Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flamy (fat cat wannabe)

0 bejegyzést írt és 282 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon tényleg a sátán műve-e a pacal, vagy a sült bárány mentaszósszal a gasztronómia csúcsa? Lehet-e kelet-európainak öltözni, és az Oasis vagy Pataky Attila ríkat meg jobban? Csupa kérdés, ami felmerült Szukics Magda (aki korábban írt már posztot, amit itt olvashattok) és…..
Flamy (fat cat wannabe) 2016.06.01 09:32:45
@diggerdriver: +1 A so hianya a klasszikus angol konyha legnagyobb hibaja.

Es nem mintha ez lenne a legfontosabb a posztban, de Londonban is van villamos :)
Lélekben kívülállóként töltött magyarországi ifjúkor után saját megítélése szerint még éppen idejében ment Londonba BL4, hogy aztán ír feleségével New Yorkban telepedjenek le. A mai poszt mégsem a külső, sokkal inkább a belső történésekről szól, arról, hogyan…..
Talán emlékeztek még Cecíliára, aki jó két hete írta meg történetét. Tíz éve biztos magyarországi karriert feladva költözött Londonba és építette újra életét. A brit fővárosban egy japán cégnél dolgozott, a mai posztja arról szól, hogyan él együtt ez a két (vagy…..
Érdekes kérdést vet fel írásában Judit, aki Ausztriában élve azon gondolkodott el (és vetette fel vitaindítónak), hogy a határátkelők gyermekei, unokái vajon magyarok lesznek-e, illetve érdemes-e mindenáron megpróbálni magyarnak nevelni őket, vagy akkor teszünk velük jót, ha…..
Flamy (fat cat wannabe) 2016.05.17 11:30:34
@tableno: +1 nagyon jol osszefoglaltad

Remelhetoleg ez az egesz nemzetiseg kerdes a tavolabbi jovoben egyre inkabb elhalvanyul es jelentosseget veszti. Hasonloan ahhoz ahogy a vallas-i kulonbsegek altal felepitett valasztovonalak egyre inkabb kezdenek elhalvanyulni.
Akik rendszeresen olvassák a blogot, talán még emlékeznek Ákosra, aki bő két hete osztotta meg Londonba indulásának történetét, videókkal megtűzdelve. Ma folytatódnak a kalandjai, mi pedig vele tarthatunk az állásinterjúkra, bemutatja a lakását és még az is kiderül, mit keres…..
Flamy (fat cat wannabe) 2016.05.11 13:23:31
@mojyo: En ugy tudom hogy tortenelmileg ez volt az egyetlen megfizetheto megoldas, mert hogy a padlo meg ko draga volt par evtizede. De szerencsere egyre tobb helyen cserelik le.
Flamy (fat cat wannabe) 2016.05.11 14:24:08
@HungrishAkos: Na, megneztem a LinekIn profilodat es konstataltam hogy ez a poszt jo ket honap keseben van a valosaghoz kepest es mar reg munkaba alltal, ugyhogy asszem nincs sok ertelme ezzel kapcsolatos tippeket adni. :)

Tovabbi sok sikert Londonban!
Ma egy négy éves történet akkor elejtett fonalát vesszük fel, Anikó akkor írta meg levelét, amiben tulajdonképpen tanácsot kért tőletek, menjen-e vagy maradjon. A döntés sokára született meg, de most nekivágott a régen vágyott Angliának. Mielőtt azonban megnéznénk, hol tart…..
Nem akármilyen történet következik, hiszen főszereplője, Natasa Szentpéterváron találkozott Burundiból érkezett párjával. A szerelem kibírta a kultúrák különbözőségét és a jelek szerint kibírja a távolságot is, hiszen főhősünk jelenleg (és egyelőre…) Magyarországon…..
Flamy (fat cat wannabe) 2016.05.05 12:25:32
@zöldeketbeszélek:
@Hari Seldon 2:

Most mar kivancsiva tettetek, es vallalvan hogy ko bunkonak leszek belyegezve muszaj megkerdeznem hogy amugy miert kene egy magyarnak ismernie Voronyezs-et?
Cecília története nehezen nevezhető átlagosnak, hiszen éppen tíz éve kezdődött, amikor (alapvetően a nyelvtudás tökéletesítéséért) Londonba költözött, viszonylag biztos magyarországi karriert feladva. A brit fővárosban aztán megküzdött elsősorban saját magával,…..
Flamy (fat cat wannabe) 2016.05.03 14:57:21
@Narina: :D Meg az a lehetoseg van hogy a paki szerzett egy del-amerikai allampolgarsagot hogy alcazza magat ;)
Flamy (fat cat wannabe) 2016.05.03 15:00:03
@Virago_1000: Erdekes lenne latni (bar en remelem hogy nem fogjuk) hogy mi tortenne a fonttal.

Az elmult fel evben siman gyengult 10%-ot amit a brexit kockazatoknak tulajdonitanak.

Ez pl a euro-val szembeni teljesitmenyt mutatja, de a forinttal szemben is hasonlo eses volt:
www.xe.com/currencycharts/?from=GBP&to=EUR&view=1Y
Flamy (fat cat wannabe) 2016.05.03 16:36:38
@Virago_1000: Valoszinuleg nem lesznek kifejezett szankciok, de csoda lenne ha nem probalnanak olyan peldat statualni a UK-bol a kilepes eseten amivel megprobalnak a tobbi elegedetlen orszagot elrettententeni.

Sajnos a vilag valodi uraival meg nem talalkoztam, ugyhogy nem tudom hogy milyen eszkozokkel alakitjak a magyar nyelvet :)
A kormány kampányol a fiatalok hazajövetele mellett, mert hát van és lesz munka, meg támogatás – de mi történik akkor, ha valaki tényleg hazajött, ráadásul az Egyesült Államokból és megpróbál munkát találni magának, persze rendes, bejelentett körülmények között? Hát…..
Flamy (fat cat wannabe) 2015.11.26 14:23:24
@London2009: En eletemben a legjobb csajokat Pozsonyban lattam. De mondom, ez nem az en velemenyem volt hanem a skot srace.

Viszont a miniszoknya tekinteteben sajnos erosen kulonbozik az izlesunk.. :P
Flamy (fat cat wannabe) 2015.11.26 14:51:56
@Bredpitt Monika: "Nem nagyon jönnek a válaszok arra, hogy mit is lehetne csinálni."

Elore is elnezest, mert ez nem lesz egy konstruktiv hozzaszolas. De komolyan azt varod hogy egy szubkulturlais blog komment szekciojaban hirtelen meg fog jelenni egy otlet ami egy csapasra megoldja MO tobb generacios mentalitasbeli es strukturalis lemaradasat az USA-val szemben?

Ezek a dolgok evtizedeket/tobb generaciot igenyelnek.
Határátkelő Szakítópróba 2015.11.24 06:49:00
Talán emlékeztek még rá, hogy múlt hónapban az egyik központi téma az volt a blogon, hogy milyen nehézségeket okoz a határátkelés a családi kapcsolatokban. A mai poszt még ehhez a témakörhöz kapcsolódik, egy apa és férj története, akinek az Angliába költözés után ment…..
Flamy (fat cat wannabe) 2015.11.24 12:18:27
@HardPötty: LOL - A Magyar konzulatus is jobban teljesit?

Ahhh... Ez 2015-ben annyira szanalmas...
Flamy (fat cat wannabe) 2015.11.24 12:25:35
@London2009: Fura allatfaj vagyok... :)

Amugy nem verte ki ennyire, azota szerintem eszembe se jutott a dolog, csak most hirtelen bekattant annak kapcsan hogy itt nagysagrandileg 1/5 annyi penzrol van szo mint ott.

De, elfogadom hogy masok az igenyeink. :)
Flamy (fat cat wannabe) 2015.11.24 12:31:25
@HardPötty: Igazad van, csak ez annyira illeszkedik a MO-n latottak soraba, ahol probaljak visszaszoritani az elektronikus fizetest es tolni az embereket a keszpenz iranyaba. Aminek ugye egyetlen haszonelvezoje van...

En szemelyesen elegge gyulolom a keszpenzt, es mar alig varom hogy megszuntessek. Asszem jelenleg a Svedek allnak a legkozelebb a dologhoz:

www.fastcoexist.com/3052540/will-sweden-be-the-first-country-to-get-rid-of-cash
Amikor a mai posztot elkezdtem olvasni, tulajdonképpen nem volt több, mint egy segítséget kérő levél, amiből naponta több is érkezik. Nyuszilander és párja egy új-zélandi úthoz kért tanácsokat – aztán körülbelül a levél felénél kiderült, hogy akár többről is lehet szó,…..
Flamy (fat cat wannabe) 2015.11.17 13:32:32
@Jekatyerina Belohabadorova: Ertem en, ennyibol mar rogton levagtam hogy masodallasban a Royal Hollowayen oktatod a doktoranduszokat... :P

Viszont az uj neved nagyon jo lett! :D
Flamy (fat cat wannabe) 2015.11.17 13:38:46
@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes: Nem a politikai rendszerre gondoltam, hanem a kulturara/mentalitasra aminek a gyumolcseit altalaban ostorozni szoktad.

De mindenkinek sajat joga eldonteni hogy hasznal'e facset, hidd el nekem nem lesz se jobb se rosszabb tole.
Flamy (fat cat wannabe) 2015.11.17 16:25:48
@puhacica: szerintem annak a korosztalynak/tarsdalami retegnek koszonhetjuk akiknek a "nari-sari pali-mali"'t is. 8)

Valszeg az angol kiejtes hianyossaga parosult a rovidites igenyevel. De nem vagyok nyelvesz....

Azt viszont en is eszrevettem hogy megdobbentoen sok embert irrital ha valaki facse-nak hivja. Erre vajon mi a magyarazat?
Az elmúlt napokban sok helyütt lehetett hallani a kérdést: miért éppen Párizs? Azaz miért éppen a francia fővárosban támadtak a terroristák, idén ráadásul már nem először. Közben a BBC-ben több betelefonáló is arról beszélt személyes tapasztalat alapján, hogy Párizs már…..
Sok szó esett már itt is az egekbe szökő londoni megélhetési költségekről, melyek lassan olyan magasak, hogy nem csak a határátkelőknek, hanem az „őslakos” londoniaknak is gondot okoz a hétköznapokban, például a lakhatás megteremtésében. Arra gondoltam, ma fordítsunk egyet a…..
Flamy (fat cat wannabe) 2015.11.14 08:42:53
@Golf2: pedig nagyon regi klasszikus jelenseg. A londoniak londonbol a new yorkiak new yorkbol, stb. Escape from the city. Es persze mindig megvan az ellenkezo irany is. Ez az elet rendje
Ma ismét egy olyan poszt következik, amelynek szerzője még a kezdetekkor írt a blogra. Gergely története annyiban különleges, hogy ő több külföldi munkavállalás után is visszatért Magyarországra, nem kevés tapasztalattal a tarsolyában. Mai írásának legfontosabb üzenete…..
Flamy (fat cat wannabe) 2015.11.10 17:04:24
@charlieharper: Miert van szukseg a bolcsodere ha az anya nem dolgozik? Ha meg dolgozik akkor meg rogton nem 60k-rol beszelunk hanem meg + minimum a minimalberrol...
Flamy (fat cat wannabe) 2015.11.10 18:05:55
@Sanz: Okes, ertem en hogy szemet torryk tonketettek a joletet, meg minden, de a 60k brutto akkor is 3.5k netto havonta. Azt hogy emelle meg jar-e barmi child benefit is, sajna nem tudom.
Flamy (fat cat wannabe) 2015.11.10 23:02:08
@diggerdriver: "Szerinted itt a kommentelők között hányan keresnek 60k-t?"

Kereken 60k-t vagy 60k folott? :P

Bocs, tudom hogy gyenge volt, de nem tudtam kihagyni... :)
Határátkelő Irány a város! 2015.11.04 06:45:00
A napokban jelent meg a Nemzetközi Migrációs Szervezet jelentése arról, hogy egyre többen élnek városokban, a trend pedig nem hogy lassulna, egyre gyorsul, aminek egyik oka a migráció. A szervezet szerint teljesen hiábavaló megpróbálni harcolni a jelenség ellen, inkább meg kellene…..
Flamy (fat cat wannabe) 2015.11.04 08:40:50
@Golf2: egy eve meg sok volt az 1500, iden realis, jovore nosztalgikus alom. :)
A mai poszt szerzője, Kalandor szinte napra pontosan négy éve írta meg történetét a blogra. Akkor, 2011-ben még a németországi kaland elején járt, hiszen 57 évesen fél éve dolgozott még csak Németországban. Lássuk, hová jutott az elmúlt években, hogyan látja most akkori…..
Flamy (fat cat wannabe) 2015.11.03 08:35:44
Határátkelő Itthon a helyem 2015.10.29 06:43:00
Ma ismét egy olyan poszt következik, melyben egy réges-régi történet szerzője írja meg kérésemre, hol tart sok év után. És a sok év most tényleg sok, nem csak azért, mert Kinga több mint négy éve írt a blogra, hanem azért is, mert az akkor az útját kereső 16 éves lány ma…..
Nemrégiben már esett szó arról a kutatásról, amelyet az egyik piacvezető állásportálokat tömörítő szervezet és a Boston Consulting Group készített közösen, és melyben egy világméretű felmérésben (189 országban 200 ezer embert kérdezve) vizsgálták meg a külföldi…..
Határátkelésre sok ok miatt vállalkozhat az ember, a mai poszt szerzője, Noorci és családja például elsősorban a gyerekek miatt költöztek Bécsbe, mert azt szeretnék, ha a szívükben magyar, de sokat látott és tapasztalt, sok nyelven beszélő, felvilágosult európai polgárok…..
Zsuzsanna még ugyan Magyarországon van, de nagyon elszántan készül arra, hogy a lánya után költözik Hollandiába. Ami külön megkapó a történetében, az az elszántság, és hogy próbál nem kapkodva, hanem a lehetőségeket végiggondolva dönteni. Talán ti is tudtok neki segíteni,…..
A hét elején olvashattátok egy érdekes „párposzt” első felét, melyben a Dubaiban élő MsG írta le elindulásának történetét. Ma a páros másik fele, MsT következik, aki Németországban él és nem mindennapi körülmények között került ki. (A képekért jár neki a…..
Flamy (fat cat wannabe) 2015.10.08 09:29:40
@Határátkelő: "egy érdekesnek induló kezdeményezés (immár nem első alkalommal) ilyen véget ért"

En eddig direkt nem kommentaltam, mert bar egyik poszt sem tetszett, azert meg adtam volna egy eselyt a dolognak. Viszont azt be kell latni, hogy nem minden kezdemenyezesbol lesz automatikusan siker. Mint ahogy ha vallalkozast alapitok akkor abbol se automatikusan lesz Google. Szerintem amugy az otlet itt jo lett volna, de a kivitelezesbe az alabbi hibak csusztak:

1. Nem volt egyertelmuen felvezetve hogy mit kell erteni a parposzt alatt
2. Maguk a posztok elegge informaciohianyosak voltak
3. Nem latszott az osszefonodas a ket poszt kozott - gondolom ez a harmadik poszt lett volna, de legyunk oszintek, az hogy harom posztot kelljen elolasni sok nap elteressel valoszinuleg nem fer bele a HA torzskozonseg napi rutinjaba.

En azt javasolnam hogy a fentieket atgondolva lehet meg adni egy eselyt a jovoben a par-poszt formatumnak.
Határátkelő U(k)gordjunk neki! 2015.09.16 06:44:00
Előre szólok, hogy sajátos stílusú poszt lesz a mai, szerzője, Gábor úgy fogalmazott, hogy részben a saját motiválására is írta. Én pedig kíváncsi vagyok, mit szóltok hozzá – szerintem érdemes végigolvasni. (A képekért ezúton is jár a köszönet.) „Nekiesünk, mint…..
A döntés persze mindenkinek a sajátja, és mindenkinek magának kell kiszámolni, mi éri meg neki jobban. Mai szerzőnk, Balázs úgy matekozott, hogy neki megérte Anglia, mert szép pénzt tudott félretenni, de…..
Flamy (fat cat wannabe) 2015.08.18 10:34:20
@bpetya75: ha tenyleg ugy erzi hogy az erzelmi nyomorgasanak London az oka akkor igen. En csak arrol nem vagyok meggyozve hogy tenyleg London a root cause.
Flamy (fat cat wannabe) 2015.08.18 10:41:13
@MacGuyver84: van valami forras az 5-10%os becslesedre?
Flamy (fat cat wannabe) 2015.08.18 14:53:11
@Virago_1000: a londoni median fizetes 34k felett van, tehat a London-ban elok tobb mint fele biztosan tobbet keres mint netto 2K. Az albi arakrol persze hogy nem irtam mert az sokkal erosebb szorast mutat, pl az altalad irt 1500 eleg felsokategorias belvarosi keco.

Forras a median fizurol: www.cityam.com/206242/where-can-you-earn-most-uk-pay-london-much-higher-any-other-part-uk
A mai történet ismét azt bizonyítja, amiről már itt is számtalanszor szó esett: nem mindenkinek jön be a külföldi élet, még akkor sem, ha kívülről nézve ki ne szeretne jó…..