Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mirage13

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Orbán csomagol 2011.03.01 05:26:11
Véget ért egy álom. Ma délelőtt Orbán Viktor kinevezett szárnysegédei bejelentik végre, hogy az ábrándokra épülő költségvetés foltozása és az ország alapszinten való működtetésének biztosítása érdekében miből mennyit vágnak. A bejelentés pillanatában hivatalosan…..
mirage13 2011.03.01 07:51:19
@Bélus___: erről van szó. végre, aki eddig csak fizette és fizette az szja-t, az végre most kap egy kis levegőt és őt jutalmazzák egy kis adócsökkentéssel. és a közhiedelemmel ellentétben a magas keresetűek adócsökkentését nem a kiskeresetűek finanszírozzák, hanem egyszerűen csak kevesebbet fizetnek...
Balkán Blond Trip Mennyi az annyi? 2010.09.13 10:25:00
Lehet, hogy kapásból rávágnánk, hogy a Balkán olcsóbb, de azért ez nem ilyen egyszerű. Montenegró felkapott tengerpartjain az árak a horvátországiakkal vetekednek, de nagy a különbség a hegyvidék és a part között is, és persze minél délebbre megyünk, annál olcsóbban…..
mirage13 2010.09.14 21:58:38
@Aron M:
amúgy ami a hozzáállást illeti, megvan az összehasonlítási alapom, hogy azt mondjam, hogy nagyon sok minden mellett a vendéglátás is el van izélve "kishazánkban"...

nagy valószínűséggel tényleg nem jó helyeken kajálok. ugyanis, annyit csalódtam már a budapesti, bunkó, nyereséghajhász, sznob éttermekben, úgyhogy nem járok ilyenekbe. Vidéken még csak-csak vannak jó éttermek, de nagyon kell keresni.
Horvátországot el kell felejteni, az már nyugati árakkal dolgozik, rettentő drága.
Viszont bejártam Macedoniát és Boszniát, ez alapján mondom, hogy kellemesebb a légkör, ízletesebbek az ételek, és sokkal de sokkal olcsóbbak. Nem beszélve arról, hogy az alapanyagok is jobbak, nem kell megfelelni az eu-s egyenszabályoknak, ott még van íze a paradicsomnak, az uborkának...
Ma például nyolcan ettünk irtózatosan finomat, itallal, kávéval, desszerttel mindössze 100 euróért... és nem tudták hogy ugráljanak körbe minket, mindezt egy bosnyák kisvárosban.
Kettős Mérce Devizahitelmese 2010.06.11 08:00:00
Lajos 5 évnyi szakadásig végzett szakadatlan munka után megelégelte, hogy a Jucit úgy kell keresztüllopni péntekenként a szülei hálószobája elôtt, és hamár a Zsuzsit -az ötéves fehér Suzukit- kifizette, azt a kis felesleget, amit amúgy a nyári görögre tett félre, úgy…..
mirage13 2010.06.11 10:53:31
@náthásp:

Na igen, szerintem nagyon függ, hogy ki honnan jött és hogy milyen a hozzáállása a dolgokhoz. Mi közgazdász végzettséggel (ergo van pénzügyi kultúra és tudás) és nem milliomos szülőkkel (sőt!) felépítettük magunkat a szinte semmiből és megtanultuk, vagy éppen belénk ivódott, hogy nem szabad költekezni feleslegesen, nem biztos hogy boldogabbak lennénk iphoneval meg lapos tv-vel(pedig megtehetnénk, ha nagyon akarnánk), meg tíz éves hitelre ötmillás csodajárgánnyal. Viszont megvehetek szinte bármit a gyereknek(ennél nincs nagyobb boldogság), elmehetek nyaralni és megvehetek olyat a szülőknek, amire nekik már nem tellik, mert nevelik a tesókat. Na meg a kulcsszó a megtakarítás, hogy legyen hova nyúlni, a mai napig rohadt nehéz rávenni egymást, hogy igen vegyük most ezt vagy azt meg, mert kell.
és ez nem sírás, mert nincs rá okom, és nagyon remélem nem is kell majd sírnom, azért mert annyira elcseszik az országot az újra hatalmon levö urak...
mirage13 2010.06.11 12:42:03
@vasgyuszi: Mondjuk ha a nettó 420k úgy jön össze, hogy apa fizuja 340 plusz 80 nettó az anyuka gyed-je, ahol az anyuka munkával előtte keresett 250k-et, az már igenis sokaknak az álomcsalád…
mirage13 2010.06.11 13:05:54
@náthásp: megéri neki otthon maradni ezek szerint... nekunk 80 lett, mivel év elején dolgozott, így összességében idén még nem jár az adókedvezmény a gyedre, jövöre meg már nem, vagy kitudja.
Az akinek meg nem éri meg otthon maradni és rohan vissza melóba mondjuk másfél-két évesen, annak az állam nem járul hozzá, hogy esetleg egy kicsit bedolgozzon a régi helyére, ami jó lenne mindenkinek. több bér, több járulék, több szja, több áfa, nem felejtik el a régi jó dolgozót, a régi jó dolgozó nem felejt, stb... De ha már 1 Ft-ot keresel Gyed mellett, akkor szevasz Gyed... annyira sok bedolgozásra viszont nincs mód egy pici gyerek mellett, hogy inkább a bért kérd, de havi +40-50k jó kieg lenne, pelusra, erre-arra. szóval én hiányolom a gyerekvállalás igazi anyagi/erkölcsi támogatását.
Lázár János még egy május 20-i interjúban, az azokban a napokban nyilvánosságra kerülő Fidesz-újbeszél egyik legbriliánsabb példányában a "forradalom", "új ország" és "nemzeti együttműködés" kulcsszavakat azzal fejelte meg, hogy a politikai…..
mirage13 2010.06.11 07:58:44
@yafet:
Sikerült azt a réteget(lakosság 10%-a) jutalmazni végre, több évnyni elfeledés után, akik az szja bevételek 80%-át adják össze, és eltartják az összes többit. Mindenki jutalmazta a közszolgákat, nyugdíjasokat, cigányokat stb..., de az igazi középréteggel senki nem törődött, viszont sikerült annyira sanyargatni őket, hogy aki nem tudott, az lesüllyedt a középből, és ez a politikusok hibája.
Én és nagyon sok ismerősöm, évek óta csak fizetjük és fizetjük az egyre több adót(nem, nem panaszkodom, tényleg örülök, hogy sok adót kell fizetnem, mert azt jelenti van miből), viszont nem jár semmilyen kedvezmény, mert annyira jól keresünk; de ha több adót kellett fizetni, akkor csak mi voltunk akik összeadhattuk; ha megtakarítok adózzak utána; ha gyereket merünk vállalni fizessünk utána, az hogy eltartjuk a magándokikat senki nem honorálja, stb.. Mi többet költünk a többől, ergo többel járunk hozzá a gazdaság működéséhez, ha most több marad, akkor még többet költünk majd, bár személy szerint megtakarítani akarok, a családomnak és nem az államnak. Igen van családtag, akinek rosszabb lesz, őket bizony mi fogjuk segíteni, ezt honorálja az állam? Nem, ezt sem. Reméljük további töketlenkedéssel nem fogja ennek az egyetlen jónak az eredményét erodálni ez kontár kormány.