Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyöngyvirag

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajátos élethelyzet au pairnek lenni, hiszen az ember nem csak új országba költözik (ami már önmagában is lehet egy kultúrsokk), de egyből egy idegen család hétköznapjainak része lesz, első kézből tapasztalja meg az eltérő kultúrát, nevelési szokásokat, életmódot. Van,…..
gyöngyvirag 2012.10.27 17:31:58
@Dr. Trebitsch:
innen az ötlet: " ..A nyugtatózás tényleg gáz, de nem hiszem, hogy bevett szokás lenne, a posztoló inkább egyedi rossz példát láthatta.. Kis hazánk bizonyos vidékein a pálinkás rongy és a máktea ma is használatos a nyüzsgönc csemeték lecsillapítására, .."
A papa gyömöszölte a kiskölök szájába a nyugtatónak vélt bigyót.
A papa pedig naphosszát mobilozik...hol kint a kertbe..
Erre voltam kihegyezve.
gyöngyvirag 2012.10.27 17:00:08
@Gera: Persze.. meg annak is jobban örültünk volna ha az országot nem szedik cafatokra - többütemben, főleg az infrastruktúra itta a lét...persze jól jött volna a Marshall-terv
/ hu.wikipedia.org/wiki/ / segély is.

hirmagazin.sulinet.hu/hu/oktatas/a-marshall-terv

meg '56 sem hiányzott meg az utánakövetkezők. ..nem csak a gazdasági okokat figyelembe véve.
A morál meg a hozzáállás is kicsit romlott.
Hol lennénk mi ha mind ez nem történik meg?...hol lennének ők? Nah? Folyton a víz alá nyomott fejjel nehéz levegőt venni.
Ajrópa marasztal, egyre csak marasztal - ti pedig kórusba bégettek a hazátok/?/ ellen, de hogy tulképen miért vagyunk itt és miért nem másképp áll a szénánk az valahogy nem jut senkinek az eszébe.
Gondolom, mivel a komoly oktatási rendszernek köszönhetően mindenki ismeri Brüsszelben / is/ a törit és a hozadékát is...jah meg érdekeltek és érdeklődők.
Könnyű fikázni. Tényleg
gyöngyvirag 2012.10.27 17:15:15
@Dr. Trebitsch: máktea meg mobiltelefon. Kis idő eltelt a két jelenség között.... ano ez volt a gyógyszer mindenre. Falun szokás volt.. nem magyar találmány. Pálinka, máktea.
Pl. aratásnál az árnyékba be a gyerkőc, gyűszűnyi pálesz .. csend volt, ment a munka.
---------------------
Nem értem...tényleg: valaki leírja a véleményét. Többen alátámasztják a posztoló tapasztalatait - ott élő magyarok - most akkor mi a baj ezzel.
Azt is megindokolta, hogy a bunkó alatt ő mit ért. Ha ez van akkor miért kell ennyire megbotránkozni, hogy szerinte ez bunkóság. Ő így fejezte ki magát. Akkor is ez van ha egyeseknek ez nem tetszik. Akkor is fülzsíros a kölök. De ha ez a németnek nem probléma,akkor miért kell védeni a helyzetet? Nálunk nem ez a norma. Nagy ügy.

Nem értitek? Lehet más és érezhetjük, hogy ez szerintünk bunkóság...ettől ők sem lesznek kevesebbek és mi sem.
Le lehet írni, meg lehet fogalmazni, nem?
Sztem a felsőbbrendűséget pedig felejtsük el.
Ember-ember.