Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ann(gyalk)a

6 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jaj Istenem! Hogy mennyire szemellenzősek az emberek, azt el nem tudom mondani. Kiderült, hogy hány államilag finanszírozott hely lesz az egyetemeken és egyből mindenki hőbörög. Nem tudom, hogy magyar sajátosság-e, de már régen észrevettem, hogy ha valami sérelem éri az embereket,…..
Ann(gyalk)a 2012.01.25 19:54:02
*tapsvihar*
Az adatok korrektek, ezen nem érdemes vitázni, aki nem hiszi a KSH (Központi Statisztikai Hivatal) honlapján tájékozódhat.
Elárulnám ám a tisztelt közönségnek, hogy bizony a gazdag és a minimálbéres apuka is ugyanabban az országban, ugyanazokkal a lehetőségekkel körülvéve, mégis máshogy cselekedve jutott oda, ahova jutott. A legtöbb tehetős ember a béka segge alól tornázta fel magát, nehéz körülmények közül, kitartással, sok szorgalommal és gazdag gondolkodásmóddal érte el mindazt, amit most felmutathat; közülük nem egyet személyesen is ismerek, tehát ebbe sem érdemes belekötni. Azok a gazdag ficsúrok, akiket gazdag apuci tol maga előtt, de az öreg gondolkodásmódját, értékrendjét nem veszik át, bizony pillanatok alatt elherdálják a csodás örökséget és a minimálbér mellett siratják azt. Erre is tudok példát mondani, ha nem hinnétek.
Mellesleg, aki okos és rátermett, az valóban továbbra is ingyenesen fog tanulni, szerintem 466/480 pontommal ebben a felvételi időszakban is megcsípnék egy állami finanszírozott helyet, de ezt még ugye nem tudhatom biztosan.
Végül pedig, a szociális modellváltás időszakát éljük, szar és fáj, de át kell állítanunk a gondolkodásmódunkat arról, hogy állam bácsi pénzel, arra hogy kutya kötelességünk önmagunkról és szeretteinkről gondoskodni. Mindenki - ismétlem mindenki meg tud élni a jövedelme 90%-ából. Először fáj, mert csak 2 hónappal később tudjuk megvenni a lapostévét, nem kerülhet mindig chips a bevásárlókocsiba, nem b*szhatunk el a kocsmában/füstölhetünk el 10 ezret, csak 9-et... de az eredmény a gyarapodás, a vésztartalék, a privátnyugdíj vagy az olyan nagyon szerettet gyerekek továbbtanulása. Kinek mi a fontos.. nem igaz?
- Vagy berakod a táskádba a fornettit, vagy átbattyogsz... nézd csak oda a büfébe a túloldalra, mert ez egy ruhatár - mondta Bunkó Biztonsági Őr 007-es jelentőségteljeset csapva a ruhatár hátsó pultjára. Hősünk visszazárva üdítős palackját kissé meghökkenve konstatálta,…..
Visszatértem! Majdnem 2 hónap telt el a legutóbbi bejegyzésem óta és már érett valamit írni, de most éreztem úgy, hogy van is hozzá kedvem. Az elmúlt két hónapban azon is gondolkodtam, hogy talán végleg befejezem a blogírást, mert már nem éreztem szükségét. Ez kicsit olyan,…..
Bár engem nem hívott fel Orbán Viktor személyesen - mint kedves kollégámat -, hogy biztasson a Szociális Konzultációban való részvételre, de azért érdekel a kérdés.A minap meg is kaptam családom többi tagjával egyetemben azt a bizonyos kérdőívet. A korábbi alkotmányos…..
Ann(gyalk)a 2011.05.27 09:24:57
Jól mondod, ez a "kérdőívezés hülyeség." Mármint akkor, ha tényleg az emberek véleményére kíváncsiak, mert akkor ez a kérdőív egy borzalom. Mondjuk politikailag szerintem nagyon hasznos, ügyes kérdezéstechnikával "megkérdezni" az embereket arról, hogy mit szeretnének, vagyis inkább szájukba adni azt, amit a kormány szeretne elérni és mindezt úgy, hogy "Önök kérték". És hogy miért mondom ezt?

Először is figyeljétek meg "Vannak, akik" és "Mások szerint". Okos emberektől tudom, hogy az ember ugye társas lény és szeret beolvadni a tömegbe, mert biztonságban érzi magát, "sok lúd disznót győz", nem igaz? Megy a sok birka szépen sorban, mindenki orra az előtte lévő seggében van, büdös ugyan, de legalább nem fúj a szél és nem harap belénk a puli, hogy takarodjunk vissza a helyünkre.
Szó mi szó, ha megnézitek valahogy a "mások" kategóriába kerültek azok a dolgok, amit nem szeretne a kormány... és ki akar "más" lenni? *Tomboy - It’s ok to be gay*

Másrészről, ha megnézitek az "első kategória" valahogy jobban ki van fejtve, meg van indokolva, hogy miért az a jó pont, a "mások" rész meg valahogy nincs. Ezen kívül az első rész tele van tűzdelve jól hangzó szavakkal, mint "ne engedje, hogy extraprofitot szedjenek be", "több nyugdíjat", "állami segítség", stb.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy amit a kormány akar az rossz, se azt, hogy jó, csak érdekes megfigyelni, hogy mennyire manipulatív és hogy viszi keresztül az akaratát... hja, és hangsúlyoznám, hogy szerintem.

És hogy a pontokhoz is fűzzek egy két kommentárt:
1, A munkaképesség nem kor, hanem egészségügyi állapot kérdése. Az, hogy valaki fel tud ásni-e egy kertet nem attól függ, hogy 60 éves vagy 90 (a szomszéd néni 90 és még mindig műveli a "kertecskéjét" és a cégnél is dolgozik 70 éves hölgyike), tehát szerintem totál értelmetlen ezt így korhoz kötni, hogy 55 éves kora felett nem lehet elbocsájtani senkit, amíg 65 évesen nyugdíjba nem megy. Ezzel csak azt fogják elérni, hogy 54 éves korában mindenkit elbocsájtanak a cégeknél, hogy még véletlenül se legyen gyengén vagy semennyire se teljesítő alkalmazottjuk akár 10 éven keresztül. Aztán meg mi van, ha egy cég megszorul és létszámleépítésre van szüksége? Küldjék a jól dolgozó fiatalokat és majd a csökkent költségekkel (és még inkább csökkent teljesítménnyel) majd biztos kilábal az átmeneti helyzetből. Szerintem egyébként egy embert akkor rúgnak ki, ha már nem teljesít úgy, ahogy kellene, a „védett kor” bevezetésével viszont már 54 évesen távozniuk kell… szuper. : )

2, Ahh… „ne engedje, hogy extraprofitot szedjenek be és emiatt megfizethetetlenné váljanak a rezsiköltségek.” A kedvencem. A közműszolgáltatók monopol helyzetben vannak, nem tartok közgáz órát.. ezek már csak ilyenek. Az állam eddig is szabályozta őket, de ha most arra szavazok, hogy szabályozza még jobban, akkor mi lesz? El se tudom képzelni… Én inkább a konkrét tervezetre szavaznék.
Egyébként meg.. emelje fel a kezét, akinek magas a rezsiköltsége? Vegyél energiatakarékos égőt, zuhanyozz és ne csak gépezz egész nap! Hja és ha közös költség a nagy, akkor nézd a lakásbiztid árát…

3, Héé.. én hallottam valami 1 millió munkahelyről.. szerintem először teremtsük meg azt, aztán jöhet ez a segély helyett munkahely dolog. Szerintem maradjunk ennyiben.

4, Nah.. ha a gyereknevelés teljes értékű munkavégzés akkor számítson bele a munkával eltöltött ével számába.. nem? Aztán: „gyermekvállalás költségeit mostantól nem lehet megadóztatni”, húha én valamiről lemaradtam.. hogy vezették ezt be végül? Végül: „több nyugdíjat”.. húúú… aki gyereket nevel nem 30 ezret kap, hanem 35-t! Csudijó lesz nekik… Mert arra ne számítson senki, hogy olyan hatalmas (vagy legalább tisztességes) nyugdíja lesz 25-30 év múlva… Mindjárt nyugdíj-adóztatás lesz, azután meg nyugdíj-segély. Most miről beszélünk?

5, Nah ez a szociális kártya ez tetszik. Az élelmiszerrel az a baj, hogy a villanyszámlát nem tudod vele kifizetni, a pénzzel meg az, hogy elkölthető a kocsmában is, de ez zseniális.

6-7, Hm… Ez a devizahitel-dolog nem egyszerű. Egyrészt felelőtlenség olyan pénznemben eladósodni, amiből nem származik jövedelmed, ráadásul úgy, hogy a felvett összeget non-likvid formában (lakásban) tartva árfolyam-változás esetén meg legyél lőve. Nyugodtan vegyen fel deviza-hitel az, akinek 300 CHF a bére, mert az fizethet belőle 100 CHF-t minden hónapban, nem zavarja, ha a svájci frank 140 Forintot, vagy 230-at ér. Felveheti az, aki úgy veszi fel, hogy azt rövid időn belül vissza tudja adni a banknak, ha már nem bírja a törlesztőt, magyarul ha lakást is vesz rajta, nem az legyen az egyetlen hely, ahol meghúzhatja magát. Persze elhiszem, hogy nem tájékoztatták az ügyfeleket arról, hogy mi azaz árfolyamkockázat, hogyan kell védekezni ellene, csak vedd fel a deviza-hitelt, mert annak 50 ezer a törlesztője, a forintalapúnak meg 70, csak most már 100 ezer, ami nem olyan jó… Örüljenek, hogy 180 HUF/CHF-en befagyasztják az árfolyamukat és ennyivel megúszták. Azok, akik most akarnak felvenni devizahitelt azok mindent megérdemelnek (és nem az állami segítségre gondolok), mert bizony a CHF pályája szépen megindult és most nem fog megállni… Ennyi.

8, Minden betegségre van természetes és hatásos gyógymód, még azokra is, amik nem pszichés eredetűek csupán, mert azokra minden jó. Aki nem hiszi, járjon utána.

9, Jó lenne mi, ha csak a munkával eltöltött idő számítana? Az emberek igen nagy része nem annyira van bejelentve, mint amennyit tényleg keres. 30 éven keresztül kapja 200 ezret, adózik a minimálbér után (most már csak majdnem semmit) és mivel 30 évet dolgozott jobb nyugdíjat kap. Király! Én az adóbefizetések arányában (tehát munkaidő és jövedelem) adnék nyugdíjat, mert hát az a bevétel, abból lehet a kiadást kifizetni, így logikus… nem?

10, Nah szóval.. azok, akik ma felvételiznek kerek 5 (jobb esetben 3) év múlva kerülnek ki a munkaerőpiacra, hogy a fenébe akarják megmondani, hogy 5 év múlva hol lesz munkaerőhiány és –kereslet? Csak azt tudják, hogy hol volt és hol van most. Persze, tendenciákat lehet nézni, de a véletlen tényezőt kihagyjuk a számításból? Az most nem kell az analitikus trendfüggvénybe?

Hmm. Egy kicsit hosszú lett.. de nem, nem írok a blogomba.
Nem titok, hogy kishazánk egy része nemzeti-radikalizálódott és most már megérdemlik, hogy írjak róluk. Egy ideje már terveztem, hogy írok egy ilyet és kerestem a megfelelő alkalmat, de amikor volt, akkor meg nem értem rá. Ma viszont nagyra becsült kollégám felhívta figyelmünk a…..
Ma temetésen voltam. Időről időre - furcsa mód mostanság viszonylag gyakran - eljutok ilyen eseményekre. Érdekes tapasztalataim és benyomásaim szoktak keletkezni.Én nem vagyok gyakorló keresztény (sőt egy ideje már nagyon keresztény sem), ezért kissé feszélyezve szoktam magam…..
Ann(gyalk)a 2011.05.07 13:35:08
@Gali Máté: Ahh, miért nem lehet itt lájkolni a postodat? :)

És én is csatlakoznék @gygmaster-hez! :)

Amúgy jobb élet-új élet ide vagy oda, én pusztán önzőségből nem szeretem, ha valaki az ismerettségi körömből meghal, mert akkor már nem olyan egyszerű tartani vele a kapcsolatot...
Ann(gyalk)a 2011.05.07 14:03:27
@Gali Máté: Jólvanna... nincs rá időm... csak a kifogásaim... :$
Ann(gyalk)a 2011.05.07 14:18:11
@Gali Máté: Jaj, de aranyos! :D Hallod, lehet hogy csak miattad írok egy bejegyzést... :)
Hosszú idő után ideje írnom valami érdemlegeset is. Mostanság elfordultam a politikától, nem kötött le ez a fajta játék. Nem azért, mintha megijedtem volna az új szabályozástól miszerint nem szabad sértegetni "felebarátodat", különös tekintettel a kormányra.…..
Ann(gyalk)a 2011.02.15 14:39:46
Huh, nos, szép kis cikk. :) Nem is írok sokat, csak pár megjegyzés...

1. Nagyon jó, hogy deklarálják a kötelezettségeinket, de nem hinném, hogy erre az alkotmány a legmegfelelőbb forma. Bár a mostani helyzetben könnyen módosíthatónak tűnik, de alap állásban ez közel sincs így. Mondjuk ha csak a nagyon alap kötelezettségekről beszélünk, minthogy ne tanúskodj hamisan, fizesd be az adót, tegyél meg mindent lehetőségeid szerint a köz javáért, védd a jövő nemzedéket, stb. akkor jó, de ha konkrétumokba is belemegy, az szerintem már nem ide való. Arra ott vannak a törvények, határozatok, stb.

2. Tetszenek ezek az államadósság-csökkentő javaslatok, de talán előbb ki kellene találni, hogy hogyan, aztán majd bele lehet írni az alkotmányba... de ha ez is csak rizsa, akkor mindegy. A MNYP pénzek lenyúlásának legitimálása pedig egyszerűen zseniális!

4. Nekem az jutott még eszembe, hogy mi a helyzet akkor, ha a teljesen értelmes 17 évesnek nem csak gondolatai, de még gyereke is van? :D Manapság már nem ritka egyáltalán... Most akkor neki jár 2, vagy a nagymama még az unokák után szavazhat? És akkor az már csak negyedszavazat, mert négy nagyszülő lehet? :) Vagy majd megverekednek azért az egyért? Kezd izgis lenni a szitu...

5. Először is: mik a gyereknevelés költségei? Pelenka, cumisüveg, tápszer, csoki, tankönyvek, tandíj, ruhák, játékok, bérlet, mesekönyv... Tudok még mondani párat, amik költségként felmerülnek, ha gyereked van.
Másodszor: hogy akarják vagy nem akarják megadóztatni? Akkor ezek most mind adómentesek lesznek, ha azt mondjuk, hogy ne engedjék? És akkor vissza lehet igényelni az áfát a pelenka és a cumisüveg után? Vagy a gyereknek való csoki olcsóbb lesz, mint a felnőtteknek való, mert már eleve rá se rakják? Esetleg a tandíjra vonatkozik, ami után majd adókedvezmény jár? Hmmm... egyre nagyobb lesz az a söralátét...

6. A jövő nemzedékek védelmét kérem szépen a közgáz tanulmányaim alapján én úgy értelmezem, hogy legalább olyan minőségben add át a világot az unokáidnak, mint ahogy te kaptad. Tehát az amortizációt még abban az évben, amikor felmerül, javítani kell, hogy az unokáinknak ne jelentsen majd akkor plusz költséget a mi trehányságunk. Ide tartozik szerintem a környezetvédelem, az infrastruktúra fenntartása, a nemzeti vagyon védelme, államadósság legalább szintentartása, stb. stb. stb.

7. 20 milliárd forint

10. Miért, eddig nem így volt? :O

11. Szerintem ha úgy megy, mint a filmekben, akkor mindegy, mert úgyis mindenkit kiengednek jó magaviselet miatt, a valóságot nem tudom. Bár ha nem mászkálnak jó magaviseletű pszichopata sorozatgyilkosok az utcán, akkor lehet nyugodtabb lennék.

12. Ez nem arról szól, hogy a képviselők járjanak be az ülésekre, mert azért kapják a fizetésüket?

Apropó... a totó nem 13+1? :)
Na ez a mostani bejegyzés sem a saját gondolatokról fog szólni, de a mai Metropolban olvastam egy cikket, ami nagyon tetszett és gondoltam közlöm. Íme:"Kata nem törődött azzal a két vihorászó lúddal, akik valamivel arrébb matattak a ruhák közt. Egy bevásárlóközpontban nem…..
Nos, töredelmesen be kell vallanom, hogy a szigorú heti egy bejegyzés dolog nekem nem fekszik, szóval mostantól nem ígérek ilyet, mert tudom, hogy nem tudom betartani. Általában elég elfoglalt vagyok és a blog még nem a #1, így a fontosabbnak tűnő dolgok sajnos elintézik, hogy ne…..
Nos, most engedek mások jogos nyaggatásának, hogy már épp ideje lenne új bejegyzést írni, mert így sosem leszek rendes blogíró. Valóban több mint egy hete kaphattatok tőlem olvasnivalót, de tudjátok hogy megy ez... áhh, most nincs kedvem, nincs időm, majd holnap,  nincs is…..
Na idáig is eljutottam, évértékelőt írok. Igazából nincs még 1 éves a blog, de mégis sokkal jobb ilyenkor összegzést írni. Mégis csak lezárult egy általánosabban vett periódus.Szóval az a tény, hogy egy számvetést írok, már önmagában nagy jelentőségű, mert azt mutatja,…..
Ann(gyalk)a 2011.01.03 17:29:00
@P.Gáspár: Hmmm... Ez most önző lesz, de nekem jobban tetszene, ha dühös lenne rá és rosszban lennének. De nem így van... így jártam. :)
Ann(gyalk)a 2011.01.05 12:37:42
@P.Gáspár: Haha... "a volt Kedvessel", "amin részt vett a későbbi kedvesem is.", "A hónap végén pedig sikerült összejönnöm jelenlegi Kedvesemmel," ... sztem egyértelmű volt. :P

@EdemLegend: Vagy csak jól titkolod! :P
És tényleg. De a folytatása is idevág:  "Akkor nemesb-e a lélek, ha tűri. / Balsorsa minden nyűgét s nyilait; / Vagy ha kiszáll tenger fájdalma ellen, / S fegyvert ragadva véget vet neki?" (Shakespeare - csak a hivatkozás miatt :) ) Tehát akkor csináljuk  jól, ha…..
Ann(gyalk)a 2010.12.29 11:46:16
@Gali Máté: Először is köszönöm szépen a pontosításokat, mondtam, hogy nem vagyok töri szakos, csak egyszerű laikus az évszámok és történelmi tények terén, csak annyit jegyzek meg, ami fontos.
Másodszor, én elhiszem, hogy a II. világháború is közbejátszott, de nem hiszem, hogy az volt a fő ok. Különben a két csúcs az I. és a II. vh. után lenne, de amint látod, ez nem így van... Meg egyébként is.. miért nevezné a szakirodalom Ratkó-gyerekeknek, ha semmi köze sincs Ratkó Anna rendelkezéseihez?
Harmadszor, én mást értek piramis játék alatt, ugyanis a klasszikus piramisjáték azért dől be, mert már nincs elég ember, hogy a piramis alak megmaradjon és a tetején lévők nagyon meggazdagodnak. Nos, a nyugdíjnál pedig a stagnálás is király lenne, de a baj a fordított piramissal van és a mai nyugdíjasok nem úgy néznek ki, mint akik olyan nagyon meggazdagodtak... Az tény viszont, hogy be fog dőlni.
Negyedszer, mindenképp igazat adok neked a roma-kérdésben. Tényleg nagyon utálom a faji megkülönböztetést, de ez már épp a fordítottjába csapott át. Ne különböztessük meg őket negatívan, ezért az átlagnál jobban bánnak velük. Dolgozzanak és akkor nincs semmi baj.
Ötödször is igazad van, már én is bizonytalankodva raktam ki. Mostantól csak emailen vagyok elérhető... de ha éjszaka közepén felhívsz, nagyon dühös leszek! ;)
Ann(gyalk)a 2011.01.03 17:36:32
@P.Gáspár: Nos, nem volt egyszerű értelmeznem, mit akartál mondani, meg mit mondtam én rosszul, de talán sikerült.
Én nem azt akartam mondani, hogy magánnyugdíjpénztár (MNyP) egy gonosz dolog, csak azt, hogy azzá tették. Ha úgy alkalmazzák, ahogy kellett volna és nem kötik meg a kezét, akkor kitűnően működhetett volna. Persze azt is figyelembe kell venni, hogy az állam se gonoszságból hozta a szabályozásokat, hanem mert nem tehetett mást, kellett neki a pénz, hogy kifizethesse a nyugdíjasokat. Talán inkább azt mondanám, hogy az állam nem állt készen erre a változtatásra és ezért be is fürdött vele.
(A tőzsde pedig egyáltalán nem rossz dolog, csak érteni kell hozzá.)

A roma kérdésben pedig teljesen igazad van, szuper lenne az általad javasolt változtatás, de sajnos nem látom az ezirányú törekvéseket még.
Kedvesem jóvoltából rábukkantam egy jó kis oldalra, ahol pár filmezés iránt érdeklődő fiatal próbálja megmutatni tehetségét. Az oldalnak van egy része, ahol az egyik készítő (Dancsó Péter) rendszeres jelleggel film kritikákat mutat be. Nekem nagyon tetszettek, így vettem a…..
Ann(gyalk)a 2010.12.28 22:46:34
Igen eljött. A kis Jézus és vele együtt az év legnagyobb ünnepe. Legalább is azoknak, akik tartják valamire a kereszténységet, vagy a hagyományaikat.Szép ünnep azt kell mondjam. Gyönyörűen feldíszítenek mindent az emberek, a saját fájuktól kezdve az egész városig. Ott ahol…..
Ann(gyalk)a 2010.12.27 15:57:42
@Gali Máté: Hát a mi karácsonyfánk is olyan szép lett, hogy muszáj volt megünnepelni...
Az utóbbi két alkalommal érdekes fordulatot vett a tesi órám: a tanárúr oktat minket, de leginkább a gazdasági helyzetről és a nyugdíjról. Érdeklődéssel hallgatom, mert minden vélemény érdekel, de úgy veszem észre, hogy nagy a zűrzavar a fejekben és a tanárurat hallgatva csak…..
Ann(gyalk)a 2010.12.15 13:31:44
@EdemLegend: @P.Gáspár: Hmmm... érdekes álláspontok. És még érdekesebb, hogy kb. mindkettőtöknek igaza van.
Amikor a magánnyugdíjpénztárakat létrehozták, azt szerették volna, hogy az emberek maguk oldják meg a nyugdíjukat és az államnak ezzel már ne kelljen törődnie, mert sajnos ma már fizikai képtelenség rendesen eltartani pusztán nyugdíjjárulékból (lsd. 900 md állami pénz belepumpálása). Ha a rendszer működött volna és nem b*sszák el, akkor magántulajdon lehetett volna az oda utalt összeg, de mivel ez még mindig az a nyugdíjjárulék, amit apukád is az államnak fizetett volna, ha nem lett volna változtatás, az állam úgy gondolta, tartsuk meg mégis. Mivel még senki nem kapott nyugdíjat belőle, senki nem látta a kezében soha, az állam visszacsinálta az egészet, bocsi, akkor mégse... Tehát magántulajdonba akarta adni az állam, de mégse tette meg. Azt mondta, hogy az lesz, hogy megkapod, de sose volt az valójában és mostmár nem is lesz.
Kíváncsi lennék azonban, hogy mi változott... talán látják, hogy több gyerek fog születni vagy mindenkit hirtelen adózásra és munkára fognak kötelezni, vagy vhogy kinyírják az öregeket a nyugdíjkorhatár előtt? Tegyük fel, hogy ezek nem lesznek, akkor sajnos, az a 3000 milliárd 3 nyugdíjkiegészítésre el fog fogyni, és ha mégse arra költik, akkor vajon honnan akarja az állam azokat a 900 milliárd forintokat előteremteni? A jelenlegi államadósság igen nagy része is pont a nyugdíj miatt keletkezett, ha azt csökkentjük is, a nyugdíjasokat ugyanúgy ki kell fizetni valahogy. És honnan? Mert nincs rendes reform se a nyugdíjrendszerben, se az állami struktúrában, ahonnan hatékonysági alapon jöhetne pénz. Csak államosítanak, különadót, válságadót szednek, kiiktatják az állami ellenőrző szerveket és a lakosságit is (médiatörvény), ami na.. nekem se tetszik. Itt tényleg k*rva gyorsan csinálni kellene vmit, ami JÓ, és a Fidesznek meg is van rá az esélye (kormánytöbbsége), de ha elkapkodnak, elcsesznek mindent, annak nagyon nem lesz jó vége... De ugye bízzunk a legjobbakban... Ennek is megvan az oka, mint mindennek. Gondoskodj magadról! Mert az államra többé nem számíthatsz... az állambácsi már nem oldja meg.
Ez az én véleményem.
Ann(gyalk)a 2010.12.17 22:40:45
@P.Gáspár: Persze, el lehet menni az országból, ha jól tudom, tőletek nem is áll ez idegen. A kérdés azonban az, hogy valóban megéri? Ugyanis azokban az országokban, ahol jól működik a nyugdíjrendszer, ott bizony az emberek maguknak raknak félre a nettójukból a nyugdíjukra. Ahol nem így van (mint most itt), ott a rendszer válságban van, az embereket át kell nevelni az öngondoskodásra. Most hogy ezt itt vagy Angliában vagy Szlovákiában teszed, az szerintem a tényen nem változtat, így is, úgy is félre kell tenni. Viszont Szlovákiában szlovákul, Horvátország horvátul kell megtanulni, és akárhova mész új ismerettségi kört, munkahelyet, iskolát kell keresni. Gondoljátok, hogy megéri?
Ann(gyalk)a 2010.12.20 18:26:22
@P.Gáspár: Sajnálom, hogy el akarsz menni, de szíved joga így dönteni. Remélem a blogírást semmiképp se hagyod abba! ;)
A gyerekek (főleg a kislányok) kisebb korukban igen gyakran álmodoznak erről-arról, milyen lesz, ha majd felnövök, mit fogok dolgozni, milyen lesz a férjem, hány gyerekünk lesz, hol fogunk lakni, milyen kocsink lesz, még különböző "jóslásokat" is csináltunk a suli…..
Ann(gyalk)a 2010.12.16 22:24:42
@EdemLegend: Köszi szépen! Még szép, hogy leminősítettem magam! Mennyivel jobb már, ha azt mondom, nem vagyok profi és kiderül, hogy nem is olyan rossz az, amit csinálok, minthogy az egekbe magasztalom magam és kiderül, hogy el kellene bújnom a sarokban...
Ann(gyalk)a 2010.12.18 19:20:42
@Gali Máté: Öhm, van! :) De ők nem is oda valók... Mindenesetre, ha ez most nincs is így, lehet később lesz. De látom átjött a lényeg... :P
Ann(gyalk)a 2010.12.19 11:32:07
@Gali Máté: Oh, és majdnem elfelejtettem. Gondolom egyetértesz azzal, hogy nem minden szakra olyan egyszerű bejutni. :) Tényleg vannak 200 pontos helyek, ahova ha nem vesznek fel, lehet nem érdemes egyetemre járni, de az igazán magas pontért azért szenvedni kell. És ha nem szenvedsz, nem kerülsz be.
Azt ígértem, hogy nem fogok mindennapi eseményekről írni, és ez bár a minap történt, azért nem mindennap esik meg az emberrel. Pontokba szedve a 2010.12.17-i, pénteki estém.21:00 az értekezlet tervezett vége21:35 az értekezlet tényleges vége22:00 a gyors vonat elmegy22:03…..
Mit is csinálhat az ember, ha a vonata a 40 perces utat "forgalmi okok miatt" csak 70-80 perc alatt teszi meg és épp nincs semmi anyaga (kedve), amiből vizsgára tudna tanulni? Mondjuk... elindít egy blogot és megírja az első bejegyzését! :)Ez alapján gondolhatjátok, hogy…..
Ann(gyalk)a 2010.12.18 19:19:09
@Gali Máté: Köszi! :) Hajrá!
Nem rég a Tisztelt Ház szavazott a kettős állampolgárságról és elfogadta annak megadási feltételeinek módosítását. Ezzel még így első ránézésre nem is lenne baj, de igen nagy problémát okoz, hogy északi szomszédunk (hajdan testvérünk) ezt az egészet nagyon nem nézi jó…..
Ann(gyalk)a 2010.11.03 22:29:15
@liome: Persze, szuper lett volna ha a határhúzáskor figyelembe veszik az etnikai vonalat, de sajnos nem tették és ezen már nem tudunk változtatni. Sopánkodni ezen szerintem nem érdemes, a kardoskodás helyett inkább fordítanánk az energiát a megmaradt területekre és azok fejlesztésével lennénk elfoglalva. Szerintem sokkal többet érne. Az a terület olyan sokat szerintem nem dobna a gazdaságon és csak a konfliktusokat növelnénk a környező országokkal, ami mint kicsi nyitott gazdaságú ország, nem túl jövedelmező befektetés.
És igaz, hogy még mindig élnek a határokon túl magyarok, de aki Magyarországon akart közülük élni, az az elmúlt közel 100 év alatt átköltözhetett, aki nem tette, az vessen magára.
Ann(gyalk)a 2010.11.05 11:58:43
@liome: Miért is? :) Magyarázd meg kérlek! :)
Ann(gyalk)a 2010.11.25 12:15:54
Csakazértse hagyom rá... bár úgy néz ki, mintha elbeszélnénk egymás mellett és csak hangoztatjuk a saját érveinket és nem hallgatjuk, nem értjük meg a másikat... én inkább ezt nevezném viccesnek. De azért szeretnék most egy kicsit változtatni ezen, ha nem bánod és feltennék pár kérdést, remélve, hogy válaszolsz rájuk.
Azt mondod, hogy a magyarországi emberek bűne, hogy nem törődnek a határontúliakkal, hogy elfeledkeznek róluk és csak a pénzt hajkurásszák... ebben lehet, hogy igazad van, DE ők nem ezt teszik? Ők nem azért maradnak ott a helyükön, mert már berendezkedtek és ragaszkodnak az értékeikhez, a földjükhöz? Lehet, hogy siránkoznak a határ túloldalán, hogy szeretnének átkerülni, de tennének is ezért BÁRMIT is? Vagy várják, hogy Mi tegyünk azért, hogy átkerüljenek, hogy Mi vívjunk háborút, hogy Mi repítsük a sült galambot a szájukba? Siránkozni lehet, te is azt teszed, "de rossz ez így", meg minden.. Lehet. A kérdés igazából az, hogy van-e értelme? Jobb lesz-e nekik, ha esténként lefekvés előtt gondolsz rájuk, vagy jobban örülnének a tetteknek? És mi lenne az a tett? Háborút nyilvánvalóan nem fogunk indítani, erről tegyél le. Nem csak azért, mert lusták vagyunk, hanem mert nem éri meg. Mert a harcban emberek, Magyarok fognak meghalni, azok, akikért harcolnál... ezt te sem akarhatod. A háborúban amúgy is mindig a gazdagok nyernek (pl. fegyverkereskedők, spekulánsok, stb.), a kis szegény határontúliak Nem. Ez az én véleményem.
Mi más tett lehetne, amit Mi értük tehetnénk? Könyörögjünk a kormányoknak, h adják vissza a területeinket? Gondolod, hogy visszaadnák? Gondolod, hogy elég befolyásolhatóak és hülyék ahhoz, hogy megtegyék? Én kétlem... de meg lehet próbálni, veszteni való csak a bele pocsékolt energia és idő. Kinek mennyit ér az, ugyebár...
Mi más tett lehetne, ami megoldja a helyzetet? Mert nekem csak ennyi van. Vagy te a gondolat erejében bízol és azt mondod, hogy ha nagyon szeretné az egész magyarság, közösen és összefogva azt, hogy egy államot is alkosson, akkor egyszercsak megvalósul? Bumm és kész? Mert akár ez is lehetséges... de szerintem ezt eddig nem hangsúlyoztad.
Véleményem szerint azonban nem kell egy államhoz tartoznunk ahhoz, hogy egy nemzet lehessünk. Rengeteg vajdasági ismerősöm van, nem úgy gondolk rájuk, mint határon túliakra, hanem mint akármelyik másik városban élőkre, mint akármelyik magyarra. Nem akarnak átjönni és sem érzem szükségét, hogy Magyarországhoz tartozzanak, mert semmi probléma nincs ezzel. Amikor csak akarunk, találkozhatunk, akár itt, akár a határon túl, már személyivel átléphető a határ, és ha akarják a gyerekeiket is tanítatthatják, akár Magyarországon is.
Kérdésem tehát az: mit akarsz, hogy tegyünk és tényleg megéri-e?
Na elérkezett a várva várt második rész. Mondjuk lehet, hogy többeknek nem fog tetszeni, mert nem erre számítottak, de majd egy másik kontextusban ők is kielégíttetnek. Nos, a múltkori bejegyzésben is a lélekkel foglalkoztam, inkább vallási megközelítésben. A léleknek van…..
Úgy tűnik az egyetem meg egyéb dolgok miatt nem tudok túl sűrűn jelentkezni, de a heti egy bejegyzés átlagban legalább megvan. Az is igaz, hogy vannak olyan időszakok, amikor nem történik semmi. Az elég lehangoló tud lenni. Most viszont azért van pár dolog és igazából azt sem…..
Egy legenda feljegyzései Das Auto. 2010.09.15 13:44:00
Elnézést kell kérnem azoktól, akik egy kis változást vélnek felfedezni ebben a post-ban. Nem csal a szemük, tényleg átírtam. Jobban mondva kiigazítottam, mert megváltoztak a tények.Az Autó. Szól a Volkswagen szlogenje. Nos, az autó egy elég nagy kényelmet biztosító eszköz, de…..