Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agresszív kismalac

83 bejegyzést írt és 14432 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Thomas Billhardt fotói a 70-es, 80-as évekből, a keletnémet mindennapokról és ünnepekről, sokszor kicsit propagandaízűen, de ezt innét már megbocsátjuk, ugye? A képek nagyobb méretben is megnézhetők a galériában a poszt végén...
agresszív kismalac 2024.04.28 10:00:58
Legalább ötven játékhéten keresztül csapták be a totózók milliós táborát. Félszáz csapat több mint kétszáz játékosát vették meg plusz 13 játékvezetőt. Minimum 160 meccset csaltak el, és ebben nincsenek benne a totótól függetlenül megbundázott meccsek. Több mint hetven vádlottat ítélt el a bíróság…..
1914. Balatonfűzfő és Kenese települések között 1914. május 11-én bekövetkezett földcsuszamlással a Balatonba sodort személyvonat MÁV 220 sorozatú mozdonya és kocsijai. Csodával határos módon senki sem halt meg a balesetben. Forrás: Fortepan / Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum / Történeti…..
agresszív kismalac 2024.04.22 21:59:03
1912. Távirda (telegráfiroda) a Vatikánban 1921. Főiskolai csapatok kosárlabda-mérkőzése Atlantában. A büntetődobás technikája még teljesen más volt 1935. Korai légiparádé. Cleveland, Ohio 1940-es évek. Inuit család földbe ásott otthonában. A nagyobbik lányuk a közeli városban él már.…..
agresszív kismalac 2024.04.14 18:19:59
@Galaric: Azon gondolkodom, ki nyert? Aki tovább maradt ugyanazn a hőmérsékleten vagy aki magasabbat bírt adott ideig.
Vagy hogy?
Mondjuk a 110 fok mindenképp durvának tűnik.
A mai összeállításban Koppenhága egy évszázadát tekintjük át érdekes, ritkán látható fotókon. A felismert helyszíneket kérem a kommentekbe linkeljétek, ahogy mindig :) Nagylányomnak ajánlom... 1914. Villamos és biciklisek a sorompó előtt várnak a híd leengedésére ..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegényember. Élt, éldegélt, míg egyszer csak az a fixa ideája támadt, hogy a jóisten a fejét akárhova tegye, miszerint ő a MÁV Rail Tours szervezésében vonattal fogja a festői Brno (miszerint Brünn) városát meglátogatni. Kecsegtette őt az utazási iroda…..
Többen megpingettek a napokban, hogy új képek kerültek fel a Fortepanra a FŐMTERV gyűjteményéből. Domonkos Endre fotóira egyátalán nem túlzás a "fantasztikus kordokumentumok" jelzős szerkezetet használni,  egyszerűen döbbenetes dolgokat láthatunk a sok száz "új" fotón! Most ezek közül mutatnék be…..
Hogy rohan az idő! A legutóbbi összefoglaló óta immár kettő év is eltelt, így kedvenc sorozatom újabb része megérkezik. Ideje számot vetni, hogy mi történt külföldön és mi NEM történik itthon.Kattints az első, a második, a harmadik és a negyedik részhez! Az immár szokásos táblázat, ami tökéletesen…..
agresszív kismalac 2021.11.03 18:30:13
@gigabursch: Biztos vagy benne, hogy a kisföldalattit (észszerű költségek mellett) át lehet vezetni a Duna alatt? Nincs ahhoz egy kicsit magasan?

Az utolsó mondatoddal csak mélyen egyetérteni tudok.
Szerzőnk hiánypótló írással jelentkezik, egy teljesen más szemszögből elemezve a tegnapi miniszterelnök-jelölti vitát.  Úgy gondolom, érdemes megvizsgálni az ellenzék prominens képviselőinek outfitjét abból a szempontból mit szeretnének közvetíteni vele, mert az efféle vizsgálódás sohasem…..
agresszív kismalac 2021.09.15 11:03:19
@Surko: Ugyanakkor jó kérdés, hogy melyik a vidéki, úgymond, plebsz lenézése. Ha kiöltözom, ha hozzájuk megyek, vagy gumicsizmát húzok és az orromat túrom (gondolván, hogy ők ilyenek).
agresszív kismalac 2021.09.15 16:21:57
@Serény Vélemény: Hogy Karácsony mihez ért, nem volt témája a posztnak. Szerintem semmihez, de ez maradjon köztünk.
agresszív kismalac 2021.09.15 16:29:16
@Surko: Hajlamos vagy végletekben gondolkodni. Ha valamely körzetben érdemes egy hatalmas tőrölmetszett surmót indítani, az valahol minket is minősít.
Jakab példája bizonyítja, hogy lehet ezt intelligensen is csinálni. Se Armani, se rövidujjú ingre nyakkendő plusz zakó, mindez az encsi kirakodóvásárból.
A magyar már csak olyan, hogy szeret nosztalgiázni. Visszarévedni és esetenként eltévedni a múlt erdejében, megállni minden fánál vagy bokornál. A Régen minden jobb volt címet viselő, a közelmúltban a Napvilág Kiadó gondozásában megjelent kötet ötfős szerzőgárdája élvezetes stílusban megírt alkotást…..
agresszív kismalac 2021.08.18 17:31:50
Sziasztok, itt a következő Napi érdekes! Ma a kedvenc képem pont időrendben is az első: Lord Nelson zászlóshajója! 1897. Az 1798-ban vízre bocsátott HMS Foudroyant, Lord Nelson egykori zászlóshajója, hulladéknak eladva Blackpoolban ..
Többször írtam már az 1000-es és 1500-as villamosokról (lásd itt, itt, itt és itt), pedig megfordult pár másik típus is a budapesti síneken. Például az "1600-asok": Forrás: villamosok.hu Az akkor még nem így hívott, hanem 201 és 240 közé beszámozott típusból 1897-ben a Budapesti Közúti Vaspálya…..
Mindenki hibázik. Nap, mint nap. Aprót vagy nagyot, és sajnos néha végzeteset. Ebben a témában kerestem fotókat az MTI Fotóarchívumában. Kíváncsi vagyok, kinek mi jut eszébe a képekről, hozzászólásaitokat szokás szerint várjuk a kommentszekcióban, 1964. november 1. Somogytúr elírt…..
agresszív kismalac 2021.01.22 16:18:45
@Alick: A "szerviz" szó rövid i-vel írandó.
A magas-tátrai kitérő után most visszatérünk kicsit a felső-sziléziai hálózatra, mert be szeretnék mutatni egy újabb klasszikus lengyel villamost. Az első ilyen az N kocsi volt, a második a 13N típus, a harmadik pedig ő, a 105N, szintén a chorzówi Konstal Művektől: Konstal 105N a zawodziei remiz…..
1902. A Bukovina területén élő kilenc etnikai csoport saját viseletében. Felső sor: hegyvidéki ruszin (hucul), magyar, cigány. Középső sor: orosz-lipován, zsidó, lengyel, német. Alsó sor: román, ukrán..
agresszív kismalac 2020.10.12 14:56:26
@Watermelon Sugar: Akkor kizárásos alapon a baloldali lesz Statham.
1916 körül. Asolo, Veneto, Olaszország. Egy lelőtt osztrák-magyar repülő az egyik ház tetején..
agresszív kismalac 2020.10.05 11:10:29
@gintonic.azigazi: "Pinochet egyike volt az ot tabornoknak akik megbuktattak Allendet, a chilleiek koreben az egy jo korszak volt mikor o volt a president."
Megbuktatták. Aha.
Amúgy tipikus USA-állampolgár vélemény minden szempontból. Elnagyolt, csúsztatott, haszonelvű.
Az elmúlt napok, hetek Fradi-ajnározása közben bármilyen kiritikai vélemény az FTC-vel kapcsolatban hatalmas ellenérzéseket váltott ki a ferencvárosiakból. Azt még korábban leírtam, hogy én miért nem örülök a Fradi sikerének, alapvetően a futballkultúrával áll összefüggésben a dolog, ahogyan azt…..
agresszív kismalac 2020.10.01 16:59:38
Feri soha a büdös életbe nem lesz többé miniszterelnök, Feri a büdös kurva életbe nem váltja le Viktort. Ezt ő magán és néhány ezer hívén kívül mindenki tudta eddig is és tudja az után is, hogy tegnap emberünk faszául beledurrantott a nulláslisztbe. Úgynevezett évértékelőjéről nehéz a nélkül…..
agresszív kismalac 2017.02.06 08:38:21
@NemodaBuda: Tanulóképes. Aha.
Mesélj, milyen az élet ott a Holdon!
Gyanútlanul és előítéletektől mentesen heveredtünk le a fotelbe a Viasat3 új, szórakoztatónak szánt celebvetélkedője elé. Nem voltak skrupulusaink, nem akartunk köpködni, fröcsögni és sárba tiporni pusztán könnyed, kellemes kikapcsolódásra vágytunk. Az esélyt pedig meg kell adni. Akkor is, ha…..
Olvasom, hogy jegybankelnö-kúrunknak "üzleti útjain" leggyakoribb útitársa - micsoda váratlan fejlemény - Vajda Zita jógatanár és multitalentum volt. 10 elkúrt millió, körbe szexelt kontinens, szóval morálisan ingoványos a bulika meg minden, de...De bennem azért más jellegű kérdés fogalmazódott meg,…..
agresszív kismalac 2017.01.28 09:06:10
Váltó M2-es metró újragondolva 2017.01.21 15:01:55
A napokban újra előkerült a M2-es metró és a H8/H9-es Hévek összekötése, valamint a rákoskeresztúri szárnyvonal megépítése. Játszunk el a gondolattal, hogy mi lenne, ha lenne egy olyan metróvonalunk, ami túl nyúlik a város határán? A HVG-n olvasható, hogy a Főmterv úja megbízást kapott 5 milliárd…..
Lakásunk ugyan erősen kezd hasonlítani az Égig érő fű című film Berta nénijének kuckójára, de hát nincs az a zsúfolt hajlék, amelybe még egy fésülködőszekrényke ne férne el. Ebből az alkalomból a Jysk nevű bolthálózatot tiszteltük meg vásárlási szándékunkkal. Minden rendben lévőnek tűnt, a…..
agresszív kismalac 2016.10.14 08:19:55
  Belőlük legalább nem lesz terrorista     Elállt a lélegzetem, nem hittem a szememnek a komment láttán. „Zsuzsa Nagy Rédeiné Belőlük már nem lesz ISIS ronbbantós hős!!! „ Amire ezt találtam írni: „Ezt gyónás előtt, vagy után tudtad ideírni?” Mert ugye végtére Mária-országa, mégiscsak…..
agresszív kismalac 2016.07.31 12:51:15
@anonymand: Sajnos, amiképp azt a mellékelt ábra mutatja, ez kb. annyit ér, mint... halottnak a csók. Mindeközben viszont kedvenc politikusod egészpályás gyűlöletkeltésben utazik. És úgy tűnik, az ő tevékenysége produktívabb. Vlagyimir Iljiccsel kérdezem: Что делать?
agresszív kismalac 2016.07.31 17:17:22
@anonymand: Mintha- a Lezsák elvtárs által éppen most egekig magasztalt- Teleki Pál is olyasmit írt volna a búcsúlevelében, hogy a leghitványabb nép vagyunk.
Szeretném hinni, hogy nem.
Volt egyszer, hol nem volt, kéremszépen, volt egyszer egy rubintréka. Egyszer ez a rubintréka, kéremszépen, lefutott az álomgyönyörűszép (jegyezzük meg ezt a szót) hotel futópadján vagy tíz kilométert, kéremszépen. ...hitte ő! Mert, hát nem futott ő sehova, hanem ott maradt egyhelybe' az ő nyomorult…..
Vajon nincs pénze a MÁV-nak pótolni a nyomtatványait? Vagy találtak egy nagyobb adag elfekvő készletet az angol nyelvű verzióból, és gondolták vidékre jó lesz? Vagy hogy jött létre vajon ez a helyzet? Kedves Tékozló Homár! Május 30-án a Budapestről 8.23-kor induló IC mire…..
agresszív kismalac 2016.06.25 14:56:50