Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dusomoja

0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viccelni majdnem mindennel lehet, de komolyan, Louis CK vagy előtte Bill Hicks életműve az élő példa rá. A félig magyar származású CK párszor nagyon messze ment a korlátok feszegetése közben, egyik előadásának a “pedofil is ember valahol” témájú szegmensének abszurditása…..
dusomoja 2014.09.02 14:16:36
@bbrrr: Hát persze, mindig az tehet róla, akit emgerőszakolnak, ugye? Sőt, nincs is olyan hogy erőszak - tutira még élvezte is, ezt nem teszed hozzá? Szánalmas.
A Missouri államban található Fergusonban napok óta áll a bál - a főleg feketék lakta város 90 százalékban fehérekből álló rendőrsége lelőtt egy 18 éves, Michael Brown nevű fiatalembert (hat lövéssel), amire a lakosság békés és kevésbe békés demonstrációkkal reagált,…..
dusomoja 2014.08.18 14:03:33
@Irgum76: Echt.
Lázár Jánosnak nem csak rosszul esett, hogy a Mazsihisz nem fogadta szívesen a kormány gigantikus méretű történelmi hazugságait, de még ezt is találta mondani: a Mazsihisz ultimátuma (a Szabadság térre tervezett emlékmű ügyében) többekben aggodalmat kelt, és "nem befolyásolja…..
dusomoja 2014.02.26 12:50:54
@Gérard Duchemin: Na az nem a fasiszta, hanem a xenofób, esetleg a rasszista. Pontosabban kellene fogalmazni. Konkrétan a fasizmus pl. nem volt fajvédő.
Törvényszakértői módszerekkel rekonstruálták a félelmetes Robespierre arckoponyáját.   A francia forradalom egyik hírhedt vezetőjének, Maximilien de Robespierre-nek a halotti maszkját Madame Tussaud (akkor még Anna Maria Grosholtz) készítette el a férfi kivégzése…..
dusomoja 2014.01.10 12:26:33
@taxi33: Echt.
A legtöbbet hangoztatott érvelés ma a Fidesz közvélemény-kutatások szerinti töretlennek tűnő vezetését tekintve, hogy a jobbközép pártnak nincs megfelelő kihívója. Ennek több oka is van: a baloldal töredezettsége, az erős vezető hiánya, az MSZP–SZDSZ-kormányok…..
dusomoja 2014.01.09 15:03:14
@Czelder Orbán: A cigarettaeladás csakugyan csökken, viszont a dohány-cigarettapapír-filter eladás (meg gondolom a csempészcigi eladás) meg nő.
„...s ha urak akartok maradni, szűrjetek a magasban olyan bort, a milyen csak az isteneknek, a királyoknak s a magyar embereknek való. S ezeknek is csak ünnepnapon.” (Eötvös Károly) A rendszerváltozás előtt egy dunántúli faluban dolgoztam. Volt a faluban két fivér – a…..
Hartland TGM vs Romsics 2013.11.11 23:15:46
Villámposzt: két idézet, kommentár nélkül.Tamás Gáspár Miklós: "[Horthy] legnagyobb haditette az volt, hogy az osztrák flottát egyetlen puskalövés, sőt: egyetlen bosszús köhintés nélkül átadta Jugoszláviának, de hát végre is horvát volt a legtöbb hajós, már akit le nem…..
dusomoja 2013.11.13 09:05:01
@Holger Hartland: Ja, mivel Cattaro az Kotor, sztem sanszos hogy leginkább crnogoracok-szerbek voltak azok a matrózok. Vagy nem - a KUK seregben akárkik lehettek, de miért pont horvátok?
Vannak reménytelen küzdelmek: számomra az egyik ilyen annak elmagyarázása és elfogadtatása, hogy az elemző politikai véleménye, reménye és vágya nem része az elemzésnek. Nem azért, mert ezek ne lennének fontosak, hanem azért, mert hiszek a politikai vélemények szabadságában és…..
dusomoja 2013.10.25 11:54:26
@Boross Bence: Pontosan.
kerdem Elfújta a Szél 2013.09.13 10:28:10
Illés Zoltán otromba volt a Szél Bernadettnek adott válaszában. A Fidesz emiatt bocsánatot kért. Szél Bernadett szépnek szép, viszont annál gyengébb politikus. Az meg még kínosabb, hogy ezen ügybe kapaszkodva - egyéb politikai teljesítmény híján - akar 15 percnyi hírnevet…..
Beszéljünk hidegvérrel egy brutális témáról, polgárháborúban álló, emberi jogokkal és erkölcsi kérdésekkel vajmi keveset foglalkozó politikai vezetők, hadurak fejével gondolkodva. Tegyük fel, hogy Aszad tényleg ki akarta irtani az adott terület lakosságát. Erre a célra…..
Tegnap a szentendrei Skanzenben tartották meg a Kossuthkifli című tévésorozat (szigorúan véve, minisorozat) első sajtótájékoztatóját, amin volt finom pozsonyi kifli, pátoszos-remegő hangú önfelszopás és egy busznyi újságíró. Azért a Skanzenben mutatták be a sajtónak a film…..
dusomoja 2013.07.12 15:32:06
@kispufi: Pontosan. Illett volna elolvasnia sixx firkásznak. Amúgy szerintem az évtized regénye, mindenkinek ajánlom. Zseniális, és egyben haláloan vicces, nekem potyogtak a könnyeim, legtöbbször a nevetéstől, néha a sírástól, és a 12 éves lányomnak esténként felolvastam, neki is tetszett. Sorozatot csinálni belőle nem lesz könnyű, de hátha sikerül... Az ellenszurkolás meg jellemző.
Kóczián Péter Habony igazsága 2013.07.10 09:40:06
Nagyon hasznos, hogy Habony Árpád autóhasználati szokásairól szinte napi szinten értesülünk, s mindig vonzóan hátborzongató, amikor a spin doctor maga válik a karaktergyilkossági kísérletek alanyává, de lenne ennél fontosabb téma is, amit Habony sikeres tevékenysége nyomán…..
dusomoja 2013.07.10 14:28:40
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Persze. Kivéve téged meg Kóczián Pétert. Milyen baromság már az, hogy "a közvélemény buta"? Mintha egy személy lenne... Ennél már csak "a piacok kikényszerítették" fordulat jobb.
Szalai Ervin a Publius blogon reagált hétfői írásunkra. Válaszunk: szerintünk továbbra is ciki a Milla borítóképe, az pedig hogy egy politikus (árvízi) munkával akar szavazatokat szerezni kifejezetten menő. Komoly cicaharc alakult Hollik István minapi bejegyzése körül, melyben…..
Az én egészségügyi döntésem (Angelina Jolie New York Times-ban megjelent cikke a mellrák árnyékáról és a rák megelőzésének fontosságáról) Az édesanyám majdnem egy évtizeden át küzdött a rákkal, míg bele nem halt 56 évesen. Annyi ideje még volt, hogy az első unokáját…..
dusomoja 2013.05.15 12:32:49
@calabria007: Nem, az árak a magas orvosbiztosítások miatt szálltak el.
kerdem Ejrópatanács 2013.04.29 09:02:59
Diadalittasan zengi a magyar sajtó részletekkel nem szívesen foglalkozó része: "eljárást indított Magyarország ellen az Európa Tanács". Vagy mégsem?   Az elmúlt napokban bejárta a magyar médiát, hogy egy, a magyarországi demokrácia állapotáról készült jelentés…..
dusomoja 2013.04.29 13:48:14
Információink szerint a Sirály és a főváros közti tárgyalásokon Pető György képviselte Tarlós Istvánt. Ez nem meglepő, hiszen a főpolgármester elsőszámú bizalmasáról van szó. De annyi furcsaság és ellentmondás volt a Sirály-ügy körül, hogy Petőnek is jobban…..
A kutatások ugyanazt mutatják, igaz, jelentős eltérésekkel: a teljes népességben az Ipsosnál 3, a Tárkinál 6, a Századvégnél 8, a Mediánnál pedig 11 százalékponttal vezet a Fidesz az MSZP előtt. A képet árnyalja, a választási kilátásokat módosíthatja, hogy a szocialisták…..
dusomoja 2013.02.01 09:02:41
@Csibefogó: Mert te nem a nép vagy, igaz, okostojás, hanem az élcsapat.
„A kialakult helyzet miatt lehet haragudni arra, aki kimondja, de arra is, aki alapot ad a zsidókkal szembeni ellenérzés erősödésére. Mert a XIII. kerületben igenis régóta beszédtéma, hogy egyes önkormányzati irodákban olykor héber nyelvre váltanak a vezetők, ha nem akarják a…..
dusomoja 2013.01.17 15:10:47
@tommybravo: Tipikus rasszista duma - ez alapot ad a...val szembeni ellenérzés erősödésére. érted - ellenérzés az alapból van, és még rá is erősítenek, ajvé... A kedvencem: a kis faluba református lelkész érkezett Erdéybőll, majd követte néhány család, és a helyiek máris azt látták, hogy ők [a jöttmentek] intézik a gyülekezet ügyeit. Helyettesítsük eb gondolatkísérletként a cigány/zsidó/ilyen olyan bevándorló szavakat és próbáljuk elképzelni a hatást...
dusomoja 2013.01.17 15:11:42
@JohnnyLillibrogida: Pontosan. Elképesztő bolsi tempó.
Annyira tipikus: a köztévének egy normális műsora indult az utóbbi két évben, azt is megszüntetik, miért is ne, hiszen kilóg a közepesen sem nézett fostengerből: Gundel Takács Gábor Maradj talpon! című, teljesen vállalható vetélkedőjéről van szó. Az adásokat átlagosan…..
A kormány mindennapos gyakorlatává vált az emberi jogok korlátozása Balogh Zoltán, 2008. augusztus 14...
„Jósoknak itt ma könnyebb, / S a fájdalmak mismások: / Milliós Messiások / Magyar sok Messiások. / Elmessiásodtak... / Üdvük nincs - majd szereznek. / Mert mást mit is tehetnek... / Faképpel elszegődnek: / Beállnak mind keresztnek.” (Kovács András Ferenc: Új magyar…..
dusomoja 2012.10.15 13:13:58
@spinat: Akkor fogalmazzunk úgy, Bajnai nem karizmatikus vezető. Még egy beszédet sem képes nomrális hangsúlyozással elmondani papírról olvasva. Mintha nem is akarna vezető lenni (csak ugye a gazdik erőltetik), úgy viselkedik és a kedvencem a technokrata vagyok hiteltelen image kiegészítve a sűrű pislogással.
Ghostwriter A vég kezdete 2012.10.12 02:10:34
Nem kell nagy bölcsesség kijelenteni: Bajnai Gordon visszatérése korszakhatár lesz. 2012. október 23. után semmi sem lesz úgy, mint annak előtte. Bármit mondjon is majd beszédében a volt miniszterelnök, az a vég kezdete lesz. Csak épp azt nem tudjuk még, hogy kinek, vagy minek a…..
dusomoja 2012.10.12 16:22:12
@sanyix: Ja. Az egész írás egy szánalmas marhaság - Bajnai Kordon ex-KISZes, az MSZP seggéből bújt elő mint kiskáder, MSZP közeli Waalis vezér lett a párt kegyéből. Hja, olyan kisfiús a mosolya meg olyan kedvesen pislog. ÉS nagyon ügyesen végrehajtotta, amit az IMF mondott. Ahogy egy amerikai diplomata mondta annak idején- Bajnai has delivered. Ehhez nem kellett se ész, se tehetség, csak komprádor attitűd.
Minden idők egyik legszemetebb törvényjavaslata: Az alkotmányba kívánják betenni, hogy a regisztráció a választásra CSAK személyes a jegyzőnél, vagy ügyfélkapun keresztül történhet.Vagyis vagy az okmányirodára kell elmenned vagy a jegyzőhöz, ha szeretnél majd a…..
dusomoja 2012.10.03 15:56:33
@Johnfive: És milyen jól járnál az ügyfélkapuval, sokkal egyszerűbb mindent intézni, Nekem évek óta van. Én sem cseszem az időt, de azért nehogy már ne tudjon bárki időt szakítani arra, hogy bemenjen egy okmányirodába - jogosjtvány, lakcímkártya stb. ügyében is bemégy, nem? Kicsit demagóg a nem érek rá érvelés.