Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eladopatron

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Laci, ismerős még a dallam?" - feszítette ki transzparensét a veszprémi kézilabda B-közép a mai Barcelona elleni negyeddöntő visszavágón. Azt leszámítva, hogy a magyar sportkultúra ismét bebizonyította, mennyire nem méltó a profi címre, azt sem gondolhatjuk komolyan,…..
A mai tinilányok többsége koránál 5-10 évvel idősebb ribancnak sminkeli magát, úgy öltözik, és úgy is viselkedik. A hétvégi diszkóban részegen dugnak szinte bárkivel, szinte mindig mással, mert ezt tartják menőnek, követendő példának. Ezen mondjuk nem lehet csodálkozni,…..
eladopatron 2010.04.30 15:06:31
@jpmjpm: egy 28-30 éves nőnek szerinted hogy a csodában jön össze 40+ "kapcsolata"?

Ha te egy kapcsolatba a lelkedet is beleteszed, akkor ennyi nem jöhet össze.
eladopatron 2010.04.30 17:27:04
@jpmjpm: A jelenlegi párod mit szólna ahhoz, ha közölnéd vele, hogy előtte már 40+ szexkalandod volt?
Valóban remek a hasonlat, amiben a "mexikói felálláshoz" hasonlítják az új parlamenti viszonyokat. ("Mexican standoff": az olyan jelenetek neve, amikor egy körben állnak többen, és mindenki fegyvert fog a mellette álló fejéhez.) A Fidesz+KDNP nem foglalkozik a…..
eladopatron 2010.04.29 21:08:52
  A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint a dr. Magyar György által képviselt Bolgár György kétmillió forintos kártérítést köteles fizetni Kruchina Károlynak és Vincének. 2007. március 15-e után Bolgár Megbeszéljük című klubrádiós műsorában egy…..
eladopatron 2010.04.29 21:08:15
M1: „Ennek a műsornak gyakorlatilag vége van" Az m1-en a múltkori OVB-s szerencsétlenkedés miatti stand up comedy a második fordulónál elmaradt, és teljesült Süveges Gergő első percekben kimondott óhaja: „az a határozott szándékunk, hogy most az első perctől az utolsóig választási műsort…..
 A nyugdíjbiztosító statisztikái alapján elsőként a Pénzcentrum.hu tette közzé az öregségi nyugdíjasaink ellátási összegeiről szóló összeállítását még péntek reggel. A téma kényességét bizonyítja, hogy este már az országos csatornák híradóiban is részletesen…..
eladopatron 2010.04.26 20:09:23
BulBár Dumb as soup 2010.04.26 08:29:00
Horváth Éva. Ezt a nevet érdemes lesz mégiscsak megjegyezni, mert olyan hülye, amilyen a reggeli műsorok vezetői között sincs még egy. Tömören: egy vak ember ment egy kört a versenyző barátja navigálásával a versenypályán. Mit kérdez Éva? Hogy hogy sikerült jogsit szerezni.…..
Az Indexen ma délután megjelent cikk kapcsán merült fel bennem néhány gondolat. Az írás témája az idei Könyvfesztivál keretén belül megrendezett ekönyvkiadással, és általában a könyvek digitalizálásával foglalkozó konferencia sommázata. A cikk alapján valami itt nagyon nem…..
eladopatron 2010.04.26 09:26:11
@garp74:

Az lemaradt, hogy az 500 Ft-os könyvek mind papírkönyvek voltak.

(Nagy volt a raktárkészlet + nem nagyon töri magát a magyar olvasó a fentebb említett szerzők könyveiért, így ha már ki volt nyomtatva csak megszabadultak az ezek szerint - mivel nem kellettek pár emberen kívül senkinek - felesleges árutól.)

Az amazon és társai pedig csurig van 0-5 dolláros könyvekkel, 5 dollárért általában egy klasszikus szerző egész életművét megkapod (25-30 könyv egy ezresért, ez azért nagyon durva).
eladopatron 2010.04.26 09:34:55
@VilMarci:

Ha én vagyok az eladó, én szabom meg az árat. Ha egy kiflit 1 Ft-ért állítok elő, akkor azt árulhatom 4-ért, 40-ért, 400-ért is.

Legfeljebb nem veszik meg 400-ért csak a nagyon sznobok :)

Bocsánat a következő hosszú szövegért!

Tobias Buckell véleménye:

At 99 cents it takes 7070 sales to break even.

At $9.99, it takes 701 sales to break even.

At $15 it takes 467 sales.

That’s if you’re selling direct. Amazon takes a cut, so we actually probably need to multiply these by 30% to make them real world.

That looks impressive. Only 467 sales to cover back the initial outlay. The problem is, volume. Can you guarantee 700 sales vs 300, 7070 at 99 cents?

Olvasó: $9.99 is really expensive, you suck. eBooks should never cost this much

As a buyer of eBooks, I agree. Hell, as a buyer of regular books I agree.

Here’s how I, as a reader, go about buying a book.

Is it someone I know will rock my world and I’ll love reading? I’ll buy hardcover. Heck, I’ll spend good money to right away read a favorite author. I’d pay $50 to read Vernor Vinge’s next A Fire Upon the Deep related book he’s working on. Maybe more, to be honest. I can’t. fucking. wait. for that book to come out. Hardcover, paperback, eBook, whatever, I’m a crack addict who’ll pay for this author’s book.

The next level is someone I want to read. I try to read them in paperback or eBook priced at roughly paperback equivalent prices. But sometimes the convenience of reading right away on my iPhone triggers a buy between $9-12. $14.95 is a mental trigger for me, at that price I’ll wait for the book to come down in price (which it always does), or find a cheap print copy.

Of course, I’ve been in some financial hard times in my life. Right after I was laid off the $4 difference between $9 and $14.95 was a bit much. For those times I use the US’s amazing library system, and get the book on loan. I understand if people are hard enough up they can’t afford the $4 difference. It’s mac and cheese time, ramen noodle time.

But if you’re spending more than $4 a day on Starbucks coffee and fast food, I have less sympathy!
eladopatron 2010.04.26 16:09:47
@Agyalapi: "Platón összes, amit nem adtak ki 1986 óta."

Kiadták: Atlantisz
Levélírónk az "Elfogadható-e a tanár-diák viszony?" című posztunk után ragadott tollat és megosztotta velünk a fia történetét. Leírja, hogy fiát az osztályfőnök kiszemelte magának és 9.-es kora óta kivételez vele, maga mellé ülteti az osztálykiránduláson és…..
w Mire a falevelek lehullanak 2010.04.21 06:00:00
Hát mégsem lesz radikális és azonnali adócsökkentés az idén. Ej, a fenébe. Pedig az elmúlt nyolc évben a Fidesz lényegében ennyit árult el a gazdaságpolitikájáról: ha egyszer odaengednék őket a gombokhoz ezek a balfasz szocik, ők rögtön megvágnák az adóterheket, és…..
Hát nem lesz idén adócsökkentés. Milyen szomorú. Pedig már megmondta a Viktor is. Akkor most a Viktor hazudott? Borzalom.Na igen. Ez a kampány, ez már csak ilyen. Hazudott a Fidesz, mint ahogy négy éve az MSZP is. De mondok durvábbat. Ha a Jobbik vagy az LMP jutott volna hatalomra,…..
Szinte már rosszul lét határán olvasom a kommenteket egy-egy bejegyzés alatt. Árad belőlük a rosszindulat, a fröcsögés, a rossz tapasztalat élménye, a meg nem értés. Sokan úgy vélik az orvos valamiféle állatfaj, akit az országban dolgozók etetnek, hagynak szaporodni és ez az…..
Aki túl korán ellövöldözte a patronjait, az  most sajnálkozhat, mert messze nem a választási este volt az Országos Választási Bizottság történetének legkínosabb szereplése. A pompás testület pár percel ezelőtt 5:2-es szavazataránnyal úgy döntött, hogy nem jogsértő az…..
A Népszava mai számában az ismert publicista a sokat mondó „Tudatlanok” címmel írta meg véleményét. Bár a gyávaságról értekező Mészáros Tamás neveket nem említ, nem volt nehéz magamra ismernem egyik példájában. A kioktató hangnem és a lekezelő érvelés több…..
Levélírónk egykori tanára, Laczkovich Miklós Bolognai-rendszerről szóló írását fedezte fel a Wikipédián, és osztotta meg velünk. Az írás kifogásolja -többek között-, a felsőoktatás értelmetlen és hirtelen átalakítását, az ifjúságot egy nyájként befogadó…..
Szanyi Tibor láthatólag nem képes feldolgozni, hogy a szeretett népe mégsem annyira szereti. És jön mindenféle összeesküvéssel, voksturizmussal, meg a sima nettó hülyeséggel. "Megmondom őszintén, én magam racionális ésszel nem tudom elképzelni, hogy mi az az állampolgári…..
IDDQD Szerdai retro: ELITE 2010.04.14 16:00:00
Kicsit bajban vagyok megint az eheti retrojátékkal, ugyanis megszavaztátok az Elite-et (igen, így ragozzuk, ugyanis nem „elájt”a kiejtés, ahogyan sokan tévesen hiszik), én viszont – töredelmesen bevallom – nem nagyon játszottam ezzel a programmal annak idején.…..
Az m1 választási műsora megédesítette az első forduló minden vérciki pillanatát, olyan műsor lett belőle, ami egyszerre ekézte az OVB viccparódiáját és ásta alá a közszolgálatiság idiotizmusát. Iszonyú kellemetlen lehet egy ilyen helyzetben közszolgálati médiamunkásnak…..
Mandiner blog A Jobbik bája 2010.04.12 15:44:00
  A Jobbikban az az aranyos, hogy még nem profik. Azok szeretnének lenni és lehet, hogy profinak hiszik magukat, de ettől még bájosabbak. Ott van például Dúró Dóra. Kellemes stílust talált ki magának: rózsaszín ing, fekete szoknya, búgó hang, kilóg a füle a hajából…..
Levélírónk a nappalis és a levelős képzést hasonlítja össze, saját tapasztalatai alapján. Véleménye szerint, aki minőségi képzést szeretne, az ne levelezőn keresse, a tanárokat nem nagyon érdeklik a levelezős diákok. Olyan is előfordult, hogy az egy tárgyra szánt 4…..
eladopatron 2010.04.10 13:26:39
eladopatron 2010.04.10 13:29:51
@eladopatron:

"Bevezetés a robotikába" Ezen átsiklottam, de a húgom elmondása alapján a Corvinus is lehetne.
Ellenőrző Megoldás-e a tandíj? 2010.04.08 08:00:00
Utolsó részét olvashatjuk a tegnap-tegnapelőtti posztnak. Fő témája a tandíj bevezetésének szükségessége, véleménye szerint önmagában a tandíj nem lenne megoldás, hiszen a mai fizetős szakokon sem magasabb a színvonal az államilag finanszírozottnál. A fizetős…..
eladopatron 2010.04.09 12:03:53
@desw: Nem hiszem. Sokan röhögnek még mindig az első előadáson, amikor az oktató elmondja, hogy mindenki jól nézze meg a mellette ülőket, mert a következő félévtől már nem látja őket.

Vizsgák után jönnek csak rá, hogy bizony így van ez. Ezeken az egyetemeken állandó a túljelentkezés.
eladopatron 2010.04.09 15:06:53
@sef: egy diáknak mi mást kell csinálnia, mint tanulni?!

Ember, tudod mennyi hallgató dolgozik szinte főállásban?
Amikor március elején megírtuk, Dobos Menyhért, az MTV választási igazgatója nem akar szerepet adni Krizsó Szilviának és D. Bányász Gergőnek a választás éjszakáján, az MTV egyik sajtósa azt állította, hogy senkit nem "száműzött" Dobos, és számon kérte rajtunk,…..
Tegnapi posztunk folytatása a következő bejegyzés, a pályaelhagyás okairól ír levélírónk. Pluszórákkal elfogadható összeget lehet hónapvégére félretenni, különösen, ha az embernek nincsen ideje elkölteni az elfoglaltságai miatt. Pályaelhagyás    A tanári…..
Szinglinek lenni szar, az ember egyedül otthon, szipogva simogatja a macskáját, és arra vár, hogy mikor kezdődik már el az ingyenpornó valamelyik adón, hogy izé, könnyíthessen magán - legalábbis ez az a kép, amit itten sugall nekünk a Viasat3 legújabb műsora, a Téged akarlak!…..