Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyulabacsi

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sorozatunk előző részében bemutattuk  a Berényi út 11. szám alatt álló podsztyenás házat, mai bejegyzésünkben pedig a Berényi út többi – részben lebontott, részben ma is álló – népi építészeti emlékét ismertetjük. A régi képeken szereplő épületek házszámai közül néhány bizonytalan. Berényi út…..
Nos, ez a szemét fogja képviselni hazánkat az Eurovízión. Amennyiben ez a helyzet, akkor legalább a szöveget szabjuk egy kicsit az országra, legyen a „Kedvesemből” Hentesem és ezzel máris egy győztes dalt küldhetnénk Malmőbe. A színpadi képhez kell 3 darab hűtőpult (Közgép…..
5-én délután szabadságon voltam és megtekintettem egész Málta városát és annak nevezetességeit; nevezetes dolgai Málta városának Strada Sante Lucia, melyen remek paloták vannak. Az angol királyné szobra, a városi múzeum, melyben sok régi dolgok láthatók meg az 1600-as…..
1908. évi február hó 20-án (éjjeli) reggel 8 órakor a téli hajóraj „Eh Karl” „Eh Friedrich” és „Eh Ferd. Max” páncélos hadihajók valamint „Uskoke”, „Scharfschütze” torpédóvadászok felszedték a horgonyaikat, megfújva…..
Harmat Lajos Lucián Cziglerként emlegeti Luzian von Zieglert ellentengernagyot. Sajnos csak kevés adat érhető el Zieglerről. A Marine-Almanach 1916-os kiadásából lehet tudni, hogy akkorra nyugállományba vonult, már mint ellentengernagy. Szintén ott olvasható, hogy 1852-ben született,…..
Sajnos a szerzőről elég keveset tudunk, annyit azonban mégis, hogy 1884. március 25-én látta meg a napvilágot valahol a Délvidéken. Szülei Harmat Ármin és Grószman Ernesztin. Hét testvére volt, Károly, Miklós, Sándor, Szerénke, Olga, Ági és Lujza. Néhányukat a naplóban is…..
Íme a naplóról készült képek, így látható, hogyan is néz ki eredeti formájában. Természetesen itt a lehetőség a szerkesztőt rajtakapni, ha valamit rosszul írt le. A képek száma folyamatosan bővül, ahogy haladunk a naplóval. INDAFOTO.slideshow.run({…..