Regisztráció Blogot indítok
Adatok
makuj

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy egész sorozatot lehetne írni biszkubéláról és az utóbbi napok eseményeiről, amely mindenesetre elérte a célját: mindenki erről beszél. És ez jó. Mert erről beszélni kell. Mind biszkubéláról, mind az elmúlt napok eseményeiről. Hadd szögezzünk le valamit: a…..
makuj 2010.06.20 17:46:11
@Conv: Király a link! Ha már nincs mentelmi joguk, csak-csak kell valami... Ennél alább van-e?
Az arc, aminek láttán még én is kifogyok a jelzőkből. Mint egy mumifikálódott alkoholista, drogos, himlős apacs indián, Áder János bajszával és egy topmodell hajával. Szóval gáz. Danny Los Angeles gettójában nevelkedett , és hamar börtönbe is került különböző droggal…..
„Én voltam az Ő kardja, éles voltam és metsző, csapásra emelt szablya. Villogtam a napfényben.” Ha már pózoltál Isten prófétájaként legalább félmeztelenül, festett szemekkel a tükör előtt, akkor biztos megragad Nick Cave kultregénye, az És meglátá a szamár az…..
Ma este megnéztem az Ölve vagy halva című opuszt, a filmtörténelem eme jelentékeny korpuszát, melyben a halálból visszatérő Steven Seagal leszámol a gonosz szenátorral, akinek agyára ment az Egy Gyűrű. Az egyik legnagyobb hősköltemény ez, mit ide Nibelung-ének, és az Íliász…..
Csucsu - REFLUX Wo warst du Vater? 2007.04.07 00:30:00
Magyar honatyák, meg köztörvényes közéleti figurák már régen aláírásgyűjtést kezdeményeztek, hogy bontsák le a Szabadság téri hősi halotti szovjet emlékművet. Nagyon sokan biztos vevők is lesznek rá. A magyar az egy ilyen aláírós-nép, különösen, ha…..
makuj 2010.06.20 15:23:33
@Pizzuska: aki nem tud arabusul, az ne oktasson ki mást arabususl ;) otyec, h. te is értsed, nem pedig voda
másfelõl pedig: ehh, halott ruszki szoldátok ellen könnyebb harcolni, fõleg több ezer km / több tíz év távolról :D
Thomas barátunk a szálfa magasságú jóképű vonal jeles tagja. Igaz, szerintem egy kozmetikushoz járnak Daniel Craiggel , mert még neki van ilyen barázdált tégla feje. Sokan azt hiszik brit! Pedig nem, Made in USA a srác, ősei pedig írek, azt hiszem ez elég nagy sértés lenne nekik.…..
A Katpol Blog régóta jelentkezett egyenruhákról szóló cikkel. A téma iránt érdeklődő olvasóinkra gondolva Angyalbőrben… című sorozatunk keretében készítettünk interjút dr. Békési Lászlóval, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatójával, akiről talán kevesen tudják, hogy a szovjet egyenruhák gyűjtője és…..
Modorosblog Az Idétlen Nevű 2010.04.07 07:00:00
A három névvel rendelkezők nagy része önként és büszkén viseli három, vagy annál is több nevét. Házasságkötés esetén Modor-Nyelvész, esetleg Nyelvészné Modor, Modor Tiborné Nyelvész - ezt lehet természetesen a nemesi előnevekkel ill. doktori címekkel is cziffrázni,…..
makuj 2010.04.14 20:57:37
@zanzibári lány: Ja, akaratodon kívül / annak ellenére is ártasz eleget a gyereknek.
Viszont volt egy eset, amikor nagyon örültem, hogy ilyen körültekintõ vagyok: elsõ nap az óra elõtt végiglapoztam a naplót, így volt épp elég idõm atomra röhögni magam, utána meg bemenni az osztályba, s faarccal ismerkedni a román anyanyelvû gyerekekkel, köztük Pulika Elenával is.

@frissi: a tied jobb, mert nagyobb :))

Oszt' roma tanítványaim külön kincsesbánya: volt Budi Béla, Kalányos Zorro, Cári Bobi, Ötvös Elvis...
Ilyenkor a "Röhög az egész osztály" fordítottja mûködött: el lehetett mosolyodni az elsõ szellemesnek szánt megjegyzésen. Amúgy meg egy idõ után ráuntak maguktól, hogy a neve miatt ugrassák [vagy hogy kell mondani modorosan azt, hogy cseszegessék?] a másikat. Találtak helyette mást, nem azért, mert angyalka lett belõlük.
Az angyalkáról jut eszembe: úgy hívtak egy csajszit, hogy Szopos Angyalka. Szegény...
makuj 2010.04.14 21:08:04
@zsooofija: Etnikumuk? Amúgy ezek a nevek még teljesen OK. Kalányos Szunita esetében azonban csak akkor jött le, hogy valami indiai film nõi szereplõje után keresztelhették, amikor egy hindi nyelvkönyvben láttam viszont a nevet.
  Megtudhatjuk mostanában úton-útfélen, hogy angolul beszélni nem feltétlenül vagányság, csak egyszerűen illik, muszáj tudni. Ezt nekem is be kell látnom, bár minden tekintetben a németet és beteg dialektusait részesíteném előnyben - nem beszélve a magyarról -, de itt van…..
Mert a böcsületes kétkezi munkás megitta a maga kis stampedlijét mindig is, ezt jegyezzétek meg!Mondotta volt modoros magyartanárunk még anno decibel.Magyarország nagyon sajátságos helyzetben van: a regionális tájnyelvek politikai határainkon belül mára közel teljesen kihaltak,…..
makuj 2010.03.26 15:29:30
@feltételes reflex: Ëcsém, ha'! Asse rossz, dä äsztët nëz'mëg:

szekelymagyar.transindex.ro/?betu=m

Azt hiszem, könyvformában is kiadták.

S két székely párbeszéde a Hargita oldalában egy kiadós havazás után:
- Há ä' hó-jë, hë?
- Há ä' hó há!
makuj 2010.03.26 15:37:01
@redriot77: De ha egyszer az? ;)
S anyaországban színvak mindenki? A jó guszta vereshagymát hogyan lehet lilának nézni? Itt csak a menyecske szeme lila, ha megkulyakolta az ura. :))
De Mao et. is megmondta, virágozzék száz virág, nem?
Avagy a Facebook Addiction Disorder, ahogy a szerző, Orsi írta az alcímben. Látom, az Arckönyv kimeríthetetlen téma, és még a sokadik kapcsolódó írás után sem unjátok :)   A modoros facebook-függő   Iwiw-et lassan már csak az információs társadalom legalja használ…..
makuj 2010.03.26 14:25:47
@Celtic: Molodec! :)) Arcról ismertek fel, gondolom. :| Bocs, h. lájkolom, de muszáj =))
"A kurva anyádat" - ordítja rendszeresen a hiperaktív gyermekét fegyelmező önkritikus lakó, szórakoztatva ezzel a szolnoki panel többi családját az antenna nélkül fogható Vasbeton FM hullámhosszán. Békásmegyeren a sikítva üvöltözés megy, szerencsére a felettünk…..
Itt vannak a lányok, akik a Louis Vuitton őszi/téli kollekcióját mutatták be a párizsi kifutón. Mindannyian smink nélkül. Egészen ijesztő élmény kinagyítva megnézegetni őket (tisztelet a kivételnek).Szóval, aki szeretne egy kicsit borzongani, az kattintson a képre... és utána…..
makuj 2010.03.26 10:35:50
@TonyCaviar: B-)
Adjál egy vödör festéket és a harmadik műszakból kijövő belorusz esztergályoslányokból olyan modellügynökséget rittyentek neked, hogy csak na. :))
Miért színesek a fotók? Ha fekete-fehér lenne, többé már a legmegátalkodottabb Sturmunddrangführer sem tagadná a Soát!
Aki unta a focit meg az esküvőket, az kap japánokat - bár ÁSÉS barátaink már megemlékeztek róluk a maguk sajátságos stílusukban, hogy tartsák meg jó szokásukat. Köszönet jár tomcseenak (modoros becenév?), aki szerintem sokakhoz hasonlóan egy önismereti tréning keretében adta…..
makuj 2010.03.25 16:59:43
@SzocsO: az első feléhez semmi közöm, mert botfülem van.
a másodikhoz: tényleg rosszul tudod, - smiley/emotikon nélkül mondom, mert látom, már ott is felütötte fejét a nyelvi relativizmus - nézz utána bármely alapfokú nyelvkönyvben. (magyarul: lehrbuch, grundstufe)
ez egyébként minden szaké-rtőre vonatkozik. mert nem mindegy, h. az okos hülyéskedik v. pedig a hülye okoskodik.
ha valaki ad absurdum megemlítette volna Basót vagy a japán Shakespeare-t (a helyes megfejtés beküldői között őszinte baráti meghajlást sorsolunk ki), automatikusan előrehaladott, harmadik keresztes félresikerültként kezeltetett volna, ezért én sem emlegetem. ha a manga, nintendó és a kutyafüle firlefánc magasságában NEM rugaszkodunk el a talajtól: miért nem beszélünk Amerikáról? kihagyva a játékból az írást: az angol szavak helyesírása is kb. ugyanolyan evidens, mint a szögletes(ebb) krikszkrakszok, azok amivel nem azt írják, hogy arigató (a-ri-ga-to-u), hanem h. kő, papír, olló... kihagyva a játékból Mark Twaint és Misima Jukiót, továbbá mindent aminek (magas v. csak úgy egyáltalán, jelző nélkül) kultúrához van köze. nos, hasonlítgassunk. max. a nevető harmadik keről ki győztesen: a No, megállj csak nézhető, nee?
Nyihau! oldalazó gnóm a bitumenről Kínában rontja a levegőt éppen, úgyhogy tudja, miről beszél. Már korábban is megmondtam, hogy a nyelvek nagyon fontosak. Főleg az angol meg az orosz. Ja, meg persze a kínai is. Az általam istenként tisztelt Lomb Kató is nagy tudora volt, de róla…..
makuj 2010.03.25 13:28:42
@oldalazó gnóm: Pedig milyen nagy ország! :P
izlandi - OK; monacói - pláne; de: Kanadai; Orosz; Indiai