Regisztráció Blogot indítok
Adatok
madainyer

139 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   - Jó estét kívánok! A Halál vagyok. - Egy pillanat, nehezen állok fel, várjon egy kicsit! - Kérem! - Na, itt is vagyok. A Díjbeszedőtől jött? Feladtam az összes csekket. Vagy kimaradt volna valami? - Nem, kérem, nem a Díjbeszedőtől vagyok. Én vagyok a Halál. - Engem tetszik keresni? - Ön…..
              - Jó napot, asszonyom! Ugye ön Tolcsvay Zoltánné? - Igen, kérem! - Még nem találkoztunk személyesen, csak a titkosított vonalon beszéltünk. Zádor vagyok, tudja, a bérgyilkos. - Jézusom, megőrült maga? Miért jött ide? Abban maradtunk, hogy nincsen semmilyen személyes találkozás.…..
Kedves Olvasóim, A blog novellái több új, eddig nem publikált írással együtt hamarosan könyv formájában is megjelennek. A kötetbe rendezés során a szövegeken szerkesztő dolgozott, én is újragondoltam néhány mondatot, nevet, stb. Ezért úgy döntöttem, hogy a korábbi, szerkesztetlen szövegeket az…..
A JCDecaux Álljon meg egy novellára! című pályázata hivatalosan is lezárult, a beérkezett novellák értékelése megtörtént. Az alábbiakban kihirdetjük az eredményeket. Az ünnepélyes díjátadóra és a plakátok felavatására július 4-én kerül sor, amelynek részleteiről személyesen fogjuk tájékoztatni a…..
Játékok és szerelmek címmel mutatja be május 7-én a Budapest Jazz Club Kováts Kriszta és Nyáry Krisztián kultúrtörténeti sanzonestjét, amely ősztől a Madách Stúdióba költözik. Az esthez CD melléklettel kapható könyv is tartozik, amely az ünnepi könyvhét egyik csemegéjének ígérkezik. Újabb független…..
  Álljon meg egy novellára! – pályázatot hirdet a JCDecaux   A buszra, villamosra való várakozás perceit igyekszik tartalmasabbá és kellemesebbé tenni irodalmi akciójával a JCDecaux, ezért ötperces novellákra hirdet pályázatot a vállalat. A legjobb munkákat nyáron magyarul és angolul olvashatják…..
– Jó napot kívánok, ne haragudjon már a zavarásért, de meg tudná mondani, hogy mit szerelnek a házra? Tetszik tudni, itt lakunk a feleségemmel a magasföldszinten, és már napok óta megy ez a fúrás. – Jó napot, emléktáblát helyezünk el az alsó homlokzaton, de ne aggódjon, holnapra befejezzük, mert…..
Új színészek, új szöveg, új rendezés, de a siker a régi. A My Fair Lady a Centrál Színházba költözött, és évekre partvissal sem lehet majd kiűzni onnan. Fotó: Horváth Judit A Madách Színház és a Budapesti Operettszínház musicalligája mellett van egy budapesti színház, ahol nem a West End…..
Elmaradt a tapsorkán, nem volt kirobbanó a fogadtatás, korszerűtlen és vontatott előadás lett az Ének az esőben Szegeden. Javítási lehetőség a Nagymező utcában érkezhet. Fotó: Dusha Béla Az Ének az esőben kultikus film, Gene Kelly könnyed és virtuóz táncával, Debbie Reynolds utánozhatatlan…..
Már nem kell Londonig menni egy kiváló Billy Elliot előadásért. Az Andrássy úton Aida, Cavaradossi és Don Giovanni egy időre átadta helyét egy félárva kisfiúnak a bányászvárosból, aki megvalósítja álmait. Stephen Daldry 2000-ben készült filmje egy szegény bányászcsaládban nevelkedő balett táncos…..
Július 29-én az Operaházban mutatják be a Billy Elliot című musicalt. A bányászvárosban felcseperedő balett táncos fiú történetét Szirtes Tamás állítja színpadra, az előadás koreográfusa Tihanyi Ákos. Vele beszélgettünk egy táncpróba után. Fotó: Rákossy Péter / Operaház Mitől speciális egy…..
Szinetár Dóra humora, Tóth Gabi elementáris erejű éneke, Szente Vajk korrekt rendezése sem feledteti, hogy lehet a Shrek jó könyv, jó rajzfilm, de musicalként nem sokkal jobb, mint egy Kínában gyártott ogrezöld baseballsapka. A 2000-es évek egyik legnagyobb popkulturális ikonja és animációs…..
Kálmán Imre szinte ismeretlen operettjét tűzte műsorára a Budapesti Operettszínház. A chicagói hercegnő méltatlanul volt mellőzve évtizedeken át, hiszen zenéje igazi minőségi Kálmán-muzsika igényes jazzel fűszerezve, ízelítőt Kerényi Miklós Gábor Marica grófnő rendezésének Tabarin-jelenete adott…..
Jön a Szerelmes Shakespeare és Az Operaház Fantomjának folytatása a Madách Színházba. Szirtes Tamás negyedszerre is megpályázza az igazgatói széket és turnékon mutatná be a körúton már bizonyított musicaleket. A Madách extra támogatás nélkül nyitna új játszóhelyet Budapesten. Psota Irén halálával…..
Leszbikus kalandért hagyná el férjét a sikeres polgármester felesége. A bajnok különleges kísérlet, a kőszínház az alternatívok előtt tiszteleg. Fotó: Horváth Judit / Katona József Színház Pintér Béla saját társulatának megalapítása óta először rendezett 100 százalékig „idegen” társulatot.…..
A hatalomközeli gazdagok gátlástalanul urizálnak, rajonganak a márkás cuccokért, az utcán eközben nő az elégedetlenség, éhesek az emberek. Nem, nem Habony Árpádról, Orbán Ráhelről vagy Vajna Tímeáról született musical, a Marie Antoinette-et mutatta be az Operettszínház. Fotó: Gordon Eszter /…..
Ványa bácsi Van hozzá szívük 2016.03.07 14:15:24
Az egykori Budapesti Kamaraszínház bemutatódömpingjét idézi a Rózsavölgyi Szalon évada, az egyhelyszínes kamaradarabokat futószalagon ontja magából ez a kávéházzal kombinált játszóhely. Legutóbb Mark St. Germain Istenek tanácsa című opusa került terítékre. Egyszer nézős, hamar felejtős.  Fotó:…..
Psota Irén szerepeit, dalait, filmjeit sorolni értelmetlen lenne. Megteszik a hivatalos nekrológok, adatbázisok, nyilvántartások. Psotával együtt nem csak ezek az emlékek válnak a múlt megkérdőjelezhetetlen részévé. Ő annak a színháznak volt az egyik utolsó képviselője, amely a hatalmas egyéniségre…..
Senki nem az, akinek mutatja magát, van, aki önmagát is becsapja. Jockey Ewing ipari tanuló az intrikus Glembayakhoz képest. Bomba robban a Radnótiban. Fotó: Dömölky Dániel / Radnóti Színház Családdrámát tűzött műsorára a Radnóti Színház. Krleza A Glembay ház című darabja társadalmi és…..
Átalakítva, átgondolva, átrendezve mutatja be ismét zenés akciómeséjét a Tulipántündér Produkció. A Játékkészítőért tavaly nem lelkesedtünk, a producer, Illés Gabriella azt ígéri, idén ez is másként lesz. Nem kertelek, A Játékkészítő tavaly karácsonykor nem…..
Sáfár Mónika zárdafőnökasszonyként egyértelművé teszi, ki az úr a házban: számos jó alakítással és egy igencsak klasszikus rendezéssel tért vissza Budapestre A muzsika hangja. A Magyar Színházban a múlt kísért, de az estét ez sem tudja elrontani. Fotó: Zsigmond László…..
A politika csak tünete saját embertelenné vált világunknak – vág hasba ismét Schilling Árpád. A harag napja a Trafóban az évad fontos előadása. Fotó: Nagy Gergő Aktuálpolitizáló előadásként indul a Krétakör új darabja, A harag napja. Mozgalmat alapító ápolónők…..
Folyamatos izgalom, váratlan csavarok, emlékezetes alakítások és egy jó szelet mascarpónés sajttorta. Rejtélyes viszonyok a Rózsavölgyi Szalonban. Fotó: Éder Vera / Rózsavölgyi Szalon Két férfi ül, áll, fut, beszélget, kiabál, gyűlöl és szeret. A Rózsavölgyi Szalon…..
Aktuálpolitikai utalásokban gazdag, de napi nyomorunkon túlmutatóan szomorú, mégis nagyon szórakoztató előadás a Fácántánc. Pintér Béláék ismét elemükben. Fotó: Karip TimiGaléria nyílik, kattintson! A hatalom pszichológiája Pintér Béla színházában visszatérő…..
A ma este megbukunk a Centrál Színházban kiváló antidarab, páratlanul rossz alakításokkal, de ebben az esetben ez dicséret. Ha jót akar látni, nézze meg ezt a rettenetet. Fotó: Horváth Judit / Centrál Színház Nem egyszer, nem kétszer jártunk rettenetes előadáson,…..