Regisztráció Blogot indítok
Adatok
de murányi

21 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a republikános elnökjelöltért az amerikai média nagy része nem lelkesedik, azért az általa generált forgalomnak mindenki örül. Trump megosztó kinyilatkoztatásai mágnesként vonzzák a kattintásokat, gyarapítva ezzel az hirdetési pénzből élő sajtótermékeket. A Slate Trumpcast néven indított…..
Veszélyben a mérsékelt iszlám Bosznia-Hercegovinában. Felborulhat a kényes vallási egyensúly a balkáni országban. Életveszélyesen megfenyegették a burkát kritizáló újságírónőt. Ilyen, és ehhez hasonló címekkel számos médium adott hírt az ex-jugoszláv tagköztársaságban folyó szaúdi nyomulásról az…..
Pontosabban 9 kép az esti Kínáról és Tajvanról, de mivel a kontentet egy kínai oldalon találtam, ott természetesen a sziget is Kínaként kerül említésre. Nem csak szmog van ám arrafelé! Talien - a törikönyvekben Port Arthur néven fut Tajpej - a Kínai Köztársaság, haveroknak csak Tajvan…..
A szervezet, ahol egy évig tart betölteni egy pozíciót. Ahol a bürokrácia útvesztőiben elsikkadhatnak az emberi jogi jogsértések. Anthony Banbury, az ENSZ főtitkár-helyettese 30 év után távozott a szervezettől. Hogy miért? Az ENSZ egy bürokratikus mamuttá vált, ahol az adminisztrációért vannak a…..
de murányi 2016.04.25 23:13:16
@gabors: ahogy te is írtad, nincsen magyar megfelelője a pozíciónak. ezért, és mivel Pásztor János kinevezése kapcsán is ezt a szót használták a magyar médiában, így alkalmaztam
Dollár, líra, rubel. Gondolkodtál már rajta, honnan ered a pénznemek elnevezése? Most eláruljuk. (Ez persze nem igaz, mert a líra és a rubel nem kerül szóba.) DollárAz Egyesült Államokon kívül Új-Zélandon, Ausztráliában, Kanadában és Szingapúrban is ezzel fizethetsz. A szó eredete a flamand vagy…..
de murányi 2016.04.24 12:16:19
de murányi 2016.04.24 12:17:01
@ilya: ez érdekes, havent heard bifó
A héten jelent meg a balkáni légi útvonalakon való járatindítási pályázati felhívás az Európai Unió hivatalos közbeszerzési lapjában (a TED-ben).  E szerint a légitársaságoknak a felhívástól számított harminc napjuk lesz arra, hogy benyújtsák ajánlatukat. Ekkor derülhet tehát ki, hogy a felsorolt 5…..
de murányi 2016.04.22 00:12:16
A Coca-Cola új dizájnt vezet be 2016-tól, mivel egységes arculattal kívánja ellátni kóláit. A változás a sima Coca-Cola, a Coca-Cola Light, a Coke Zero és a Coca-Cola Life termékeket érinti. A fő motívum piros fémkorong volt (Coca-Cola Red Disc - 1947-ben vezették be, az árusítóhelyek felett lógott…..
A szuperkedden arató Donaldról sok mindent tudunk, de azt kevésbé, hogy különleges vonzalmat táplál a régiónkból származó nők iránt. A skót és német felmenőkkel rendelkező Trump három felesége közül kettő Kelet-Európából származik. Nézzük, kik is ők valójában. Ivana Zelníčková 1949-ben született…..
Kedden több mint egy tucat amerikai államban tartanak előválasztást a republikánus és demokrata szavazók. Donald Trump nagy lépést tehet a republikánus elnökjelöltség megszerzése felé, míg Hillary Clinton kampánya egyre inkább a republikánusok darálására helyezheti át a hangsúlyt Bernie Sanders…..
Az amerikai haditengerészet és a tengerészgyalogság mindennapjai nem éppen a felhőtlen móka és kacagás jegyében telnek, de van azért néhány alkalom, amikor a legénység néhány órára elengedheti magát. Az ún. swim call ideje alatt a hajókon szolgáló haditengerészek és tengerészgyalogosok engedélyt…..
de murányi 2016.02.28 23:31:22
@Alick: egy csónakról figyelik a cápákat, bár ez nem tudom, mennyit segít :D
Ha kaptál (adtál) rózsát Valentin-napra, akkor azt nagy eséllyel Kenyában termesztették. A kelet-afrikai állam a világ egyik legnagyobb virágtermesztője, az EU-ban minden harmadik eladott szál virág innen származik. A kenyai virágtermesztés sikerének titka a kellemes, napos időjárás. Ez egész…..
A migránsválság tavaly nyári kezdetén hetente ezerötszáz menekült érkezett Svédországba. Augusztusban heti háromezren. Szeptemberben minden héten hatezren. Októberben már tízezren lépték át a határt hétfőtől vasárnapig. Svédország - persze a lakosságszámhoz viszonyítva - dupla annyi menekültet…..
Atlasz, a skót óriásnyúl új otthont keres, mivel eddigi gazdái nem bírták tovább a fenntartását. A 120 centisre is megnövő fenevad évente 52 bála szénát, 700 almát és 2000 répát tud majd bezabálni. Ő Atlasz. A hét hónapos óriásnyulat egy állatjóléttel foglalkozó skót szervezetnek passzolták le az…..
Február 22-én igazi hidegháborús relikviákhoz juthatsz potom áron. Az albán védelmi minisztérium 40, a Szovjetunióban és Kínában gyártott harci repülőgépet árverez el a hónap végén. Néhány ezer euróért már be is húzhatsz egy röpképtelen MiG-21-est. Ez vár ránk a tiranai nemzetközi reptértől 500…..
A közösségi taxiszolgáltató markánsan átalakította arculatát az este folyamán. A legutóbbi frissítés után az alkalmazásba belépve immár nem a jól megszokott elegáns, ámde hideg színekkel találkozunk. Másfél évnyi munkát tettek a projektbe, vajon megérte? Az utas alkalmazás ikonja (bal) és a…..
Külföldön vagy és nem tudod, mit kell kérned a pultnál, hogy ne lógj ki a helyiek közül? A Vinepair összeszedte, melyik országban mit gurítanak a legszívesebben. Annyit elárulok, hogy nálunk a Borsodi nyert...:( Jó, eddig is tudtam, hogy az Alföldön se bor, se Soproni nincsen, de ez azért…..
de murányi 2016.02.01 19:10:13
@efi: miért, még nem ittál Adambraut?
Január elején sokaknak ugrott fel a pulzusa a Wall Streeten és a londoni City-ben. Befektetési bankárok és jogászok ezrei kerültek orgazmusközeli állapotba, amikor Mohamed bin Szalmán, a szaúdi helyettes-koronaherceg kinevezése utáni első interjújában bejelentette: tőzsdére vihetik az…..
de murányi 2016.01.30 22:01:10
@Travis Bickle: köszönöm, ezt valóban benéztem, míg a bn=milliárd történet el nem kúrásával voltam elfoglalva.
1868-at írunk. A teheráni népszámlálás szerint a város lakóinak 12%-a rabszolga. Az Egyesült Államokban már öt éve megtörtént a feketék egyenjogúsítása, de Perzsiában erre még hatvan évet várni kell. A Perzsa Birodalomba már az ókortól kezdve szállítottak rabszolgákat Afrikából, eleinte főként a…..
Már mindannyian gondolkodtunk rajta, ugyan mire szolgálhat az a kis zseb a farmeren. A Quora-n most előtúrtak egy 2014-es bejegyzést a Levi's vállalati blogjáról, amelyből végre fény derül a textilipar egyik legnagyobb rejtélyére. Ezt a zsebet nem másnak találták ki, mint a zsebórának. Az …..
de murányi 2016.01.23 20:44:15
@Ejkekjetter: te legalább remekbe szabtad ezt a kommentet, tesa!
de murányi 2016.01.23 20:46:09
@FILTOL: köszi a kattintást!
A nemi szervi kinövések és elváltozások tünetei általában hasonlók, de bármelyikről is legyen szó, rendkívül kellemetlen átélni ezeket. Mind közül talán a legkellemetlenebb a genitális, azaz nemi szervi szemölcs.   A genitális szemölcsök hátterében a HPV vírus áll, mely…..
de murányi 2015.04.16 16:02:35
@lezsír: Igazad van, a HPV a férfiakat is tizedeli. A többivel kapcsolatban: ha nem csak trollkodni akartál, akkor nézz jobban utána a dolgoknak. A HPV-t a férfiak is terjesztik, ráadásul sokkal nagyobb arányban tünetmentesek, ebből ered a HPV=női betegség mítosz.A két oltás közül az egyiket a férfiak is megkaphatják, de erről a posztban is szó van.
Izrael sajátos módon oldja meg az illegális bevándorlók kérdését: afrikai államoknak fizet, hogy befogadják a szintén afrikai migránsokat. Legutóbb Ruandával született megállapodás a menedékkérők átszállításáról. A zsidó államnak évek óta komoly problémát okoz az…..
Tegnap tartották a nigériai elnökválasztást, de különböző technikai és biztonsági problémák miatt vasárnapig több helyen meghosszabbították a szavazóhelyiségek nyitva tartását. Hamarosan kiderül, hogy a déli, keresztyén Goodluck Jonathan, vagy az északi, muszlim Muhammadu…..
Egyre forróbb a politikai helyzet a májusi választásokra készülő Egyesült Királyságban: a toryk már azzal ijesztgetik a választókat, hogy a Labour győzelme esetén valójában Alex Salmond és a skót nacionalisták diktálnának a monarchiában. Konzervatív plakát: Alex Salmond…..
Eddig 4 országban laktam életem során. Büszkén mondhatom el, hogy soha nem szolgáltam királyt. Ez nem volt tudatos választás eredménye, talán freudi mechanizmus, de amikor felfedeztem, mégis jó érzés töltött el. Dolgozhattam volna Angliában is, ha összejött volna, és akkor…..
Hatalmas köszönet az Index Fórum legjobb topikjának és Modor Gyurinak. Kurtznak is köszönöm a tippeket. Figyelem: ha nem szerepel bármelyik dal a listán, attól az még nem jó. A listát nem befejeztük, csak abbahagytuk - még rengeteg szar zene van (Fekete Pákó, Balázs Pali meg…..