Regisztráció Blogot indítok
Adatok
retardált

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most nem lennék a szuper- és hipermarketláncok helyében, mármint amúgy sem, de ezúttal biztos forrásból tudom, hogy az Index gyűjti az anyagot a legmodernebb kor legdurvább munkaadóinak ügyében, és most a Homár is megpróbálja odatenni a magáét. A Spar elkeseredett, és…..
retardált 2010.03.23 09:49:52
Biztosan sok munkáltatónál vannak visszaélések. Én tizen évig dolgoztam kereskedelemben és ez a szakmám is. Hiába szeretem, többet nem szeretnék itt elhelyezkedni. Elsőként pont a fentebb említett hozzászólások miatt sem. Aki úgy gondolja, hogy a bolti beosztásban dolgozók 6-8 általánossal rendelkeznek, ezért prosztók, az úgy is lép be az üzletbe, ekként viselkedik azokkal az emberekkel akik kiszolgálják őt. Ennek ellenére nem tudom az eladókat sem védeni, mert sok helyen valóban olyan alkalmatlan emberek dolgoznak, akik a minimális kommunikásiós formákat sem ismerik, mint például a köszönés. Mindez kizárólag a felsőbb vezetés hibája, akik ezeket alkalmazzák. Ezek az emberek meg azért kerülnek be, mert a szakképzett munkaerőnek többet kell fizetniük, így lehetőleg kevésbé hozzáértő, de gazdaságosabb megoldással töltik fel a létszámot. Képzett és dolgozni akaró ember pedig valóban nem megy el olyan helyre dolgzni ahova már fanatizmus kell vagy végső elkeseredés elfogadni azt a zsebpénzt, amit ezek az egységek felajánlanak. Ez addig nem fog változni, amíg lesz aki elvállalja. Béremelés több helyen csak akkor van, ha már nem tudnak felszippantani megfelelő mennyiségű dolgozót.
Az Interspar egyik területi vezetőjével folytatott állásinterjú nekem röhögésbe fulladt. Teljesen jól szórakoztunk egymáson, amikor kiderült mennyit igényelek osztályvezetői feladatkör ellátására és egyébként mennyi a max. amit fizetnek.
A képzett dolgozók megkülönböztetésében a CBA például kivétel. Itt eleve a dolgozók zömét minimálbérrel jó esetben 8 órába jelentik be és ez fölött kapnak kézben még megegyezés szerint fekete jövedelmet amit a szintén feketén beszerzett termékek értékesítéséből termelnek ki. Ezért az itt dolgozók még munkaügyhöz sem tudnak fordulni, mivel eleve törvényellenesen dolgoznak. Innentől kezdve csak a vezéreik jóindulatán múlik mennyire szakítják meg őket. Ebből kiindulva az, hogy ki mennyi szünetet tart vagy óhajt, teljesen lényegtelen. Nem gondolom, hogy bármire megoldás lenne álláspontot találni az ebéd és cigiszünetekre egy ilyen ezer sebből vérző munkáltató/maunkavállalói viszony esetében. Lehet, hogy a legelején kellene kezdeni.