Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viharzóna

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden magyar ember tudja, hogy a kéményseprő név a bojtosúszós halhoz vagy a parkolóőrhöz hasonló ősmaradvány. Azok az emberek, akik ezt a nevet viselik, természetesen nemhogy nem szoktak kéményt seperni, de nyilván réges régen akkor is képtelenek lennének ilyesmire, ha nagyon…..
Viharzóna 2010.06.23 15:17:42
Kedves kommentelő sorstársaim!

Nem olvastam el az összes írást, de látom vagyunk elegen. A családom ingatlanja Heves megyében található, ezenkívül még van két érdekelltségünk Nógrád megyében is. A Heves megyei TŰZKÉV minden évben küld egy "újjonnan kiképzett" képényseprőnek kinevezett kéményseprési díjbeszedőt.

( A Nógrád megyeit már évtizedek óta nem láttam.)

Se kotró eszköz, se golyó, se korom vakaró, csak a számlatömb, amin be szeretné szedni a gázüzemű - több mint húsz éve - kéményem után a kéményseprési díjat.

A portára nem tud bejutni. Utánna jönnek a papírok, hogy majd ekkor és ekkor jön újra.

Majd pofátlan módon, a Heves Megyei Tűzkév vezetése kiküldi a közel négy ezer forintos számlát, hogy mint főpalimadár fizessek, mert , ha nem úgy átadják egy behajtó cégnek. Ezt követik sorrendben, az Országosan elhíresült Itrium Justitia fenyegető felszóllításai.
A Nagy hírű cég - Hm-i TŰZKÉV- két évtizede nem tud rájönni, hogy, ha a gázüzemű kazán, vagy vízmelegítő kormolna, akkor már régen nagy baj lenne.

Ilyenkor nem kéményseprőt, hanem gázszerelőt kell kihívni. No további jó elmélkedést. Tőlem a HM-i Tűzkév nem fog ingyen jutalomalap növelő jövedelmet beszedni. Fizetség, csak elvégzett munka után jár. Aki nem dolgozott meg a pénzéért az ne is tartsa a markát.

Mert ezért csak a templomban szoktak pár forintot adni a sekrestyésnek. De ott legalább a pap megdolgozott érte, mert elmondja, hogy melyik az a párt az országban, akire a jó keresztényeknak szavazni kell.
 Bekerül az alkotmányba a Szentkorona-tan. Legalábbis így értelmezhető a kereszténydemokraták módosító indítványa, mely szerint át kell tekinteni, hogy a hatályos alaptörvény megfelelően tartalmazza-e ,,alkotmányfejlődésünk történeti értékeit”. Boross Péter,…..
Viharzóna 2010.06.18 00:19:05
"Fontos, hogy megtanuld: nem szerethet téged mindenki.
Lehetsz te a világ legfantasztikusabb szilvája, érett..., zamatos..., kívánatosan édes, és kínálhatod magad mindenkinek, de ne feledd: lesznek emberek akik, nem szeretik a szilvát. Meg kell értened: hogy te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája, és valaki akit kedvelsz nem szereti a szilvát, megvan rá a lehetőséged, hogy banán legyél. De tudd ha azt választod, hogy banán leszel, csak középszerű banán leszel. De mindig lehetsz a legjobb szilva. Vedd észre, hogyha azt választod, hogy középszerű banán leszel, lesznek emberek akik nem szeretik a banánt. Töltheted életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb banán lenni, ami lehetetlen hisz te szilva vagy, de megpróbálkozhatsz megint a legjobb szilva lenni..."

Ezt üzenem minden kommentelőnek, valamint az alkotmányt módosítani akaró, MSZMP csöcsökön felnőtt nagy " bölcseinknek" , akik az elmúlt negyed évszázadban tudták, hogy hová kell helyezkedniük
.
De mostanára az "agyuk" szelektíven kitörölte a " munkásmozgalmi múltjukat".

Azért senki se feledje A Magyar Népköztársaságban legalább kettő és félmillió " kommunista volt" ,- nem volt , csak az érdekük fűzte őket ahhoz az egypárthoz, hogy haladjanak felfelé bármi áron- akik mos hirtelen vallásossá vedlettek.
(A helyzet most ugyanaz, csak másképpen hívják a pártot és máképpen a vezért.)

Dicséretes és hazafias cselekedet. De Ők vajon bele mernek-e nézni a tükörbe?

Mit mesélnek az unokáiknak a múltról?

Hazudnak, vagy igazat mondanak?

Nem vagyok gyakorló vallásos ember , de a Tízparancsolat egyik pontja azt írja: Ne hazudj! No ehhez tartsuk magunkat.
A Duna TV először szerdára, majd péntekre ígérte a nagy bejelentést arról, hogy ki lesz Stohl András utódja a Tűzvonalban című sorozat negyedik évadában. Herczeg Dóra, a csatorna sajtófőnöke kérdésünkre szombat délelőtt azt válaszolta, hogy sajnos még mindig nem tudnak…..
A Stop.hu információi szerint Orosz József napokon belül abbahagyja rádióműsorát, és gyorsan Kanadába távozik. A lap információi szerint a Kontra már csak április végéig marad műsoron, azután a rádiós műsorvezető állítólag a tengerentúlon fog tanítani. De hogy mit, arról…..
 Ma Magyarországon Orbán Viktor az egyetlen ember, aki hitelesen elmondhatná, miért van szüksége a Fidesznek a kétharmados parlamenti többségre. Ám ahelyett, hogy kiállna a nyilvánosság elé, ahelyett, hogy elhívná a Kossuth térre híveit, de legfőképpen az ingadozókat, és…..
Viharzóna 2010.04.15 15:04:31
Egy kis adalék, az átkos múltból az oldalon vitatkozóknak. Csak tiszta forrásból:
Haraszti Ákos : Hazugságban nem ismernek tréfát
(2010. április 8.)
"Ezek a „rendszerváltók” nagyfokú emlékezetkiesésben szenvednek. Már elfeledték „karrierjük” kezdetét. Legfőbb mentoruk, a globalista, Kádár jobb kezeként ismert Aczél György is ritkán vagy talán soha nem jut az eszükbe. Pedig mindent neki köszönhetnek. Hiszen az ő teóriája volt, 1985 tájékán, hogy ki kell választani 250 kommunista ivadékot, ki kell őket vinni Nyugatra, meg kell őket tanítani idegen nyelvre, közgazdaságtanra és a jog ismeretére. Aztán, ha visszatérnek Magyarországra, „ők fogják befejezni azt, amit mi elkezdtünk”- mármint ők, adta ki az utasítást Aczél Appel György. Minden az ő és hitsorsosai elképzelése szerint történt. Az „ivadékok”, a párttitkár fiak, a KISZ-legények, a főideológus vágyait maradéktalanul valóra váltották.".......
"Jól egymásra találtak- két évtized alatt- a „rendszerváltók, vazallus, haszonleső értelmiségiek és a hiszékenységre idomított nép.
Pedig az aczéli kiválasztottak hazugságai tetten érhetők. Csak hát, szemellenzősen, a nyilvánvaló hazugságok és tisztességtelenségek is láthatatlanná válnak. A hazugság béklyózza be lábunk, mozdulni alig tudunk, gondolkodásunk meg csak a lelkesedésig terjed. Mert lelkesedni azért még tudunk. Hazug szónokok hazug szavait úgy isszuk magunkba, mint hosszú aszály, szárazság után issza magába a kiszáradt föld az égi áldást. Amnéziás országgá lettünk. Amnéziássá tettek bennünket. Falanszter lakókként, kiüresítve, tétován, tettrekészség nélkül hánykolódunk akaratuk, kényük-kedvük szerint. Cipollák manipulálnak bennünket, s mi meg akaratlan Marióként, minden hazug kijelentésüket elfogadva, utasításukat végrehajtva, bávatagon bámulunk magunk elé. „Cipolla diadala elérte tetőpontját, a varázsló pálcája, a karmos fogójú bőrostor korlátlanul uralkodott.” A mi Cipolláink elhitetik velünk, hogy nappal sötétség van, a nyári napsütés meg hideg fényű. És mi mindent elhiszünk. Ezek ott fönt azt gondolják, mindannyian, mindent elfeledünk."
Tovább is van, ez csagy kis részlet , A teljes írás Lakatos Pál író, újságíró honlapján fellelhető. Lehet tovább vitatkozni.
 Az elmúlt napokban több szocialista főember drámai hangú üzenetben szólította a demokrácia védelmére a választópolgárokat. - Egyedül nem képesek megakadályozni a Fidesz kétharmados győzelmét - esett kétségbe hétfői sajtótájékoztatóján Lendvai Ildikó, aki az LMP…..
Viharzóna 2010.04.13 22:00:16
Az elvadult indulatok megfékezésére ajánlom az oldalon írók szíves figyelmébe az alábbiakat:
"MI IGAZ ? – AZ, AMI VALÓ. MI AZ IGAZSÁG ? – AZ AMI A VALÓSÁG.
Ellenben, nem minden valóság Igaz,
de minden Igaz, Való.
MINDANNYIAN EGY-EGY VALÓSÁG VAGYUNK, – EZÉRT IGAZAK.
Valamennyien az EGY IGAZ Teremtő részeiként, mélyen magunkban hordozzuk az Igazság MAGvát, ezért nincs mit csodálkoznunk azon:
„Mindenkinek meg van a MAGa igaza”- szoktuk is mondogatni, ha megpróbálunk egyenlő módon igazságot osztani a nézetkülönbségben álló felek között, ha úgy véljük objektív rálátásunk szemszögéből ítélve, mindkét fél egyformán jól érvel a maga oldalán, a MAGa igazát védve.
Igaznak tűnik az a mondás is:
„Ahányan vagyunk, annyi féle igazság létezik”
- de gyorsan hozzáteszem – csak addig, amíg a duális világban szerzett érzékszervi tapasztalatainkra hagyatkozunk, mert a megosztott világunkban az Igazságnak is mindenki csak egy-egy szeletkéjét tudhatja magáénak.
Az "annyi féle igazság" - épp az Igazságról tudásunk különbözőségéből ered...
A ki-ki "igazsága" és "valósága" kijelentéseknek így könnyen áldozatává is eshetünk, ha nem ismerjük fel időben, azok ki-ki jelenlegi tudatosságának részaspektusát.
Ebből adódik csalóka volta, mert az illúzió szőtte fátyol még nagyrészt takarja előlünk az Egésznek Valóságát - mindaddig, amíg csak a magunk teremtette világok valóságaiban vagyunk hajlandók élni, és csak azon belül szerzett tapasztalatainkat fogadjuk el egyedül "Igaznak".
Amikor hajlamosak vagyunk saját élmény híján valósnak elfogadni valamit csak azért, mert a többségnek hasonló élménye volt/van, ez mutatja titkos belső igényünket az egyesülésre, de a tudatos átélés meggyőződése nélkül, elmarad a Valódi Egység élménye."
"Szeretjük az izgalmakat, a történéseket, a játékot, és csak akkor panaszkodunk, ha az élet rémálommá válik, mert elvétjük az ugrást…mert elveszik, vagy nem kapjuk meg a játékszereinket… Ilyenkor duzzogunk, mert belefeledkeztünk saját játszadozásainkba,
- elfelejtettük, Kik Vagyunk…
Feledés homályába merül, hogy valójában mi magunk vállalkoztunk erre az Életnek nevezett kalandra, hogy vállalt szerepeinket végig játszhassuk…
Földi leszületésünk játékszabályi feltételeként, isteni tudatosságunk magabiztosságából vállaltuk az eredetünkre vonatkozó emlékeink átmeneti törlését, az időszakos emlékezetkiesést, hogy szellemi nagyságunk gőgjétől kísértésbe ne esvén, az ne hátráltasson minket a földi feladataink végzésekor.
E nehézségi fokozatot próbatételeként iktattuk közbe, mert bíztunk abban, szellemi tudatosságunk gyökereiből táplálkozó lelkünk, - felébred a földi illúziói közepette…
Így tehát, amikor rosszabbul mennek a dolgaink, ezek csupán figyelmeztető jelek arra, vegyük észre, épp most engedtük ki kezünkből a szabad akaratunkból felelősségvállalás hatalmi jogarát…
" Az Univerzum valójában egy élő szeretetteljes és intelligens energiatenger, amelynek elválaszthatatlan részei vagyunk. Mindaz, ami másoktól látszólag elkülönít bennünket, egyúttal az összeköttetést, a kapcsolatot is biztosítja, legyen az hang, fény, levegő vagy éppen gondolat." - Levi H. Dowling -

És végül két költőtől idéznék a megbékélésben reménykedve:
Ratkó József : A hatalom
(részlet)

„A hatalomnak szíve van,
bárkibe átültethető
a hatalomnak arca van
amin a bőr cserélhető

A hatalomnak fegyvere van,
mi mást tehetne, lő vele
A hatalomnak hatalma van
és él, ha visszaél vele.”

Mosonyi György:

Új elosztási rendszereket!

„A bértollnok az alamizsnát dicséri,
Te is kaphatsz /ha jó leszel/ ígéri.
A Világ ezt el is hiszi, elmereng.
Közben halnak. Éhen is halnak emberek.

Ha az ember a Világban körbe fut,
Látja, hogy egy halottra is haszon jut.
Kinek haszon, mennyi haszon? Ki tudja?
Nagyon mély a köztemetők ős-kútja.

Rossz a mai - a tegnapi - elosztások rendszere,
Ezt oldjuk meg a jövőben emberek!”

Indulatoktól mentes további vélemény nyilvánítást kánok mindenkinek az előttünk álló nem könnyű időszakra.
Néhány száz csepp a tengerben: az átszavazók. Lehet, hogy ez egy jól definiálható korcsoport, vagy van a végzettségben hasonlóság. De pártállásban? Mi véletlenül heten is összeverődtünk a sorban keresztények, mögöttünk egy buddhista állt, utána igazi politikusok (igen,…..
Viharzóna 2010.04.13 14:56:29
@öregmogyi: Az édes jó anyád az idióta te barom állat.
@daat: Akkor még könnyebben ment a csalás, ha a jelenleg regnáló kormány ennyire segített fidesz segg nyalóinak.
No látom, hogy sikerült egy pár demagóg idiótát felbosszantanom.
Aki a nyugdíjasokat nyuggerek-nek titulálja, az gondoljon a nagyszüleire, amikor elfogadja Tőlük a zsebpénzt és a sok -sok nagymama által megsütött finomságot. A véleményem továbbra is feltartom. Demagóg idiótákkal nem lehet vitatkozni. Viszont van egy hazafias kérdésem, a Magyar Himnuszt és a Szózatot is az összes versszakával is annyira jól ismeritek mint az Orbáni demagógiát? Próbáljátok ki Ti dicső "jövő nemzedék".
Viharzóna 2010.04.13 16:12:39
@akkor most mi van?: Az, hogy kik a betegek arról beszélhetnénk. A legnagyobb beteg Te vagy, mert beteges birka módjára rohansz a kolomp hangja után, a kolomp pedig mindig valaki ügyeletes Viktor bérenc nyakába téve, adja a hangot a csürhének. Ahova tisztes személyed is tartozik.

A legnagyobb beteg meg a vezéretek aki amióta elvesztette 2002-ben a miniszterelnöki bársonyszéket teljesen belebetegedett. Titokban külföldi gyógyintézetekben kezelték az idegbaját. Vigyázz mert pár év múlva még te is erre a sorsra jutsz.

Az eredmény nem lepett meg, ilyen „szervezett, hatalomra sóvár,” csaló társulattal szemben tisztességes úton nem lehet nyerni.
A legelső bejegyzésemmel úgy látszik, hogy sok ember kis lábujjára rátapostam, mert nagyon feljajdultak a fájó igazságtól.

@daat: Modorról és ismeretekről az beszéljen akinek van erkölcsi alapja erre. A kommentteket olvasva ezen az oldalon sajnos ez a menő hangnem. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten. Már meg kellet tanulnom leépülnöm az ilyen stílusú, ide irkáló firkászok szintjére. Amennyiben jól elolvasod, és értelmezed ha tudsz szöveget értelmezni, a legelső hozzászólásomban egy magánvéleményt írtam le , azt amit én tapasztaltam, láttam és halottam, valamint olvastam az akkor történtekről. A szavazati jogát senkinek sem vitattam,mindenki olyan virágot szagol, amilyet szakít.
A magán véleményemet én is leírhatom, tudod miért, mert nekem fáj az, ahogy egyes emberek elfogultságuknál fogva, demagóg módon megnyilvánulnak, nemcsak ezen a blogon, hanem más oldalakon is. Ha vissza mész az oldalon, (14:06:39) valahogy nem "idiótáztam" le senkit az első hozzászólásomban, annál inkább én kaptam ilyen szép és megtisztelő jelzőt, akit én is „visszatiszteltem”, nem szeretek senkinek az „adósa” lenni. De már megszoktam, mert kölcsön kenyér alapon és is ki tudok vetkőzni emberi mivoltomból. Te neked nem írok durvákat, de azért vajon Te is ismered pártállástól függetlenül, a Nemzeti Himnuszunkat , valamint a Szózatot? Mert én még igen, pedig régen voltak a 60-as évek, amikor tanultam. Javaslom úgy ítélj meg másokat, hogy nem tudod kiről írsz véleményt.
Viharzóna 2010.04.13 16:53:58
@akkor most mi van?: Látom tudod , hogy hol a helyed. Az "észt" már te osztod itt az oldalon órák óta. Megtanulhatnál helyesen írni. A fidesz, még egyszer véletlenül felfigyel rád, és a kolompot a Te nyakadba akasztják. Te lehetsz a vezérkos, természetesen a Viktortok után , mert ő a vezérokos kosok között a legvezérebb - Ó- , O - kos. Legalábbis sokan elhitették már vele, pedig egyszer már nagyot zuhant, de nem tanult belőle.
w Antiklimax 2010.04.12 07:00:00
Megvan a győzelem, és valószínűleg megvan a kétharmad. Csak a gólöröm, az maradt el. Ebben jelentős szerepet vállalt az OVB, illetve a választást szervező bürokrácia korszakzáró slusszpoénja. A meghosszabbított kampánycsend szétverte a liturgiát. Elmaradt a szavazatok –…..
Viharzóna 2010.04.12 16:49:58
Röviden és tömören! De lehet, hogy hosszabbra sikerül. Aki már felnőtt fejjel, a politikát is ismerő emberként megélte a 1998-tól 2002-ig tartó FIDESZ - MDF - KISGAZDA koalíció kormányzását az már nagyjából tudja, hogy mit várhat Magyarország.

Az tudja, hogy a régi, hatalom sóvár Orbán Viktor, bármennyire is szeretne új arcot mutatni, nem tud. Az általa vezetett, Csúcsminisztériumokkal, és a volt, - akkori kormányzásuk ideje alatt már leszerepelt,- "ÚJ csúcsminisztereitől" mi már tudjuk, hogy semmi újat nem várhatunk.

Sajnálom azokat a fiatalon megszédített aktivistákat, akik majd két - három év után jönnek rá, hogy Édesanyám én nem ilyen lovat akartam.!

Mert megtapasztalják hogy:

-nem állt talpra az ország gazdasága,

-nem teremtődött 400 000 új
munkahely ( tíz évből számítva arányosan)

- nem lett rend az országban a , szegénységi, a gazdasági és a fehér nyakkendős bűnözés tovább folytatódott,

- ugyanolyan rossz az egészségügyi ellátás, mert annak jobbá tételéhez nem volt honnan pénz. Miért? Mert ki kellett elégíteni a hatalomra segítők igényeit, mert senki sem segítette, csak úgy Orbánt a két szeméért, "a sikeres kampányt" és a hatalomra kerülést, már Ő most is tudja, hogy neki is a nagytőke fog diktálni. Ő egy eszköz lesz, bármennyire szeretne másnak látszani. A kapitalizmus az már csak ilyen!

- a programjukban nem is szereplő szociális biztonságot sem állították helyre. Hiába részegítették le, a szavazásra rábeszélt, és április 11-én oly vidám mámoros hangulatban az utcákon tántorgó roma testvéreket. A romák azt hitték, hogy tegnaptól csak inni kell, és majd Viktor küldi a megemelt családi pótlékot, és a szociális segélyt,ezek után még közmunkára sem kell nekik elmenniük.

-a kettő millió FT / fő helyett, akkor három millió FT / fő lesz az államadósságunk,

-nem csökkentek, hanem nőttek az adóterheink,

-nyugdíjasok nem kapták vissza a tizenharmadik havi nyugdíjukat, hanem csökkent a nyugdíjak vásárlóértéke,

-nem lett több rendőr az utcákon, nem nőtt a közbiztonság,

-ha meg akar gyógyulnia beteg állampolgár, akkor magánrendelésre kell járnia, mert a kórházaink még rosszabb helyzetbe kerültek,

-nem mernek az emberek szemébe nézni, csak a hátukat mutogatják, mivel már akkora kiderült, hogy hazugság volt minden szavuk, amit az aktivistákon keresztül a NÉP-nek ígértek 2010-ben.

-NO AKTIVISTA HONFITÁRSAIM MI, AZ IDŐSEBBEK (a „nyuggerok”), ILYET TAPASZTALTUNK A KORMÁNYZÁSUK VÉGÉRE.

BÍZOM ABBAN, HOGY MAJD RÁJÖTTÖK:
V Á L T O Z T A S S U N K !
Véleményvezér Anti-MSZP 2010.04.12 02:07:00
 A választás üzenete: csak ne az MSZP-t! A vasárnapi választás egyértelműen az MSZP-ellenes erők elsöprő győzelmét hozta. A választások első fordulója a Fidesz nagy győzelmét hozta. Nincs azonban győzelem vereség nélkül. A vasárnapi választások vesztese…..
Viharzóna 2010.04.12 13:35:16
Röviden és tömören! De lehet, hogy hosszabbra sikerül. Aki már felnőtt fejjel, a politikát is ismerő emberként megélte a 1998-tól 2002-ig tartó FIDESZ - MDF - KISGAZDA koalíció kormányzását az már nagyjából tudja, hogy mit várhat Magyarország.

Az tudja, hogy a régi, hatalom sóvár Orbán Viktor, bármennyire is szeretne új arcot mutatni, nem tud. Az általa vezetett, Csúcsminisztériumokkal, és a volt, - akkori kormányzásuk ideje alatt már leszerepelt,- "ÚJ csúcsminisztereitől" mi már tudjuk, hogy semmi újat nem várhatunk.

Sajnálom azokat a fiatalon megszédített aktivistákat, akik majd két - három év után jönnek rá, hogy Édesanyám én nem ilyen lovat akartam.

Mert megtapasztalják hogy:

-nem állt talpra az ország gazdasága,

-nem teremtődött 400 000 új
munkahely ( tíz évből számítva arányosan)

- nem lett rend az országban a , szegénységi, a gazdasági és a fehér nyakkendős bűnözés tovább folytatódott,

- ugyanolyan rossz az egészségügyi ellátás, mert annak jobbá tételéhez nem volt honnan pénz. Miért? Mert ki kellett elégíteni a hatalomra segítők igényeit, mert senki sem segítette, csak úgy Orbánt két szeméért, "a sikeres kampányt" és a hatalomra kerülést, már Ő tudja, hogy neki is a nagytőke diktál.

- a programjukban nem is szereplő szociális biztonságot sem állították helyre. Hiába részegítették le, a szavazásra rábeszélt, és április 11-én oly vidám mámoros hangulatban az utcákon tántorgó roma testvéreket. A romák azt hitték, hogy tegnaptól csak inni kell, és majd Viktor küldi a megemelt családi pótlékot, és a szociális segélyt,ezek után még közmunkára sem kell nekik elmenniük.

-a kettő millió FT / fő helyett, akkor három millió FT / fő lesz az államadósságunk,

-nem csökkentek, hanem nőttek az adóterheink,

-nyugdíjasok nem kapták vissza a tizenharmadik havi nyugdíjukat, hanem csökkent a nyugdíjak vásárlóértéke,

-nem lett több rendőr az utcákon, nem nőtt a közbiztonság,

-ha meg akar gyógyulni a beteg ember, akkor magánrendelésre kell járnia, mert a kórházaink még rosszabb helyzetbe kerültek,

-nem mernek az emberek szemébe nézni, csak a hátukat mutogatják, mivel már akkora kiderült, hogy hazugság volt minden szavuk, amit az aktivistákon keresztül a NÉP-nek ígértek.

-NO AKTIVISTA HONFITÁRSAIM MI, AZ IDŐSEBBEK (a „nyuggerok”), ILYET TAPASZTALTUNK A KORMÁNYZÁSUK VÉGÉRE.

BÍZOM ABBAN, HOGY MAJD RÁJÖTTÖK:
V Á L T O Z T A S S U N K !

Tudom, hogy a győzelmi mámorban ittas emberek kedély állapotát felborzoltam, de már másnap van, ébresztő, menjetek dolgozni, mert már 50 munkahely vár benneteket! Le ne késsétek!
Viharzóna 2010.04.12 14:50:55
@nalazo: Tudod, nem a pesszimizmus beszél belőlem. Nem ismerem az élet korodat, de tisztellek mint embertársamat, légyszi olvas már bele a kedves Viktor sajtótájékoztatójába az indexen. "Nem ismeri az egyenruhákat" arra a kérdésre, hogy egyedül pofozza fel és ki a Parlamentből a Jobbikot meg az egyenruhásokat.

Az nagyon szegény aki ígérni sem tud. Én meg ezt tapasztaltam, akkor már közel az ötvenhez. Amikor Ők Uralkodtak a Nemzet felett, mert az nem kormányzás volt, hanem egy selyem diktatúra, és akkor finoman fogalmaztam.
Jó lenne, ha jobb lenne a Nemzetnek, én is ezt szeretném. De sz...-ból nem lehet várat építeni és nem lehet mindent az elmúlt nyolc évre fogni, mert azért csak megéltük a mai napot is. És azért csak épült ha nem más 1000 km autópálya. Megújultak iskolák , óvodák, egészségügyi intézmények, emelkedtek a bérek, a nyugdíjak a gyed, a gyes, stb. Viszont kevés sportpályát és öltözőt, valamint sportcsarnokot adtunk át, és nem herdáltuk el az állami pénzt drága sportpálya beléptető rendszerekre, amiknek a sorsa számomra a mai napig ismeretlen.
"Kutyából nem lesz szalonna"- mondja a közmondás, és egy másik a "Vér nem válik vízzé".
Egy ember jelleme ritkán változik meg, a génjeiben hordozza a régi énjét.
 Szeretném tisztelettel megkérdezni, hogyha tudható volt, hogy választókerületenként csak egy szavazókörben lehet igazolással szavazni, és lehetett tudni, hogy hányan kértek igazolást az adott kerületben történő szavazáshoz, akkor hogy a fenébe nem állt össze egyetlen jó…..
Viharzóna 2010.04.12 13:47:37
@Magnólia hobbiregeszet.atw.hu: Az OVB nem készülhetett fel arra közel 25 ezer pátaktivista egyetemistára, akik több ezren egy- egy kijelölt szavazókörnél, 17 óra után megjelentek. Gondolom nem véletlenül, hanem vezényszóra, a vezérük így döntött. Nyíljon már ki a szemed a csipától, mert a televízió nem az öreg "nyuggereket" mutatta!
w Non est vita 2010.04.09 06:00:00
Nemcsak a Jobbik rendezte át a terepet. Hagyományok halnak ki, íratlan szabályok szűnnek meg, sőt az írott törvényt is telibe lehet szarni, ha úgy kényelmes. Volt például egy szép rituálé az utóbbi három választás előtt: a miniszterelnök-jelöltek kiálltak a tévébe, és…..
Viharzóna 2010.04.09 17:32:41
Orbán Viktor egy gyáva ember, és beképzelt. Tudtommal az Önkormányzati választások időpontját az Alkotmány alapján nem a Kormányfő hanem a mindenkori Köztársasági elnök határozza meg. A FIDESZ nem tudom milyen alapon tervezi az Önkormányzati választásokat szeptemberre?!

Ennyire előre inni a győzelemre, nagyon nagyképűnek hangzik. Orbán Viktor olyan mint a hal csak a megszokott,a fullajtárjai által kiválogatott közegében érzi jól magát. Amennyiben ebből a közegből kiemelik, úgy tesz mint a hal, mert másra nem képes, csak vergődik a parton. Egy normális gondolat nem jön ki a száján, csak tátog és levegő után kapkod.

A Parlamenti üléseket szerintem havi gyakorisággal fogják tartani, mert ha netán Ők győznek, akkor csak negyedévente kell majd válaszolnia az azonnali kérdések órájában. Akkor meg már minek. Hiszen úgyis aktualitását veszti a feltett képviselői kérdés.

Ilyen ember kell nekünk, aki majd állami pénzen finanszírozott, külön repülőgépen elrepül Tajvanra és Hongkongba, Thaiföldre, hogy átvegyen néhány díszdoktori oklevelet. Az odaemigrált magyaroktól, jó az ottani csapat. mert onnan nincs kiadatás és sok magyar tolvaj ott bujkál. Biztos jól érzi majd magát közöttük.

Az USA Elnöke meg úgysem hívja meg, mert sem tudásban, sem testméretben nem ér fel hozzá. Viszont a Magyar - Vietnámi, a Magyar - Japán valamint a Magyar - Kínai kapcsolatok erősödhetnek, mert a termete legalább megfelel, ha már más nem is, az ottani Kormányok vezetőinek testmagasságához.

Ilyen „kormányzófő” kell a sok-sok százezer aktivistának, ilyen miniszterelnök jelölt. Kicsi és erős, mint a bors, valószínű mi másképpen gondolkodó, nem aktivisták, de igaz Magyarok, még nagyon sokat fogunk tüsszögni és káromkodni miatta, mert facsarni fogja az orrunkat.

No a kampánycsend előtt ennyit, szokták mondani gyáva nyúlnak nincs hazája. Aki így gondolja, hogy nekünk nem egy karizmatikus vezető kellene, akkor szavazzon a gyáva és mellébeszélő nyuszikra. Aki meg úgy, hogy más, akkor 2010. április 11-én, a szavazófülkei magányában és nyugalmában, döntsön felelősen, igaz Magyar hazafiként. Sok sikert hozzá!
Eltelt huszonnégy óra a Fidesz pártigazgatója által elmondottak első részletének nyilvánosságra kerülés óta. Tegnap úgy fogalmaztam: „az játssza majd a legfontosabb szerepet, hogy a következő órákban mi történik. Hogyan reagálnak a politikai ellenfelek, mennyire képesek…..
Viharzóna 2010.04.08 23:01:26
Orbán Viktor olyan mit a hal, lásd a mai kampányzáróját, csak a maga összekreált közegében érzi jól magát , egyébként meg vergődik mint a partra vetett hal, amikor kiemelik a vízből. Kubatov betett magának, majd a választások után eltüntetik a süllyesztőbe. Ma Szíjjártó Péter az M1-en végrehajtotta a szerecsen mosdatást. Ők nem voltak soha, de soha csalók...He,he,he, nyihaha. Miért kell a Magyar Embert hülyének nézni?!. A tétovázóknak remélhetőleg sikerült segíteni a döntéshozatalukban.

Csak tiszta forrásból:

„Itt az idő! Változtassunk!”

Felelős kiadó: Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Központi Hivatal
14. oldal:

„A nyolc év szocialista kormányzás nem szólt másról,visszaélésekről, korrupciós ügyletekről.
A szocialisták visszaéltek a hatalmukkal, és hátat fordítottak az embereknek.
Ma szinte naponta újabb és újabb szocialista politikusok kerülnek börtönbe vagy indul ellenük eljárás.
A kormány mérlege szégyenteljes.
Magyarország változást akar!
Uo.: 15. oldal:
Itt az idő!

Itt az idő, hogy véget vessünk a botrányok sorozatának, és megtaláljuk a visszaélések felelőseit.

A Fidesz ragaszkodik az elszámoltatáshoz. Ragaszkodik ahhoz, hogy minden korrupciós ügy kerüljön kivizsgálásra, a felelősök nyerjék el büntetésüket.

Itt az idő, hogy új fejezetet nyissunk az ország életében.
Egy olyan korszakot, amely az ország összes polgára számára tartós biztonságot,
új reményt és biztos jövőt jelent.”

Tisztelt FIDESZ – KDNP, az idézet magáért beszél. A nyilvánosságra került hanganyag szintén magáért beszél, és szomorú tényekre utal, amik a napvilágra kerültek, a nyilvánosságra hozott hangfelvételből.

Egy kérdésem van csupán: A hanganyagban megjelent dolgok jelentik a polgárok számára a tartós biztonságot, az új reményt és a biztos jövőt?!.

Köszönjük szépen, de mi, akik nem úgy gondolkodunk mint a Fidesz, ilyen változtatásokra nincs szükségünk. Még el sem kezdődött a szavazás de már most hazugság lengi körül az ígéreteiket. Azért, mert nem vagyunk az Önök pártjának a hívei, még „ komcsik sem vagyunk” , akik önök szerint ennek az országnak a másodrendű állampolgárai.

Mi a másképpen gondolkozók is a Magyar Köztársaság becsületes, egyenrangú állampolgárai vagyunk, akik nem kérünk és várunk Önöktől változtatást! Reméljük, hogy a fentiek fényében a választásokig sokan elgondolkodnak, hogy kikre is szavazzanak! Hajrá Magyarország, Hajrá Magyar választópolgárok! Vigyetek el mindenkit szavazni, és döntsetek a legjobb és legtisztább lelki ismeretetek szerint!
Sárdobáló Demokratikus párt 2010.04.08 07:00:00
Calamnak teljesen igaza van. Nagyon nagy baj van, ha Kubatov Gábor a Fidesz vezérkarával egyetértésben kezelte önkényesen fideszes választók adatait. Persze hogy ez a kétes forrásból származó hír pontosan mit takar, és milyen a kontextusa, nagyonis lényeges, de tény, hogy a…..
Viharzóna 2010.04.08 14:57:43
“A józan ész azon előítéletek összessége, melyeket 18 éves korunkra szerzünk.”
(Albert Einstein)

Csak tiszta forrásból:

„Itt az idő! Változtassunk!”

Felelős kiadó: Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Központi Hivatal
14. oldal:

„A nyolc év szocialista kormányzás nem szólt másról,visszaélésekről, korrupciós ügyletekről.
A szocialisták visszaéltek a hatalmukkal, és hátat fordítottak az embereknek.
Ma szinte naponta újabb és újabb szocialista politikusok kerülnek börtönbe vagy indul ellenük eljárás.
A kormány mérlege szégyenteljes.
Magyarország változást akar!
Uo.: 15. oldal:
Itt az idő!

Itt az idő, hogy véget vessünk a botrányok sorozatának, és megtaláljuk a visszaélések felelőseit.

A Fidesz ragaszkodik az elszámoltatáshoz. Ragaszkodik ahhoz, hogy minden korrupciós ügy kerüljön kivizsgálásra, a felelősök nyerjék el büntetésüket.

Itt az idő, hogy új fejezetet nyissunk az ország életében.
Egy olyan korszakot, amely az ország összes polgára számára tartós biztonságot,
új reményt és biztos jövőt jelent.”

Tisztelt FIDESZ – KDNP, az idézet magáért beszél. A nyilvánosságra került hanganyag szintén magáért beszél, és szomorú tényekre utal, amik a napvilágra kerültek, a nyilvánosságra hozott hangfelvételből.

Egy kérdésem van csupán: A hanganyagban megjelent dolgok jelentik a polgárok számára a tartós biztonságot, az új reményt és a biztos jövőt?!.

Köszönjük szépen, de mi, akik nem úgy gondolkodunk mint a Fidesz, ilyen változtatásokra nincs szükségünk. Még el sem kezdődött a szavazás de már most hazugság lengi körül az ígéreteiket. Azért, mert nem vagyunk az Önök pártjának a hívei, még „ komcsik sem vagyunk” , akik önök szerint ennek az országnak a másodrendű állampolgárai.

Mi a másképpen gondolkozók is a Magyar Köztársaság becsületes, egyenrangú állampolgárai vagyunk, akik nem kérünk és várunk Önöktől változtatást! Reméljük, hogy a fentiek fényében a választásokig sokan elgondolkodnak, hogy kikre is szavazzanak!
Ennek a történetnek a segítségével valószínűleg több emberrel lehetne elhitetni, hogy a Fidesztől félni kell, mint anno a sokkal elvontabb fenyegetésként bemutatott köteles beszéddel. (Fotó: szegedma.hu) Itt a Fidesz idei köteles beszéde. Egy hangfelvételen Kubatov Gábor, a…..
Viharzóna 2010.04.08 14:54:28
“A józan ész azon előítéletek összessége, melyeket 18 éves korunkra szerzünk.”
(Albert Einstein)

Csak tiszta forrásból:

„Itt az idő! Változtassunk!”

Felelős kiadó: Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Központi Hivatal
14. oldal:

„A nyolc év szocialista kormányzás nem szólt másról,visszaélésekről, korrupciós ügyletekről.
A szocialisták visszaéltek a hatalmukkal, és hátat fordítottak az embereknek.
Ma szinte naponta újabb és újabb szocialista politikusok kerülnek börtönbe vagy indul ellenük eljárás.
A kormány mérlege szégyenteljes.
Magyarország változást akar!
Uo.: 15. oldal:
Itt az idő!

Itt az idő, hogy véget vessünk a botrányok sorozatának, és megtaláljuk a visszaélések felelőseit.

A Fidesz ragaszkodik az elszámoltatáshoz. Ragaszkodik ahhoz, hogy minden korrupciós ügy kerüljön kivizsgálásra, a felelősök nyerjék el büntetésüket.

Itt az idő, hogy új fejezetet nyissunk az ország életében.
Egy olyan korszakot, amely az ország összes polgára számára tartós biztonságot,
új reményt és biztos jövőt jelent.”

Tisztelt FIDESZ – KDNP, az idézet magáért beszél. A nyilvánosságra került hanganyag szintén magáért beszél, és szomorú tényekre utal, amik a napvilágra kerültek, a nyilvánosságra hozott hangfelvételből.

Egy kérdésem van csupán: A hanganyagban megjelent dolgok jelentik a polgárok számára a tartós biztonságot, az új reményt és a biztos jövőt?!.

Köszönjük szépen, de mi, akik nem úgy gondolkodunk mint a Fidesz, ilyen változtatásokra nincs szükségünk. Még el sem kezdődött a szavazás de már most hazugság lengi körül az ígéreteiket. Azért, mert nem vagyunk az Önök pártjának a hívei, még „ komcsik sem vagyunk” , akik önök szerint ennek az országnak a másodrendű állampolgárai.

Mi a másképpen gondolkozók is a Magyar Köztársaság becsületes, egyenrangú állampolgárai vagyunk, akik nem kérünk és várunk Önöktől változtatást! Reméljük, hogy a fentiek fényében a választásokig sokan elgondolkodnak, hogy kikre is szavazzanak!
Gulyásdemokrácia Gyorstüzelés 2010.04.07 23:22:00
Este tizenegy óra van, amikor ezt a cikket írom, azaz kicsit több, mint hat óra telt el a Kubatov-beszéd nyilvánosságra kerülése óta. Hat óra pedig két nappal a kampány vége előtt borzasztó sok idő. A Fidesz nem túl rég adott ki egy rettentő szűkszavú közleményt; késő…..
Viharzóna 2010.04.08 14:42:50
“A józan ész azon előítéletek összessége, melyeket 18 éves korunkra szerzünk.”
(Albert Einstein)

Csak tiszta forrásból:

„Itt az idő! Változtassunk!”

Felelős kiadó: Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Központi Hivatal
14. oldal:

„A nyolc év szocialista kormányzás nem szólt másról,visszaélésekről, korrupciós ügyletekről.
A szocialisták visszaéltek a hatalmukkal, és hátat fordítottak az embereknek.
Ma szinte naponta újabb és újabb szocialista politikusok kerülnek börtönbe vagy indul ellenük eljárás.
A kormány mérlege szégyenteljes.
Magyarország változást akar!
Uo.: 15. oldal:
Itt az idő!

Itt az idő, hogy véget vessünk a botrányok sorozatának, és megtaláljuk a visszaélések felelőseit.

A Fidesz ragaszkodik az elszámoltatáshoz. Ragaszkodik ahhoz, hogy minden korrupciós ügy kerüljön kivizsgálásra, a felelősök nyerjék el büntetésüket.

Itt az idő, hogy új fejezetet nyissunk az ország életében.
Egy olyan korszakot, amely az ország összes polgára számára tartós biztonságot,
új reményt és biztos jövőt jelent.”

Tisztelt FIDESZ – KDNP, az idézet magáért beszél. A nyilvánosságra került hanganyag szintén magáért beszél, és szomorú tényekre utal, amik a napvilágra kerültek, a nyilvánosságra hozott hangfelvételből.

Egy kérdésem van csupán: A hanganyagban megjelent dolgok jelentik a polgárok számára a tartós biztonságot, az új reményt és a biztos jövőt?!.

Köszönjük szépen, de mi, akik nem úgy gondolkodunk mint a Fidesz, ilyen változtatásokra nincs szükségünk. Még el sem kezdődött a szavazás de már most hazugság lengi körül az ígéreteiket. Azért, mert nem vagyunk az Önök pártjának a hívei, még „ komcsik sem vagyunk” , akik önök szerint ennek az országnak a másodrendű állampolgárai.

Mi a másképpen gondolkozók is a Magyar Köztársaság becsületes, egyenrangú állampolgárai vagyunk, akik nem kérünk és várunk Önöktől változtatást! Reméljük, hogy a fentiek fényében a választásokig sokan elgondolkodnak,hogy kikre is szavazzanak!
A poszt egy hatrészes sorozat ötödik darabja, a befejező rész pénteken jelenik meg. Az első rész a Fideszről, a második a Jobbikról, a harmadik az LMP-ről, a negyedik pedig az MDF-ről szólt. Az ötlet a következő. Fogom az öt, érdemi országos listát állított pártot, és…..
Viharzóna 2010.04.07 16:34:47
@MÁV tulaj: Elfogult és szűk látókötű emberekkel nehéz vitatkozni.Az elmúlt nyolc illetve a rendszerváltást követő húsz esztendőt teljes egészében kell értékelni.
Minden jelenleg a parlamenti küszöböt elérni képes párt volt már hatalmon, kivétel a jobbik és az LMP, az utóbbi kettőben sok-sok politikailag alulinformált szavazó hisz. Sajnos. Azt szokták mondani lakva lehet megismerni az embert. Én erre azt mondom, hogy az eddig regnált pártok, mint a legelőször kormányzó MDF, majd az Őket követő MSZP a 98-2002-g regnáló Fidesz aki Torgyáni segítséggel tudott koalícióban kormányozni (FIDESZ- MDF -KISGAZDA ) MÁR MEGMUTATTÁK, HOGY MIRE VOLTAK KÉPESEK! A Magyar Emberek reálisan gondolkodó közössége nem siet és nem felejt. A közvélemény kutatások, valamint a pártos média nagyarányú Fidesz győzelmet jósolnak. Mindegyikük szugerálja, a tudatlan, politikailag gyér ismeretekkel felvértezett választópolgárokat, hogy a jelenleg regnáló Kormány leszerepelt. Nem szerepelt le, tette a dolgát és nyújtózkodott ameddig a takaró ért. A nagy győzelmi mámorban élő fidesz a jobikkal együtt nem 2010-2014 -ig ígérget, hanem tizenöt, húsz évvel előbbre. Akkor joggal tehetjük fel a kérdést mi a választópolgárok, hogy van-e nekik konkrét elképzelésük? Szerintem nincs, mert, egy nyersanyagban szegény, iparilag a külföldi nagytőkésektől függő, mezőgazdaságát és az arra épülő feldolgozó konzerviparát, cukorgyártását tönkretett ország, önállóan nem lesz képes a válság kihatásait kezelni, akárki nyeri is a választásokat. A Nép az Istenadta leszegényedet Nemzet fogja továbbra is a bőrén érezni a megszorításokat. Az adócsaló közép és kisvállakozások, továbbra sem fognak többet befizetni az államkasszába. Lásd az APEH honlapján lévő adóhátralékosokat. Az Unió pedig nem fejős tehén,de az USA sem fog a segítségünkre sietni, mivel elég nekik a saját lakosságuk szociális problámáinak a megoldása. Akárki győz áprilisban, még az őszi ökormányzati választásokig majd kelleni fogunk, mi a Magyar Választópolgárok, utánna meg minden úgy lesz ahogy eddig volt.Bár ne így lenne , de én éltem az átkosban is felnőtt fejjel, és végig "éltem és tapasztaltam az elmúlt sok-sok pártigéreteit", engem már nem lehet megvezetni holmi pártmesékkel. Azt kérem mindenkitől, hogy április 11-én a zsebének és ne a pármeséknek higgyen, és utánna döntsön felelősen a szavazófülkei nyugalmában. Nem csak magáról dönt, hanem aa gyerekeiről, az unokáiról, az egész Magyar Nemzet további sorsáról.Ehez kívánok mindenkinek józanságot, erőt és egészséget. Ne feledje senki, hogy minden egyes szavazat jobbá, vagy még rosszabbá teheti elkövetkező napjait, heteit az azt követő kampányoktól mentes hétköznapokat, éveket. A gazdasági világválságnak még nincsen vége, ezt senki ne feledje. Felelős, megfontolt döntést kívánok, minden felelősséget érző, nem elvakult honfitársamnak.
Viharzóna 2010.04.07 19:36:40
@miva?: Tapasztalhattad és észrevehetted, hogy egyetlen pártot sem védtem meg, pl: MSZP. De szerintem egyik pártnak sincsen sem jogi, sem erkölcsi alapja ahhoz, hogy bámit is a másik szemére vessen, mint negatívumot. Szokták mondani, hogy minden szentnek maga felé húz a keze, akkor ez igaz minden párt általam szépen "pártmesének" nevezett kampány ígéreteire is.

Aki a gyeplőhöz mindenképpen ragaszkodik az egy személy, méghozzá a fidesz elnöke, -Orbán Viktor- aki mint FIDESZ elnök a pártjával, önállóan még sohasem tudott bejutni a parlamentbe, az eddig eltelt 20 év demokrácia alatt. Egyszer talált magának palimadarakat, akiknek a segítségével,1998-ban bejutott a parlamentbe és Kormányt alakíthatott. Mint írtam, Torgyán Józsi visszaléptetett 96 kisgazda jelöltet és így tudták megnyerni az OV. második fordulóját. Utána meg jótett helyébe jót ne várj alapon, szépen bedarálta Őket, hova:? A FIDESZMPP-be! Ami 2006-ban a vesztét okozta, mert már nem volt kivel szövetségre lépnie. Az álkeresztyén kereszténydemokrata Semlyéni segítség - az egyházi személyek bevonásával- arra volt jó, hogy népes de nem őszinte és nem konstruktív ellenzéket alkottak 2006 -tól mostanáig. Még ne igyunk előre a medve bőrére, mert először a medvét le kell lőni, ez egy laza idézet Orbán V. egyik beszédéből.
Hogy most éppen a jelenleg még regnáló MSZP szekrényéből - jól előidézetten , és nem véletlenül, hullnak ki a korrupt csontvázak-
annak is meg van az oka, hiszen kampány van.
Nálunk "a politikai kultúrában fejlett magyaroknál" ez négy évente így szokott lenni. Fogadd el tőlem, hogy egyik kutya, a másik meg eb. Továbbra is csak azt tudom kérni , hogy mindenki tapasztalatai, legjobb emberi megítélése alapján döntsön április 11-én. A pártok nyilvánosságra hozott meséi alapján, a mostani Országgyűlési választáson felelős döntést hozni szinte teljesen lehetetlen.

A szavazólapot én szívem szerint lutri-nak titulálnám, mert bárhova ikszelek nem biztos, hogy a nyerőre tettem. Ezt arra értem, hogy az Országunk – ez az oly drága Magyar Haza- nyert-e vele, majd szebb jövőt, vagy itt volt - e az idő , hogy változtassunk?!.
Viharzóna 2010.04.07 23:47:59
@Scaramella va alla guerra:No látod Te egy bigott, meggyőződésesen elvakult kommenttelő vagy. A te stílusod a tiszta, lerohanó fideszes stílus. Ennek az igazi jó példáját mutattad be magadról ezen az oldalon.

Csak azt felejted el, hogy 1998-ban az MSZP egy felfelé ívelő gazdasági pályán álló országot adott át a FIDESZ-MDF-KISGAZDA koalíciónak, köszönhetően a világszerte elismert gazdaságpolitikai szakembernek, Bokros Lajosnak az akkori kormány pénzügyminiszterének. Amennyiben akkor a Horn Kormány nem lépte volna meg azt a lépést, amit meg kellet lépnie, ahhoz, hogy az Antall- Boros kormány által csőd szélére sodort országot emelkedő pályára állítsa, akkor már 1997-ben csődöt kellett volna jelenteni Magyarországnak.

1998-ban választási taktikázással kerültek kormányra és az akkori holdudvarnak segítettek abban, hogy büntetlenül szétrabolhassák az országot , 2002-ben pedig meghamisított költségvetési adatokkal adták át az országot a Medgyesi kormánynak.

A választások előtt semmi sem volt drága, osztogattak a nyugdíjasoknak,osztogattak mindenkinek , majd meghamisították a pénzügyi mérleget, amit az MSZP - SZDSZ kormány megörökölt és csak később jöttek rá, hogy üres az államkassza. Erre még rátett a Medgyesi Kormány száznapos programja , amit a Fidesz is megszavazott, 13. havi nyugdíj, közalkalmazottak 50-% os béremelése stb. No ekkor indultunk el lefelé, amit az akkor regnáló kormányok megpróbáltak megállítani.

De Uram láss csodát, beütött az USA bankárjai által kiprovokált banki crak, ami magával rántotta az egész Világot így Magyarországot is. No körülbelül nagy vonalakban más szemszögből nézve ez a valósság. Azt, hogy fidesz koalíció mennyit lopott az Őket támogató holdudvarnak, sok száz oldal kellene, hogy felsoroljam. Ebben az Országban nem csak az MSZP „lopott”, hanem mindenki aki közel volt a húsos fazékhoz és megtehette. Sajnos.
A korrupció gyökereit, - alapjait- a rendszerváltáskor lerakták a politikusaink, és azt már csak locsolgatni kellett, hogy magas szintre fejlődhessen. Ebben sajnos egyetlen kormány sem volt kivétel, senkinek nincs jogalapja egymásnak a szemére vetni bármit is, mert mindenkinek van több kevesebb vaj a fején, mindenkinek van szennyese, amit jó lenne már egyszer tisztára mosni. Tiszteletem azoknak akik nem keveredtek zavaros ügyletekbe, aki nem próbálkoztak meg a zavarosban halászni.

A korrupciós ügyek eltussolásában, mindig ki tudtak egyezni, hogy bizonyos dolgok sohase lássanak napvilágot. Tehát nem lehet mindent a most regnáló kormányzatra fogni. Van itt sár sok –sok volt politikusunk fején, de már nem vonhatók felelősségre, mivel ezt a hatályos törvényeink nem teszik lehetővé.
Egy szónak is száz a vége bármelyik oldalon állunk is , próbáljunk meg a realitások talaján maradni, és a józan ember szemével látni a szomorú valóságot. Ez az Ország nem az elmúlt nyolc év alatt jutott el ebbe a gazdasági állapotába, ahol most tartunk.

A fidesz-kdnp, a hangzatos szórólapjainak tartalmával megpróbálja semmisé tenni saját szerepét, amit nyolc évvel ezelőtt tett, illetve azt az inkorrekt magatartását eltussolni, amit ellenzékben folytatott.

Az emberek, akik nyitott szemmel és fülekkel járnak kelnek ebben az Országban, nem sietnek és nem is felejtenek. Valóban Magyarország változást akar! De nem teljesen olyat amit a FIDESZ – KDNP szeretne. Vagy nem azt – őket nem említem név szerint- amit a szélsőjobbos csoportosulás szeretne, akik teljesen elragaszkodtak XXI. századi a valóságtól.

Mi a huszonegyedik századi Európához akarunk tartozni. Mi, becsületes és egyszerű választópolgárok nem akarunk tovább statisztálni a korrupcióhoz. Mi nyugodtan szeretnénk élni és érvényesülni, hogy a gyermekeink és unokáink majd büszkén emlékezhessenek ránk.

Elég a hangzatos, félrevezető, populista ígéretekből, elég a másik párt (pártok) bemocskolásából. Mutassuk már meg végre Európának, hogy mi is ezen a kontinensen élünk, a velünk együtt élő történelmünkkel. A múltat megváltoztatni nem lehet, azt úgy hívják, hogy történelem. Ennyi.
  Kerestem a Fidesz programjában, hogy mik a terveik a haderővel, de hiába: egyetlen szó sem esik benne a honvédelemről, a honvédségről. A programfüzetben Lázár János jegyzi az Itt az idő, hogy újra rend legyen az országban! című fejezetet, ami az…..
Viharzóna 2010.03.28 17:39:18
Magyar Honvédség? FIDESZ-KDNP-s szándékok?
Van-e Magyar Honvédség? Hol szolgálnak az igazi katonák? Miért kellene az országnak egy korszerűen felszerelt és a kor követelményinek mindenben megfelelő haderő? No ezek azok a kérdések amik legkevésbé foglalkoztatják a magyar politikai elitet. Papíron van egy jól működő Magyar Honvédség, ami a "papírháborúhoz" elég. A NATO elvárásoknak a külföldi missziókban szolgálók a legjobb tudásuk szerint eleget tesznek. 1998-2002-ig a fidesz- mdf- kisgazda kormány volt aki az akkori 54000 fős haderőnket szét "CUBIC"-kolta. Jöhet a zéró tolerancia : Egy díszzászlóalj, meg néhány száz misszionárius a NATO kedvéért. A többi úgyis felesleges, hisz semmire sem alkalmasak. Igaz, hogy a terror fenyegetettségünk nő, de az nem fontos a politikusoknak. A Honvédség vezető állománya a "saját" -állami finanszírozású- mobil telefon készülékein jól kommunikál, és még a meglévő internetes kapcsolatot is helyesen hasznosítják az egymás közötti információ cserében. Tehát a haderő vezetése "magas szinten" biztosított.
A szomszédos országokkal, a vezető politikusaink, a lehető legjobb baráti viszonyt alakították ki.!?
Én személy szerint a Világbéke híve vagyok. De vajon így vannak ezzel más külföldi nagyhatalmak Katonai-Ipari komplexumainak a tulajdonosai is?! Ennek a megítélését a világban nyitott szemmel és füllel járókelő Magyar polgár társaimra bízom. Éljen és virágozzék az ütőképes, és alakias, minden értekezletet és napi eligazítást
megtartó Magyar Honvédség! Hajrá! Hajrá! Hajrá!
Viharzóna 2010.03.28 22:27:55
Pár óra elmúltával visszajöttem erre a blogra. Amint látom, és olvasom azt tapasztalom, hogy igen parázs vita alakult ki ezen a blogon pro és kontra.
Vannak haderő barátok és honvédség ellenzők. Az előző bejegyzésemet fenntartva,továbbra is amellett állok, hogy én a Világbéke és a békés egymás mellet élés politikájának vagyok a híve.
Azoknak is igaza van akik egy erős és ütőképes haderőben gondolkodnak, mert az ilyen haderő elrettentő erőt képez azok ellen, akik esetleg agressziót akarnának elkövetni a Magyar Köztársaság ellen. Lásd az Oroszok katonapolitikáját, akik most újgenerációs fegyverek kifejlesztésébe fogtak, és a következő tíz évben ezeket akarják, és fogják is hadrendbe állítani. Gondolom azért, hogy elrettentsék az ellenük esetleges agresszióra készülőket. Valamint azért, hogy egyensúlyba tartsák a Világ katonai erejének potenciálját. No persze nem beszélve arról, hogy a fegyverkereskedelem mindig is egy jó üzlet volt, az "elavult" haditechnikai eszközeikre már nyilván meg van a piacuk. Ugyanúgy, mint más potenciális fegyvergyártó országoknak, lásd: USA , Németország, Franciaország, Svédország stb.
Visszatérve Magyarországra csak azért fenntartani egy sok pénzbe kerülő hadsereget, hogy elrettentsük a szomszédos országokat, ilyen formában nem érdemes.Továbbra is állítom, hogy a Magyar Honvédség ebben a mai szervezeti formájában egy "papírháború" megvívására lenne alkalmas csupán. Tudni kell azt, hogy a haderő csökkentés során a fűnyíró elv érvényesült, és nem egy tudatos, ütőképes haderő kialakítását hajtották végre a Magyar Honvédségen belül. Napjainkban, amikor az ország a gazdasági csőd szélén áll és azon gondolkodnak az okos politikusaink, hogy miből fizessék a nyugdíjakat, miből tartsák fel a szociális hálót, hogy az emberek ne haljanak éhen, ez sokad rangú kérdéssé vált. Viszont vannak a NATO tagságból adódó "vállalt" kötelezettségeink aminek meg kellene , hogy feleljünk. A penge élen táncolva tudja csak az ország ezeket teljesíteni. Valóban szükséges lenne a semleges Ausztria, Svájc, Svédország példáját követve bizonyos katonai előképzést végrehajtani az arra alkalmas állampolgároknál, ebbe ugyanúgy beleértem a nőket, mint a férfiakat. Példaképpen említem fel Izrael Államot, ahol a Nők is hazafias kötelességüknek tekintik az állami szuverenitásuk megőrzését. Ezzel nem szándékozom politikai vitát elindítani a zsidó-palesztin viszályról. Csupán példaként hoztam fel, hogy mit is jelent hazafinak lenni. Nálunk sikk volt a kötelező sorkatonai szolgálat idején a haza szolgálata alól kibújni, most pedig nem özönlik a fiatalság a honvédség hívatásos és szerződéses állományába. Azért nem, mert sikerült lerombolni a honvédség ázsióját, megutáltatni a fegyveres szolgálatot.
Több évtizednek kell majd eltelnie ahhoz, hogy a Magyar Honvédség és a Haza Védelmének fontossága méltó helyére kerüljön az állampolgárok tudatában. Vagy egy esetlege konfliktus helyzet kialakulása - amit szívemből nem kívánok,- lenne az, ami tudathasadást hozna a politikai elitnél és a Magyar állampolgároknál.
Felesküdni a törvény és az igazság szolgálatára, majd szemet hunyni a politikai és gazdasági elit disznóságai felett: ép személyiséggel, tartással, elmével, egészséggel ebből egyszerűen nem lehet kikeveredni. Részegen, félmeztelenül, mezítláb, betört fejjel találták meg…..
Viharzóna 2010.03.26 18:51:06
@Átlagpóóógár: Az általad leírtakban sok-sok igazság van. Sajnos a mostani fiatal rendőröknek nincsenek példaképeik. Sokan, hirtelen és nagyon fiatalon magas beosztásba és rendfokozatba kerülnek. Nincs megfelelő tapasztalatuk, tudásuk, csak az amit a tisztképző illetve a tts. képző tanintézetekben oktatnak nekik, mert nem volt aki megtanítsa őket a szolgálati helyükön.

A rendőrhiány miatt bedobják őket a mély vízbe, aki tud úszni az fenn marad, aki nem az sajnos lesüllyed, azt nem írom, hogy hová.

Mint ahogy írtad okkal illetve ok nélkül küldtek el tapasztalt rendőri vezetőket. Ennek issza a levét a mai Magyar Rendőrség. Meg annak, hogy meg kell felelniük a politika elvárásainak, pedig ezt a HSZT tiltja. A fiatal rendőrök, sajnos nem mentesek a politikai ráhatásoktól, valamint attól a baráti körtől ahonnan a rendőrség állományába kerültek. Ez egy ördögi kör. Meg aztán valljuk meg őszintén , hogy sokan azért mennek el rendőrnek, mert a középiskolai végzettségük alacsony szintű tanulmányi eredménye alapján, máshová nem nyernek felvételt. Sokan tisztelet a kivételeknek a rendőri pályát nem hívatásnak tekintik, hanem pénz kereseti és biztos megélhetési lehetőségnek. Ugyanez elmondható sajnos a magasabb beosztású rendőri vezetőkről is, itt nem általánosítani akarok, de vannak köztük ilyenek, lásd a sorozatban napvilágra kerülő leváltott magas beosztású rendőri vezetőinket, amit a sajtó nyilvánosságra hoz.
A fő témához visszatérve az alábbi ajánlást teszem az itt kommentelőknek.
Bartus László: Maffiaregény, Szerzõi kiadás (2001.)
„Ez nem tényfeltáró riportkönyv, hanem regény, amely a valóságról szól. Valódi helyszínekkel és valódi szereplőkkel. Egy magyar származású filmrendező élményanyagot gyűjt az orosz maffiáról szóló filmhez. Két hónapra érkezik, de három évig marad, annyira megdöbbenti, amivel találkozik. Maffiának dolgozó rendőrökkel, akik megbilincselve adják át a gyilkosoknak az áldozatot. Fordított nyomozásokkal, ahol a rendőrség tanúi az elkövetők, és a vádlottak az áldozatok. Alvilági háborúval, olyan rendőrök részvételével, akik az ukrán-orosz maffia szálláscsinálói. A könyv azt mutatja be, mivel találkozna egy kívülálló, ha az orosz maffia és a magyar rendőrség kapcsolatát kutatná.” Aki hozzáfér olvassa el, egyszer jelent meg, valószínűleg nem véletlenül. Sok-sok mindenre választ ad a mű, és segít eligazodni a jelenleg Magyarországon uralkodó állapotokban. Ajánlom továbbá a rövid ismertető miatt a: www.szekelyistvan.hu/irasok/maffiaregeny.php, valamint a : eszakindex.hu/hir?tip=4&melyiknap=2001-12-05&melyikid=71,in, internetes oldalakat, hogy kedvet kapjatok az elolvasásához. További kommentárt és magánvéleményt nem fűznék hozzá, csak annyit, hogy elgondolkodtatja az olvasót.
Bartus László neve korábban meglehetősen jól ismert volt a hazai médiában. Az újságíró jelenleg az Egyesült Államokban él, és ír. Gondolom, hogy nem véletlenül.
Az MR1-Kossuth Rádió ma tartotta azt a sorsolást, ami eldöntötte, hogy az országos listát állító pártok mely sorrendben kaphatnak megszólalási lehetőséget a rádióban. A lista szerint a Magyar Rádió az MTV-vel ellentétben egy pártként kezeli a Fidesz-KDNP pártszövetséget.…..
Viharzóna 2010.03.24 20:21:34
@txabee: Azt hiszem az ország legnaívabb kommentelője a te személyed."...végre megtudjuk ki mit akar. Remélem nem lesz mellébeszélés mert sok mindenki ez alapján fog dönteni." Te még hiszel a mesékben. Azt hittem, hogy itt felnőtt, komolyan gondolkodó állampolgárok írnak. Minden párt a legszebb "ruháját ölti magára,a legjobb tulajdonságaival bájolog, mint a menyasszony,illetve férj jelöltek szokták" a házasságkötésük előtt. Mi választópolgárok leszünk akik a szavazólapon az "x" bejelölésével döntünk a sorsunkról,igaz nem egy életre,hanem négy évre. Viszont az a baj, hogy a hatályos törvényeink szerint nem lehet beadni a váló keresetünket, mert nem jól választottunk. Ki kell várnunk 2014-et,hogy újra pártot válasszunk. Itt a bökkenő. A húsz év magyarországi demokrácia bebizonyította,hogy bizony sokszor hoztunk rossz, vagy még rosszabb döntéseket. Most ne a pártok meséit hallgassuk és nézzük. Javaslom inkább tekintsünk vissza az elmúlt húsz évre, és a sok rossz közül a legjobb rosszat igyekezzünk választani. A jobbik, és a fidesz-kdnp által megszédített 20-30 éves korosztályt sajnálom, mert Nekik kevesebb az élettapasztalatuk. Ezt a fent említett pártok tudatosan kis is használják, és a "pártmeséikkel" Őket célozzák meg,mert ők még tapasztalatlanok, mint az ifjú párok a házasság intézménye előtt. Erre jók ezek a közszolgálati műsorok, hogy vidéki körutakon a pártok által sulykolt valótlan ígéreteket, a közmédián keresztül is "tudatosítsák" jövendő választóikban, akik még megvezethetők és hiszékenyek. A hiszékenységükért személy szerint nem Ők fognak fizetni, hanem Magyarország mert az Unióban és a Világban mindig egy Országot ítélnek meg, így vagy úgy. Fiatal barátaim, kérdezzétek meg a Nagyszüleiteket,Szüleiteket, idősebb ismerőseiteket, hogy ne a pártmesék alakítsák ki felelős döntéseteket, hanem az elmúlt húsz év pártok által felmutatott tettei.
Jó "pártmesehallgatást" délben és este, de felelős ébredést másnap reggel!
Felelős megfontolt döntést 2010. április 11-én.
Ismétlem ne higgyünk a pártmesékben, a szemünknek és a zsebünknek,higgyünk és hallgassunk a józan eszünkre!
Az MTV szerint az ORTT 2006-os ajánlása szerint jártak el, amikor a pártokat bemutató interjúsorozatukban külön adásban biztosítottak lehetőséget a Fidesz és a KDNP számára. Az MSZP szerint viszont mivel a két párt közös listán szerepel, nem jár nekik két lehetőség. Nyakó…..
Viharzóna 2010.03.24 15:25:43
A minap olvastam egy írást az indexen amiben a szerző arról ír, hogy a közszolgálati médiák "egy ici-picit elfideszesedtek", szerintem van benne valami. A műsorvezetők , műsorkészítők arcáról lerí az "elfogultság",a JÖVŐ "ORSZÁGMEGMENTŐINEK" kikiáltott FIDESZ- kdnp iránt.Aki még hisz ebben az nem élte meg az eddigi összes demokratikus országgyűlési választást. Ígérni mindenki tud, még a szegény is , de az ígéreteket a mi politikusainknak már kettő évtizede nem szokása betartani. Higgyék el kedves olvasók ez most sem lesz másképpen. A választás sikere nem a műsoridőn múlik, aki el akar menni választani az már úgyis eldöntötte, hogy kire szavaz. A pártvezérek nagy "Össznépi hülyítésére" már csak a bigott párthívők kíváncsiak, legyen nekik kettő jó napjuk ebben az évben, de több ne.
A magyar média szereplők könnyen felejtenek. A FIDESZ bevitte már a hátán parlamentbe 1998-ban az MDF-et, 2002-ben és 2006-ban a magukat keresztényeknek valló volt MSZMP tagokat. Az MDF nem hagyta magát Orbánnak bedarálni, így Orbán mindent megtett azért, hogy más módon verje szét a " magát rendszerváltónak" valló MDF-t. Akiknek semmi közük nem volt hozzá. Megoldotta az USA akkori magyarországi nagykövete és le is vezényelte azt az akkori MSZP "reformpolitikusaival".
Tehát "a sok beszédnek sok az alja" elven had bájologjon a képernyőn az Orbán-Semlyén duett. Én úgysem nézem őket. Aki kíváncsi rájuk az nézze és higgyen Nekik, de amikor egy év múlva sem lesz változás, akkor álljon a tükör elé és nézzen a saját tekintetébe.A világgazdasági válság még nem ért véget, a nagy "elefántok" sem bírnak vele, akkor mit akarunk mi a kicsi kisemmizett, kirabolt Magyarországon élők.
Egy tény van szerintem,egyetlen pártnak sincs kivitelezhető programja, csak "néphülyítő" - már akiket lehet- ígéreteik.