Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FIVE-RINGS

9 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság acapulcói üléséről már korábban is írtunk, ahol a konkrét döntések mellett természetesen rengeteg tárgyalás is zajlott a háttérben. Az Amerikai Olimpiai Bizottság (USOC) vezetője, Larry Probst (a képen balra) a mexikói ülést arra is…..
A két német úszó, Britta Steffen és Paul Biedermann közelmúltbeli románca után nyáron újabb álompárral gazdagodott a sportvilág, hiszen két olimpiai bajnok alpesi síző, a norvég Aksel Lund Svindal és az amerikai Julia Mancuso talált egymásra. A világsajtót még október…..
A legidősebb élő magyar olimpikonokról már korábban is írtunk, most viszont egy másik téma kapcsán került elő a kor, hiszen ma ünnepli 97. születésnapját a magyar sport legidősebb olimpiai bajnoka, Tarics Sándor. A MAC egykori játékosából később világhírű mérnök lett, a…..
Befejezi aktív pályafutását a japánok kétszeres olimpiai bajnok dzsúdósa, Ayumi Tanimoto. A női 63 kg-os súlycsoport athéni és pekingi bajnoka mögött sikerekben gazdag pályafutás áll, amelynek során világbajnoki címet nem szerzett ugyan, de így is méltó módon tudta…..
Tíz évvel ezelőtt (2000. szeptember 15-én) nyitották meg a XXVII. Nyári Olimpiai Játékokat Sydney városában. Az évforduló kapcsán az ausztrálok nagyszabású ünnepséget szervezetek, amelynek középpontjában természetesen az akkori szupersztár, a 400 méteres…..
A nyári olimpiák történetében számtalan rekordot tartanak nyilván. A valaha volt legsúlyosabb olimpikonról már korábban írtunk, most nézzük kor alapján a legfiatalabb olimpiai bajnokot. A nyári olimpiák történetének legfiatalabb egyéni aranyérmesét Marjorie Gestring-nek…..
Köztudott dolog, hogy a téli olimpia programja sokkal szellősebb, mint a nyári ötkarikás játékoké. Korábban már írtuk, hogy meglepő módon a mezei futás is szeretne helyet kapni a havas-jeges sportok között, most pedig egy újabb kandidáló vált ismertté. A Nemzetközi Tájfutó…..
Mivel az új köztrásasági elnök, Schmitt Pál a két pozíció összeférhetetlensége okán csütörtökön lemondott a MOB elnöki tisztségről, így mától Molnár Zoltán főtitkár vezeti a szervezetet. Adódik a kérdés, hogy vajon ki lenne alkalmas és megfelelő jelölt Schmitt…..
Bár a magyar sajtóban különösebben nincsen túlhangsúlyozva, (és akkor még finoman fogalmaztam) június 23-án, vagyis a mai napon ünnepeljük az Olimpia Napját. Ezt a dátumot 1948 óta nevezik hivatalosan is Olimpiai Napnak, annak emlékére, hogy 1894-ben éppen ezen a napon…..
 Elfelejtett bajnokok névre hallgató sorozatunkban szeretnénk olyan sportembereket bemutatni, akik bár nagyszerű eredményeket értek el az ötkarikás játékokon, ennek ellenére keveset tudunk róluk. Negyedikként a hétszeres olimpiai bajnok szovjet tornászt, Borisz Anfijanovics…..
Egyelőre a nagy előd, Abebe Bikila nyomába sem érhet az etióp maratoni futó, Siraj Gena, a hétvégi római maratoni győztese azonban méltó módon ünnepelte meg, hogy honfitársa után kereken 50 évvel ő is győzni tudott a 42 195 méteres táv végén az olasz fővárosban. A 25…..
A következő olimpiát két év múlva Londonban rendezik. Mivel nyári olimpiáról van szó, ráadásul a brit főváros jóval közelebb fekszik hozzánk, így várhatóan sokkal több magyar szurkoló utazik majd ki az eseményekre 2010 nyarán. A londoni szervezőbizottság külön…..