Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stranger_than_fiction

1 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ma ismét egy rövid öko-hír, a "fenntartható fejlődés mint világtrend"-sorozatból:www.origo.hu/utazas/20100510-biouzemanyaggal-repul-a-lufthansa-2012tol.html(Bár persze a vasút még jobb, és -- ha már repülés -- a kerozintakarékos üzemmód.)Más. Friss hír az LMP háza…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Gulyásdemokrácia Gyorstüzelés 2010.04.07 23:22:00
Este tizenegy óra van, amikor ezt a cikket írom, azaz kicsit több, mint hat óra telt el a Kubatov-beszéd nyilvánosságra kerülése óta. Hat óra pedig két nappal a kampány vége előtt borzasztó sok idő. A Fidesz nem túl rég adott ki egy rettentő szűkszavú közleményt; késő…..
Van egy komoly problémám az LMP-vel. A politikai-közéleti témák iránt érdeklődő, az átlagnál több hírt fogyasztó, ráadásul ilyen baráti körrel is rendelkező embernek tartom magam. Ez nem erény, csak azért írtam le, hogy érthető legyen a problémám: nem ugrik be elsőre, ki…..
stranger_than_fiction 2010.04.05 15:52:39
@iii: "A programírás valóban lóhalálában készült, nyilván vehettek volna benne rész többen is, nyilván volt, aki ezt kritizálta és ez így van jól. Azért elég sokan dolgoztak benne, de a jó programhoz az is kell, hogy ne essen szét a sok akarattól."

Mindig találtok rá pardont miért nem működik a bázisdemokrácia, amit egyébként helytelenül fordítottak. (Az eredetije cooperative democraty vagyis helyesen együttműködésre épülő demokrácia.) Az LMP választmánya nem csak a választókat, hanem a saját tagságát és egyéni jelöltjeit is hülyére veszi. Ahogyan sokan az LMP tagok közül fogalmaztak, Schiffer az "év manipulátora". Negédes hangon gügyög a nagyközönségnek, ordenáré módon üvölt azokkal belül, akiknek ellenvéleménye van. Ez lenne a bázisdemokrácia? Ugyan dehogy, ez csak hívószó volt a beetetésre, most a "kuss legyen, harcban állunk, majd ha listán bejutottunk a frakcióba, akkor beszéljünk, bár akkor már érinthetetlenek leszünk és 4 évig kuss van újra" a menő szlogen. Miben más ez a politika? Abban, hogy sokkal manipulatívabb, mint az eddigi többi szintén pocsékul menő.
Ez a pártpolitikus rendszer, ahogy van szívás. Ki közül lehet választani? Mesterházy "buta vagyok mint a tök", Orbán "drágaszágom a hatalom", Bokros "legyünk őszinték, gazdaságot életemben nem láttam még csak tankönyvben", Schiffer "vigyázz a szádra mert beperellek" vagy Vona "aki ne lép egyszerre" között. Mindenki a "nép nevében" vagy a társadalom nevében beszél, de minket a népet, a társadalmat megkérdeztek már róla, mi mit szeretnénk? Ugyan dehogy. Minek...?
Az LMP annyira más eszközökkel akar politikát csinálni, hogy ezzel saját maguk teszik lehetetlenné, hogy sikeresek legyenek.   (Fotó: lehetmas.hu) AZ LMP tegnap arra kérte szimpatizánsait, hogy adjanak pénzt a párt kampányára, mivel pártkasszájuk "gyakorlatilag…..
stranger_than_fiction 2010.03.31 16:21:15
@szimplalány: "az ökopolitika meghaladja a mostani árkokat. ha ebben kitart az LMP, egy új paradigmát vihet be a parlamentbe."

Bocs ennek a mondatnak semmi értelme sincs egy halandó ember számára, biztosan valami eget rengető gondolat van mögötte de mi semmit sem értünk belőle.

Így vagyok az ökopolitikával is, a politikáról nem is beszélve:)
Karácsony Gergely a Corvinus EgyetemPolitikai kutató tanszékének egyetemi adjunktusa.Régebben a Medián kutatási igazgatója.Napjainkban a Lehet Más a Politika!kampányfőnökeként ismerhettük meg. Tegnaptól azonban hivatalosan isaz LMP budapesti listájának esélyes befutó…..
stranger_than_fiction 2010.03.30 15:12:02
@Lastres:

"Kit szeretnél ott látni? Pl. Az LMP budapesti jelöltjei közül. "

Szívesen láttam volna ott Szombati Kristóf társadalomkutatót (II. kerületi jelölt) vagy Scheiring Gábor közgazdászt (XVIII. kerületi jelölt) akik nem most kezdték a civil részvételt és össze is tudták gyűjteni a körzetükben az ajánlószelvényeket, de bármelyik képviselő, akit ajánlottak Budapesten a választók alkalmasabb egy részvételi demokráciát hirdető párt listáján való szereplésre.
   Végre Usztics Mátyás is belecsapott a lecsóba: az évtizedek óta katonákat alakító színész már jó ideje harciaskodik IRL-üzemmódban is, hiszen a gárda előtt is exponálta magát egyenruhás szónoklatokkal. A színészként együgyű Usztics talán már tényleg azt…..
A ferencvárosi tévé tudósított a március 16-i fórumunkról. Aki nem akarja a választási iroda munkatársát és a konkurrens jelölet megnézni, az tekerjen 7perc 40 mp - ig www.keruletitv.hu/videotar/magazinmusor.htmlSzociológusként már szerepeltem tévében, de politikusként még…..
  Februári felmérésünkről szóló összefoglalónk második része a blog ideológiai címkéiről és olvasóink politikai preferenciáiról szól.   Először arra voltunk kíváncsiak, olvasóink (a kategóriák közelebbi definiálása nélkül) hogy vélekednek blogunk…..
Kedves egybegyűltek! Itt most egy hosszabb sorozat első darabját olvassátok. Megjelentek az LMP plakátok, amelyeken 1-1 fő programüzenetünk látható. Meg - nem mellesleg - megjelent az LMP programja is, ami a 6 darab plakátot egy "kicsit" részletesebben is…..
stranger_than_fiction 2010.03.25 11:58:55
@szabdav: (a dohányzáshoz) Aki egészséges szeretne maradni az ne járjon kocsmába? Végülis ez is egy vélemény csak sántít az emberi jogvédő oldala.
  Régóta készülünk már, hogy részt vegyünk egy buszoztatós termékbemutatón, a szórólapok alapján igazán fergeteges lehet a hangulat. Erre most itt egy olyan, visszautasíthatatlan ajánlat, ami az 50-es éveket idéző Recski Kényszermunka Haláltáborba invitál. Nem…..
stranger_than_fiction 2010.03.25 11:48:42