Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ymel

136 bejegyzést írt és 542 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       Levélírónk nem tartja magát férfigyűlölőnek, de lefagy a korlátoltságtól, a szellemi igénytelenségtől, vagy a gyenge adottságoktól. Próbálta alább adni az igényeit, de úgy se ment. Viszont azt sem gondolja, amiről sokan panaszkodnak, hogy nincsenek normális férfiak, mert ez…..
Egy korábbi bejegyzésben már foglalkoztam a paradigmákkal, azaz egy bizonyos területen bebástyázott „igazságok”, mindenki által köztudottnak vélt dolgok jelenségével a harcművészetekben. Ma ennek boncolgatására egy korabeli forrásdokumentumot fogok bemutatni, a szamurájok végnapjaiból...
ymel 2022.05.20 17:54:59
@ymel: Jo kis iras, szeminariumi - nem vagyok dathas, csak felregepelek a setetben
 Egy őszinte cím: Több nem is kell  (dalszöveg alant)A lírai én (vagy itt a szövegmondó) atyai alapállású: ő 'tudja' és meg is mondja, hogy neked mit kell csinálni. Ez egy ilyen látomásos Ady Endre-utánérzés, amivel az a probléma, hogy - a tanítottakkal szemben - már az Ady-féle önfelkent-önjelölt…..
Folytatom a régi kisautós sorozatot, amelynek keretében ismét egy régi Matchbox kisautót mutatok be nektek. Ez a kisautó is a 80-as években készült és egészen 1990-ig gyártásban volt.Ezen idő alatt persze több átalakításon is átesett a ma bemutatkozó Chevy Pro Stocker. A Chevy Pro Stocker a…..
Ha életmód váltás közben vagy és egy kis édességet ennél, vagy ha csupán egészségesen szeretnél desszertet fogyasztabi, ami csupán pár perc előkészületet és pár perc sütés igényel, akkor ez a finomság nálad is el kell készüljön. Hozzávalók 1 adaghoz: 30 g zabpehely (nálam gluténmentes) 25 g…..
Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője meghívást kapott a kormányközeli Megafon rendezvényére, amire el is ment. A liberális média nem tétlenkedett valóságos gyűlöletkampányt indított újságíró kollégájuk ellen.  ..
„Azt is már megkaptam, hogy kicsit nagy az orrom, bár ebből is le szoktak vonni bizonyos nők bizonyos következtetéseket, ami esetemben nem annyira igaz” – Ma a randiképes, esztétikus férfitest nyomába eredünk. Levélírónk már sok tömegnövelő praktikát kipróbált, és nem tud belenyugodni abba, hogy ő…..
ymel 2022.02.04 15:55:15
@Almandin: a normalis kommentek egyike
A lakáseladás rejtett költségei Ingatlaneladáskor téves azt gondolni, hogy az eladót nem terheli semmilyen kiadás, ezért most összeszedtem, hogy mik azok a költségek, amelyeket az eladónak figyelembe kell vennie. AdóAz ingatlanért kapott összeget adó terheli, melynek személyi jövedelemadó a neve,…..
„Mindig pedzegette, hogy elég nagy a házam, elférne itt ő is. Ekkor már szólt bennem egy vészjelző, és nemet mondtam” – Egy meg nem adott kölcsönt nem ellensúlyoz az, ha a pasi halk szavú és alapvetően kedves.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..
  Elrabolták a tábornok urat hintóstul-kalapostul, Eberstein majdnem az egész helyőrséget kirendelte az üldözésre. Nem tudta a nyomorultja, hogy pontosan ez volt Mátéék terve: minél kevesebb katona maradjon a várban. Az ezredes bezáratta a nagykaput, majd pattogó hangon Pityik őrmestert kezdte…..
ymel 2022.01.12 12:35:42
@Gabba: nepnevelesen nem komenista nepnevelest ertek a Tenkes kapcsan (bar az is benne van, hisz imperialistakat leckeztetnek a kurucok, lol) .
Persze, nem kell ide ver,hisz dtlutani matinekent is ment. A ketbites jo-rossz abrazolasnak lehet propaganda jellege, az adott idoszakban ez jopontkent is elment a komenista vezetes reszerol .
A Sose halunk meg, hiaba volt MDF, a muveszeti kurzus csak 2010 utan valtozott meg gyokeresen, marmint a kifizeteseket, tamogatasokat illeti. Tehat ilyen szempontbol ertettem.
Masreszt a vallfas manus egy nyikhaj, lehuto, zsido kereskedo, amugy semmilyen komolyan veheto erteket fel nem mutato modellje. A nagy generacio c. film hasonszoru. Ugyanannak a link, semmit felmutatni nem tudo, a rendszervaltozast elbuktato nemzedeknek a kurzusfilmje.
Aki hozzám hasonlóan sokat (egészségtelenül sokat, ami azt illeti) böngészi a netet, időnként azért találkozhat érdekes hirdetésekkel. Érzésem szerint a kifejezetten megtévesztő hirdetésekből (mint például a konnektorba dugható fogyasztáscsökkentő) manapság már kevesebb van, mint mondjuk 8-10 éve…..
Lumière-galaxis Hiba a Mátrixban 2021.12.25 11:27:11
Most azonnal töröljük az emberiség kollektív memóriájából a Mátrix: Feltámadások című filmet. Szubjektív kifakadás következik. ..
ymel 2021.12.27 17:06:24
@eßemfaßom meg áll: jogos. A Matrix szvsz jo kikapcsolodas azert, es jok voltak a trukkok. Az Existence vagy ahogy irjak, kevesbe volt egyertelmu es tobb koze van a mi alter valosagunkhoz.
A Matrix trukkjein nem rohogott a feher ember, de a Tigris es Sarkany... Ang Lee-filmjen igen.
Néhány éve Svédországban jártamban, egy ingatlanközvetítő kirakata mellet vezetett utam, s jó szokásomhoz híven megnéztem egynéhány hirdetését, hogy látleletet vegyek Uppsala lakáskínálatáról.  Ama híres „bezzegország” kevéssé népszerű tulajdonsága - turisták körében legalábbis – annak meglehetős…..
1962-ben három rab megszökött Amerika legszigorúbban őrzött börtönéből, Alcatraz szigetéről, amit addig lehetetlennek véltek a hatóságok. Az eset után a biztonsági szolgálatok váltig állították, hogy a szökevények biztosan belefulladtak a tengerbe... De mégsem ez történt? Adásunkban bemutatjuk a…..
ymel 2021.10.20 16:23:22
@tiltsál ki te gyökér: Azert nem kapasbol odamennek, mert Del-Amerika ugyan jo hely - nem vegzaljak a ketes alakokat annyit -, de csak B terv, mint a menekulo nacik eseteben.
Es akkor most lehet vicceoldni, hogy Kolombuszek eseteben is csak a B terv volt, stb.
Így köszöntötte közönségét Vitéz László az előadások kezdetén. Sajnos a sebészeten engem még sosem köszöntöttek így, pedig a kontrollokra járva gyakran érzem magam bábszínházban. Felveszem az előírt pozíciót a bábművész sebész pedig elkezdi az előadást. A színem…..
Az első magyar sci-fi filmet, A háromszáz éves embert, 1914. április 26-án mutatták be a Zenakadémia nagytermében. Az 50 perces némafilm forgatókönyvét, Nagy Endre és Bródy Sándor írta. A film szerepeit fiatal arisztokraták játszották, céljuk a magyar repülés népszerűsítése volt. A háromszáz éves…..
A tacskomuki.blog.hu-n már nagy népszerűségre szert tett Csókás András irodalmár elemzése olvasható alább, amely a jövő havi Beszélőben fog megjelenni. Akinek tetszett Csókás „Homoszexuálissá tesz a Tüskevár olvasása” című írása, azt most is örülhet.   A Mi újság a Futrinka utcában? mint termelési…..
Megfigyelhető, hogy az öregedés önmagában nem csökkenti lényegesen az intelligenciát, nagyon sokan megőrzik szellemi frissességüket idős korukban is. Leginkább azok, akik magányos, bezárkózó életet élnek, ők válhatnak a szemünkben rögeszméssé, hóbortossá és a mindennapos döntéseik sem annyira…..
Gondoljon bele, mit tudna kihozni magából a gyermeke, ha nem csak dolgozat előtt tanulna, hanem végig a félév során? Érezné-e tehernek a tanulást, ha élvezné? Ha nem otthon kellene tanulnia, hanem az iskolában megjegyezne mindent? Mit tudna kihozni magából a gyermeke, ha ismerné a jó tanulók…..
Időről-időre elém kerül ez a film, és még 20 év távlatából is zseniális. A cukormázas amerikai álom széthullásának ékköve, ahol a felszínes, képmutató "tökéletesség" alatt bizony rohad az egész mindenség. Lester Burnham (Kevin Spacey) élete is egyenes ágon tart az "Összeomlás" William Fostere felé,…..
ymel 2021.08.07 17:59:34
@Zionnépe: Valami tevedes lesz itt. A Koltay egy ripacs, a filmje egy giccs. Az Ameriaki szepseg valoban korszakos alkotas, emlekeim szerint fuggetlen is volt Hollywoodtol.
Teljesen jol osszerakott movie, a szepseg relativizalasat (a szelben cibalodo zacsko) ismet megerkeztette a popkulturaba ami amugy ott mar kb 100 eve ismert volt. Baudelaire stb
A világ első modern utasszállító repülőgépe, a Boeing 247D, 1933. február 8-án emelkedett először a levegőbe. A Boeing 247D rendkívül korszerűnek számított, futóművét vissza tudta húzni a szárnyába, áramvonalas törzsét pedig fémköpeny burkolta. Csúcssebessége elérte 300 km/órát, vagyis gyorsabban…..
ymel 2021.07.14 07:35:40
Nagyon nyulfarknyi a szoveg. Nem sok munka van benne, igazi, olcso bulvar. Megneztem a wikipedian, hat nem volt valami sikeres gep. Sok balesete volt, ahhoz kepest, h valami 70 darab keszult belole. October 10, 1933
United Air Lines 247, NC13304 (c/n 1685), was the victim of the first proven case of sabotage of a commercial airliner. The aircraft, en route from Cleveland to Chicago, was destroyed by a nitroglycerin-based explosive device over Chesterton, Indiana.[34] All seven on board were killed.
November 9, 1933
A Pacific Air Transport 247, NC13345 (c/n 1727), crashed on takeoff after the pilot became disoriented in fog and low visibility; four of ten on board died.[35]
November 24, 1933
A National Air Transport 247, NC13324 (c/n 1705), was being ferried from Chicago to Kansas City when it crashed near Wedron, Illinois, killing all three crew.[36]
February 23, 1934
A United Air Lines 247, NC13357 (c/n 1739), crashed in Parley's Canyon in fog near Salt Lake City, killing all eight on board.
December 20, 1934
United Air Lines Flight 6, a 247 (NC13328, c/n 1709), struck a tree and crashed near Western Springs, Illinois, due to carburetor icing; all four on board survived. The aircraft involved was repaired and converted to 247D standard in July 1935 and returned to service;[37] the aircraft was pressed into USAAF service in 1942 and redesignated as C-73 with tail number 42-57210. The aircraft was damaged in a wind storm at Duncan Field, Texas on August 30, 1942 and was written off.[38]
March 24, 1935
The sole 247 operated by Lufthansa (D-AGAR, c/n 1945) was damaged beyond economical repair in a collision with an Air France aircraft on the ground at Nuremberg and then scrapped[24]
September 1, 1935
Western Air Express 247, NC13314 (c/n 1695), was being ferried from Burbank, California to Saugus, California when it struck high tension power lines after takeoff, killing all three on board.[39]
October 7, 1935
United Airlines Flight 4, a 247D (c/n 1698), went down about 10 miles (16 km) west of Cheyenne, Wyoming due to pilot error. Three crew and nine passengers killed, there were no survivors.[40]
October 30, 1935
United Air Lines Boeing 247D, NC13323 (c/n 1704), crashed during an instrument checkflight near Cheyenne, killing the four crew members aboard.[41]
December 15, 1936
Seven died when Western Air Express Flight 6, a 247D,[42] en route from Burbank, California, to Salt Lake City via Las Vegas, crashed just below Hardy Ridge on Lone Peak in Utah.[43] The major parts of the aircraft were hurled over the ridge and fell over 1,000 ft into a basin below.[42]
December 27, 1936
United Airlines Trip 34, a 247D (c/n 1737), crashed at the head of Rice Canyon, Los Angeles County, California, due to pilot error; all 12 on board died.
January 12, 1937
Western Air Express Flight 7, a 247D (c/n 1696) flight from Salt Lake City to Burbank, crashed into a mountain near Newhall, California, killing five. Among the dead was Martin Johnson of Martin and Osa Johnson fame (adventurers, authors, and documentary filmmakers).[44]
August 13, 1937
A 247 being operated by the Luftwaffe's proving ground at Rechlin (formerly D-AKIN of Lufthansa, c/n 1944) crashed at Hannover, Germany during a test flight,[24] killing seven of eight on board. The aircraft was being used as a testbed for an experimental autopilot.
March 13, 1939
A SCADTA 247D, C-149, crashed near Manzanares, Caldas, Colombia, killing all eight on board.[45]
February 27, 1940
A SCADTA 247D, C-140, struck El Mortino mountain near Tona, Santander, Colombia, killing all 11 on board.[46]
July 30, 1942
A Northwest Airlines C-73, 42-68639 (c/n 1717, former NC13335), crashed and burned on takeoff from Wold Chamberlain Field, near Minneapolis, Minnesota, killing all 10 on board.[47]
NAPI SZUBJEKTÍV, KIEMELT KÉP: 1898. Grönlandi inuit férfi melegíti felesége lábait..
ymel 2021.07.05 13:37:36
@szeme közé, laposan!: ahogy olvasom, igen. Jo lett volna, ha a blogger utananez es tesz egy linket legalabb. en.wikipedia.org/wiki/Vijitha_Rohana
ymel 2021.07.05 17:32:27
@ozur: A szazlabu letezik. Nagyon fotosopnak nez ki, de valszeg, megsem az. A huszadekkora is, ha atmaszik rajtad, ego fajdalmakkal kinlodsz. Ez a vietnami passz, hogy csinalja, hogy semmi baja vnexpress.net/ret-khong-lo-dai-43-cm-bo-khap-nguoi-chu-3869067.html
Checkpoint Charlie Mély torok 2008.07.22 20:36:00
A Mély torok klasszikus pornófilm. Pornó, mert a szexualitást öncélúan ábrázolja. 1972-ben járunk, túl vagyunk Woodstockon, a szexuális forradalmon, a prágai tavaszon és a Táncdalfesztiválok első nagy hullámán. A film szereplőit csak és kizárólag a kielégülés utáni vágy…..