan, ami nem érinti a Múzeum körutat. Egyébként, oda nem mész, ahová nem vezet bringaút?;-)
Sokat járok a Bajcsyn. Épp tegnap mondtam valakinek, hogy, ha minden bringás után, aki nem a kerékpársávon megyen, hanem az autók között, kapnék 1000 forintot nem kéne dolgoznom...
A Múzeum körúton van egy viszonylag nagy közért. Ott mondjuk 1000 vásárló van naponta, de szabályosan árut szállítani nem tud. Igaz van bringasáv, amit kb 100 bringás használ naponta (talán).
Majdnem egy év telt el azóta, hogy a főpolgármesteri kabinet úgy határozott, Budapesten bevezetik a bérbicikli-rendszert. Elvileg az ügy sínen van, vagyis kéne lennie: léteznek konkrét tervek, megvannak a források, most mégis veszélybe került a megvalósítás. Az 1,3 milliárdos…..
RodrigeZZ 2010.03.27 11:59:18
@cso zsi: A cikk némileg csúsztat, ugyanis a Parking kft 100%-os fővárosi cég, és közszolgálatatási szerződése van a fővárossal. Ami pénzt beszed, az a fővárosé teljes egészében, amit pedig el akar költeni, azt a fővárostól kell megkapnia. A közgyűlés a parking költségvetését még napirendre sem vette eddig! Magyarul a cégnek valszeg egy vasa sincs, mert nem kapott a tulajdonostól. Ez nam a pnzügyi helyzet javítása szerintem, hanem az elvégzendő/elvégzett munka kifizetése.