Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Near93

6 bejegyzést írt és 654 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Near93 2022.09.07 06:59:46
@SZSZFilm: gyanítom a kópia feljavítása miatt inkább modern képeket használtam, és bele simították a régi képek mellé,mert az kevesebb macera.

Őszintén a NatGeo-s medve felvételek mindenképp kitűntek volna, de ebben kriminális. Az meg, hogy valaki ezt így ebben a formában képes volt fesztiválra küldeni, nem kis magabiztosságra vall.
Íme a 2009 óta klasszikussá vált hét Versus-bemutatónk! A fájlméret, illetve a felbontás miatt nem tudtam Indavideora feltölteni, a youtube-on pedig sosem lehet tudni, miért kapsz copyright strike-ot, ezért készítettem egy teljesen új csatornát, ahová egyelőre ezt az egy bemutatót töltöttem fel,…..
Near93 2020.01.14 20:11:41
Near93 2019.05.08 19:03:12
Én láttam mindegyiket. Az első rész kis fordulattal rendelkezik, ami korához képest nem rossz. Főleg azoknak fog tetszeni, akik hallottak a szériáról, de nem ismerik a filmeket.

A második egy gagyi ujrázása az elsőnek.

A harmadiknál a Paramount vette a fáradságot, hogy színesebb karaktereket rakjanak bele, és az elhalálozások módját, illetve számát is felturbózták. Ráadásul itt születik meg az a Jason, akit mindenki ismer. A hokimaszk, a machete.

A negyedik részre már érezték, hogy ezt nem lehet tovább húzni, így beraktak egy úgymond ellenfelet, egy horror mániás kisfiút, aki vegulzszembe száll vele.

A rajongók azonban több részt akartak, így támadt egy ötletük. Mi lenne, ha a kissrác lenne az új Jason. De volt egy másik terv is. Mi lenne, ha minden részben más lenne a gyilkos?

Na ezt a két koncepciót össze olvasztották, és egy se füle, se farka sztori jött ki belőle.
Arról nem is beszélve, hogy a bodycount számot tartani akarták, így beleraktak egy csomó egy mondatos figurát, akik a következő jelenetben meghaltak. A végén egy olyan fordulattal, ami nem következik az addig látottakból.

A hatodik részben már a stúdió is belátta, hogy ezt nem lehet komoly horrornak eladni, így egy trashfilmet gyártottak, a feltámasztott Jasonnel. Érezhetően a Nightmare sorozat után akartak loholni. Ez a rész a maga debilségével és brutalitásával szórakoztató.

De ez után jött a hetedik, ami már Komolyan akarta venni magát. A koncepció nem rossz, egy lány telekinetikus erővel bír, amitenem tud kezelni, majd végül Jasonnel is össze kell csapnia. Az, hogy egy természetfeletti lényt, egy természetfeletti emberrel küzd, még jó is lehet, ám a trash hangulat nincs meg. Plusz szarrá vágták a filmet, és a szaftos jeleneteket, ami a lényege a szériának, nem láthatjuk.

Utána kitalálták, hogy küldjük Jasonte New Yorkba. Jó is lett volna, ha a film első egy órája nem egy kibaszott hajón játszódna. A New Yorki jelenetekben még alig látunk valamit a városból, mert a csapatn nem volt pénzük ott forgatni, így sikátorban, és háztetőkön futkároznak a szereplők.

Aztán a New Line átvette a szériát, és elkezdték felvetetni a Freddy VS Jasont. A baj csak az, hogy a sztori rettenetesen buta. Új irányvonalat akartak, de vegulza rajongók bánták, mert ez az irány kb olyan volt, mint a Halloween harmadik része.

Ez után jött a Jason X, ami már tényleg nem vette komolyan magát. Igazi bűnös élvezet.
Baaad Movies Baaad Movies 11 2019.02.26 19:03:14
Near93 2019.02.28 19:44:01
@xx18Rolandxx: BlackSheep nem szereti a Péntek 13-at.
Lehet hogy most a szerinte méltatlanul sikeres filmek leszek itt.
Ne feledjétek! November 30-ig, vagyis jövő hét csütörtökig még van időtök videót küldeni a Filmelemző Oscarra! (már későn vettem észre hogy a videó elején 1990-re datáltam a filmet, holott 1999 lett volna a helyes)..
Near93 2017.07.29 10:52:24
@Shoruba: Az animék angol szinkronjait inkább hagyjuk. :D Mindenki azzal jön, milyen rossz a magyar szinkron, holott szerintem az amerikaiak még rosszabb szinkront csinálnak. Rossz színészek, gagyi szövegkönyv. Ennek mélypontja a 4Kids-es cuccok, és a Sailor Moon.
Near93 2017.08.21 15:10:38
@xx18Rolandxx: Jesszus, szinte látom ahogy a papírt tartják a kezükben a színészek. Miért kell ilyen mesterkélten felolvasni, ahelyett, hogy színészkednének??

Nekünk a Sailor Moon-nál az egyetlen hiba, hogy a francia anyagot vettük át. A németek sokkal jobb munkát végeztek, hangok, és fordítás terén is. Azt kellett volna megvennünk.
Near93 2017.07.25 18:22:42
@Meerkat: A korszak miatt. Akkor, ott ez jó volt. Azóta eltelt 40 év, és sokan megvalósítottak már jóval többet, mint az a film. Nem öregedett jól, nekem sem tetszik, viszont a helyén kezelem. Csak azóta már készült sokkal sokkal jobb témával kapcsolatos film.
Near93 2017.07.04 13:06:02
@BlackSheep89: Mi Magyarok is büszkélkedhetünk ilyen filmmel. A Na végre itt a nyár című tévésorozatot összeollózták egy filmmé. A borzasztó TV-s minőség annyira átjárja, hogy már az taszító, de, hogy ott sem tudták következetessé tenni a történetet, az fix.