Regisztráció Blogot indítok
Adatok
7tom

0 bejegyzést írt és 269 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évekig tartó alkudozás eredménye az EU-ban a mostani CO2 "menetrend" az autóiparban. 2020-tól már egy igen komoly szigorodás lépett életbe a 95 grammal, de idén még a legnagyobb kibocsátású autókat nem kellett beleszámolniuk a flottaátlagukba a gyártóknak. Jövőre az aktuális szabályozás teljes…..
Lassan egy héttel ezelőtt volt 100 éve, hogy Horthy Miklós bevonult Budapestre, és tetemre hívta a "bűnös várost". Ezzel együtt fellángoltak az érzelmek mind a két oldalon, de vajon melyik oldalnak van igaza? Ha ennyire egyszerű lenne a kérdésben igazságot tenni, akkor valószínűleg nem Horthy Miklós…..
Legalábbis addig nem, amíg Elon Musk nem kezd el a Marson kobaltot bányászni, és Jeff Bezos nem szállít ritkaföldfémeket a Plutóról, írta Robert Bryce a Manhattan Intézet főtanácsadója a Hill cikkében. Forrás: pinterest.com A vezető demokrata elnökjelöltek mindegyike szereti az elektromos autókat.…..
Fotó: U.S. Department of State (Ron Pryzsucha)/Flickr   Mike Pompeo eljött Budapestre és bejelentette hogy az USA növeli jelenlétét a régióban. A lehetséges következményeket és a vizit okát vesézzük ki három szemszögből.   Leovolpe: Annak tükrében, hogy legutoljára nyolc évvel ezelőtt Hillary…..
7tom 2019.02.21 18:19:28
@MAXVAL bircaman közíró: A nép az oroszokból nem kér, elég volt belőlük.
Az utóbbi időben számos olyan poszt került elém megosztásokkal a Facebookon, ahol állításuk szerint kétségbeesett vállalkozók munkatársakat keresnek. Többnyire nem szakembereknek szól a felhívás, hanem olyan hétköznapinak tűnő kvalitásokkal rendelkező embereknek, mint érettségizett, autót vezet,…..
Mára már az egész világon elterjedtek a nagysebességű vasutak, amelyeken a klasszikus 120-160 km/h sebességnél jóval gyorsabban, 200-300 km/h-val, vagy akár még annál is többel száguldanak a szerelvények. A nagysebességű termékek, mint a TGV, az ICE, a Thalys, vagy a Sinkanszen az illető…..
Az orosz autokrata kicsikart egy konkrét időpontot a magyar kollégából. Orbán nyert néhány hónap haladékot, de nem tudta a választás utánra tolni Paks II építését. Ez a választási esélyeit is tönkreteheti. Vagy kockáztatja Putyin bosszúját...
7tom 2017.08.30 16:19:22
@xlngx: 3 atom blokk kellene, nem egy, mert a Mátrai erőművet is ki kell váltani, nem csak Paks1-et. Persze, néhány évtized múlva, lehet, hogy versenyképes lesz a megújuló+ tárolás is, de ma kurva drága, még tárolás nélkül sem versenyképes az atomerőművel, a tároló meg többe kerül, mint a lakossági áramár.
7tom 2017.08.30 16:27:55
@xlngx: Legalább ekkora kell, ha bezárják a lignit erőművet, még rugalmasabb lesz a magyar rendszer, mint ma, 2.4GW atomerőmű esetén is.
A magyar gyorsforgalmi útfejlesztés az elmúlt években elérte azt a kiépítettségi szintet, ahol a további fejlesztések egy részét szakmai indokok alapján már meg lehet kérdőjelezni. Ennek remek táptalajt ad az ismert, és unalomig ismételt miniszterelnöki mondat az egri…..
7tom 2017.07.21 15:38:04
@lajafix1: Arról nem beszélve, hogy a világ pénze nem lesz elég, ennyi forgalom mentes autópálya karbantartására.
7tom 2017.07.21 19:18:29
@KissGecihuszár: Nem vízfej van itt, hanem bojler test. A nemzetözi turizmusban csak Budapest az, ami eladható, a szolgáltató központok, sem szívesen költöznek a magyar pusztába, mert ott nincs minőségi munkaerő, a betanított munkát adó összeszerelő üzemek viszont oda szeretnek menni, de abból nem lesz nyugati életszínvonal soha a büdös életben.
Nyitott szemmel Magyarkodunk 2017.05.06 16:51:09
Évek óta külföldön élek, ezért már félig-meddig kívülről  látom a magyar mentalitást, van rálátásom, és      van összehasonlítási alapom. Nem vagyok pszichológus, csak egy egyszerű emberke, aki rácsodálkozik mennyire mások is vagyunk mi magyarok, mint a többi nemzet fiai, mennyire másképp…..
7tom 2017.05.07 13:10:50
@ekat: Mondjuk a jelenbe az indexen is van egy cikk, hogy Marcon az EU szélére sodorhatja Magyarországot, mintha ő lenne a hibás a magyar politikai vezetésért, nem azok, akik megválasztották azt.
7tom 2017.05.07 13:17:21
@Sir Galahad: A saját családját már megváltoztathatja, idővel az egész ország is megváltozhat, persze, ahhoz tömegesen haza kellene jönni, ami nem valószínű.
7tom 2017.05.07 18:53:34
@kunzoo: Az szép, hogy már a polgárháborús Afrikához kell viszonyítani magunkat, mert ha a környezetünkhöz viszonyítunk, akkor bizony nagyon rossz helyzetben vagyunk.Hamarosan Romániában is könnyebb lesz az élet.
A világrekord magyar áfa a karácsonyi vásárlásra is rányomja a bélyegét: relatív drágábban juthatunk ajándékhoz emiatt, mint más, alacsonyabb forgalmi adót szedő országokban. Mivel a világ legmagasabb áfájával büszkélkedhetünk, így értelemszerűen az OECD országok…..
7tom 2016.12.22 03:34:16
@Parasztlengő az imperialistáknak: Aki egyszer lehagyott minket, 90-után, azt nem előztök vissza, soha.Elég népes a lista, szlovákok,lengyelek, észtek, litvánok előztek le az elmúlt években, hamarosan a románok is le fognak, mert mi egy helyben járunk, ők meg gyorsan növekednek, ja és ot tis 20% az ÁFA felső kulcsa.
Publikálta az OECD a PISA-felmérés eredményeit, amelyben 540 ezer diák vett részt 2015-ben világszerte, 72 országból. Az eredmény katasztrofális: a magyar diákok eredményei szövegértésből és természettudományból is romlottak, matekból sem javultak a három évvel ezelőttihez képest. Ebben a cikkben…..
7tom 2016.12.07 19:24:25
@midnight coder: Nem erről van szó, hisz a romlás látványos, 3 év alatt 18%-ról 27%-ra növekedett a bukottak aránya, holott a cigány népességben nincs robbanás, azon időszakban.Itt az oktatás színvonala épülget lefelé, nem értelmetlen adatokat kellene magoltatni a gyerekekkel, a zsebben hordott internet korában, hanem a képességeket kellene fejleszteni, hogy ne csak közmunkára legyen alkalmas a gyerek.
7tom 2016.12.07 19:57:11
@midnight coder: Egy dolog, hogy a képzés részét képezi, a magolás, vagy az maga a képzés, nálunk a képességek fejlesztését elhanyagolták, jórészt felesleges lexikális ismeretekkel tömik a gyerekeket, miközben olvasni, és számolni nem tanulnak meg rendesen.
7tom 2016.12.07 19:58:48
@werecke: Ja, az első Fidesz kormány alatt, mert most a látványos visszaesésünk az 1997-es, és a 2000-ben született korosztály között van.
Magyarországon lezárult az alacsony munkabér időszaka. Ezt tudta mondani a szájával a gazdasági miniszter. Azt is gyakran hangoztatják, hogy Orbán regnálása egyenlő az adócsökkentés kormányával. A helyzet az, hogy egyik sem igaz...
7tom 2016.11.30 03:08:28
@Francois77: Sajnos jobbra meg nem tud szavazni, mert nincs ott senki.
7tom 2016.10.18 10:32:49
@Burgermeister: 3.4 millió autó van az országban,4 millió ember dolgozik, + közunkások, szóval mjadnem minden dolgozóra jut egy autó, ha nincs akkor Volánt, vagy BKV-t kell fizetni, vagy MÁV-ot.
PrehryFarkas Séta az USA két lélegzetelállítóan szép nemzeti parkjában, a Zion és a Bryce Canyon Nemzeti Parkokban. Mindkét park 2,500 méterrel a tengerszint felett, Utah állam déli részén található, de mégis nagyon különbözőek. Míg a Zion Park egybefüggő óriási sziklahegyeiről híres, addig a…..
A ma kezdődő varsói NATO-csúcstalálkozó több szempontból kifejezetten fontos nekünk, magyaroknak és egyúttal fordulópont is a NATO fejlődésében. A két évvel ezelőtti csúcs óta keletről és dél felől is súlyos biztonsági kihívásokkal szembesült az Észak Atlanti Szerződés Szervezete. A kard, ha…..
7tom 2016.07.09 08:46:21
@midnight coder: Badarság, USA GDP 16000 milliárd dollár, a hadseregre abból 600-at sem költenek. USA a világ tudományos, és technológiai központja, szilícium völgy és hasonlók, abból élnek ,hogy tudnak valamit, a nyersanyagokat meg felhasználják, ilyen országok nélkül az oroszok a hajukra kenhetnék a nyersanyagaikat.
7tom 2016.07.09 08:51:28
@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Amerikának megvannak a maga elvei, pl. élni, és élni hagyni, ugye a világ legerősebb országa, simán elfoglalhatná a szomszédait, de ilyen eszébe sem jut, még az oroszokat csak a NATO tartja vissza egy ilyen terjeszkedéstől, mert ők csak az erőből értenek, de azt hittem ezt nem kell magyarázni egy olyan országban, amit 45 évig tartottak láncon az oroszok.
7tom 2016.07.09 17:14:35
@A megvalósult amerikai ólom..: Látom nehéz a felfogásod, az USA-ban, vagy a németeknél a nagytőke irányítja a politikát, magyarán a gazdaság érdekei az elsődlegesek, a politikusok érdekei másodlagosak, az oroszoknál, vagy nálunk ez éppen fordítva van, ezért vagyunk már a térségünk leggyengébb gazdasága, mert Orbán mindig csak a következő választás megnyerésével foglalkozik, hosszútávú gazdasági érdekekkel nem törődik, az oroszok meg egy év alatt lefelezték a pénzük értékét, és ezáltal mindennek az értékét, ami az országukban található , csak azért mert a beteg Putyinnak nem volt elég a 17 millió négyzetkilométer, kellett még hozzá pár 10 ezer.
Most írhatnék arról, hogy Rákosi-féle Magyarországon 1949-ben megrendezett Világifjúsági Találkozó jelmondata szerint: „Fiatalok, egyesüljetek, előre a tartós békéért, a demokráciáért, a népek nemzeti függetlenségéért és egy jobb jövőért!” Ezen a VIT-en résztvevők az akkori propaganda szerint, még…..
Nagy Brittannia úgy döntött, hogy elég volt az EU-ból. A következmények most alakulnak. Egyelőre semmi komoly nem történt, a piacok igen gyorsan megnyugodtak. A kilépés folyamata 2 év, a hatások elhúzódnak. Első körben meg kell jegyezni, hogy jelenlegi kormány mindent megtett azért, hogy a…..
A csepeli HÉV megszüntetése, villamossá alakítása nagyon komoly tiltakozást váltott ki nem csak a csepeli, de az agglomerációban élők között is. Ez nem is csoda, hiszen előzetesen semmiféle egyeztetés nem történt ezzel kapcsolatban a lakosokkal.   Ezért nyílt levelet írtunk Tarlós István…..
Vendégszerzőnk, Lányi András írása   Orbán Viktor legutóbbi moszkvai látogatása óta csupa olyasmi történt, ami igazolja a paksi új atomerőművi blokkok ellen kezdettől fogva tiltakozó szakemberek és civilek aggodalmát.  Egyre több érv szól amellett, hogy a 2013-as moszkvai megállapodásban egy…..
A vasutasok visszatérő kifogása a járműhiány, ha a zsúfoltságot, vagy esetleges fejlesztések elmaradását kell megmagyarázni. Bár tény, hogy a MÁV-Start kénytelen 30-40 éves járműmatuzsálemekkel is dolgozni, az elmúlt években azért történtek jelentős fejlesztések is. Most…..
Sok ország van a világon, melynek fővárosa organikus térszerkezeti folyamatok hatására alakult ki. De vannak, olyanok is, melyek központját valamilyen politikai akarat határozta meg. Magyarország is többször váltott székhelyet a történelem során, de mai fővárosunkkal szemben…..
7tom 2015.10.14 23:25:33
@mismásológép: Ugyan már, oda kell repülőtér, ahol forgalom is van, Mezőkövesd az oroszok kivonulásával kihalt.
7tom 2015.10.15 00:00:40
@7tom: Ja, és Budapest nem a vidék kárára fejlődik, vagy fejlődne, ha hagynák, hanem az egész ország javára, egy külföldit nem különösebben érdekel a magyar posvány, ellenben a főváros nemzetközi szinten is elismert helynek számít, amiért hajlandó fizetni is, és nem csak a túrizmus az egyetlen, amivel ez a helyzet, a szolgáltatások központja is a főváros, sőt az ipar központja is,.
Talán először arra az apró kérdésre kell válaszolnom, hogy ki az a Merkel Petra? Merkel Petra valójában két ember, egy dolog köti össze őket, a felelőtlenség. Kezdjük a mi leányunkkal. A Petra a László Petra nevű kameramankánk, aki bizonyítható módon belerúgott két…..
Elképesztő, különleges, egyedülálló folyamatoknak lehetünk tanúi az autóiparban, mióta az Egyesült Államokban nyilvánosságra került a Volkswagen-csoport csalássorozata, amelynek lényege, hogy egy szoftver segítségével mindeddig sikeresen elfedték: a megengedett…..
Természetesen nem a világuralomról fog szólni a cikk! "Tudod mi a különbség Orbán és Isten között? Isten nem akar Orbán lenni..."Hofi. Van egy sokkal kézelfoghatóbb álom, amit magyar focinak hívunk. Orbán valamilyen perverz és megmagyarázhatatlan módon kötődik a magyar focihoz…..
7tom 2015.08.31 00:56:54
@Sam Ace: Nem pénz kell, hanem tudás, ez az ami hiányzik.Pénzért összevásárolni egy csapatot nem nagy dolog, bár ezeknek a "szakembereknek" még ez sem megy, ellenben a gyerekeket megtanítani focizni, az lenne a nagy dolog.