Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aurum08

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaszi műsorrendet jelentett be az RTL a Déryné Grillben lazac és vöröstonhal szeletek felett/mögött, egy zsúfolásig megtelt helyiségben, amiben minden szem Az Év Szórakoztató Előadójára, ÉNB Lalára tapadt. Nem csoda ha valaki elkéri a nagyanyjától a brokátfüggönyt, majd zsakettet szabat belőle, és…..
Új MÁV blog Biciklivel a MÁV-on 2011.07.07 08:09:00
Pretoryan egy részletes elemzést küldött arról, hogy mely vonat típusokon milyen a kerékpár szállítás., illetve leírja, milyen nehéz a kerékpárok le- és feladogatása a különféle állomásokon. Bár a levél kicsit hosszú, érdemes elolvasni, mert a kerékpárosok okulhatnak…..
Aurum08 2011.07.07 11:10:13
@záporjózsi: Átépítik, átépítik... Lehet, hogy a tervek készen állnak, de valami miatt mégiscsak nem kezdték még el...
Verőce és Vác között az egyik vágány lezárva lassan 4 hónapja. De vágányzári hirdetmény kint van, hogy pályafelújítás miatt módosul a menetrend, de hogy én egy embert se láttam a síneknél...

Nem tudod, hogy mikor méltóztatnak elkezdni? Egyáltalán csak a két állomás épül át, és Rákosrendezőt teszik arrébb, vagy lesz más is a kettő közt?
Vác és Rákospalota közt meglepően jó a pálya (nincs lassújel, zónázó 120-szal száguld)

A vonal ráadást TEN-T korridor, ott követelmény a 160as tempó, nem?
(Javíts, ha tévedek.)
A MÁV Sajtóosztálya egy sajtóközlemény juttatott el hozzánk, melyet én most egy-az-egyben leközlök. A közlemény arról szól, hogy üzembe helyezték a Közép-Európában egyedülálló TTR rendszert. Nekem speciel két mondat nagyon megragadta a figyelmem: Az új…..
Új MÁV blog Késéscsinálás 2011.06.28 14:06:00
Zoli a levelében arról ír, hogy nem érti, miért van az, hogy ha sikerül pontosan betartani a menetrendet, akkor a pályaudvarok előtt álldogálva, csak összehozzák a vonatok a késést. Nos, a helyzetét én is átérzem, múltkoriban a barátnőmmel Szolnok felé indulva, még a Keleti…..
Aurum08 2011.06.28 22:00:36
@@kukac@: "Ja, és sokszor ugyanez megy a Nyugatinál is... a Keletiből meg a menetrendváltáskor csoportosítottak át egy adag vonatot."

Ha ezt a Nyugatira érted, melyik vonatok? A 70-esen szaladgáló EC-ket lehetne egyedül átterelni a Nyugatiba, ami ésszerű is lenne. A szentesi IR? Azt hiszem eredetileg is ott volt. A kór-IC? Eleve a két pályaudvar közt volt.

Valóban vittek el vonatokat a Keletiből, ha jól tudom a pécsi IC-ket. De javíts, ha tévedek. Meg akkor is, ha nem a Nyugatira érted...

A Rákos-Keleti szakasz viszont a Pesten belüli vasút szégyenének is elmehetne...
Új MÁV blog Leves 2011.06.07 08:30:00
Norbert a MÁV-val történt levelezését továbbította nekünk, mely megint arról szól, mi történik akkor, amikor elromlik az újfajta motorvonatok vécéje. Ugye az EU szabvány miatt már tartályba lehet csak gyűjteni a matériát, s ha az megtelik, akkor jobb esetben csak felül a…..
Aurum08 2011.06.07 22:41:07
@SomyTomy: A MÁV direkt nagyobb üléstávolsággal kérte a FLIRT-eket. Ezt nem hiszem, hogy Svájcban megbolygatnák, szóval marad a nyomorgás...
Egyébként én 162 vagyok, mégsem érzem a problémát
Savrola nevű olvasónk egy hosszabb levelet küldött, amiben leírja, hogy megbüntették a kiegészítő jegy hiánya miatt, amikor kivételesen a Nyugatitól utazott haza és a bérlete mellé nem vett Újpestig kiegészítő jegyet. Ez eddig oké is, majd ezentúl savrola is megveszi amit meg…..
Aurum08 2011.05.21 16:22:38
@Pretoryan: Vác-Nyugati, zónázó
Hétvégén 16,28-kor indul Pestre. Na azon verekedj ki magadnak hétvégén állóhelyet... Dupla FLIRT... Oszt? Tripla kéne, vagy az a 7-9 kocsis Bmx, mert ez kevés. De hé, legalább tartja a menetrendet...
Új MÁV blog WC-front 2011.05.20 13:37:00
Ezért jó ha levelet küldtök, Zsu levele például kellemetlen emlékeket ébresztett bennem - gondolom nektek is hasonlóak jutnak eszetekbe. Volt már olyan, hogy rátok tört a hugyozhatnék a Keletiben? Mert jobb esetben csak az, ugye .. Férfiként még egész jól meg lehet oldani,…..
Aurum08 2011.05.21 15:59:44
@Snake: BVmot motorkocsi zárt WC-vel??? Esetleg a friss fővizsgások, de azt is nehezen hiszem el.
Fejlődik a MÁV? Nana, hová tart? Európa?
Sajnos itt van már egy ideje ez a fránya 21. század, s hát elvárná az ember, hogy ha már nagyon sok boltban fizethet a bankkártyájával, akkor a vonaton is megtehesse ezt. Az ilyen mobil kártyaleolvasó nem az ördögtől való, külföldön működik, sőt! Magyarországon hosztesz…..
Aurum08 2011.04.28 23:16:04
@vanek ur: Na én ott akadok el, hogyha a kommunikációs rendszert cserélik, és a rádió alapja más frekvencia lesz(GSM-R) akkor miért "csak" háromezer kilométer? Nem egyszerűbb (és gondolom gazdaságosabb) az új, főleg ha már csak az marad, szemben a párhuzamosan kettőnél?

RailJet-en láttam már az ülés feletti kis kijelzőkön, ha foglalt egy ülés adott szakaszra. Ez gondolom evvel a rendszerrel is működhetne nálunk vagy már működik most a sógoréknál?
Új MÁV blog Menetrendváltozás 2010.12.08 15:51:00
December 12-én életbe lép a 2010/2011-es menetrend2010. december 12-tõl változik az éves vasúti menetrend, számos részében megújult kínálati lehetõséget biztosítva azoknak, akik belföldi vagy nemzetközi utazásukhoz a vasutat választják.Az új menetrend életbe lépésével…..
Aurum08 2010.12.09 21:30:37
@hcpetrov: A Moravia elvileg a 70-esen jár majd, minden nap... 7,25kor a Keletiből és 20.25re ér be a párja.

Kíváncsi vagyok vajon visszatérnek-e ide a pótjegymentes EC-k, mert Rákospalotára azért mégiscsak gyorsabban el lehet jutni velük, csak hát... A tanulóbérlet mellett nem néz ki jól a pótjegy :D

Viszont megint megállnak ezek az EC-k Szobon (talán a Metropol nem) viszont kevesebb áll meg Nagymaros-Visegrádon. Abban mi a jó, hogy egy megállóban EC (!!!) áll meg?
Tisztel Szerkesztő, MÁV!        Levelem két anomáliára hívná fel a figyelmet, melyet a MÁV tettrekész alkalmazottai tovább tetéznek.        Az első szituáció a Budapest - Hatvan közötti útvonalon történik, hétvégente többször. A két…..
Aurum08 2010.09.03 19:25:03
@charlie: Aranyhíd Expressz. Szeged-Fonyód között. Csak helyjegy váltása kötelező. És azt hiszem a Campus Expressz is CSAK helyjegyes.

Egyébként, a Desirokon van első osztály, de amikor Esztergomig mennek, a menetrendkönyv és Elvira szerint csak másodosztályú kocsival közlekedik. Akkor az első osztályt megépítették és berendezték a gyárban, de én haszálhatom, teszem azt BEB-vel?
Péntekre pedig egy lazább poszt. Helló! Úgy hallom radikális változások lesznek a MÁV-nál, a csatolt fotó alapján elsőként az időszámítást reformálták meg, valamint erősen sűrítették a Komárom-Miskolc InterCity járatokat :) Üdv, sonny ..
Az írás valóságtartalmát nem tudtam ellenőrizni, elsőre kicsit furcsának tűnik a dolog, de majd megmondjátok ti, van-e ilyen.Tisztelt Illetékes Úr/Hölgy!Már több, mint másfél évtizede járok fel vidékről Budapestre dolgozni és néhány évig a volán járatait részesítettem…..
Aurum08 2010.09.03 18:50:38
@Közlekedésguru: Lehet hogy visszavezényelhetik.
De talán mégsem. Mondom mindezt azért, mert pont ma kaptam pár ilyen nyugdíjast a 70-es vonalra. (2245)

Ők most nem voltak ápolatlanok (?) de a memória egy kissé kihagyott... 3szor át a vonaton, 3 kaller és 2 ilyen ember. Na most ezt egy négyrészes motorvonatra. AZért ennyire nem kéne...

Az érdekes csak annyi volt, h tőlem nem kérték a bérletet kétszer, bár meglehet azért, mert a rikitósárga felsőm feltűnő jelenség :)

Viszont a viselkedésük az nem kicsit kirívó. Egy hölgy (kb. 19 év körül) Felszállt Felsőgödön, nem vett jegyet, holott volt jegykiadás. Állítólag elfogyott az előrenyomtatott menetjegy (ott ilyen pecsételős fajátút adnak) és ezért nem kapott. Na persze az értelmes nem fogta fel. Visszakérdezett párszor, aztán addig fenyegette a hölgyet, amíg az azt nem mondta h Vác-Alsón szállt fel, és a diák ellenére csak 33%ot kapott. Na most ezt hogy? Ennyire nem nézik, h miért nincs jege az utasnak? Megértem h így olcsóbbb mint a pótdíj, de milyen jogon veszik el a kedvezményt? Ráadást miért olyan helytől állítják ki a jegyet a vonaton, ahol ugyanúgy elérhető a jegypénztáros?
Tisztelt MÁV-start!A reggeli órákban a 70-es vonalon előforduló sorozatos késések miatt ragadtam billentyűzetet. Mellékelten csatoltam a késésekről vezetett táblázatot melyből látható, hogy a 14 vizsgált napon egyetlen egyszer SEM érkezett pontosan a vonat!A 2217-es vonat Dk.…..
Olvasónk teljesen kiakadt azon, hogy a 9407-es vonat kesese miatt a 4827-es vonat mindig kesve indul. A 4827-es kesese abbol adodik, hogy a szemelyzet a 9407-essel érkezik. Nem lehetne átszervezni a fordákat? Miért olyan nehéz megoldani a logisztikai feladatokat a MÁV-nál? Látszik a…..
Aurum08 2010.08.15 22:01:03
@nekemirj: Rugalmas problémakezelés... Ez hiányzik a Mávból. Ha jól értem egy ICvel szerettél volna utazni X helyre. Az 1esen közlekedő belföldi IC-k ráadást helyjegykötelesek is, a RailJet csak pótjegyes (röhej: jobb vonat és olcsóbb is... Maradjon is így!)

Most a kaller valószínű hogy nem teheti, de egy normális cégtől elvárható lenne, hogy ha a pótjegyet kifizetted egy másik vonatra, akkor azt használhatnád a másikra...

Megértem a kvótákat, azt is hogy a pótjegy sem erre a vonatra szólt, de Istenem, tartana a MÁVnál a problémakezelés ilyen szinten!

Mikor? Reálisan gondolkodva 2024től... Előbb nem hinném
Tisztelt Blog és MÁV!   A mai napon a Szolnok-Budapest vonalon ismét káosz alakult ki. Szépen haladunk Pest felé a vonaton, majd Ferihegy megállónál a kalauz végigsétált a vonaton és arról tájékoztatta a vonaton ülőket: "A Nyugatiban aláváltottak egy vonatnak, fél…..
Aurum08 2010.08.06 15:54:18
@Ákibard!: Jogos... 1 hónapja például hétvégén utaztam hazafelé és Rákospalotán megállt a zónázó. Senki egy szót se, az állomáson a hangos néma, majd 10 perc álldogálás után az utastérben szólalt meg a gépi (!) hangos, miszerint a "szerelvény a biztosítóberendezés hibája miatt állt meg."

MJ: FLIRT-motorvonaton utaztam...

Egyébként lehet hogy velem van a baj, de mai napig nem értem mi a különbség a technikai és a műszaki okok (problémák) között. Valaki elmagyarázná?
Kedves Megintállunkvazzeg!Tegnap(2010.07.27) betelt a szaros vödör. Az, hogy nem képesek kommunikálni az utasokkal a Kallerek, és mozdonyvezetők, azt megszoktuk. Azt, hogy mindegyik Vasutas piás, azt is.De azt, hogy egymás között megbeszélik a 18:50-es Nyugati-Esztergom járaton,…..