Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egy igaz ember

0 bejegyzést írt és 389 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hacsaknem A közmédia (ny)elvei 2013.12.02 10:12:21
Azzal egyáltalán semmi baj nem lehetne, hogy a köztévének vannak elvei. Sőt. Az már sokkal nagyobb baj, ha a köztévének nincsenek elvei, és azokból nem akar engedni. A történet egyszerű és triviális: Gyurcsányék nem hajlandóak csak azért befáradni az MTV stúdiójába, hogy a…..
Egy igaz ember 2013.12.02 20:07:49
Mert sikerült: keresztülverték a társadalmon nem csak a saját, új alkotmányukat, de a központosított média, közoktatás, művészetpolitika, autópályaépítészet és egyéb nyilvánosvécé-direktíva (tudniillik sok pénzért szart termel) minden komolyabban vehető szegmensét úgy,…..
Egy igaz ember 2013.11.18 12:17:51
Elolvastam, aztán elolvastam mégegyszer. Megpróbáltam a fröcsögés mögötti értelmes gondolatokat kihámozni. Mit mondjak, nehezen sikerült. Ezt a cikket meg lehetett volna írni 1992-ben, 1995-ben, 1999-ben, 2005-ben vagy 2008-ban is, néhány szó és esemény kicserélésével.
Bár nem értek bizonyos dolgokat:
1. Mitől romlott a 75% életszínvonala a 10% miatt? Az egykulcsos áfa? Ugyan már! Az állami dolgozók kompenzálva lettek, az 55 év felettieknél meg 100 ezer forintig kevesebb munkáltatói járulékot kellett fizetni. Valahogy nem látok nagy tömegeket tiltakozni a bérük csökkenése miatt. Keresd vissza, hogy melyik kormány alatt szüntették meg az osztalék magasabb, 35%-os adókulcsát és a bérüket bankszámlára kapók 2000 forintos bérjóváírását! Hajléktalanpolitika? Mit szólsz a táborokat felszámoló olaszokhoz vagy franciákhoz?
2. A félmillió ember nagy része még 2010 előtt kiment. De mintha valami hasonlóért kampányoltak volna 2004-ben (a munkaerő szabad áramlása, bécsi cukrászat, stb) és nyomták a közpénz-milliárdokat az EU csatlakozás melletti kampányba, szélsőségesnek bélyegezve az ellenzőket, akiknek természetesen egy fillért sem adtak a demokrácia nagyobb dicsőségére.
3. Maffiaállam? Csak most vetted észre? Vajon hányan nyomták be fiacskájukat, unokájukat jól fizető helyekre? Hol is van a kis Medgyessy, a kis Göncz (itt már az unoka is), a kis Horn és még hosszan folytathatnánk a sort.
4. Az egészségügybe eddig mindenki belebukott: de nem csak itt, hanem az egész világon!
5. Olvastad Móricztól a Rokonokat? Most is ez van. Nézzünk egy példát: Szelényi Zsuzsát az E-PM-ben mindig csak FIDESZ-alapítóként emlegetik. Azt viszont kevésbé, hogy férje, Karvalits Ferenc Bajnai munkatársa volt évekig. Vajon melyik volt erősebb kapcsolat?
6. Mi lenne az alternatíva? Az október 23-án látott zombihad, akik legszívesebb egymást is felfalnák? Kösz, nem!
Hollandiától kikapni nem akkora szégyen, a gólkülönbség három fölött meg alapból irreleváns. Voltunk már lejjebb is, például amikor 2006-ban Máltától is kikaptunk, de azóta tagadhatatlanul történt némi fejlődés. A tavalyi EB-re például legjobb csoportharmadikként jó pár…..
GFG Blog Baloldal 2013.10.09 08:55:00
1. ~ arról szól, hogy úgy kell nagyon hinni valamiben, hogy közben nem szabad és lehet hinni semmiben 2. ~ üres hely, valami, ami nincs.   Példamondat: „Ahol dinoszauruszok vannak, ott vannak bébiszauruszok is.”     Van itt egy üres hely, valami, ami nincs. Ma…..
Köztudott, hogy a politikában sikeres emberek az esetek elenyésző részében látnak el olyan feladatokat, amelyekhez csak minimálisan értenek. Ezt a képet tovább rontja, amikor a nagyvezír és egy párt döntésjogosultsággal rendelkezői hű csatlósai nem hallgatnak senki szakember…..
Kakukkfészek Kampánybusz 2013.10.04 14:12:03
Kezdjük rögtön azzal, hogy elnézést kérek a ballibtől, a Vas megyei helyőrség állományától külön is. Picit mérges voltam emiatt a kokó-ügy miatt, de néhány nap és egy kis mélyebb belegondolás után rá kellett jönnöm, hogy valójában nem is rájuk vagyok mérges, hanem…..
Miközben újabb százmilliókért hirdetik a plakátok, hogy a kormány "jobban teljesít" a tények picit mást mutatnak. Bár a kormány fő ellensége az államadósság volt, bukni látszik az ellene folytatott harc. Ami azonban igazán súlyos, hogy az államadósság csökkentése érdekében…..
Na, végre, Szigetszentmiklós és a bukaresti vereség után újra öröm érte a hazai MSZP-DK-E14-PM lelkes kis csapatát (a továbbiakban csak MSZP): ha már a pályán nem ment a győzelem és emelt fővel nem tudnak veszíteni, megóvták hát a mérkőzés eredményét - és ennek valamiért…..
Vegyes érzelmekkel fogadtam, mikor Kálmán Olgánál - az ATV Egyenes Beszéd című műsorában - meghallottam Harangozó Tamástól (MSZP), hogy három szocialista képviselő törvényjavaslatot nyújtott be a Büntető Törvénykönyv módosítására „a politikai érdekből folytatott…..
Aki figyelt, az a Zuschlag-ügyön keresztül -sőt már azt megelőzően is- bekandikálhatott a hazai pártharcok legsötétebb bugyraiba. Először tanúi lehettünk annak, hogy a politika hogyan képes szédítő magasságokba emelni az arra mentálisan felkészületlen ifjakat, majd hogyan…..
Összegezzük, miért is reménytelen a baloldalról (várni Orbán megdöntését). 1. A Fidesz lenyúlta a baloldali agendát. 2. A baloldalnak huszonhárom év alatt nem sikerült kitalálnia, hogy micsoda. Megoldásnak, előrebocsátom, nem jó, hogy sokféle, amiben aztán a baloldalak…..
Előrebocsátom, hogy nem olvastam "A szürke 50 árnyalata" vagy "A sötét 50 árnyalata" c. könyvet - nem vagyok mazochista háziasszony, és vak komondorom sincs - csak metaforaként használom az ismert könyvcímet, azt hangsúlyozni, hogy a mazochista magyar kétharmad (52 százalék), egy…..
Egy igaz ember 2013.09.14 19:32:57
@az_igazi_trebitsch: Valami érvet, baby. A gyalázkodáson kívül más nem megy? Ezek konkrét tények!
Egy igaz ember 2013.09.14 19:43:58
@Makkasz: Egy idézet az egyik legautentikusabb személytől:
www.slideshare.net/gyurcsanyponthu/allamadossag-alakulsa
Egy igaz ember 2013.09.14 19:55:25
@Makkasz: Még valami. Én már nem voltam pályakezdő és elmúltam 30. Nem léphettem be a magánnyugdíjpénztárba. Összességében ugyanúgy 9,5%-ot fizettem, mint a magánnyugdíjpénztáras, csak neki azt mondták, hogy abból 8% az övé. Miért is? Amúgy meg nem volt döntési lehetősége, mivel választhatott a MNYP és MNYP között. Olvasd el egy szakember véleményét is:
www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/allamhaztartasert-felelos-allamtitkarsag/az-allamtitkar/beszedek-publikaciok-interjuk/interju-naszvadi-gyorggyel-a-heti-valaszban-2010-december-12

És egy riposzt 2009-ből:

vastagbor.blog.hu/2009/12/09/kedves_bucsuajandek
Az elmúlt néhány napban Gyurcsány Ferenc kommunikációs stratégiát váltott és úgy döntött, hogy eljátssza a világ egyik leghálásabb és legkönnyebb szerepét: a mártír hőst. A magyar népmesék Legkisebb Királyfiát, akit kisemmiztek a kapzsi bátyjai az atyai örökségből, de…..
Egy igaz ember 2013.09.14 12:04:30
@SteveK: A gondolatmenetedet követve akkor te visszasírod Ceausescut is, hiszen az ő uralma alatt jóval kevesebb ember hagyta el Romániát mint most. Amúgy a cikkben kétszer van leírva Orbán neve és egyszer sem azért, hogy dicsőítsék.
Egy igaz ember 2013.09.14 12:12:20
@vakapad: Van frissebb is. Igaz, hogy ennek a KDNP örül:
kdnp.hu/news/verhetetlen-fidesz%E2%80%93kdnp
Itt már csak 4:1 az MSZP:DK arány
Egy igaz ember 2013.09.14 12:29:04
@Drehás: Nézd, fanatikus őrültek mindig is voltak. Ha Hitler vagy Szálasi 1946-ban indulhatott volna a választásokon, szemernyi kétségem sincs, hogy bekerül a saját országa törvényhozásába.
Eszköztelenség, szocializáció és a kiválasztás szempontjai, terelés és gumicsontok bedobálása - sok oka lehet annak, hogy a Fidesz parlamenti képviselői bármely más európai országban elfogadhatatlan módon beszélnek a nőkről és a nőkkel. Illés Zoltán friss gorombasága nem az…..
A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció nem köt, mert nem köthet választási szövetséget Orbán Viktor baloldali ellenzékével. Az Orbán lagzin szellemükben jelenlévő szocialisták személyesen Orbán Viktorral és rendszerével, ideológiájának minden förtelmével…..
Jobbegyenes A szégyen napja 2013.09.07 08:49:24
Az első szó a szégyené. Aztán a második és a harmadik is. Mert, ami tegnap este Bukarestben történt, az 90 perc tömény, vegytiszta szégyen volt. A magyar válogatott két félidőn keresztül asszisztált a románok jutalomjátékához. Ilyen nyomorult teljesítmény után a megye…..
A BBC egyik adása lábjegyzet a médiatörténetben. A tévés műsorvezető tizenhatszor tette föl ugyanazt a kérdést a verejtékező miniszternek. Tegnap este Kálmán Olga, az Egyenes beszéd műsorvezetője beállította a világcsúcsot.   Az interjú kiindulópontja a…..
És még a kontinenst sem kell elhagyni. Munkanélküliség EU 2013 július: Forrás:Zerohedge Ettől függetlenül a kormány folyamatosan szükségét érzi annak, hogy kozmetikázott foglalkoztatási adatokkal hülyítse a közvéleményt. A Portfolio lerántja a leplet a foglalkoztatási…..
Tíz hónapos ellenzéki pávatáncot követően, villámgyorsan és (az előzményeket figyelembe véve) némiképp váratlanul került pont az Együtt és az MSZP tárgyalássorozatára. A felek által kialkudott kompromisszum lényege, hogy külön listán ugyan, de koordináltan indulnak…..
Bárdos, Baló, Bakos, Benyó, Siklósi - ha létezik szupergrup a híradó műfajában, azt a Sanoma összehozta,  kaptak is érte rendesen. Ha hihetünk az iparági pletykáknak, akkor indulás előtt nem csak jobb, de bal oldalról is többször megüzenték a Story4 induló hírműsorának,…..
Egy emigráns vagyok csupán a sok közül, ki magyar honból Németbe került. Bár úgy döntöttem, itt is maradok (minimum jövőig), én akkor is otthon szavazok. Itt még ebben a hónapban lesznek parlamenti választások, és én nem fogok szavazni. Az ok nem az, hogy ne lennék német…..
Egy igaz ember 2013.09.02 12:49:04
@rabelais: Ez még egy éve sem volt:

Jobbik: 2411 szavazat
Mszp: 499 szavazat
www.ma.hu/belfold/148369/A_Jobbik_jeloltje_nyerte_az_idokozi_valasztast_Tiszavasvariban

Ez pedig öt hónapja:

Fidesz: 55,94%
Jobbik: 29,02%
MSZP-DK: 15,04%
hvg.hu/itthon/20130407_Monoron_eltunt_a_baloldal

Ez pedig 3 hónapja:

index.hu/belfold/2013/06/02/a_jobbik_nyert_monorierdon/
Egy igaz ember 2013.09.02 12:52:41
@rabelais:
A héten pedig Vácon lesz óriási vörös bukás. Lesz is nagy bujdosás utána :-)
A baloldalon mindenki azt mondja, hogy Orbánt csak összefogással lehet legyőzni, ami valószínűleg igaz is. Én viszont azt kérdezem, hogy le kell győzni ? Pontosabban fogalmazva: van-e értelme legyőzni ?  Tételezzük fel, hogy győz egy baloldali összefogás.Milyen országot vesz…..
Egy igaz ember 2013.08.29 20:57:13
@homosapiens: Te, én, a szomszédod, a családod, a munkatársad, az, aki nem a politikából él és nem a pártjának a hű embere.
Egy igaz ember 2013.08.29 21:40:42
@homosapiens: Igen, szép gondolat lenne, de mindketten tudjuk, hogy ez reménytelen. A Fidesznek kiválóan megfelel a szalonellenzéki MSZP és csatolmányai és viszont. A húsz év alatt meglehetősen összeszoktak (1993-2013). Az LMP és a Jobbik némileg belerondít a képbe, egy új párt még jobban azt tenné. Úgyhogy a magam részéről inkább a két új erősítését támogatnám. Az LMP megszabadult az MSZP-barát kollaboránsoktól, a Jobbik meg eleve egy kemény zabszem, hiszen a valódi baloldalinak nevezhető szavazókat ő képviseli.
Most, hogy a magyar ellenzék előválasztás-importálási lázban ég, nézzük kicsit meg, hogy mit tanulhatunk előválasztás-ügyben francia (és kisebb részben amerikai) barátainktól! 1. Az előválasztás - főleg ha nincs hosszú történeti előzménye, mint mondjuk az Egyesült…..