Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TamásGábor

1 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi hetek halpusztulásai okán nagyon sokan vészharangokat kongattak meg a Balatonon, mondván: valami nincs rendben a vízzel. Valóban, a benne élő hal nem azért pusztul el, mert nem jól aludt előző este, de a halpusztulások okait sem kell minden eddiginél súlyosabb emberi…..
TamásGábor 2014.07.02 13:33:59
Hahóóó Emberek!

Ez az egész felhajtás egy nagy blamázs.
Semmi másról nem szól, mint a NEM a Balatoni szálláshelyeket kínáló utazási irodák és hozzájuk szoros érdekeltségeket fűző politikai erők lejárató kampánya, hogy minél több saját -hangsúlyozom - NEM Balatoni nyaralást és welness-t kínáló szolgáltatásukat tudják értékesíteni.
Kicsit kartellezésnek gondolom...
Vegyünk egy példát.
Adott egy 1 Hektáros tó. Legyen egy aktívan horgászott horgásztó, ahol lehetőség van strandolásra is. Ha ebben az 1 hektáros tóban napi 1 hal elpusztul, senki észre sem veszi.
A Balaton közel 60.000 hektáros, ergó ha napi 60.000 hal elpusztulna, az sem lenne nagy kunszt. Természetesen ez óriási szám, és katasztrófa, ami a halakat illeti...de mégis.
Igen...lehet vitatkozni, hogy napi 60.000 hal elpusztulása miért, de ez csak egy hasonlat. Szó nincs ilyenről. Úgy vélem a hirtelen hőmérséklet változások nem kedveznek a biológiai ökoszisztémának és ennek akaratlanul is áldozatul esnek a halak. Kisebb fertőzések a halak közt teljesen elfogadható és természetes. A meleg vízben a lecsökkent oxigénszint a vízben ugyancsak tizedeli a halakat.
Gyerekként mikor pecáztam a keszthelyi öbölben, Balatonakarattyán...ha a partra sodort napi 3-4 halat a víz ott ahol pecáztam, senki nem kiabált tücsköt békát. Elfogadott volt.
Tisztelettel kérem a mesterkedő hírhajhász médiát és a hasonszőrű szenzációhajhász blogokat, tartózkodjanak a BALATON elleni lejáratókampánytól. Köszönöm
A mondás szerint az ember mindig jobbra számít. A vendéglátásban, turisztikában ez hatványozottan igaz. Minden nap arra gondolunk, hogy a tegnapinál, tegnap előttinél rosszabb nem lehet, annál hülyébb (vendég) nem jöhet már. Dehogynem... A "hülyékből túlkínálat van"…..
Ha rájövök,hogy kell......
Lalolib jegyzetek Loreena McKennitt 2007.06.14 18:09:00
Amikor eldöntöttem, hogy megpróbálkozom a blog írásával, már akkor tudtam, hogy Loreena McKennitt-ről biztos írni fogok. Ez lehet egy belső kényszer, de lehet egy villanás is a múlt emlékeiből, mely a zenéjéhez kapcsolódik. De ez most nem fontos. Most nem magam akarom…..