Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stabilo

0 bejegyzést írt és 634 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ANTIKULTI Edzőtermi hierachia 2014.08.08 20:47:25
Edzeni járok az edzőterembe, zenét hallgatok, és teszem a dolgom. Én vagyok az a jó seggű, bögyös csirke, aki alig szól valakihez, csak akkor válaszol, ha kérdezik. De miért járnak a többiek? Olyan klikkesedés van, hogy azt öröm nézni. Néha jókat derülök rajta. Nagydarab…..
Orbán Viktor miniszterelnök Tusványoson kijelentette, hogy "illiberális" állam épül Magyarországon. Ez ijesztően hangozhat a társadalom műveltebb tagjai számára, de van ennek a kijelentésnek alapja vagy esetleg csak egyszerűbb fejjel kéne gondolkoznunk? A következő cikk ennek a…..
A Nyugat fölényét egyetlen robusztus elv adja: az (egoizmustól megkülönböztetendő) individualizmus. Más néven, a szabadság. A szabadság képes létrehozni egyfelől a rend (hol éppen romló, hol javuló, dinamikus) állapotát, másfelől a legkreatívabb, a legnagyobb hozzáadott…..
Stabilo 2014.07.29 10:22:29
@azatya: Szabad választások? Ugyan már, te is tudod, hogy ez hülyeség. Ugyanezen a pályán is megverte volna a Fidesz a baloldalt 4 évvel ezelőtt. Akkor tényleg nem lehet nyerni?
Az egyéni tulajdon védelme lehet kérdéses, de ez jóval bonyolultabb ügy mintsem egy nyugdíjpénztári vagyon államosítása. A vallásszabadságot nem is értem mire gondolsz. Melyiket gátolják?
Ha valamitől van ok félni, akkor az Orbán maga, pl. hogy 4 év múlva mit akar majd tenni? Csinál egy báb miniszterelnököt (mint Putyin) vagy továbblép az EU-ba. Előbbitől nekünk van félni valónk, utóbbitól az Brüsszelnek :)
De az is nagy igazság, hogy sokan Orbánban látják a hibát, pedig nem ott van. A baloldalnak kéne összeszednie magát, mondjuk úgy, hogy a nagy liberalizmus jegyében engednék a fiatalokat is pályára menni...
         Kevesen tudják, ezért érdemes megjegyezni, Tusnádfürdő (és Bálványos is) Romániában van. Orbán Viktor romániai magyar fiataloknak magyarázta el, hogy nemzeti államot kell építeni a liberális állam helyett. Ugye, van a liberális állam, amelyik szarakszik a…..
Stabilo 2014.07.27 19:11:17
@fehérfarkas: Azért ezzel vitatkoznék. Nagyon szépen leszavazták a mecsetek építését is, és ha jól tudom, most megszavaztak egy szabad munkavállalást korlátozó törvényt is.
Egyébként Svájc az az ország, ahol 12 évesen simán beraknak 2 napra a fogdára, hiába hisztizik anyu vagy apu a rács előtt. És akkor még arról nem is beszéltem, hogy mi jár egy füves cigi elszívásáért...
Miközben Magyarország könnyekkel küszködve szipog Steiner Kristóf megindító izraeli helyzetjelentésétől,– a nagyvilágban a Viva egykori szöszi celebjénél kissé híresebb figurák is kifejtették a véleményüket a palesztin-izraeli konfliktus újabb véres fejezetéről. És nem…..
Az ATV, Hírvita c. műsorában egy jobboldali bértollnokkal értékeljük a választások eredményét. Egy dolog biztos. Van bennem valami, amivel a bigott vagy haszonlesésből (bár, ez a kettő általában keveredik) jobboldaliak idegei fölmondják a szolgálatot. Egy valamit azért…..
A hétvégén lezajlott a krími népszavazás, amelynek eredményeképpen a félsziget egy lélegzetvételnyi időre független lesz, majd rögtön csatlakozik is az Oroszországi Föderációhoz. A referendumról már nagyjából mindenki előre megmondta, hogy az szerinte jogszerű lesz-e, vagy…..
A KARD Vita 2014.03.17 06:30:00
A Fidesz szerint a kormányfőjelöltek vitája hozzátartozik egy demokratikus ország választási mizériájához. Magyarországon nem lesz ilyen vita. A többi már csak maszlag - igazságtartalmától függetlenül. Merthogy a kormányfőjelölti vita épp azért a demokrácia veleje, mert nem…..
Stabilo 2014.03.17 12:19:24
@outisz: "Ebben a helyzeten azt várnám, hogy a jobboldali értelmiség elkezdi halatni a ahngját, hogy Viktor, gyerünk már, menj oda és töröld fel a padlót az Atissal, mégiscsak minket képviselsz"

Ezt a játékot a győzelemre játsszák. Senki sem a fairplay díjra hajt...
Ki a májer? A ruszki? Na ő biztos nem, teszi föl és válaszolja is meg a kérdést Rajcsányi az ukrán válság kapcsán. Ahelyett, hogy megkérdezné, kik azok a májerek a magyar véleményipari műveknél (vö.:sajtó), akik az ukrán válságot egy hetvenéves republikánus szenátor…..
Egy mellékes hírben jelentette be az első számú trafikmutyis, régi nevén Lázár “annyit ér” János, a közeljövőben lehívandó eu-s pénzek pályáztatásánál megszűnik az egymillió euró alatti közbeszerzési pályáztatási kényszer. Nem lesz ilyen. Itt akár le is lehetne…..
Stabilo 2014.03.11 14:31:08
@Peterpapo: De, hogy még tovább forgolódj álmodban: A Fidesz már tananyag nem egy jó hírű egyetemen, mert gyakorlatilag példátlan az elmúlt időszakban Európa történetében az, hogy ennyi és ilyen mértékű megszorítás után a kormányzó párt ilyen népszerű legyen.
Igen, ezt hívják politikának.
Stabilo 2014.03.11 14:36:46
@Sexual Harassment Panda: Na látod ez a baj, hogy megkérdezed.
Stabilo 2014.03.11 14:39:10
@Rezsicsökkentő Hapcibenő: "A fidesz és az mszp EGYÜTT eléri, hogy ne is legyen alternatíva."
Pontosan.
A „klasszikus” párkapcsolat két ember érzelmeire épül. Szerelemre, szeretetre és sokak szerint megszokásra. De vajon mi fér bele ebbe a személyes, intim szférába? Lehet e két nőt vagy férfit úgy szeretni, hogy mindkettőnek megadjuk azt, amire egy kapcsolatban vágyhatnak. Mi…..
A kialakult ukrajnai-krími krízis hátterében alapvetően az ország etnikai-nemzeti sajátosságai állnak. A konfliktus csak egy látványos, brutális és nehezen érthető kifejeződése az ország függetlenedésével megváltozott helyzetbe került orosz és ukrán lakosság részéről. Az…..
Torkig vagyok azzal az egyre terjedő itthoni közvélekedéssel, mely szerint a hanyatló Nyugatot, amerikástul és európai unióstól lassan megelőzi, kiüti, lenyeli, legyőzi, lehagyja a putyini Oroszország. Mely szerint nekünk lihegve ki kéne szolgálni Vlagyimir nagyurat, mert a jövő…..
Stabilo 2014.03.06 14:46:45
@Szelid sunmalac: Én meg azt gondolom, ideje lenni felnőni és figyelembe venni az ott élő emberek véleményét is...
Persze semmiképpen nem ilyen formában kellene ennek történnie, de jó lenne ha egyszer eljutnánk oda, hogy maga az ember fontosabb lenne, mint egy térképész által megrajzolt vonal...
Stabilo 2014.03.06 14:48:57
@Medgar: A térdre rakás nem azt jelenti, hogy földig bombázzák őket. Oroszország nem Irak, Putyin nem Huszein.
Shark-Vision Szevasz, Top Oil! 2014.03.03 08:17:34
  Az ukrán, illetve a krími események már messze nem egy eddig is gyenge gazdasági lábakon álló ország, Ukrajna viszontagságairól és kiszolgáltatottságáról szólnak. Nem is Oroszország „gyors helyzetfelismeréséről” vagy egy megalomán elnök cselekvési kényszeréről…..
Sokadjára kerül előtérbe az Ukrajnában kialakult belpolitikai válság, a figyelem ezúttal azonban a kijevi Majdan térről az ország déli részén fekvő Krími-félszigetre terelődik. Putyin immár nem csak tétlen figyelője az eseményeknek, ugyanis elérkezettnek látta az időt…..
Stabilo 2014.03.02 21:04:46
@Hefe: orbán, orbán, orbán, orbán, nem unjátok már, de tényleg?
Más sincs abban a cseppnyi agyadban?
De legalább ne fárasztanál itt senkit.
Stabilo 2014.03.02 21:09:20
@Alick: Igen, de a támaszpont általában egy területet jelent, ahonnan igaz, hogy kijárhatnak a katonák, de fegyver nélkül.
Azon viszont, hogy láthatóan orosz katonák és harci járművek felfegyverkezve állnak a város közepén, nem hiszem, hogy van mit vizsgálgatni...
 "Ha majd a jognak asztalánál Mind egyaránt foglal helyet, Ha majd a szellem napvilága Ragyog minden ház ablakán: Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk, Mert itt van már a Kánaán" fú de fölhúztam magam ezen a videón.ekkora primitív prolit még nem hordott hátán a föld, ő csak mossa kezeit, semmi köze…..
Egy érdekes vitát olvastam annak kapcsán, hogy két gyerek felmászott egy szoborra a Tate Modern múzeumban, Londonban. Vannak, akik rögtön meghúzták a vészharangot, hogy bizonyos életkor alatt nem szabadna beengedni gyerekeket a múzeumba, hiszen képesek és megmásznak egy 10 millió…..
Janukovicsnak ma már az a legnagyobb bűne, hogy mindeddig nem merte magára vállalni a békés többség csőcselék ellenében való megvédésének felelősségét. Euronews, CNN, ATV Híradó. Hallgatom őket, és nem hiszek a fülemnek. Csak beszélnek, csak beszélnek Ukrajna keddi…..
A felnőttek és gyerekek élettempója közötti eltérés stresszhelyzetet okoz, ami konfliktust generál a párkapcsolatokban – állítják amerikai szakértők. Lehet-e mérni a boldogságot és egyáltalán van-e értelme? Meghökkentő posztot tett közzé pénteken Facebook oldalán…..
Stabilo 2014.02.17 12:43:54
@_zulu_: @kalandfereg: Nem feltétlenül. Van amikor érzi az ember, hogy nem neki való gyereket nevelni, és ennyi.
Én inkább abban látom a gondot, hogy nagyon sokan külső hatás miatt döntenek/látják úgy, hogy neki nem való gyerek.
Aztán 40 körül ráébrednek, hogy nem ez az ő utuk, de akkor már többnyire késő. Utána jön a depresszió és a többi. Ez persze főként a nőkre igaz.
Stabilo 2014.02.17 13:07:37
@_zulu_: "Épelméjű embernek eszébe sem jut, hogy mérlegelje, "megéri-e" gyereket nevelni.
A többi meg jobb ha úgysem örökíti a génjeit."

Elég durván hangzik, de van benne igazság. Az államokban kimutathatóan a jobb keresetűek vállalnak újabban gyereket, szemben az alacsonyabb jövedelműekkel, akik egyre kevésbé.
Ez természetesen teljesen logikusnak tűnik, sőt tökéletesen megfelel a Darwini elméletnek is, de szerintem ez sem a jó irány. Az arany középút az lenne, ha 3-4 gyerekig az állam jelentősen támogatná a családokat.
Stabilo 2014.02.17 13:16:27
@_zulu_: + még annyi ehhez, hogy nagy különbség van nő és férfi között ebben a témában is.
Egy átlagos férfi számára, átlagos intelligenciával és egzisztenciával szinte elkerülhetetlen a gyereknemzés. Ha csak nem meleg, vagy nem él 20 évig monogám kapcsolatban tudatos "nem akarunk gyereket ideológia mentén" (bár akkor meg minek élni monogám kapcsolatban...).
Minden egyéb esetben, fog nemzeni, hisz elkerülhetetlen, hogy előbb vagy utóbb egy nő ne "húzza" magára direkte azzal a céllal... :)
Átlag feletti férfinak pedig esélye sincs gyerektelennek maradni.
Az már megint más kérdés, hogy egyáltalán tudni fog-e róla, vagy hogy nevelni akarja-e.
Nőnél ez ugye másképpen működik.