Regisztráció Blogot indítok
Adatok
323

19 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A középkorúak még emlékezhetnek rá, hogy nézett ki egy magyar gyár környezete - ha a belsejét nem is látták - közvetlenül a rendszerváltás után. Úgy. Amikor bejöttek a multik és elkezdték rendbe rakni a környezetüket a körforgalmaktól a pázsitokon át gyárkerítésekig (nem beszélve most a zöld mezős…..
323 2019.03.10 15:19:08
@Nalanda: látom, átment a cikk.
Első emlékeim – a klasszikus magyar palacsinta Az első emlékem a palacsintáról, ahogy anyukámmal közösen sütjük. Nem voltam nagy konyhatündér, nem szerettem különösebben a fazék körül sertepertélni, de a palacsinta, na az más tészta volt! Az én felelősségteljes feladatom volt a kimért liszt és tej…..
323 2019.03.03 14:44:18
Képzeld azt, hogy önmagad helyett a húszas évek legnagyobb iparmágnásának vagy a leánya Németországban. Az első világháború után, de még éppen a bolond, osztrák festő hatalomra kerülése előtt amerikai import-jazz szól a sarki csehókból, sötét sikátorokban meg a Bécsi Kör tagjai csúsztatnak logikai…..
Amint pörgetem lassan a detroiti felhozatalt, egzisztencialista kétségbeesés uralkodik el rajtam. Az a teóriám, hogy ez a magyaros apátia is olyan, mint a sör, vagy a kuzintól megörökölt cipő - szépen belenő az ember. Csöpp gyerek voltam, amikor öregapámék málnaszedés után itták a sört, és kínálták,…..
Tudom, hogy most az is anakronisztikus vénembert lát bennem, aki ájfónon vakarászva vesz kondibérletet, meg az is, aki kommentszekciók susnyásában veszi védelmébe a kapitalizmus technológia bástyáit, mondván, a fejlődés szükségszerűen jobb terméket eredményez, a régi meg vesszen vitrinbe. Nem bántom…..
Vörös Cápa Imádom engem 2018.01.05 14:39:31
Ugye, hogy mindkettőnknek eszébe jutott már a kérdés, hogy mi lesz idén? Megírom-e ezt a populista ízű pamfletet az újév potencialitásairól, a blog jövőjéről, hogy egyről (a) kettőre építhessem a olvasótáboromat az interneton, így kerülve korporatív szonárok, úgynevezett píárosok pásztázó…..
Azt olvastam az interneten, hogy Japánban ezek vannak, meg nagy radioaktív gyíkok jönnek ki a kádból, és mindenki hasbaszúrja magát, ha veszít dzsengában. Ráadásul folyton hunyorognak is. És nem állítom, hogy ezek tévedések. De én tök művelt vagyok, meg megy a számtan is, ráadásul a menyasszonyom…..
Kihirdették a felvételi ponthatárokat, és a médiában máris megkezdődött szerencsétlen szülők szívatása az egekbe szökő albérletárakkal. Nyilatkozó szakértők, ingatlanosok 10-20%-os bérletidíj-emelésekről óbégattak vásári kikiáltó módjára sürgetve a boldogságban úszó szülőket a minél előbbi albi…..
323 2017.08.07 15:04:39
@pottompanna: "Nem kötelező messze tanulni, minden megyei jogú városnak van egyeteme, főiskolája, ahová be lehet ingázni busszal vagy vonattal."

ez eddig a legostobább megnyilvánulás a témában, két kézzel gratulálok
Azt hiszem a BMW most éli a midlife crisis-át. A Fernsehturm Berlin tetején cigizve kontemplálja a művészi önmeghasonlást, aztán az identitás-válság örvényében apatikus pofával visszacsorog a földre... mi lett belőlem, Stefan, miért nem pofoz fel senki? Középszerű vagyok, egy kibaszott sznob,…..
   Miért van az, hogy a piacgazdaság egyetemes nyelvén, amerikaiul kevésbé hangzanak röhejesen a fantázianevek? Oké, hogy a Hódgép (Beavermachine) '86-ban előhozakodott a Pulival, de arra két éve rátromfoltak a jenkik a Pokolmacskával, csak azért, hogy aztán észlelvén a marketinges fegyvertényt,…..
   Fun fact: a fondue svájci, nem francia, mint ahogy a filológus intuícióm eddig a fülembe sugdosta. Rooossz intuíció. Micsoda véletlen, épp kapóra jön e reveláció a 87. Genfi Autószalon magasságában, így áttetsző klónjaimmal teljes joggal és tárgyi tévedés nélkül ülhetjük körbe a 106000 m2-es…..
Vörös Cápa Paneer Gougère 2017.03.04 16:36:05
  A lánygyermek ficergő gémkapocs a szuperkonzervatív nagymama agykocsonyájában, csípős folt az apa bal heréjén, és eltakart mosoly az anya arcán. Adósságot, vért, nyomort hint a családra, kiküszöbölendő. Ki kell deríteni, hogy e fenyegető árnyék nő-e a méhben, vagy fiú, aki végre aranyesőt hoz a…..
    Véletlen volna, hogy kishaszongépjárműből csak fehéret látni? Fehéret, ami még csak nem is szín, hanem a színek hiánya. Fehér, színek között az aszexuális. Fehér, amin a legapróbb folt is ordenáré X-Faktor aspiráns, akit muszáj észrevenni. Fehér, az optimális választás olyan konformista…..
   Akkor lesz temetésen illendő viselet a munkavédelmi ruházat, ha egyszer meghal Torgyán József. A tulipántos ládából kimászik a karcsúsított olasz öltöny, a sublótból kirebben a nagyapa fekete kalapja, a lóca mellől előlép a gumicsizma. Mintha bús kukoricatábla volna a temető: változatos…..
Vörös Cápa 786 2017.01.04 23:43:31
   Aztán jöttek azok a piszkos angolok, ezt a vidéket is a kizsigerelt világ sorába állítani. Jöttek a Percy-k, a Basil-ok, a Livingstone-ok fehér dzsipeken, oldalkocsis motorbicikliken és ahol még a tevék megnyálazott talpai sem találtak tapadást, ott szamarakon. Jöttek ezek a filigrán, hórihorgas…..
Vannak listák a legszarabb dalokról, albumokról, a legjobb dalokról, jó dalokról szar előadóktól, de olyan lista, amiben azokat a nótákat gyűjtik össze, amik annyira rosszak, hogy az emberek örömmel hallgatják, főleg mert vicces, vagy csak mert egy házibuliban erre lehet a legjobbat baszatni. Ennek…..
Vörös Cápa Glúzia 2016.12.07 21:25:05
  Két napja itt pihen pár korty szakszervezeti olaszrizling az asztalon, az a fajta, amilyet a rokonainak vesz az ember, ha a nevüket nem tudja, de a mama megmondta, hogy mégiscsak illene valamit, mert hát az apja a Kálmánnak volt az unokatestvére. Ó... hogy a Kálmánnak... Ha a bor tetején nem…..
Vörös Cápa TopGear iz dad. 2016.12.03 14:23:51
  Romlás. Középkorú, féldagadt, angol férfi, a tokája vonulatot képez a megereszkedett hasával, de annyi baj legyen, legalább van hova külön gyomrot fejleszteni az olajban sült cukornak és a vérző vörös húsnak. Hamburgerrel töltött pizza, lóhúgy kukoricasör, zsírfánk. Cuisine américaine. Ahogy a…..
Vörös Cápa Önjáró disztópia 2016.11.04 19:08:09
Diszkléjmör: Nem tudom megmondani a jövőt, pedig ittam kávét tyúkbelek között Delphoiban, miközben Ibolyával beszéltem telefonon, aki atlantiszi fényjáró, teómágus és orákulum egyben. Erre az autonóm mizériára vagyok kíváncsi, mert egy olyasmi elágazást látok az automobilok evolúciós folyamatában,…..
Vörös Cápa Lexus BDSM Concept 2016.10.02 01:56:45
Párizs-szindróma: átmeneti pszichés zavar, melyet egyes, Párizsba érkező turisták produkálnak, válaszul a kulturális sokkra, amit az elképzelt ideál és a valóságos Párizs közötti roppant különbség indukál. Különösen japán turisták között megfigyelhető jelenség, akiknél a következő pszichiátriai…..
Mercédeszt, Guglt, Teszlát, értsd. az összes iparági kurtizán nagyasszonyt megcsapta a nouvelle vague, fülest kaptak a Marie Claire hasábjain, hogy a szipkás szigarett legalább annyira 2014, mint KESHA. Ideje lepöccinteni a hamut, elnyomni a megolvadt szűrőt, és egyáltalán, letenni a bagót, mert a…..
Vörös Cápa Budd-E, pls 2016.01.23 22:29:44
Nézd meg… nézd csak meg, hogy alakította át az ötlet körüli testet 66 év. Az alapkoncepció, ha hunyorítva is, de ugyanaz, amit Ben Pon gyermeki lényeglátásával felskiccelt magának ezerkilencszázkjnbvizvubjoben. Feltételezem hollandul kiabált valami olyasmit, hogy „Motor kell, ülés a sofőrnek, és…..
Modorosblog A legszarabb kaják 2016.01.17 19:40:23
Társadalmunkat időtlen idők óta mérgezik az anyukák, barátnők, nagymamák fehér mérgekkel (finomliszt, kristály- és porcukrok), rossz zsírokkal, értéktelen szénhidrátokkal, üres kalóriákkal. Habarásra rántás és besamel, fogaid közé kristálycukor és grillázs, szádba a pattogós cukorka - ráadásul…..
323 2016.01.19 08:25:25
Vörös Cápa 2015.11.25 22:45:15
..
Belsőség Erre vertük mind 2015.01.22 21:56:33
A nyálunkat. Nem titok: a BMW csúcshibridjének sikerült megakasztania a szerkesztőség mindennapjait. Az i8 előtt tesztautó még nem váltott ki ilyen nagy érdeklődést a kollektívából és közvetlen környezetéből. Ezt nem én mondom, hanem a veteránok. Van mifelénk egy eufémizmus…..