Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Loreen

66 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha hőség van azért, ha rossz idő, azért. Ragadjatok ceruzát és csináljátok meg ezt a néhány feladatot. Nem kell rongyosra rágni a cerka végét, nem is nehezek! Keresd meg az a virágot, mely pontosan olyan, mint az…..
Nem csak azért, mert tantónéni vagyok, egyébként is kell szerintem nyáron hébe-hóba egy kicsit gyakorolni.Na de kinek van kedve hozzá?Még nekem sincs, pedig én igazán -köztudottan- egy maximalista vagyok. Azt is ismeritek biztos, hogy igyekszünk érdekessé tenni a gyakorlást.…..
Okosan szeresd! Zene, csak Neked! 2011.07.13 07:19:00
Csak, hogy feldobjam kicsit a hangulatot!..
Úgy tűnik ilyen hajnali bagoly vagyok. Összességében és viszanylogason a napok legnyugottabb része a kora reggel vagy a késő késő, így alig jutok máskor a gép elé, de gondolom ezzel más is ígyen :) van. - De láttam estére írja, hogy a bejegyzés elékszült. Este kezdtem, de kora…..
Loreen 2011.07.13 07:16:42
@vpb: Kedves Bea! Ugyan elég régi a kommented, de azért köszönöm!
Remélem azóta kicsit javult a helyzet nálatok!
Reméelm olvasod majd az újabb írásaimat is!
Várom további észrevételeidet!
Üdv:
Lor
Okosan szeresd! Viszatérés 2011.07.13 07:10:00
Húú, megmondom őszintén, hogy azt gondoltam kutya, macska se olvassa ezt a blogot.Először is annyi ilyen és ehhez hasonló van, másrészt meg, valahogy talán nem voltam elég kitartó.Talán az is közrejátszik, hogy nehéz éven vagyok túl, mind magánéletileg, mind a munkámban.Azt is…..
Sajnos nálunk nagyon is aktuális a téma. Drága Dédnagypapánk a héten elhunyt és bizony a nyolc éves Nagylánynak már nem lehet és nem is szabad köntörfalazni.Én most semmi tudományosat nem szeretnék közvetíteni, csak a saját érzéseimet, tapasztalataimat.Elsőként el kell…..
Loreen 2011.03.02 20:09:51
nagyon örülök, hogy ismét írtál! Különösen azért, mert pontosan ezért indítottam a blogot, ahogy az előzőekben írtam. Annyira felgyorsult, és össze-vissza világot élünk, hogy szükség lenne arra, hogy a szülők reálisan lássák a gyereknevelés kérdéseit, hogy valóban alkalmazkodnunk kell a nevelésben is világ változásaihoz, de nem mindegy, hogy hogyan tesszük azt.
Igen, tanítónő vagyok. Imádom a hivatásomat, és lassan szembesülök a hátrányaival. Igen, néhány szülővel nehéz szót érteni. nagyon nehéz. Sokan nem veszik tudomásul, hogy nem az iskola neveli fel a gyereket, mások meg ellenségként tekintenek ránk. A gyerekek pedig...imádnivalóak..értük érdemes csinálni. A gyerek sok mindent kérdeznek, érdeklődnek és nekem igenis kötelességem valamilyen választ adni. Amit tehetek szerintem az, hogy az én nézetem szerint válaszolok, de úgy, hogy megpróbálom senkinek a nézeteit sem sérteni. Nem könnyű.
Szerintem azok, akik csilli-villi blogot csinálnak azért nem mind kimondottan gazdagok, de igen, úgy tűnik a külsőségek számítanak. Sokan a gyereket is -talán nem is tudnak róla- erre nevelik. Sok anyukának élete -és lesz akit ezzel megbántok- élete fő műve a gyermeke, ebben látja kiteljesülni önmagát. Persze én is imádom a lányaimat, de nem adok nekik kevesebbet azzal, hogy a munkámat is 1000%-ban csinálom. Az is igaz, hogy nem keresek sokat és manapság eléggé "lenézettek" vagyunk. Nekem a munkám a hobbim is, szerencse vagy nem.
Megmondom őszintén, én is irigykedhetnék, ráadásul körülöttünk sok igencsak jómódú család él. Aztán, ugyan nekem nem volt pénzem fogyis ilyen-olyan cuccokra, de mivel nem volt mit felvennem miután befejeződött a szoptatás, csak én fogytam le 20 kilót, amit 1 éve tartok. 0 Ft plusz ráfordítással. Nem járok márkás cuccokban, a gyerekek se, de az nem is hiányzik. Utazgatni szeretnék, jó volna kicsit kikapcsolódni néha, na erre bevallom tudok irigykedni.
De igazán tudom, nincs sok értelme, csak bennem lesznek rossz érzések... Szóval fel a fejjel!
Megint meghasonultam Önmagammal. előfordult már velem, nem egyszer. Nagyon szeretem ezeket a helyzeteket. Elgondolkodtatnak, értékelésre késztetnek. A gyermekeim nevelésével kapcsolatban, talán nevetséges, de nagyon komoly elveim és elképzeléseim vannak. Nagyon szeretném, ha a boldog,…..
Hogy miért a "csak tudatosan" jelző a kókuszgolyó mellé?Nagyon egyszerű a válasz! Ha csemeténket bevonjuk a házimunkákba és sütünk- főzünk együtt, az nagyon nagy fejlesztő hatással bír. Már csak magában az együttlét is egy nagyszerű örömforrás, nem beszélve…..
Loreen 2011.02.14 22:29:37
@nightrain: Na és az a kókuszgolyó, az is incsi-fincsi! Még mindig a kedvencünk!
Így estefelé, a nap végére.Hallgassátok szeretettel! ..
Ezeket találtam, remélem tudja valaki…..
A farsang egyébként is a bulizás időszaka, de nálunk különösen igaz ez. Mindkét csemete szülinapja a báli időszakra esik, talán ezért vagy nem, de imádnak bulizni. Bevallom én is. Alig vártam, hogy megrendezhessük a Nagylány első szülinapi buliját, amire a 4. szülinapján…..
Nem vagyok híve a direkt otthoni fejlesztésnek, de sokszor a kicsik szívesen is csinálják a feladatokat. Ha pedig így van, akkor miért ne csináljuk, baja biztos nem lesz tőle. Természetesen tanítani semmit nem szabad, az majd az iskolában következik. Az irányokat mindenképp ismerje,…..
A rohanó hétköznapokon talán nincs idő arra, hogy egy-egy játékos feldatlapot megcsináljunk együtt, ezért hétvégére hoztam néhányat. Csak szemezgetés, igazán tematika nincs benne. (Különösen azért, mert nem nagyon értek a technikai részéhez és nem tudom a méretét…..
A szülők egyik jellemző gondja, mikor kezdje gyerekük az iskolát. Ne legyen túl korán, mert akkor a legjobb intézményben is kudarcok érik, ám sokat várni sem szabad, hiszen ha már tanulni akar és kíváncsi, vétek lenne visszatartani!Az iskolaérettség olyan idegrendszeri…..
Szándékosan nem írtam, hogy fejlesztő feldatok, mert valahogy nem csupán a fejlesztésről szólnak azok a feladatok, feladatlapok, amiket ötletként hoztam most nektek.Sokszor okoz problémát első osztályban, hogy a kicsik nem tudnak még 10 percet sem egy helyben ülni és az adott…..
Na persze, és én! Mintha bármi közünk is lenne egymáshoz! Nem ismerjük egymást, csak én bámultam a tévében és persze mégis mennyi közünk van egymáshoz. Kb. egyidősek vagyunk, mindkettőnknek van két csodálotos gyermeke. nem egykorúak, de ez részletkérdés. Nekem.Mindketten…..
Okosan szeresd! Wolf Kati 2011.01.15 07:47:00
Nemsokára, hogyha időm engedi Wolf Katiról szeretnék írni. Addig hallgassátók őt.Régen: És most:  ..
Okosan szeresd! Farsangi álarcok 2011.01.15 07:41:00
Itt a hétvége, és ugyan az idő úgy tűnik inkább a szabadtéri programoknak kedvez majd, azért hoztam néhány álarcot, amivel elbíbelődhettek.Lehet csak egyszerűen színezni, vagy dekorálni festéssel, filccel, ceruzával, zsírkrétával. Átmásolhatjátok színes kartonra a…..
Háát, elkövettem azt a hibát, hogy január 6-i bejegyzésem nem volt épp aktuális. Ha már a tényeken változtatni nem is tudok, fogadjátok szeretettel: egy kis ismertető a farsangi népszokásokról. (Mert az Operabált úgyis a fotelból nézem...)A Farsang ünnepe vízkereszt és…..
 A „NEVELŐNŐ” hiánypótló kíván lenni a képernyőn és a valóságban is. Pedagógusként azt tapasztalom, hogy neveletlen szülők neveletlen gyermekeit próbáljuk terelni a helyes útra. Ezzel valamilyen mértékben mindenki szembesül vagy gyermeke révén, mert ezekkel a…..
Hát, akár jóban is lehetnénk. Lehetnénk, de mivel sosem találkoztunk nem vagyunk, nem lehetünk.Néha utálom. Amikor már százakárhányadik alkalommal olvastam el, hogy hogyan hozták haza Petit a korházból. Amikor a kórházba, a tesó születésekor úgy engedett el a gyerek, hogy…..
Találtam egy nagyon klassz képet  a Földről. Mindent jelképez, amit én gondolok:Össze kell fognunk, hogy az unokáink is élvezhesség ezt a világot.Mit tegyünk? Rövidesen ötelekkel is előrukkolok, de várom a javaslataitokat is.Fontos, hogy változzunk, változtassunk.…..
Nagyon vágyom arra, hogy egyszer valahol valaki rájöjjön, hogy bizony nem az íróasztal mögül kell kitalálni, hogy milyen a jó iskola. Még csak nem is biztos, hogy az "elit" iskolák pedagógusai a reprezentatív minta, hiszen az ő iskolájukban a családi hetterek, a szülői…..
Loreen 2011.01.04 07:30:08
@NevelőNő: Szia! Köszönöm a hozzászólást, a véleményt!
Azt hiszem, hogy az anyagi vonzatok előteremtése nem a mi, pedagógusok feladata, már csak azért sem, mert nem látunk bele a költségvetési sakkozásba. ha engednének betekintést, és figyelembe vennék a véleményünknet, akkor biztos találnak megoldást.
A kedvenc mondásom mostanában, ami valamelyik politikus szájából elhangzott: "Pénz nincs, időnk van". Na ja, de a ma iskolába járó gyerekeknek nincs idejük várni, ők most járnak isibe.
Hú, talán lesz még egy bejegyzés erről, annyi gondolat elindult bennem!
Megnézem a blogod, köszi!
Lorren
Mindig is vágytam arra, hogy gyerekeim legyenek. 18 évesen fiú ikreket képzeltem magamnak, akik tünemények, és persze sosem rosszalkodnak. Elképzelni sem tudtam mást, mint, hogy fiús anyuka leszek majd. Aztán az élet, a sors másként döntött.Kislányunk született, és nagyon boldog…..
Az szilveszteri  buli után kezdődik a báli, farsangi időszak. Újabb bulikkal, amihez még újabb ötletekre van szükségünk. Az alábbiakban az én farsangi történetemet olvashatjátok.Bevallom, ugyan nagyon szeretek kézműveskedni, de igazán ügyetlen vagyok. Kreatív…..