Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lira

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hipermarketek sajátossága, hogy a fogyasztási cikkek mellett bárdolatlan vásárlói magatartásformákból is széles választék tárul elénk. Nagyon sok apró suttyóságot lehetne találni, ha részletesen kutakodnák az áruházi polcok környékén. Mi ezúttal a hipermarket-furkóság…..
TradeMark, a Szlengblog egyik legkreatívabb és legaktívabb törzsolvasója végre a Modoroson is megmutatja magát, a tőle megszokott pazar kommenteken túl is. A szalla gavató régi kihagyott ziccer volt a ballagás mellett, és az aktualitásnak köszönhetően két kapcsolódó írást is…..
Lira 2010.03.27 01:07:17
Hehe, nem ám a suli csarnokában, de egyenesen irány a Körcsarnok, mert az úgy tuti, és nem mismásoljuk el egy szem keringővel, nem ám!

Esemény előtt két órával érkezés, mert próba a bevonuláshoz, a keringőhöz ruhás, majd az osztálytáncok egyesével, természetesen, mindenki a haját tépi (ha kiderül, hogy két lánynak valahogy egyforma ruhát sikerül 40 + ezerért bérelni, akkor ők egymás haját is megtépik), majd szállingózik a nézősereg, őrietlen porontyok a csarnok közepén rohangásznak visítozva, anyukák megküzdenek a jó helyekért az első sorban, apukák rezignált arccal asszisztálnak hozzá, mert ők már előre látják, hogy ez tök fölösleges, a hivatásos fotósok (hogy lesz belőlük osztályonként 4-5, erre sosem jöttem rá) úgyis mindn képbe/videóba bele fognak lógni.
És végre elkezdődik...

Bevonulás, kényszeredett feszengés a suli zenekarának agyrepesztő előadása alatt, majd diszkrét (avagy egyáltalán nem diszkrét) ásítozás/családtagoknak integetés az igazgató(nő) beszéde alatt (nálunk a zárómondatok felé élénkült meg a figyelem a következőnél: "... és ne felejtsétek el, hogyha az élet útján megálltok, hogy lehajoljatok megszagonli egy virágot, én mindig ott állok majd mögöttetek" kollektív röhögés, a végzősöktől diszkréten, a nézőtérről kevésbé), majd szalagtűzés, ahol elszabadul a pokol, mert mindenkinek a saját kis házifotómasinájába is kell kép (hivatásos?! Fujjj, az hülye!) a szent pillanatról, eztán világítás le, majd az "elmegyek, elmegyek, melyik úton... blabla" izére gyertyás "tánc", aztán villany fel, végzősök rohannak átöltözni, megjelenik helyettük a színen a suli akrobatikus izébigyó csapata, hogy ne unatkozzon a nagyérdemű, míg átvedlik a 120+ fő frakkba/habfehérbe. A lányok loppal helyreigazítják a fiúk csokornyakkendőjét, ők látványosan grimaszolnak, a buzgó szervező tanerő egyesével/kettesével bejelenti őket (mindenki feszengve várja a saját csemetéjét), aztán lemegy az első keringő, kisebb-nagyobb hibákkal, bakikkal, és lehet futni megint öltözni, amely idő alatt az ősök óriás kivetítőn csodálhatják meg a csemetéik 4(vagy 6) év alatt készült osztálytermi ökörködős fotóit ( a szülők többségének leég a haj a fejéről egyik-másik láttán, a másik fele elalszik a harmadiknál).

Ha ezen a traumán sikeresen túlestek, akkor jön az első osztály, és eltáncolja a választott táncát (Hair, görög, kán-kán, stb), majd a közönség túloldala felé fordulva ismét, és így tovább, míg mind a négy végez…

Ekkor ismét rohanás öltözni újfent frakkba-habfehérbe (az én ruhám szegélyét letapostuk, már az első levételnél rákenődött az egész rúzsom a fűző belsejére), addig ki tudja mivel gyilkolják újra a közönség idegeit a kreatív szervezők, és a végzősök kapnak egy-egy pohár pezsgőt, ismét beszéddel körítve (el is kezdődik a variálás, a lányok átöntik az élelmes fiúk poharába a saját adagjukat), ekkor következik a tanerők meglepetés tánca, mikor jópofát bohóckodnak a négy/hat évig szidott fafejeknek, eztán lemegy a zárókeringő, mindenki könnyezve megtáncoltathatja végre a famíliát, majd leadja a három különböző öltözetet, és mehet végre bulizni, ahonnan a többség csak másnap este kerül elő, erősen aznapos állapotban, mert a másnapig még nem volt ideje eljutni…

A Szalagavató Fun XD
(bocsi, hosszú lett)
Lira 2010.04.03 20:22:50
@Gerusz: Óbudai Gimnázium, de én már pár éve túlvagyok a nagy eseményen :)
Ezután a vizsga után úgy döntöttem, lesz, ami lesz, iskolát váltok, mert ezzel az oktatóval soha nem fogok tudni levizsgázni. Két nap múlva, 2009. október 23-án, délelőtt felhívott, és megmondta, hogy mikor lesz a következő vizsga. Érdekes módon 2 hétre előre percre pontosan…..
Lira 2010.03.27 12:17:56
Nagyon jól tetted, hogy váltottál, szerintem már az első három gyanús jel után érdemes megtenni, főleg, ha nem figyel rád az oktatód...

Egyébként valahol már írtak az ismerősök ajánlásával választott dolgokról...

tevhit.blog.hu/2009/12/30/tevhit_43_amit_ismeros_ajanl_az_biztosan_jo

Én túl vagyok pár éve a vizsgákon, nekem bevált az autósiskola, ahol még anno a szüleim is tanultak, az oktatóm rendes volt, korrekt, bár egyszer (a rutin vizsga előtt azt hiszem) megemlített valami olyasmit, hogy elnézőbbé lehet tenni a vizsgabiztost, de csúnyán néztem, és közöltem, hogy csalással nem akarok átmenni, ekkor visszakozott, és mondta, hogy nem így gondolta, de soha többé nem került szóba, a kellemesen semleges viszonyunk sem változott, valamint minden vizsgát elsőre vettem, plusz órák nélkül. Mondjuk tudott kegyetlen lenni, ha valamit em jól csináltam...

A hugomnak viszont váltania kellett, végül ő is ott fejezte be, ahol én csináltam, mert a nagyhírű, ennyire, meg annyira népszerű autósiskolában 2 hétig nem voltak hajandóak oktatót keríteni neki, ami elfogadhatatlan...

Én 3 hónap alatt végigcsináltam, ha jól emlékszem, igaz minden szabadidőmben vezettem...

Sok szerencsét az új helyen
Lira 2010.03.27 19:36:35
@átvert vizsgázó: Szia!

Igen, most, hogy felhívtad rá a figyelmem, nekem is feltűnt, hogy már túl agy rajta, de hát így jár, akinek szita a feje :)

Mindenesetre a történet idegborzoló... Még csak olvasni is...

Ha velem ilyesmi esett volna meg, lehet, hogy nem lennék olyan nagy rajongója (nő létemre) a vezetésnek, mgéhozzá minél nagyobb autókkal XD
Egy átlagos, aktív felnőtt hétköznap vakulásig dolgozik, hétvégén pedig kintlévőségeit próbálja behajtani: párkapcsolatát rendezi, gyereket nevel, pihen... Ez így lesz egész addig, amíg Fekete Gyula "Kék sziget"-ben leírt valószerűtlen és idealista utópiája…..
Már várom azt a kommentet, hogy nem illik ajándékot leszarozni, mert azt valaki gonddal és szeretettel választotta ki. Az alábbiakban pont arról lesz szó, amikor éppenhogy nem. Kegyetlenség szeretteink körében karácsonykor "ajándék-lúzerségi versenyt" rendezni, ezért ezt…..
Lira 2010.03.27 10:44:55
@nosferato: Ezek szerint így maradt ki... Nem gyanakodtam :)
Persze itt is él, ízlések és pofonok...
Vannak bögrék amiknek én is örülök, igaz talán egyszer kaptam életemben... A nagyszülők pénzt szoktak adni, a szüleim, barátok többnyire tudják minek örülök.
Apám kapott régebben pár nyakkendőt a nagyszülőktől, de hamar rájöttek, hogy bár a fizikai képtelenség határát súrolja a dolog, még a sohánál is ritkábban fogja felvenni, átálltak a piára, meg az ingnyakkal rendelkező pólókra. Alkoholt nem iszik, ilyen pólót meg nem hord, de ez már nem számít, örülünk egymásnak és kész XD
Ma Magyarországon kevés lenézettebb hivatás létezik a kukásokénál. Sokszor eszembe jut, hogy ha ők nem lennének, megfulladnánk az általunk tonna számra termelt szemétben, és anyáznánk, miért van ilyen mértékű rendezetlenség és szemét az utcákon. Persze egy eldobott…..