Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chemo

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
Chemo 2014.09.25 15:47:02
@'it's cool to know nothing': Az én nézeteim, véleményem mindazokban tovább élhet, akikre hatott. Nem feltétlenül a gyerekeim lesznek azok. A gyermekeid pedig nem feltétlen fogják a te nézeteidet átvenni.

Mewllesleg, immunreakciót egy idegen, ártalmas anyag válthat ki. Az, aki nem vállal gyereket, ezek szerint egy idegen, ártalmas anyag. Legfeljebb neked, meg a hozzád hasonlóknbak, akik kinyilatkoznak, akik úgy gondolják egyetlen járható út létezik és az csakis az amit ők maguk élnek. A tévedhetetlenek. Ilyen mértékű önteltséget szerencsére nem túl gyakran találunk, de a jelenség létezik.

A szervezet példájánál maradva, az általad ismertetet szervezet NEMN egészséges, egyedül te hiszed annak, de tévedsz. nem egészséges, mert egy természetes, nem ártalmas részt fog fel ártalmasnak, és immunreakciót indít ellene. Chron betegség, Psoriasis, stb... Szerintem ugyanis attól senki sem lesz ártalmas, ha maga nem vállal gyereket, számos olyan tette lehet, amely az egész társadalom számára érték. De a te beteg szervezeted rosszul működő immunrendszere reakciót indít ellene és kinyírja... Közben azt hiszed hogy ez a normális. Azt egyedüli normális. Mert te kinyilatkozol. Többször is megtetted.
  "Balázs Vendéglő. Született 1799-ben, meghalt 2012-ben. De utóbbi éveiben csak kómában és egyre romló állapotban várta, hogy valami történjen. A gyors elmúlást vagy a csodával felérő feltámadást." - emlékezik meg a több mint 200 éves hűvösvölgyi…..
Chemo 2012.01.10 10:40:55
@gastro, missing in action: Ez igaz. Érdekes, Budakeszin egész jól megy a Tanne. Pedig az a kisváros is meglehetősen átaakult az elmúlt 20-30(-...) évben.
Chemo 2012.01.10 11:07:55
@d.hardman: Épp ez a baj. Engem pont ez a folyamat háborít fel, hogyan lehet egy műemlék védettségű épülettől "megszabadulni" hogy a területből profitáljanak. Hát így. A befektetőnek lehet, hogy jó, a környéknek nem. Téged nem érdekel, hogy került ilyen helyzetbe? És csak azt látod, hogy omladozó csövestanya? Na, ez a borzalom.
Chemo 2012.01.10 11:49:33
@d.hardman: "így működik" - igen, így lesz a 100 éves bazalt bormúzeumból óriás minimál tájcsúfító szégyenfolt Badacsonyban, ugyanott így omlasszák össze Ranolder püspök neoklasszicista kastélyát, így megy tönkre minden értékkel bíró műemlék, így válik egy barátságos, szép erdős-hegyes vidék taszító stílustalan gányoldává. Ha a szoc betontömböket omlasztanák össze, egy szavam se lenne. Kár felháborodni? Igen, inkább törődjünk bele, hogy a műemlékeket tönkrevágják, a tájat elbarmolják. A "környék" tud jobbat? Annál jobbat, hogy elszenvedi, amit a gyorsan gazdagodni vágyó befektetők odabarmolnak?
Már biztosan sokan elgondolkodtak rajta, hogy miért nem szólalok meg a faluban élők kedélyét leginkább borzoló témában. Beszélgessünk hát a szállodáról!Nos, nagyon összetett az ügy. Nem tudni, hogy a szálak hová vezetnek, és nagyon kevés konkrét információ áll…..
Chemo 2011.03.29 16:03:20
Kedves Ferenc!

Köszönöm a válaszát!

Érveivel, állításaival nagyrészt egyet is értek. Álláspontomat röviden pontosítom: Ízlés kérdésében nem kívántam állításokat megfogalmazni én sem a szálloda látványterveinek megítélésekor. Azonban egy ekkora épület ebben a tájban csak egészen különleges esetben, bravúros tervezői tehetség által valósulhatna meg úgy, hogy ne legyen szó tájrombolásról. Ilyet nagyon nehezen tudok elképzelni, de a látványterveket látva éppen az ellenkezőjét tapasztalhatjuk. Sokkoló! Ha nem az lenne, akkor nem tiltakoznának ellene hazai hírességek sem! És ha a tájrombolás megvalósul, akkor cseppet sem fog vigasztalni, hogy anyagilag mennyiben térült meg a falunak mindez. Remélem, nem akar Lábdihegy soha Siófokká válni, mert ennek a községnek egészen más jelenti a vonzerejét - szerintem. Nem csak a tördemiciek ügye, hogy a magyar táj egyik messze földön híres szegletét tönkreteszik-e túlméretezett monstrumokkal!

Elismerem én is, hogy szükség van egy jó szállodára, a falunak meg a bevételekre. Egy színvonalas, emberi léptékű épületre lenne szükség, igénytelen monstrum helyett! Amely az igényes, pénzes vendégeket vonzza. Az igénytelen tömegturizmus terepe a Balaton más területeihez kötött, ez maradjon is így! Ugyanakkor a telekspekuláció gyanúja is jogos. Mellesleg, a Bormúzeum helyén is Borhotel épült, Badacsonyban pedig idén nyáron adnak át egy 50 szobás wellness hotelt. Ugyanakkor Lábdihegyre meg majd többszázan szeretnének özönleni? Aligha. Az ügy több ponton is bűzlik, a megalomán tájromboláson túl is. Örülök, hogy a "többi pontra" egy nyilvános blogon ráirányította figyelmünket!

Sok sikert további munkájához!

Üdvözlettel,
Sipkay Csaba
A kemény fagyokat követően a március lassan meghozta a felmelegedést, ami szinte egyik napról a másikra köszöntött be. Mit tehet a horgász, ha a ragadozó halak szerelmese és ha a késői tavasz mélyen belenyúlt a tilalmi időszakba? Meglátogat egy intenzíven telepített vizet, ahol…..