Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hátmármindennicknévfoglalt

0 bejegyzést írt és 204 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a kastély régóta a látóterünkben van, mégsem írtunk róla, mivel 2017-ben bekerült a nagy Nemzeti Kastélyprogramba, így felújítására, uniós forrásból bruttó 762 millió forint fejlesztési forrás jutott.  2017 március végén bejelentették, ez az összeg a kastély helyreállításának első ütemére…..
hátmármindennicknévfoglalt 2019.10.30 16:47:18
"Töltött káposzta a kesztyűtartóban, fasírozott a kecses ujjak között, kétkazettás magnó a Nagyi ölében, itt egy Grundig, ott egy kis hazai, fent meg az elmaradhatatlan Gorenje, az örök jólét biztosítéka." - írta az Index tavaly ősszel, a világútlevél bevezetésének 30-dik évfordulójára készült…..
hátmármindennicknévfoglalt 2018.09.18 20:51:43
@Rekcsek: több gyerekkel a kiadás forintjai jobban fájnak.
Épp 76 éve, 1942 augusztusában kezdődött az a szovjet katonai hadművelet, mely a 2. magyar hadsereg doni katasztrófájához vezetett. Az évfordulós alkalomból érdemes áttekintenünk a korabeli körülményeket és eseményeket...
hátmármindennicknévfoglalt 2018.08.18 20:57:35
@AchtungPanzer: tökéletesen egyetértek!
  A múltbeli eseményeket az egyes korok és rendszerek átértékelik és a saját értékítéletük alapján a történelmet időnként újraírják. Habár háborúk az emberiség történetében mindig voltak és nagy valószínűséggel sosem lesz "világbéke", mégis az lehet a legjobb, ha a különféle harci cselekményeket…..
Egy elírt év magyar hatóságok nem tudják megállapítani Ghaith Pharaon személyazonosságát; a hatóságok által szolgáltatott információk egyáltalán nem teszik egyértelművé, hogy ugyanarról a személyről van-e szó. Ez derült ki a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén...
Tarlós István tavaly szeptemberben fordult a miniszterelnökhöz a BKV finanszírozása ügyében. Novemberben pedig már azzal fenyegetőzött, hogy ha az állam nem kompenzálja azt a 31 milliárd forintot, amelytől a BKV az elővárosi közlekedés és a jegykedvezmények miatt esik el, akkor…..
hátmármindennicknévfoglalt 2016.02.16 08:10:30
@ulpius66: Van aki sokat, Tsz-ben, vidéken...
1914. december 20-án délután lövések és géppuskasorozatok verték fel az ünnepi hangulatban leledző pólai (ma: Pula, Horvátország) hadikikötő nyugalmát. Hamarosan őrült felfordulás kerekedett: torpedónaszádok és motorcsónakok indultak meg a kikötő egy pontja felé, ahol éktelen lövöldözésbe kezdtek, a…..
hátmármindennicknévfoglalt 2016.01.30 17:58:03
Az ország Ázsia ízeivel és illatával, kultúrájával és tájaival lenyűgöző egyveleget nyújt az ide érkezőknek. Vietnám színes és érdekes, és számos felfedeznivalóval dicsekszik. A zöld rizsföldek, színes piacok, kedves vendéglátók, a több méter magas Ho Chi Minh szobrok csak töredéke annak, amit itt…..
Simicska tegnapi napjából (köszönet SL-nek a megállapításért) a magyar népre következő vélhetően legfontosabb információ ez volt, idézem: "Tavaly áprilisban a választások után leültünk és elmondta az elképzeléseit (mármint Orbán). Ennek a részleteibe nem fogok belemenni,…..
„Afară, afară cu ungurii din ţară!”(Ősi román rigmus) Többszöri halogatás után megszületett az UEFA fegyelmi döntése a 2014. október 11-i Románia–Magyarország mérkőzésről: az európai szövetség mind a román, mind a magyar csapatot pénzbüntetésre, valamint részleges…..
hátmármindennicknévfoglalt 2014.11.02 11:49:37
@czeppelin: Sajnos teljesen igazad van.
Nem ismerek olyan tanulmányt, amely a vagyonok egymást követő átrendezése kapcsán tekintette volna át Magyarország utóbbi százéves történetét: Trianont, a zsidóságnak a vagyonának konfiskálásában végződő jogfosztását, a kitelepítéseket és az államosítási hullámot, a…..
..
hátmármindennicknévfoglalt 2014.04.25 20:08:52
@alte trottel: Tagként csatlakozom az agrármérnök klubhoz azzal, hogy "bloggazduram" aktivitáscsökkenését én is fájlalom.
  Verselemzés Az Áram Ára blog módjára, avagy a költő ezzel azt akarta mondani… Miután gyorsan előszedtük emlékeinket a gimnáziumi irodalom és művészettörténet órákról, gyorsan megerősítettük azon elgondolásunkat, hogy a művészember azt önti rímekbe – adott…..
hátmármindennicknévfoglalt 2014.02.28 11:13:36
NÉGYmadár Fácánvadászat2014 2014.01.10 20:20:26
..
hátmármindennicknévfoglalt 2014.01.29 19:24:30
Kevesen tudják, hogy a világhírű gall pestisdoktor és látnok mindig megkülönböztetett figyelmet szentelt Magyarhonnak, és több próféciájában is rendre felbukkan e lángoktól ölelt kis ország képe. Nostradamus szinte mérnöki pontossággal jósolta meg Magyarország részvételét…..
A Fidesz kormányzása az intézményi szintű korrupció elburjánzását hozta magával. A mostani végéhez közeledő ciklusban egyenesen tobzódtunk a különféle mutyikban. Az alkalmazott képlet minden alkalommal az, hogy jogszabály-módosításokkal átrendezték a tulajdonviszonyokat és…..
..
hátmármindennicknévfoglalt 2014.01.05 15:54:50
@Wendég: kedves wendég, egyetlen szavadat sem lehet megcáfolni. És nem is érdemes.
– Mennyi időre lenne szüksége Magyarország megszállásához?– Huszonnégy órára.– És ha ellenállnak?– Tizenkét óra.– Hogyhogy?– Elmaradnak az üdvözlő beszédek. Maximilian Freiherr von Weichs tábornagy - 1944     Eddig csak április elsejéhez kapcsolódtak viccek…..
hátmármindennicknévfoglalt 2014.01.03 11:49:50
Igen, egyetértek, a Fidesz erővel megszállja az országot. Mint előtte, az oroszok, nyomukban a kommunisták, azelőtt a németek, még előtte a tanácsköztársaság dicső elitje, azután meg a románok, franciák, azok előtte meg az osztrákok törökök. Meg a délszlávok, csehek, hogy a nagyját hirtelen összeszedjem. Éppen az a fájdalom, hogy a poszt Horthyt emeli ki ebből a tömegből, persze negatívan - amit nagyon nem értek. Magyarország, Montgomery szerint a "vonakodó csatlós" szörnyű kényszerpályákon lavírozott, hosszú ideig eredményesen. Hoztak persze negatív történelmi értékelésű döntéseket - ma azért már látható, hogy sokkal negatívabb hatásokat elkerülve, vagy elkerülni igyekezve ezekkel. A párhuzam a mai időkkel ezért sem állja meg a helyét. Csak utalok arra, hogy (mi lett volna "ha" persze nem létezik...) hogy az akkor adott emberanyag ismeretében majdnem biztos, hogy nem tudtunk volna még annyira sem ellavírozni, mint Horthyval. Ezt látták a kortárs ítészek:Megfogták, d futni hagyták. Egyedüli vezető volt Horthy. Az egész kort szemita-antiszemita objektíven szemlélni magyar(?) betegség. Franciaországban ma már senki sem marcangolja magát azon, hogy Hitler bunkerét a francia SS védte akkor, amikor már német védő sem volt, azon sem, hogy a francia csendőrség milyen hatékonyan pakolta vonatra Párizs zsidóságát. Lezárták. Ez nálunk is sokkal egészségesebb dolog lenne. Szembenézni az elkövetett bűnökkel, de csak azzal. És az ilyesmi aztán segít abban, hogy - fel kell ismerni a mindenkori megszállókat
Nagy port vert fel az annak idején már itt is említett Rezesová-ügy elsőfokú ítélete, köszönhetően elsősorban annak, hogy a vádlottat kiengedték az előzetes letartóztatásból és így ha nem is teljesen szabadon, de mindenképpen bilincs nélkül távozhatott a fegyintézet helyett…..