Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csanad

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Visszautasították a kínai kormány házait, a nomád körülmények ellenére van kosárpálya, tv és víztározót is akarnak építeni. Zhongdong faluról először 2007-ben lehetett hallani, amikor a China Daily modern nomádokról számolt be, akik barlangban élnek egész évben. Akkor…..
Csanad 2014.02.02 02:56:28
Csanad 2014.02.02 09:20:23
@spinat: Nem. A mandarin Kína hivatalos nyelve. Természetesen a mandarinnak is vannak különböző dialektusai, abból az egyiket tették meg hivatalos nyelvnek a múlt század közepén. Ezen a hivatalos nyelven, a mandarinon meg kell tanulnia mindenkinek - persze észak Kínában sokaknak ez az anyanyelve is.
Mióta a külföldi munkavállalás és letelepedés ilyen fontos és gyakori beszédtéma lett, állandó találgatás tárgya, vajon hány magyar is választotta a határátkelést. Nos, az elmúlt napokban két, egymástól független felmérés is nagyon hasonló eredményre jutott, úgyhogy…..
Csanad 2013.07.12 12:28:25
@érthetetlen chris: Hát ne haragudj chris, sarkosan fogalmazok mostan, és emlegetem az elmegyengeségedet.

Egy független állami elbíráló bizottságnak - legyen mondjuk húsz szakember - honnan a túróból kéne ismernie Gipsz Jakab trafikost Berettyóújfaluról?

Azt pedig ne állítsd légyszíves, hogy ez egész világ így működik, mert ez nem igaz. Az az ország ahol én élek, nem így működik, és bizonyos vagyok benne, hogy vannak más országok is, ahol ez nem így működik.

Magadat csapod be, ha azt hiszed, hogy az egész világ így működik.
Csanad 2013.07.12 12:33:53
@tableno: Igen úgy tűnik. Be is fejeztem. Csak annyira elképesztő, hogy nehezemre esik ekkora fokú beszűkült butaságot megemészteni.
Csanad 2013.07.12 12:43:38
@macamuca: Köszönöm, a szépen a védelmet, de az ok jóval prózaibb. A feleségem és a kislányom elmentek nyaralni a nagyszülőkhöz, és a hiányuk miatt nyomorultul érzem magam, ezért ahelyett, hogy valami értelmeset csinálnék, itt kommentelek lefekvés előtt. Egyébként nem szokásom magyar blogokon megszólalni, csak most kinyílt a zsebemben a bicska.
Igen, követem a magyar eseményeket - bár számtalanszor megfogadtam, hogy nem fogom, mert csak bosszankodom rajta.
zhaoman Taiwan: második felvonás 2013.05.15 10:15:12
2008. augusztus 4-én utaztam el Taiwanról, és 2013. május 8-án érkeztem vissza. Négy év, kilenc hónap.  Hosszú idő, több, mint amit itt töltöttem korábban. Most teljesen más körülmények között, teljesen más célokkal és sokkal rövidebb időre érkeztem. Szeptember…..
A fideszes Rogán Antal, Babák Mihály és Kapus Krisztián szombaton benyújtott egy módosító javaslatot a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényhez. A módosítás értelmében a harmadik országbeli (vagyis EU-n kívüli) emberek…..
67  books that every geek should read to their kids  címmel jelent meg a Wired magazin válogatása geek szülőknek.   Olyan nyilvánvaló ajánlatokon kívül, mint a Harry Potter vagy a Gyűrűk ura, van sok olyan, amiket állandóan rengetegen kölcsönöznek a…..
All whites Sör nélkül a VB... 2010.06.02 07:30:00
... elképzelhetetlen.   Amúgy is a férfiak ilyenkor egy alternatív szentháromságban élnek. A meccsek már biztosak, 3 nekünk is, bár a biztató jelek után biztos, ami tuti, a csapatnak még pár napra előfoglalást jegyeztettek be a főhadiszálláson. A nő ugye lehet megértő,…..
Az elveszett jelkép már volt, de most pedestrian egy újabb félrefordítást küldött belőle:A kereső szerint nem volt még a blogon a "grandfather clock" kifejezés. Ez ugye az álló ingaóra magyarul.Azt már megszoktam, hogy a fansubokban rendszeresen "nagypapa óra",…..
A tánchoz leggyakrabban ma már ötvenhárom kilós fiúkat és harmincnégy kilós lányokat társítunk gondolatainkban, ahogy a múlt heti agárversenyről megmaradt rajtszámokkal a hátukon bizarr mozdulatokat végeznek. A háttérben a szpíker bennfentes szöveget mormol imaszerűen, amit…..
Csanad 2010.02.19 10:00:02
Írtam erről egy pici, és érdektelen bejegyzést úgy három évvel ezelőtt, remélem, nem veszitek önreklámnak, tekintettel arra, hogy egy fél éve nem frissül a blogom: csanad.blogspot.com/2007/01/reklmok-s-haka.html

Az utolsó videót érdemes megnézni, ahol a későbbi világbajnok franciáknak hakázunk.

A Professzor által idézett és klasszikusnak számító Ka mate, ka mate hakától eltérően, a legtöbb haka nem ennyire elegáns és visszafogott a nyelvezetében: általában az ellenfél szívének kitépését, elfogyasztását és ürítését szavasítja.

Ami a legkülönösebb - nyilván kultúrtörténész és pszichológus segítsége kéne a tényleges folyamat megértéséhez -, hogy egy 10-11 éves gyerekekből álló banda hakája is komolyan ijesztő lehet, ha jól csinálják.
Been there, done that...
Mostanra már komoly, pontosabban mondva inkább félkomoly rajongótábort gyűjtöttek a kétes pedigréjű afgán, állítólag shaolin kungfut űző mester, Ehsan Shafiq neten keringő videói. Elsőre viccnek tűnik Shafiq minden megnyilvánulása, de a tényeket és a mozgását figyelembe…..
Nem elég a boldogsághoz ha csak az egyik fél érzi jól magát.A kép innenKét éve élek a világ vége után két utcával egy szigeten, ahonnan már fél lábbal elköltöztem (bár imádom a helyet, de tudom hogy nem lennék boldog itt) Hónapok óta magányosan éltem amikor…..
Csanad 2009.02.11 07:01:53
A lemilblog szerzői (hasonlóan olvasóink döntő többségéhez) elkötelezett környezetvédők: nem dobálják szanaszét a sörösdobozokat, nem gyújtanak tábortüzet benzinkutak közvetlen szomszédságában és visszaviszik az üres lőszerhüvelyeket a színesfém-kereskedőkhöz. Innen…..
Csanad 2009.01.18 18:59:25
Az elmúlt napokban minden médiumból a dél-oszét háború ömlött a tisztelt fogyasztók fülébe-szemébe, s ez alól blogunk sem volt kivétel. Most is egy kapcsolódó témáról, az oroszok haderőreformjáról közlünk egy rövidke posztot, abban bízva, hogy szakértőink, akik eddig is…..
Bigyóblog Visszaszámlálás indul 2008.07.10 11:27:17
Teljes az izgalom azokban a szerencsés országokban, ahol holnaptól megvásárolható az új iPhone. Néhány helyen már egy hete sorban állnak a fanatikusok, hogy az elsők között kaparinthassák meg a mobilt. Nagy-Britanniában annyi előrendelés érkezett, hogy félő, hiánycikk lesz a…..
Konzervatórium Milyenoldali vagy? 2008.05.15 00:49:00
vendégszerzőnk írásaKevés olyan gondolat van a magyar közbeszédben, melyet annyi tévhit és illúzió vesz körül, mint a politikai identitás kérdését. Jobboldal, baloldal, mit fejeznek ma ki ezek a szavak? Jelentenek-e még egyáltalán valamit, és ha igen, akkor elképzelhető lenne,…..
Konzervatórium Pilótajáték 2008.05.11 18:10:00
/Kép: NÉGYmadár/ Tény: a társadalombiztosítás pilótajáték, mivel az állam a ma befizetett járulékokat helyből ki is pengeti a mai nyugdíjasoknak nyugdíjra és egészségügyi ellátásra. Ergo a holnap nyugdíjasai nem a saját befizetésüket kapják vissza, mivel az a befizetés…..
Általában a magyar reklámokat szoktuk lesajnálni, hiszen gyakran ostobák, öncélúan szóviccelnek, és nem szólnak másról, minthogy vedd meg a mosóport. Könnyű ilyenkor külföldi példát hozni, mert azok között egészen sok szórakoztató, jópofa darab akad. Az alábbi is ilyen…..
Csanad 2007.07.25 00:42:34
w Nagy-Magyarország nem ország 2007.07.04 04:30:00
Ismerjük őket, találkozunk velük minden nap. Polgártársak, akik autójukon, szimatszatyrukon, ízeltlábú-dzsekijükön vagy péküzletükön térképet viselnek: az úgynevezett Nagy-Magyarország körvonalait. Az illetők nyilván ilyen alakú Magyarországot szeretnének a mostani helyett.…..