Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tompits Györgyi

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 "Szegény vagyok,de Ő megsegitett.Izrael gyülekezete mondta a Szent előtt,áldott legyen Ő:Világ Ura,bár szegény vagyok a parancsok teljesitésében,azonban mégis a tiéd vagyok;ezért segitesz nekem." (Pészachim 118.b.)Engem nagyon emlékeztet ez a mondat Kis Szent…..
Még egy vulkánkitörés sem tudta megakadályozni, hogy a hivatásgondozás európai jezsuita felelősei a hétvégén Lengyelországban találkozzanak. Igaz a visszaút vonattal kicsit macerás volt, de túléltük. Egy ilyen találkozó jó alakalom volt, hogy elgondolkodjak egy olyan kérdésről, amit korábban…..
Tompits Györgyi 2010.04.26 21:11:01
@kis_csirke: A szöveg szuper! Szerintem, ha egy szerzetes ilyen, akkor vonzó a szerzetesség. Ha egy keresztény ilyen, akkor már szerzetes sem kell, mert minden keresztény szerzetes. Mindannyian komolyan elköteleződünk az Úr felé. Akkor igazi kovászok leszünk. Adja az Úr meg mindannyiunknak!
Egyszer régebben ígértem, hogy írok Teréz anya lelki naplójáról, amit nemrég adott ki magyarul a Vigilia Kiadó. Elég megrendítő könyv. Majdnem botrányos: a Time magazin akkoriban címlapon hozta. Egy szerzetesnő „titkos életéről” szól. Nagyjából arról, hogy a…..
Tompits Györgyi 2010.03.31 21:38:08
@LeSeule: A Kármelita nővéreknek és atyáknak nagyon sok könyvük van a kontemplatív imáról. Ha Bp-n laksz, akkor péntekenként a Huba utcai kármelben ez esti szentmise után gyakorolhatod is, Jézusról nevezett Terézzel együtt.
Képzeljétek! XVI. Benedek pápa alig két hete közzétett üzenetében megemlékezett rólunk! A Pápa elégedett velünk!! Na persze nem személyesen dicsért meg – ott még nem tartunk (-; de azért mégiscsak megdicsért… És bátorított. Arra, hogy blogoljunk tovább.…..
Tompits Györgyi 2010.03.27 12:14:59
@kis_csirke: Köszönöm a meleg fogantatást. Úgy gondolom én is, hogy igen csak emberi dolog a szimpátia. Talán ahhoz különös kegyelem kell, hogy ezeken az emberi dolgokon túl tudjunk látni és mindenben Istent tudjuk meglátni. Akár a pap, akár a hívőről van is szó. Sziennai szt. Katalin Dialógus c. művében olvastam, (bocsánat, de nem tudom szó szerint idézni), mikor az Úr azt mondja Katalinnak, hogy adok egy embert, hogy különösen szeress, hogy megtanuld a többieket úgy szeretni, ahogyan kell, utána elveszem őt, hogy tud, hogy ez nem volt más, mint egy nagy adag önszeretett, és megmaradj az alázatosságod cellájában, hogy ezentúl mindenben és mindenkiben engem keress. Talán ez már csúcs misztika?
Tompits Györgyi 2010.03.28 12:05:31
@kis_csirke: Sajnos az eredeti válaszod valamiért most nem jön be. Pedig csak annyit szeretnék mondani, hogy köszönöm.
Tompits Györgyi 2010.03.29 21:25:54
@Kitalátor feljegyzetei: Köszönöm.:-) Milyen jó, hogy ilyen testvérem van. Áldd meg Őt Uram! (Megy a Miatyánk is.)