Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyos

0 bejegyzést írt és 243 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Félrefordítások A Panini kanala 2012.06.04 07:51:00
Andie beküldése aktuális és remek: A Panini matricagyűjtő albuma révén jutottam el a cég honlapjára, és annak magyar verziójára.Itt akadtam a Kanál nevű menüpontra.Tudom, tudom, szegény fordító listából dolgozik, de a channelt még a gugli sem fordítaná kanálnak. :) És ha a…..
Android A HTC One X odaver 2012.06.01 05:57:00
Akkor is, ha szögelni kell, és nincs nálad kalapács... A jelenlegi HTC csúcskészülék, a One X kijelzőjét is Corning Gorilla Glass típusú edzett üveg védi. Na de mit is jelent ez a gyakorlatban? Az alábbi videón egy gazdag kíváncsi oktalan kínai(?) fiatalember egy pár szöget…..
nyos 2012.06.05 00:59:54
@NTonee: Ennek kicsi a tomege a szogbevereshez. A kalapacs+egyszerubb telefon paros sokkal koltseghatekonyabb.
Az új sztárkártevővel kapcsoaltban tegnap megpróbáltam a CrySys által közzétett technikai részletekre koncentrálni, de a száraz tények mellett van néhány gondolat, melyekről talán érdemes szót ejteni. A tegnapi poszt publikálásakor őszintén szólva hiányérzetem volt: nem…..
 Hehehe, azt írja a kedves beküldő, hogy “BÚÉK”...  Még szerencse, hogy évszámot nem írt hozzá, így még ráfoghatom, hogy a beküldés 2011-es (: Sebaj, valamire való májusfáról nem hiányozhat az újévi üdvözlet.Kedves Jakab :-) Tegnapi észlelet - nem…..
MTI ismét, ezúttal peterbatyam jóvoltából: Ősszel már füstölögtem nektek egy sort a (valszeg MTI eredetű) hír kapcsán, mely szerint az Új-Zélandnál zátonyra futott KONTÉNER SZÁLLÍTÓ hajó tartályhajó, vagyis tanker lenne. Ma a hirado.hu-n, képpel illusztrálva ismét nem…..
Na ilyet ne lássunk soha! - legalábbis, amíg fizetünk egy szolgáltatásért. Az amerikai T-Mobile androidos felhasználóit érte az a kellemetlen meglepetés, hogy szolgáltatójuk már a lehúzható értesítési mezőben is reklámmal támadja őket. A "bug" a…..
BuheraBlog Nem szép... 2012.03.30 14:49:59
 Sok helyen lehetett róla olvasni, úgyhogy én csak egy rövid jegyzetet írok a SZÉP kártya ügyben. Detritus remekül összefoglalta a problémát:  Az csak az egyik probléma, hogy bár pénzt költesz, nem kérnek PIN kódot; ez bizonyos bankkártyáknál is előfordul, persze…..
Hosszabb csend után hétfőn új DuQu variánst fedezett fel a Symantec. Az új változat megjelenése azt jelzi, hogy a készítők nem hagyták abba a munkát az első "lebukás" után sőt, a Kaspersky  egyik szakértője szerint ezt a példányt már úgy tervezték, hogy a CrySys…..
Egor Homakov egy olyan hibát demózott, melynek kihasználásával tetszőleges GitHub felhasználó tárolóihoz korlátlen hozzáférést lehetett szerezni. A lépésre azután került sor, hogy Homakov sikertelenül próbálta meggyőzni a GitHubon is használt Ruby on Rails keretrendszer…..
Komaváry is már a tizedik beküldéséhez közeledik; most egy képet küldött: A minap belefutottam egy felmérésbe - egy magyar oldal használta a UserReport (www.userreport.com) szolgáltatását. Végigkattintottam, és a végén a fenti képen látható üzenet fogadott. Részvételét…..
nyos 2012.02.28 17:36:57
@tundrazuzmo: Germany/Deutschland es UK sem nyelv. Ahogy Dania sem.
Jo latni, hogy ennyire fejlodnek a gepi forditok.
Ez a beküldés Waitzentől (2011. szept. 22.) viszont azért tetszett meg, mert nagyon szépen, korrekten meg volt írva, nem kellett vele szöszölni. Azért persze szöszöltem, nehogy valami olyan kikerüljön, hogy a következő percben elvisz miatta a fekete, lefüggönyözött Trabant...…..
Android Érezd meg, hogy ki hív! 2012.01.20 11:51:00
Érezd meg hogy ki hív - állíts be különböző rezgéstípusokat a fontosabb kontaktjaidhoz, így amikor üzleti tárgyaláson, moziban, színházban, bírósági meghallgatáskor vagy földrajzórán feleléskor hívnak vagy üzenetet kapsz, a rezgőre állított telefont ki sem kell venni a…..
Mariann két szép találata: Azért írok Neked, mert már elegem van az állandó félrefordításokból és így lehet, hogy egy kicsit változni fognak a dolgok. Ami a legszomorúbb, hogy a szinkronizáló színészeknek sem tűnik fel, hogy hülyeséget mondanak.Toxic Skies 2008. (Mérgező…..
WhimsicalLL Janus-words 2011.11.21 07:22:00
Antagonyms Semmiképpen nem megzavaró szándékkal, csupán a nyelvi jelenség szépségének okán, illetve persze arra az esetre, ha egy percen belül az adott szó, vagy éppen kifejezés két, egymással ellentétes használatába botlanátok akár bátran produktíve ugye, akár passzív…..
Erről a játszótérről lesz szó Közbiztonság Szilárd beküldésében: A kép közepén már látszik a felirat, amit hamarosan élvezhetünk. Az alábbi táblát a Vérmezőn láttam, ahol kialakítottak egy felnőttjátszóteret (a Moszkva felőli végéhez közel; a másik végén…..
nyos 2011.12.08 22:41:39
@magyar bucó: A varolista olyan hosszu, hogy amikor az illeto bekuldte, Moszkva meg a cari Oroszorszaghoz tartozott.
Egyebkent azon a furcsa nyelven lehet, hogy MZ/X angol kortarsaihoz szolnak.
About firearms3 different tasks on the same subject - moreover, the same article:Many lawmakers favor stricter gun control laws as a method of curbing crime. Americansnow own __________ pistols and revolvers, __________ handguns for every __________households. Even sophisticated rapid-fire combat…..
nyos 2011.12.02 21:39:38
Ha mar mokazunk a firearms-al, kapcsolodo kep:
7.media.bustedtees.cvcdn.com/9/1/bustedtees.2d2b9839d17e3fb6fc859da14507a709.gif

Egyebkent gondolom hozzatartozik ilyenkor a temahoz kapcsolodo kiscsoportos beszelgetes is..
Sapikli (aki ha jól számolom, ezennel elérte az RJB státuszt) jó szokásához híven ezúttal is igazi vegyesfelvágottat küldött.TV2, Dóra, a felfedező + Go Diego!"Hol vannak az őrsütik?" - kérdezik, miközben az űrben lebegő csokis kekszeket kellene megtalálni. Persze a…..
Na tessék, ezúttal kivételesen nem az Apple indult támadásba egy Android gyártó ellen. Hanem egy pornós cég, a Vivid Entertainment. A héten hivatalos levélben szólították fel a HTC-t, hogy változtassa meg az egyelőre csak az amerikai AT&T szolgáltató kínálatában elérhető…..
nyos 2011.11.22 19:06:38
@LongJohnHolmes: A kerek - mint az koztudott - ausztral szabadalom.
Volt egy szabadalmi jogasz arrafele, aki amikor megtudta, hogy hogy akarjak atalakitani a szabadalmi rendszert, szabadalmaztatta a kereket, hogy ezzel is demonstralja a rendszer gyengesegeit. A tortenet veget sajnos nem ismerem.
WhimsicalLL What's flimbies? 2011.11.14 07:10:00
A jó öreg odd-one-out, egy kicsit másképp. Persze csak akkor lesz ez más, ha másképpen használjuk, vagy más a célunk, mint az egyszerű szókincsfeljesztés.Egy példa:John is in the driver's seat.Sarah's always been the underdog, ever since I've known her.In their home, it is Jane who…..
Biztos nem csak mi kaptuk fel a fejünket, amikor a Galaxy Nexus bejelentésekor kiderült, az Android 4.0-t elsőként futtató készülék egy barométert, más néven légnyomásmérőt is tartalmaz. Alig várjuk a híreket, hogy milyen erre épülő alkalmazásokkal készülnek a kreatív…..