Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Annamo

22 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves barátaim! A mai naptól blogomat az alábbi webhelyre költöztetem: www.eletfuszerei.hu Itt minden régi és új tartalmat megtaláltok, kellemes időtöltést kívánok!..
Az élet fűszerei Töltött bacon 2013.02.05 14:32:12
Ma ezt a feltétet készítettem a spenótfőzelékhez. A gyermekeim körében osztatlan sikert aratott, a férjem majd csak este teszteli. Reméljük a legjobbakat! :) Mi kell hozzá? ·         60 dkg darált hús (nekem most pulyka volt itthon) ·         2 db…..
Az élet fűszerei Farsangi fánk 2013.02.04 10:21:31
Lassan véget ér a farsang, és még nem sütöttem fánkot. Nosza hát! Mi kell hozzá? ·         50 dkg liszt (10 dkg teljes kiőrlésű tönköly, 25 dkg fehér tönköly, 15 dkg sima fehér liszt) ·         2,5 dkg élesztő ·         5 dkg…..
Egy finom vasárnapi ebéd, ha már unjuk a rántott húst. Mivel ennek a fogásnak igen gazdag az ízvilága, csak egy egyszerű rizsköretet ajánlok mellé. Utána pedig jól esik elkortyolgatni az üvegben maradt fehérbort.   Mi kell hozzá? ·         1 kg…..
Gyakran készítem ezt a levest, a családom egyik kedvence. Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, tálaljuk cipóban! A siker garantált! Mi kell hozzá? ·         60 dkg  pulykamell filé ·         0,5 dl olaj ·         1 evőkanál tárkony ·         2…..
Ez egy nagyon jól bevált, sokszor kipróbált recept. Mangalica zsírral és házi tejjel készítve a legfinomabb. Ősz vége felé, amikor már megcsípi a hideg az ember kezét, mindig ezzel a pogácsával szoktam kedveskedni a családomnak az udvari, kerti munkák végeztével. Szinte még…..
Íme az én kedvenc kenyerem, ami természetesen tönköly liszttel készül. Saját fejlesztésű recept, villanysütőre hangolva. Ha nyáron végre elkészül az udvari kemencénk, újra gondolom a receptjét és megosztom Veletek a kemencés változatot is. Addig is itt a világ legegyszerűbb…..
Ez egy rendkívül gyorsan elkészíthető, ízletes fogás. Mi kell hozzá? ·         2 db csirkemell filé ·         2 db közepes fej hagyma ·         3 gerezd fokhagyma ·         olaj ·         só ·         bors ·         2…..
Az alábbiakból kiderül, hogy többek között miért is fontos átnézni a gyerkőcök házi feladatait :)) ..
"A tönkölybúza a legjobb gabonafajta. Meleg, zsíros és tápláló, mégis lágyabb, mint a többi gabona. Aki ezt fogyasztja, annak vére és húsa egészséges lesz, lelkébe pedig boldog értelem és öröm költözik. Bármely formában fogyasztva ízletes." Reinhard Schiller: Hildegard…..
Ez az étek nagy kedvenc nálunk. A kenyérlángos - úgy is mint pompos, langalló - a kirakodóvásárok, fesztiválok non plusz ultrája. Mi kb. 15 éve ismerkedtünk meg vele a mesterségek ünnepén, azóta rendszeresen készítem és mindig osztatlan sikert arat. Íme az én…..
Veronika lányom nagyon rossz evő. Például a levesekből mindig kiválogatja a zöldséget és csak a levest eszi meg. Mindig valamilyen praktikát kell bevetnem az ügy érdekében, amelyek hol kisebb,  hol nagyobb sikerrel működnek. A zöldségkrémleves jó ötletnek bizonyult – lánykám…..
A minap tettem egy gyors látogatást a hugoméknál. A konyhából ínycsiklandó illatok áradtak - a sógorom főzött. Méghozzá nem is akármit: "asszonyhódító" menüt. Azt mindig tudtam, hogy gyakorló borászként nem áll távol tőle a gasztronómia, és szívesen hódol az evés…..
Nemrég az egyik ismerősünk megjegyezte, hogy milyen pici és zsúfolt a házunk... Wass Albert sorai jutottak eszembe: ‎"...ha kérhetnék az Istentől magam számára valami szépet és nagyot, azt kérném, hogy adjon nekem is egy egyszerű kicsi házat, négy szobával, vadszőlős…..
Nálunk ez az ünnepi kalács.A hatos fonással különleges, hosszú kalácsot kapunk. Én a legnagyobb méretű tepsimben átlósan elhelyezve szoktam sütni. A hatos fonás technikája könnyen megfigyelhető a fenti videón. Bevallom, nekem eltartott egy ideig míg megtanultam. A gyerekek…..
Sajnos minden téli szünet egyszer véget ér. Én vasárnap délután jöttem rá, hogy másnap bizony suli van. Tízórait kell csomagolni és bizony nincs itthon egy darab péksütemény sem. Bevallom, nemrég nyílt Mendén egy remek pékség, ami vasárnap is  este 9-ig nyitva van, de nem…..
Van aki karácsonyra készíti el, van aki szilveszterre. Egy dolog biztos: a kocsonyát télen szeretjük. Gyermekkoromban áhítattal néztem a veranda asztalán felsorakoztatott tányérokat, melyekben ott pihent dermedt némaságban a kocsonya.Mindig nagy tisztelettel szemléltem a nagymamit…..
http://www.feldobox.hu/ A minap egy nagyon kedves visszajelzést kaptam, egy általam megajándékozott személytől. Bevallom, jól estek a dícsérő szavak, hiszen olyan sokszor kerülünk abba a helyzetbe, hogy átadjuk az ajándékunkat, és az udvarias "köszönöm" után csak…..
Istentől gazdagon megáldott, békés ünnepeket kívánok! ..
Az élet fűszerei Magamról 2012.12.06 12:48:05
Bánfi Annamária vagyok, Budapest mellett egy barátságos kis községben élek a családommal. Gyermekeim: Kristóf 14 éves, Veronika 11 éves és csodálatos ajándékként 2012 novemberében megszületett Cecíliánk is. Idősek otthonában, szociális ügyintézőként dolgozom, de amióta…..
A napköziben a spenót szigorúan kemény tojással érkezett, bár az agárdi strand önkiszolgáló éttermében nyaranta gyakran láttam, hogy sokan tükörtojással eszik. (Hogy lehet az embernek önszántából spenótot választania egy önkiszolgáló étteremben? Én ilyen hibába…..
Legendás lehúzós balatoni hely az Ördögtanya, ahol az a trükk, hogy a meghirdetett  - eleve nem olcsó - grilltálakról nem árulják el, hogy az ár csak a húsra vonatkozik, ami mellé az utolsó dísz salátalevelet és zöldségdarabot is gyémántárban számolják el. K. korábban…..