Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Greg-0

0 bejegyzést írt és 378 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van ez a videó:Ebben Steve Jobs beszél 1997-ben arról, hogyan használja ő a számítógépet. Elmondja, hogy a különböző munkahelyein van egy-egy gépe, a fájljait azonban egy szerveren tárolja, ezeket mindenhonnan eléri. Akkoriban ez kiváltság volt. És itt jön a lényeg: oké, hogy…..
A héten a BuBi szakmai fórumán ültem, és a másik blogunkra, az Egy nap a városbanra toltam az anyagot folyamatosan. Hátul gépeltem nagy buzgalommal, a gépből oldalt kiállt a 3G-s modem, vigyáztam, le ne törjem. Így telt az idő.Ha egy érdekes diát vetítettek a vászonra,…..
Greg-0 2011.09.25 11:04:35
Appleblog Csúcson a Mac-eladások 2011.09.13 11:49:00
A Munster és Piper Jaffray is elég kemény negyedévet jósol az Apple-nek az NPD-től származó, tehát jellemzően megbízhatónak minősülő adatok alapján. A kiskereskedelmi eladásokat vizsgáló cég komoly növekedésről számolt be az elmúlt két hónapban, így a szeptemberrel…..
Nemrég volt nálunk egy videó arról, hogy az egyesült államokbeli Apple Store-okba kecskét is be lehet vinni, senki nem szól. Most a polgári engedetlenség egy magyar formáját láthatjuk, Attis lőtte a képet az Alléban található StarKing boltban. A lényeg a kijelző jobb felső…..
Greg-0 2011.08.02 12:12:12
@tripes: 4.2.1 óta van beépitett Wifi Hotspot iOS-ben...

Én a 3G-met még jailbreakelve használtam, telipakoltam mindenféle Cydia-s tweakekkel, de amikor váltottam 4-esre rájöttem hogy alig használom őket. Nem is jailbreakeltem a 4-esemet, és nem is fogom. Az iOS5-el már mindent tudni fog ami nekem kell.
Márciusban vásároltuk meg az első Macbook Air-ünket, majd áprilisban vettünk egy másikat is. Miért vettünk ilyen gyorsan kettőt, miért nem vártuk meg az új szériás Air-eket, és mik a tapasztalataink? Tavaly év végén egy konferenciáról lopták el kedvenc táskámmal együtt azt…..
Greg-0 2011.07.30 21:46:09
@Hodicska Gergely: Mármint a megnyitott programok ablakait rendeztem szét 3 különböző space-re (desktopra). Külön desktopon van a kommunikáció (skype, email) + todo, külön spacen az adminisztráció, és külön egy harmadikon a böngésző + RSS olvasó. És igen, gyorsabb 3 ujjal átsuhintani ezek között a work-spacek között, mint kikeresni a programok ikonjait lent és rájuk klikkelni.
Az elmúlt napokban voltak pillanatok, amikor pusztakézzel tudtam volna lekaratézni az összes Apple-termékemen sorakozó digitális kódot. A következő hibajelenségekre figyeltem fel: eltűnt az iPhone-ból az usb-s tethering, de nemcsak nálam, hanem a hétvégi nyaralóban található…..
Már csak párat kell aludni, és érkezik az OS X Lion az App Store-ba. Az persze mindig jó hír, amikor egy oprendszer frissül. Az már egy sokkal nehezebb kérdés, hogy vajon valóban megéri-e frissíteni. A Lionnal kapcsolatban már mindenki elmondta azt a 10 dolgot, ami miatt egyáltalán…..
Greg-0 2011.07.11 18:36:25
1 het Lion GM hasznalat utan a cikk cimeben levo kerdesre a valasz: Igen.

Elolvastam a Gizmodos cikket, hat en ezt nem tenyfeltaronak, hanem szandekos lehuzos cikknek neveznem.

Csak egy peldat kiemelve:

"This mix and match of concepts brings a lot more problems. Take this example: when you are in a full screen app, there's no easy way to open a new app. You either have to swipe your way back to a Desktop space and launch your app from the Dock or the Finder or Launchpad. Or you swipe your three fingers up to access Mission Control and launch your app from the Dock or click on Launchpad in the Dock and find your app there. Or you can access the Command + Tab menu and access Launchpad from there. Or you can find your app in the Spotlight widget on the top menu of the full screen app."

Nem a feneket nincs. Most hogy inditunk programokat OS X alol? Vagy a Dockrol, vagy Spotlightbol.

Lion alatt, ha epp egy full-screen appot nezunk, akkor ugyanugy mukodik a spotlight mint eddig. De ha lustak vagyunk levenni a kezunket a trackpadrol, akkor egy gyors gesture-el elojon a LaunchPad (ezt miert nem emliti?) es a Dock is. Remekul mukodik, minden fontosabb alkalmazast kipakoltam Dockra + Launchpad fo oldalara, pillanatok alatt indul minden.

Most a cikkiro vagy nem ismeri eleg jol a rendszert, hogy ezt a gestureos launchpad inditast nem emliti, vagy direkt nem rakta bele, mert az a celja hogy lehuzza a Liont. Mindket eset gaz, es jellemzi mennyire tenyszeru a cikk.
Appleblog 3G-s lesz az iPod touch? 2011.07.09 10:41:57
Az iPod touch-ra az Apple is úgy hivatkozik, mint az iPhone telefonálási lehetőség nélkül. De mi van, ha ez nem lesz így sokáig? Játsszunk el a gondolattal.Egy holland blog szellőztette meg, hogy az ötödik generációs iPod touch 3G-s adatelérést kap, hasonlóan az iPadhez. Ha akarsz,…..
Nemrég kezdődött csak az egyik legérdekesebb Apple-per, amiben a cupertinóiak nekimentek a Samsungnak, mondván, hogy lemásolták az iPhone-t és az iPadet. A Samsung érdekes beadvánnyal válaszolt: az ügyvédeik azt kérik, hogy kézhez kaphassák a még meg nem jelent Apple- termékeket…..
Microsoft, Android? Hogy is jön ez össze?2007. Kezdjük az elején. Nézzük, hogyan reagált a Microsoft vezére a Google bejelentésére, miszerint hamarosan okostelefon platformmal állnak elő... 2009. Éppen egy éve durrant el Steve Ballmer Microsoft-vezér agya az Androidtól, és kezdett…..
A következő nagy dátum tehát június 6, ekkor tartja az Apple a következő keynote-ot a WWDC-n. Azt már hónapok óta tudjuk maga Phil Schiller szájából, hogy az idei WWDC a szoftverekről szól majd:Ebben az évben bemutatjuk a Mac OS X és az iOS jövőjét. Ha Mac OS X vagy…..
Greg-0 2011.05.29 20:02:33
@Ollokes: Nem kell lopniuk semmit az Androidból, OS X alatt már évekkel az Android előtt voltak Gadgetek (= widgetek).
Érkezik a Google-féle NCF-alapú mobilfizetés, a Google Wallet. Bankokkal és kereskedőkkel áll össze a cég, hogy a nyáron elstartolhasson saját virtuális pénztárcás rendszerük.A Google célja, hogy egyklikkes (pontosabban egyérintéses) legyen a vásárlás a mobiltelefonunkkal.…..
Az egyik legmeglepőbb képessége az iPhone 4-nek számomra a zajszűrés volt. Az, hogy teljesen tisztán hallottam a másik hangját, akkor is, ha ő saját bevallása szerint elég zajos helyen állt. Néhány hete Csaba vette elő a Barchettáját a garázsból, és felhívott nevetve: hallod…..
A kérdés ott motoszkált eddig is a fejünkben. Azt tudjuk, hogy sokan azért jailbreakelnek, hogy a fizetős programokat ingyen megszerezzék, de mivel az ismerőseim körében ez az arány abszolút elenyésző, nem mertem volna tippelni, a mai magyarországi helyzetre. Most Lovas Endre…..
Greg-0 2011.05.17 15:04:58
@Kalpy71: Teljes európatérképes naviknak tényleg €100 körül van az ára.

De ez a "normális" ára, nem csak iPhoneon, ha veszel rendes navit, és már nincs ingyenes térképfrissítési lehetőséged ugyanennyit kell kifizetni a Garminnak, az iGo vagy TomTom fejlesztőjének is, ha adatbázist akarsz frissíteni más platformon.

iPhoneon legalább ez nincsen, egyszer megveszed és utána ingyenes a frissítés.
Eljött ez is, az Apple bíróságon próbálja bizonyítani, hogy a dél-koreai gyártó úgy ért el sikereket az okosmobil és a tabletpiacon, hogy az iPhone-t és az iPadet másolta. Steve Jobs cége szerint fénymásolták dizájnt és a felhasználás módját is, előbbit elég könnyű…..
Greg-0 2011.04.19 15:07:33
@zozo2001hu: "Hozzáférek a memóriakártya filerendszeréhez, kvázi pendriveként tudom használni az eszközt.

Azt másolok rá amit akarok, pl. megnézem rajta kedvenc sorozatom divx/xvid/x264 formátumban, srt sub feliratfile-al együtt. Ideális erre egy rockplayer lejátszó."

Ehhez nem kell még jailbreak se iOS alatt. OPlayer vagy CineXPlayer. Bármilyen filet fel tudsz tölteni rájuk (kvázi pen-drive ként tudod használni az iPhonet általuk), lejátszanak minden filmformátumot, megy velük a felirat is. Kábel és iTunes se kell filefeltöltéshez, Wifi hálón keresztül is működnek.

A többi pontodra is hellyel-közzel mindre van megoldás iOS-en. A két rendszer között nincs már akkora különbség funkcionalitásban, inkább csak apróságokban. A játékok nem ingyenesek, de a warezhuszároknak ott a jailbreak. Mondjuk az appok, játékok 90%-a $1-ba kerül. Én 2,5 hónap alatt kb 6000 Ft-ot költöttem el alkamazásokra (ennyi, vagy ettől sokkal több egy átlagos péntek este el szokott menni), ebben benne van minden irodai, médialejátszó alkalmazás, amire valaha szükségem lesz, már csak játékokat szoktam vásárolgatni pár hetente ha megtetszik valami. Egyáltalán nem tétel, és szerintem a magyar iPhone vásárlók (akik ki tudnak adni 140-180e Ft-ot egy telefonra) 99%-nak se okozna gondot megvenni az alkalmazásokat, csak alapból úgy szocializálódtunk itt a keleti blokkban, hogy amit le lehet tőteni ingyé', azt minek megvenni. (csak aztán ne csodálkozzunk hogy nem jönnek a killer magyar fejlesztések a magyar storeba...)
Azt ugye tudjuk, hogy leghamarabb nyáron mutatják meg a fejlesztőknek az iOS 5-öt, sok esély nincs tehát arra, hogy aznap megjelenne az iPhone 5 is, vagy ha mégis, inkább még az iOS 4-gyel. Az meg olyan béna lenne.Benne van tehát a levegőben a késés, akárhova szagolok, azt érzem,…..
Greg-0 2011.04.12 10:58:36
Szerintem nagyon is lehetséges egy őszi megjelenés.

Az 100%, hogy az iOS5 nem főg ősznél előbb megjelenni. Nyáron mutatják be, utánna 1-2 hónapig el szokott tartani a beta-test időszak.
Most őszintén: mennyire gagyi lenne, ha bejelentenék az új iOS-t, és rögtön utánna az új vasat, majd hozzáfűznék: most még 4.3.2456-el jön, de majd ősszel jajdejólesz az 5.0! Még ha csak ráncfelvarrás lesz az 5-ös szifon akkor is. Kb mintha elkezdték volna árulni a 3GS-t 2-es iOS-el. Ezt én nem tudom elképzelni.

Ugyanakkor szerintem ez a lépés teljesen tudatos volt az Apple részéről. Szándékosan csúsztatják el őszre a ciklust, mégpedig a haldokló iPod eladások miatt.

Handras, gondolom pontos számokat nem fogsz kiadni, de nálatok hogy fogynak az iPodok? Én csak statisztikákat látok, és abból azt látom, hogy a Touch-t még úgy ahogy viszik, de a többi az zuhanórepülésben van, főleg az előző évekhez képest. Ennek ellenére a szeptemberi "Media event" teljes egészében az iPodoknak és iTunesnak van szentelve. Ez az event van a legközelebb a karácsonyi szezonhoz, amit itt mutatnak be, az lesz a legfrissebb, legropogósabb termék a karácsonyi vásárlási láz alatt. Nem kell tovább ragoznom ugye?

Eddig voltak olyan pletykák, hogy egy ráncfelvarrot iPadot mutatnak be ősszel, de most hogy kitolták az iOS megjelenését én szerintem logikus lenne ha az iPodokkal együt a új szifont muatnák be, és átcsúszna erre az időszakra az éves frissítés, lévén az iPhone még mindig a legtöbb bevételt termelő terméke az Applenek (és szeptember van legközelebb karácsonyhoz).
Greg-0 2011.04.13 20:47:52
@választokmásikat: A részesedésük csökjen, de évről évre egyre többet adnak el. A 4-es szifonból adtáj ek eddig a legtöbbet. A 10-20e Ft-os kínai Androidos kütyük ellen nincs esélyük mennyiségben. Lehet nem is akarják hogy legyen, a Mac is óriási profitot termel a maga ~10%os részesedésével.
Greg-0 2011.04.13 20:53:14
@Greg-0: Nameg azt sem árt elfelejteni, hogy az előző pénzügyi negyedévben az Apple zsebelte be az okostelefon-piac profitjának több mint 50%-át. Nem kell őket félteni, bőven ráérnek ősszel kiadni az 5-őst.
Az Android - az egy szar.Áááá, az Android, az aztán tényleg egy rakás szar. Valami hülye kitalálta, hogy lekoppintja az iPhone-t, de elég szarul sikerült. Hát nézd már meg ezt a szart, akadozik, recseg-ropog, full bóvli műanyag szar az egész úgy ahogy van. Hát hasonlítsd már…..
Greg-0 2011.03.26 22:10:45
@Coyote82: Mondj jobb ár/érték arányú WinMo 6.5-ös telót, öcsipók!
Greg-0 2011.03.31 08:54:59
@lomposfarkas: @Zabalint: Úgy látszik nem jött össze trollkodási kísérletem, mindössze két WinMo user elismerését nyertem meg, semmi flame :))) Ezt még gyakorolnom kell.

Pedig azt hittem az 5 db Omnia levágós lesz, de úgy tűnik még ez is normális :D

Magam részéről a cikkben szereplő egyik oprendszerű telefon tulajdonosa vagyok, egy WinMo-s Asust használtam kb 1 hónapig, és utáltam mint a szart, borzasztó élmény volt a stylus-szal navigálni a kőkorszaki UI-n.
A Dell marketingvezetője, Andy Lark megköszönte Steve Jobsnak a munkát, amit a tabletpiac létrehozásában végzett, majd szépen eltemette az iPadet. A haldoklás jeleit mostanában igencsak jól leplező tablet Lark szerint csak akkor jó, ha "rengeteg pénzed van és egy szigeten…..
Greg-0 2011.03.30 22:46:58
@version: Te egy másik bolygón élsz, mostmár biztos vagyok benne. Már eddig is észrevettem, hogy te egy burok mögül figyeled a körülötted lévő világot, és orbitális baromságokat tudsz összehordani, most sem hazudtoltad meg magad.

Összes zenész ismerősöm Macen használ Abletont és Logicot. Kivétel nélkül. Az is elmondható, hogy szinte mind Windowson kezdte, aztán váltottak, mert tele lett a tökük azzal, hogy fél millás Windowson gép alatt elhasaltak a programok egy komolyabb projekt közben.

Grafikusok: az Adobe termékek kb 50%-át Macen használják (hivatalos adat az Adobetől). Ezért nevetek jókat, amikor a Flash kontra Apple témánál a nagyokosok bemondják, hogy "Majd az Adobe jól korlátozza a CS-t Macen bosszúból". Ja persze, bosszúból ki fognak cseszni felhasználóik felével...

3D grafikát és játékfejlesztésre tényleg nem sokan használnak Macet, ellenben Webfejlesztésnél, PHP-nél annál többen.
Steve Jobs eléggé fölélőtt, amikor az iPad 2 premierjén azt mondta, hogy az Apple tabletjére 65 ezer, míg a Google Android Honeycombra talán ha 100 alkalmazás érhető el. Az ipades számokkal nincs is semmi gond, a konkurencia azonban közel sem áll olyan jól, mint azt Steve gondolta:…..
Van hivatalos dátum, június 6-10-ig lesz idén a WWDC, ami rendszerint a legnagyobb show az Apple-nél: itt szoktuk megismerni az éppen aktuális iPhone-t, idén ugye az ötöst, bár a meghívóban egy szó sem esik a mobilról. Csak annyi derül ki, hogy 2011 nyarán bepillanthatunk abba, hogy…..
Mint azt a pénteki közvetítésen ígértem, megkértem az Andrássy úti iStyle-ból az első vásárlót, számoljon be a gyors tapasztaltairól, amiket hétvégén szerzett.Íme a beszámoló: Mikor először kézbe fogtam, nagyon rácsodálkoztam, milyen vékony is valójában. Nem volt még…..
Greg-0 2011.03.29 00:25:40
@Macondo: Ez így van. Nekem amióta van szifonom szívesebben futom át a híreket a kanapéban ülve Reederből, mint a laptopomról. Egész nap gép előtt dolgozok, már csak a változatosság és kényelem miatt is jobb az iPhone ilyenkor. Viszont volt nálam egy iPad kölcsön 2 napig, és akkor jöttem rá hogy ez az ultimate kanapéban ülős tartalomfogyasztó céleszköz. A 2 nap alatt egyszer nem vettem elő a telefont esténként. Szóval nálam tökéletesen megállná a helyét a munkára laptop, casual netezésre + levelezésre meg iPad kombó, így viszont jelentősen visszaesne a szifonom használata. Ami nem feltétlen baj, mert javarészt amire a telefont használom itthon arra sokkal jobb lenne az iPad. A szifon meg megmaradna telefonálni, gyors böngészésre a neten on-the-go (már rengetegszer mentett meg a gúgli + gúgli maps fél órás bolyongásoktól és keresésektől), illetve fotózásra és azok megosztására.

Szóval mint látható én egy percig nem lennék zavarban, hogy hogyan illesszem be az iPadet a laptop és okostelefon közé, és ha lenne rá pénzem azonnal vennék is egyet. Csak sajna most fontosabb dolgokra is el tudom költeni a felesleges tartalékaimat..,