Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Homeomami

48 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Honnan ismered meg az igazi szkeptikust? Vannak eltéveszthetetlen jelek. Fentről az óramutató járása szerint: kivételes agykapacitás, változásra képes agyi idegkapcsolatok, nyitottsággal kombinált megfontoltság, lényeglátás, orr, mely képes akár 1000 méterről is kiszimatolni bármilyen bűzlő…..
Régóta gondolkodom ezen, és nem értem. Orvosi módszerekről folyik elméleti vita (mint a középkorban) nem orvosok tollából. Személyes érzelmek, vagy rossz tapasztalat, esetleg valami más érdek áll a homeopátiát lejárató cikkek mögött? Őszintén, miért zavaró, ha egy kismama Belladonnával csillapítja a…..
Homeomami Hogyan hat a Salvus víz? 2018.01.11 15:04:36
Imádom a gyógyvizeket. Méregtelenítésre a keserűvizeket, inni a Parádit, és sokféle dologra a zseniális Salvus vizet, ezt a hungarikumot.   Hazánk területének több mint háromnegyedén létezik gyógyvizes forrás. A gyógyvíz a természet patikájának egyik legértékesebb kincse. A gyógyvíz a föld alatti…..
Nagyon érdekes kérdés. Pár adatok mondanék erről, először. Balra egy ábra, a homeopátiás piac előrejelzett átlagos növekedési üteme (CAGR) 2026-ig 18%. Ez egy nagyon jó szám. A gyógyszerpiacé összességében 6.3%. Nyugat-Európában 1,3%. És a biofarmakológiai piac (pl. monoklonális antitestek,…..
Homeomami Elvis és a pelvis 2015.06.01 17:41:08
Mit hozott Elvis az amerikai kollektív tudatba a csípőriszálással?   A testbeszéd, a mozdulat a lélek tükre. Nem csoda, hogy olyan társadalmakban, ahol nem volt divat, hogy az érzelmek kifejeződjenek mozdulatokkal, hangsúlyt fektettek arra, hogy az udvarias tartást, mozgást már…..
Nagyon kevesen léteznek úgy a Földön, hogy tökéletes egységben tudják megélni létük összes dimenzióját. Ha egy igazán emelkedett jógi könyvét olvasod, ott megtudhatod, hogy a cél a testi kötöttségek teljes elhagyása, a szinte anyagtalanság állapota. Szerintem ezt kész…..
Babits est a Mozdulatművészeti Társulattal. Eltáncolt versek. Ha eljátszunk a szavakkal, a gyógy tőből, kaphatunk gyógyírt, gyógyászt, gyógyszert, több másik mellett. Kimondjuk az azonos tőhöz kapcsolt különböző toldalékokat, és megjelenik bennünk egy kép, és a hozzá…..
Régóta szeretnék írni erről a témáról, de az anyaggyűjtés a statisztikához meglehetősen nehézkes. Ha egy ismerős férfitól érdeklődöm, hogy vajon mi lenne az átlagos igénye a szeretkezésre, akkor vagy azt hiszi, hogy valamiképpen a megoldást is rejti a kérdésem és zavarba…..
Nézd meg az anyját, vedd el a lányát, mondja a népi bölcsesség. Tévedés lenne azt hinni, hogy csak a külső jegyek, és a neveltetés fontosságára akarták felhívni a figyelmet eleink. Régen, a zárt közösségek idején párválasztásnál figyelembe vették a család történetét.…..
Volt egy vicces kutatás arról, hogy nőkkel férfiak izzadt ruháit szagoltatták meg, és ki kellett választaniuk a számukra vonzó illatot. Érdekes, hogy általában nem a genetikailag nagyon közelálló típust választották, de a nagyon távoli is taszító volt. Miről szól ez…..
Az emberek párkapcsolati témában jellemzően három problémával keresnek segítséget. Az első, hogy szeretnek valakit, és szeretnék, ha az viszonozná az érzéseiket. A második, hogy szerettek valakit valaha, de ez elmúlt, és újra szeretni akarják (ez a házasságokra jellemző). A…..
    A cikksorozatban dr. Agócs Gabriella pszichiáterrel és férfi beszélgetőtársával (B. O.) boncolgatjuk a témát, két szemszögből…… H.M: A férfiak nőiesedése kapcsolatba hozható azzal, hogy sok nő egyedül neveli a fiát? A.G.: Van egy mondás: az anyák fiúkat…..
Miért férfiasak a nők és nőiesek a férfiak? Miért borulnak fel a hagyományos szerepek? Talán az androgün állapot felé közelítünk, és egyensúlyba kerül a női és férfi minőség bennünk? Vagy ennek hormonális, evolúciós, történelmi, környezeti okai vannak? A cikksorozatban…..
Pál Feri:  A szorongástól az önbecsülésig c. könyvét kaptam karácsonyra (anyámtól ), ahol meglepő módon a kedvenc hasonlatomat használja két ember együttélésére. A körök, melyek metszik egymást. Pár gondolatot vennék elő a könyvből, kicsit továbbfűzve….. A…..
Homeomami A teremtő szex? 2012.10.30 11:17:17
Évekkel ezelőtt kerültek a kezembe Színia, azaz Bodnár Erika könyvei, mert gyermekrajz elemzésekhez rajzos szimbólumokról kerestem irodalmat.  ( Az öltözködés mágikus titkai) Ott gyönyörűen leírja a tulipán, rózsa, és az összes Jankovics Marcell: Magyar népmese…..
Délután az iskolák előtt beindul a menetrend szerinti anyajáratok sokasága. Cipelik a gyerekeket edzésre, különórára, gyakran többet is egyszerre. Az anyaság szerepe a hétköznapokban amellett, hogy a világ egyik legteljesebb szeretetélménye, a mostani társadalmi sajátosságok és…..
Sokan azért nem mennek el terápiára, mert félnek, végleg megváltozik az életük. Ez a mostani írás arról szól, miért ne szégyelljünk segítséget kérni, és hol van az a pont, ahol már nincs magunkra rálátásunk. Kezembe akadt megint Csernus: A Férfi című könyve, ahol egy…..
Interjú dr. Agócs Gabriella pszichiáterrel A terapeuta sokszor szembesül azzal a problémával, akár egy homeopátiás alkat kezelésekor is, hogy nehéz egy probléma hátterét feltárni, megmagyarázni. Meddig van rálátásunk saját életünkre, és mi az a zárt réteg  amit…..
Álltatok már csodálkozva néha, amikor egy kisgyerek egy szóval olyan morális igazságokat, törvényeket fogalmazott meg, amire filozófusok generációja sem volt képes? Vagy tökéletesen egyértelmű tényként kezelte, hogy melyik bolygón kik élnek, és a relativitás elmélete sem…..
Az alapok: A test kb. 100 billió sejtből áll. Mindegyik tartalmazza a teljes emberi genomot (kb. 23 000 gén) Miért működnek mégis különböző funkciókban, feladattal a sejtek? Mert a gének egy része bekapcsolt, a másik kikapcsolt állapotban van. A gének a DNS (az örökítőanyag)…..
Amikor a magunk értékrendje szerint határozunk meg jót-rosszat, piszkosat-tisztát, érdemes belegondolni, hogy mennyire relatív fogalmakról beszélünk. A vajas kenyér lekvárral jó, ugyanez a lekvár a blúzon – piszok. Tehát a maga helyén minden jó, de ha olyan környezetbe kerül,…..
Homeomami Mi alakítja az embert? 2012.02.03 15:52:00
Amit anyánk hasában hallottunk és ízleltünk...   Először képzeljük magunk elé az emberi medence csontjait. Azokat a nagy, félköríves lapátokat. Mint egy fülhallgató, ahogy ezt MZ/X-en láttuk a Mézga családban. A medencecsontok egyfajta erősítőként működnek, a női hang tartományában rezegni…..
Voltál már szerelmes? Mert ilyenkor egyes pszichiáterek szerint akár az őrület enyhe, középsúlyos, vagy súlyos tüneteit is mutathatod…Mi a biokémiai háttere az őrülten szerelmes állapotnak? A szerelem állapotában agyunkat különböző kémiai anyagok öntik el, elsők között…..
Szervezetünk három fő irányítója a vegetatív idegrendszer, a belső elválasztású rendszer, amely gondolatainkat valóságos testi érzetekké alakítja (gondoljunk arra mi történik, ha pl. bejön Ő a szobába), és az immunrendszer. Ez a három rendszer fehérjékkel (is) kommunikál…..
  Közhely, de kevesebb válás lenne, ha a partnerek tisztában lennének maguk és társuk hormonális változásaival 40 éves kor után. A női klimax széleskörűen tárgyalt, kitárgyalt (banyakór) és kezelt jelenség, míg a férfiak általában magányosan szenvednek a hormonoktól. A különbség elsősorban az, hogy…..