Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sanche

19 bejegyzést írt és 1138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valamiért eszembe jutott egy filmrészlet, amit még akkor láttam, amikor volt tévém, tehát egészen biztosan 2000 előtt: a jelenet egy végtelen magas felhőkarcoló remek panorámás tárgyalótermében zajlik, ahol épp egy nagyvállalat vásárol sok jogásszal és vezetővel egy kis cégtől egy zárt dobozban lévő…..
sanche 2024.01.12 22:40:00
@Dworkyll: Köszi szépen a választ!
Magamban is végül erre jutottam, kímélem az öreget, kénytelen vagyok így bent papírt lapozgatni (a nyomdafesték kipárolgása meg remélhetőleg csak tartósítja a tüdőmet :) )

Ellenben a kabátom alá azért nem rakom be ezután se :) Éveken keresztül nagyon vágytam egy háttérvilágításos kütyüre, de annyira jól szuperált a Keyboard mindig, hogy nem volt szívem lecserélni és maradt a külső fényforrás. Apropó, az első lámpámhoz a tippet pont te adtad, már több, mint tíz éve ezen a blogon: az ikeás Oleby-t, az jó cucc volt, azóta, ha jól számolom még három lámpa pusztult ki az évek alatt a Kindle alól...

Egy dolog szívás, hogy már sokkal gyakrabban kell tölteni, persze még nem egy iPhone, amíg nem éri el azt a szintet, addig azért hasznos társ.
  A napokban a negyedik évadához ért A szolgálólány meséje című sorozat. A fanatikus hívek már tűkön ültek, hiszen az első hármat - akármilyen sokkoló is volt - valósággal zabálták. Valószínűleg az HBO-t sem piszkálják különösebben ezért az alkotásért, hiszen a képernyőn megjelenő ortodox, vallásos…..
Az Amerikai Egyesült Államok létrejötte előtt, - de már Kolumbusz felfedező útjai után - az első gyarmatosító szándékkal érkező (és telepeket létesítő) európaiak a XVI. században kötöttek ki Észak-Amerika keleti partjainál. 1587-ben például I. Erzsébet kegyence, Walter Raleigh próbálkozott állandó…..
sanche 2020.06.14 19:42:42
@chrisred: " a támadó fél előzőleg terrorszervezetnek nyilvánítaná az indián törzseket."

Nem-nem. Előbb fegyvert adna el nekik, hogy saját népeik ellen lázadjanak fel, hatalomra segítenének egy diktátort, majd ezután nyilvánítanák terrorszervezetnek, ami után jöhetne a jó kis megdemokratizálás (bombázás).

@Arkadiai:
"- nem azért irtották őket, mert egy adott etnikum tagjai voltak (mint a zsidó vagy örmény népirtás esetében), hanem mert a fehér hódítóknak kellettek a területeik."

Azért valójában minden népírtás mögött volt egy gazdasági érdek (nem biztos, hogy igaz volt az alaptézis, de ők akkor is így gondolták). Valószínű, ha az ezer sebből vérző, éhező német társadalom helyett egy virágzó, gazdag állam van, akkor nem lehet feltüzelni egy társadalmat gazdag zsidó ékszerkészítők ellen.

És ugyebár fordítva is igaz, vagyis a gazdasági érdek, ha megvan, akkor lesz mögötte ideológia és onnantól már ez az ideológia megy magától is. Az indiánokat akkor is irtották, amikor már rég nem a területekről volt szó. Vagy az csak ürügy volt.

És hiába nem egy népről van szó, a zsidók sem voltak egységesek. A magyar zsidó költő, a német zsidó orvos és a nem is vallásos lengyel-zsidó szűcsöt se lehet egy népnek tekinteni, mégis jogosan használjuk rájuk a népírtást, ahogy az indiánokra is.
Itt az ideje, hogy a nyaralás is felsorakozzon azok közé a dolgok közé, amikre zöld tudatossággal gondolsz, és ami azt illeti, nem is csak gondolsz, hanem úgy is cselekszel. Íme, négy különféle nyaralás és szempont, amit jó, ha figyelembe veszel, amikor a pihenésedet tervezed. Lehet, hogy úgy…..
sanche 2019.07.03 14:40:25
@O_L_I: "Egy ideje a Ryanair közzé teszi a CO2 kibocsátást per fő per km alapon ami most náluk 66 g/km/passenger"

Az a baj a környezetszennyezéssel, hogy nagyon trendi (minden oldalról), mindenki szakértő lett, dobálóznak számokkal. Kedvencem a szálló por, aminek a mérése is elég bizonytalan (nagyban függ, hogy hova teszik a mérőt, de még az értelmezése és a szennyezés forrása sem mindegy. Mégis mindenféle lobbitevékenységre használják ezeket a számokat.
A CO2 kibocsátás is egy felkapott dolog. Egyrészt nem tudok hinni a Ryanairnek, hogy az tényleg egy valós adat. És nem csak egy ügyes manipuláció.
Arról nem is beszélve, hogy a CO2 külön felkapott, valójában a repülő nem csak böfög, hanem a kerozin égése során nagyon sok káros anyagot okád ki magából.

A repülés tényleg baromi környezetszennyező dolog, de ahogy más is mondta, nem az emberekre kell csúnyán nézni, aki repül, hanem szépen alternatívákat fejleszteni. A repülés azért olcsó mert az elmúlt 80 évben az államok óriási pénzeket öltek a repülési infrastruktúra fejlesztésében, hogy a szupergazdag és fontos emberek repkedhessenek. Azóta még mindig támogatják az államok, nem is kicsit, de az egész rendszer részben önnfenntartó is lett és már olcsón lehet repülni.
Szépen egyrészt az államoknak el kéne zárnia a pénzcsapot, másrészt kiépíteni a kontinenseken belül a szupergyors vasúti hálózatot. Lehet az TGV-szerű, de lehet mágneses is. A határ már nem is 300 km/h, hanem sokkal több. Kontinensen belül a legtöbb útnál egyszerűen nem lenne szükség repülésre, ha 300-500 km/h járatok futkároznának. Enélkül lehet csúnyán nézni, én megértem, ha valaki 20 ezerért kirepül párizsi hétvégére, aztán meg nyaralni Velencébe.
sanche 2019.07.08 16:49:04
@fordulo_bogyo: Ez nem olyan dolog, aminek utána lehet olyan könnyedén számolni. Kicsit megmosolyogtató, hogy ne írjak elmarasztaló véleményt alaptalanul. Azért van alapja.
Úgy igazán, őszintén nézz magadba és gondolkodj el, tán soha nem hallottál olyanról hatalmas ipari cégektől, hogy szerintük minden nagyon környezetbarát, aztán kiderült, hogy mégsem..?
Jelenleg szakmai fórumokon is vita tárgya, hogy valójában mennyire környezetszennyező, a repüléslobbi mond A-t, mások B-t. Aki egy számmal akarja leírni és eldönteni az valószínűleg csak csúsztat és manipulálni akar.

Amúgy nem csak az autók vs repülőgépet nehéz (kvázi lehetetlen) összehasonlítani, de pl azt is nehéz eldönteni, hogy a fekete füstöt okádó nem is olyan nagy BKV busz a rosszabb-e, vagy a 15 darab modern benzines katalizátoros kismotorral rendelkező kocsi.
Amúgy persze a CO2 fontos, de nem csak az van, a kerozin égése nem egy tündérmese. Sok éve olvastam, elvileg független tanulmányban, hogy az üzemanyag felhasználás 10%-a légi közlekedésre megy el, miközben utasszám km-ben csak 1%-át tette ki. Jó számolgatást. Én nem tudom eldönteni, hogy az autóval összehasonlítva a légiközlekedés hogy áll környezetszennyezésben, de az biztos, hogy a repülés nagyon káros és kontinenseken belül nagyon sok repülőjárat lenne kiváltható szupergyors (létező technológia) vonatokkal, ha az országok az infrastruktúrájába annyit öntenének, mint a légiközlekedésbe az elmúlt sok évben. És az már nem kérdés, hogy a vonat, vagy a repülő a környezetszennyezőbb egy Budapest-Párizs vonalon pl.

@]{udarauszkasz: Fúziós reaktor. Imádom, tényleg és ha nagyon más irányba nem mennek el(nem találnak fel valamit) akkor hiszek benne, hogy egyszer lesz. De mikor? Befektetővadász kijelentések vannak..2030, 2050 stb... "Kész vagyunk, már csak egy-két áttörés kéne"...Évtizedek óta. Éppen ezért nem értek egyet azokkal sem, akik azért nem építenének atomerőművet, mert lassan csak lesz fúziós erőmű.. Igen lesz.. a holnap és a száz év közt bármikor. Addig meg szenet égetünk.
A jelent létező technológiákkal kell ÉPÍTENI, párhuzamosan persze lehet (kell)keresni a még jobb megoldásokat.
De azért használni kerozin száz évig, mert várjuk a nagy áttörést... Na ez az olajlobbi igazi ereje. Azért nem eszel ma semmit, mert azt mondják, hogy cserébe holnap rendelnek neked pizzát. Nem fognak, de legalább ugyanezt elmondják holnap is. És vagy éhen halsz, vagy egyszer tényleg pizzához jutsz, de közben nem leszel egészséges...
Kedves Barátaim az Úrban,  nem vagyok egy kapkodós típus, és az sem, aki évente cseréli a kütyüjeit a mindenkori legújabbra. Az egyik első olvasóm egy Kindle 3 (a.k.a Kindle Keyboard volt), amelybe az elmúlásáig vagy nyolc évet beletekertem. Kindle 4 és Kindle Touch kimaradt, a következő beruházás…..
sanche 2019.07.03 16:06:34
@Dworkyll: Köszia a választ! Ez jó hír, akkor nem ment el a dolog olyan irányba, mint a mobiltelefonoknál, hogy okos lett meg minden, csak naponta kell tölteni.
Az mondjuk elhiszem, hogy a 4 vagy 8 hét tökindegy a legtöbb embernek, alapvetően 8 hét után is mindig váratlanul ért és bosszantott, ha lemerült :) (Egyí jó ideje az a nehézség is becsúszott, hogy az akksi kijelzés nem mindig az igazat mondja, de öreg.) De nekem valahogy feltűnt.

És már a technológia előtt ácsingóztam háttérvilágításra, de azóta is a K3+Oleby páros van (utóbbit is tőled olvastam asszem ezen a fórumon, ezer köszönet ezért is). Apropó Oleby, én még az Ikeában vettem, de azóta már neten se találni sehol...ha ez tönkremegy..az gond :) De legalább, a leírás alapján Kobóra lehet váltani rossz szájíz nélkül.
Kedves Barátaim az Úrban,  a minap úgy hozta az élet, hogy egy kollégám számára kellett egy használt Yotaphone-t átvegyek. Az eladó egy teljesen rendes és jó arc volt, engem pedig a kolléga megkért, hogy próbáljuk ki a telefont. Csak egy bekapcsolás, egy kimenő és egy bejövő hívás, semmi nagy…..
Szép csöndben felszámolták az egyórás ingyenes parkolást az Allee bevásárlóközpontban. Nemrégiben még hatvan percre be lehetett állni, korábban pedig két órára is. Az új rendszerben hétfőtől csütörtökig 19-22 óráig ingyenes a parkolás. A vasárnapi mentesség maradt. További lehetőség, ha valaki 25…..
sanche 2016.02.10 09:54:57
@Tolesz: "Próbálj meg nem jegyet húzni"
De itt nem arról van szó, hogy próbáljon nem jegyet húzni. Húzzon. 200 forint két órára, ne mondd már, hogy nem lehet ezt benyelni... És ne mondd már, hogy emiatt BÁRKI is visszafordult volna. Könyörgöm, vegyél két túrórudival kevesebbet és máris helyreállt az egyenleged...

Legközelebb meg eldöntöd, hogy kocsivl mész-e, de egyszeri 200 forint autóval nehogy már gond legyen. Biztosan lehetett volna reklámozni, de azért lásszuk be, hogy megvannak a korlátok. Én még gyalogosként láttam meg az újítást egy bazinagy hirdetőtáblán. Ha ezer forintokról beszélnénk, akkor érdemes lenne t9örni a fejünket, hogy hogyan kellett volna ezt jobban reklámozni, de...

"A másik pedig alapvető tévedés azt hinni, hogy akinek autója van, az gazdag ember. "
Senki nem mondta, hogy az. Az autó ma már alapvető dolog és senki ne mondja meg másnak, hogy mivel közlekedjen. ez rendben van. De attól még nevetséges 200 forinton hisztizni. Aki szerint ez pofátlan dolog az járjon szépen gyalog, mert neki nincs más megoldás.

"Egyfelől a parkolási díj a város nagy részén teljesen indokolatlan"
Szerintem az egész városban alig van parkolóhely, így nem érzem indokolatlannak. Az más kérdés, hogy minden közterülethasználatért fizetni kéne (az adott helyen lakóknak is).

@Kicknick: "Gondolom te mindennap megnézed az összes táblát amerre közlekedsz...pláne a plázákban"
Hát ahol leparkolok, ott biztos, hogy megnézem _mindig_ hogy ez most mennyibe is kerül.

@Muad\\\'Dib:
"Mondjuk az allee egy köpésre van a hatostól is, ami nem kifejezetten az a qrvára belváros."
Ki mit tart annak. Az Allee a város és amúgy Európa legforgalmasabb villamosvonalai közt helyezkedik el. 4,6, 47,41,17 stb... ÉS nem mellesleg metró. Nehéz azt mondani rá, hogy nem belváros, azt meg főleg, hogy rossz a megközelíthetősége.
sanche 2016.02.11 10:57:43
@McZozo: " Kell egy ki splussz penz huzzunk le megegy bort az autosokrol."
Nagyon kevered a dolgokat. Az, hogy egy csomó és adó van az autón (üzemanyagon és mindenen) egy dolog.
De az Allee parkolója totálisan tele van, szíve joga úgy dönteni

Már bocs, de arról nem tehet, hogy ott van egy csomó más adó is.

Amúgy nicns olyan, hogy "autósok" és nem autósok. A legtöbb családnak már van kocsija. Egy zsúfolt helyen parkolásért fizetni teljesen vállalható dolog. És még egyszer: 200 forint.
A fejőstehénség néha tényleg nem jó érzés és nem mindig igazságos, ugyanakkor ilyenkor szerintem arra kell gondolni, hogy elég sok környezetszennyezést okozol pusztán lustasági okokból, hogy kocsival plázázz a legjobban megközelíthető helyekre, akkor viselje is el az ember. A sarcokban inkább az a rossz, mikor fizeti az ember a sok adót, közben meg rossz az út... Az Allee parkolás más, mert az nem állami és ott a 200 forintért jó szolgáltatást kap az ember.

@Maci65: "Ha az Allee nem akarja, hogy autós vásárolói legyenek, akkor majd mennek az autósok máshová. Csak az a baj, hogy a plázák a kisebb üzleteket tönkretették, így max. másik plázát lehet választani."

Jó vicceket találsz ki. Na majd megnézem, hogy egy hónap múlva a 200 forint kit fog kiszorítani...
Amúgy a plázák nem tették tönkre a kisebb üzleteket, a kisebb üzletek tették tönkre magukat a lehetetlen (parkolóhely nélküli) és érthetetlen (9-től 16-ig) nyitvatartásukkal.
Ha te kocsival akarsz bevásárolni, akkor oda főleg NEM TUDNÁL kocsival menni.. Vagy 500 méterenként megállnál 800 méterre a kisboltjaidtól? Mondom, hiszti az egész..felnőtt emberektől...
Ismét hallhattuk kedvenc főpolgármesterünket nyilatkozni a Budapestet érintő problémákkal kapcsolatban. Leginkább az az érdekes, ahogy mindenki a biciklisjogsival volt elfoglalva, pedig legalább hasonlóan értelmes volt a tömegközlekedés és az autóval való közlekedés…..
sanche 2015.12.14 11:50:59
@SAndris: hidd el, nem nézek én se ki sokat Tarlósból. De tulajdonképpen mindegy, hogy mit gondolt/nem gondolt bele a lényeg, hogy mikor arról van szó, hogy szükséges lenne a budapesti autós közlekedést is fejleszteni, akkor sokak egyből kiabálnak, hogy soha, inkább nyírjuk ki őket.. Nyilván azért, mert Budapest történelmében kevés értelmes autós fejlesztés volt.. Csendes kertvárosias részekbe 2*2 sávos autópályák építését nem tartom annak.
sanche 2015.12.14 12:04:59
@Labasmaz: " Másik útvonalat keres, ahol szabályosan, de egyben akut életveszély nélkül közlekedhet."

Na itt van a kutya eltemetve. Szerintem az szomorú(és ezzel most nem kifejezetten téged akarlak ekézni), hogy sokakban egyáltalán felmerül más lehetőség.
Nem szabad ott menni. Mi a nem világos? Autópályán se szabad biciklizni, akkor te tényleg azon kezdesz gondolkodni, hogy "hmm, tilos, akkor lehetőség még hogy a leállósávban tekerek, vagy forgalommal szemben, vagy a szélső sávban"

Ez nonszensz, biciklizz, ha akarsz, de csak ott, ahol szabad ÉS nem zavarsz esetleg másokat. Mikor a villamospályát lezárták az építés miatt, akkor én sem kötöttem el egy buszt és mentem végig a feltúrt villamospályán. Miért hiszed azt, hogy neked vagy bárkinek alanyi jogon jár, hogy a legrövidebb aszfaltcsíkon eljuss oda, ahova szeretnél? Komolyan nem értem ezt a felfogást...
sanche 2015.12.14 16:04:46
@toncsi64: "k. Miért is másodrangú állampolgár az aki a belvárosban lakik ?!"

Nem másodrangú. De azért álljon meg a menet. Hogy hol laksz, az VÁLASZTÁS kérdése. A körút sosem volt se szegény, se csendes hely. Szóval az az elmebeteg álláspont, hogy akkor most hirtelen a belvárosnak valami tanyának kell lennie. Nem. És nem azért, mert rosszindulatú vagyok, hanem mert egyszerűen attól belváros a belváros, hogy minden közel van, cserébe mindenhol ember, kocsma, bolt stb.

Nem kell ajnározni azt, aki "kimenekül". Szerintem ez nem is menekülés. Kinek mi jelent többet. A Nagykörút lakásárai az egekben vannak.Az árából két normális panelt lehet venni normális, csendes helyen. Szóval mindenki eldöntheti, hogy mi ér neki többet. Csak annyit mondok, hogy ne menjünk már el odáig, hogy mindenki más kárára a belvárosból csináljunk egy csendes, nyugodt helyet, úgy, hogy minden előnye megmarad.... Tudod ez olyan, mint amikor a k.va sír, ha b...
Hogy értsd: csak arról van szó, hogy aki a nagy forgalmat választja a jó tömegközlekedésért, az ne sírjon a hang miatt. Cserébe az se sírjon, aki a nyugalmat választja, és nem megy el a metró a pusztába. Ilyen egyszerű. Persze, fejleszteni mindent lehet és kell is, de azért mások a prioritások.
A szelektív hulladékgyűjtő szigetek megszüntetése óta sok panasz érkezett hozzám, ezért lakossági fórumot szerveztem Csepelen a témában. Mint kiderült, a probléma egész Budapesten fennáll, mivel a kerületi önkormányzatok első adandó alkalommal éltek a lehetőséggel, hogy…..
sanche 2015.12.07 11:46:37
@CBI: "Már néhány hónapja az eddigi gyűjtők hűlt helyére teszem le"

Most már tudom, hogy kik szemetelik össze a közterületeket... Összegyűltek az üvegek, elindultunk kidobni, de ott ahol voltak ezek a gyűjtők már nem volt ott.. csak szemét.. szidtam is a szemetelőket, meg az fkf-t is. Oké, volt messzebb is egy, próba szerencse, de ott i s már csak szemét volt.. Hát gratulálok minden szereplőnek.. a szemetelőnek, az önkormányzatnak és az fkf-nek is.. Gondolom akik most szemetelnek, ők azok az okoskák, akik levitték a szelektívbe a cuccot, de mivel tele volt, ezért csak leszórták mellé.. Értem én, én is voltam úgy, hogy vittem vissza a szemetemet, de tényleg mocskot kell csinálni, ha megtelik a szemetes?

Nem akarlak megbántani, de hónapok óta nem tünt fel, hogy simán közterületet szemetelsz össze?? Ez így nem fordult meg a fejedben, hogy agyatlan dolog? Még, jó, hogy nem a Dunába dobod a szemetedet..
sanche 2015.12.07 11:53:51
@segar: "Nincs rá, és soha sem lesz már rá elég zsé"

Azért arról megfeledkezel, hogy az újrahasznosításban van pénz. Amíg az állam nem szólt bele ebbe is és nem tették tönkre a rendszert, voltak magángyűjtők, akik FIZETTEK a szemétért.

Vagy másik példa: sok-sok-sok koromjankónak megéri buszokat és teherautókat tömni lomokkal, szeméttel. Akkor az állam miért nem tudja értelmesen csinálni?

Igazad van, hogy nyugaton a pénzzel oldanak meg nagyon sok mindent és nagyon sok problémát pénzzel fednek el, miközben büszkék rá, hogy milyen civilizáltak.. Tizedakkora GDP-vel ölnék egymást...
DE, az tény, hogy nálunk sok minden sokkal jobb lehetne, ha a felelős emberek picit gondolkodnának, lásd hulladékok kezelése, akkor sokkal előrébb lennénk. Oké, nem jutna porszívózó ember az utcákban, mint Svájcban, de azért jobb lenne, mint most.
Az utóbbi időben kissé ráhajtottak a magyar szcientológusok - a nemzetközi trendekkel ellentétben itt valamiért még megy a szekér. Ezek történtek: Dobos János, a CCHR elnöke TV2-s szereplése a Mokkában A Merényi Gusztáv Kórházban történt sajnálatos halálesetek kiváló…..
sanche 2015.11.10 15:26:17
@N. Barbie:
"Azert ne mossal mar ossze sci-fi mesekre epulo "vallast" mondjuk a keresztenyseggel"
scifi mese vs fantasy mese. Tényleg akkora a különbség? Utóbbi csak azért igazabb, mert csak?

" ami alapvetoen jo, tisztesseges eletre tanit"
Kevered a dolgokat. A vallás nem tanít semmire. A vallásban van egy mese, amiből ezt és ennek az ellenkezőjét is le lehet vonni tanulságként. Van mindenre példa, lehet értelmezni mindent, mindenhogyan.
Alapvetően a szülő tanítja a gyermekét tisztességre, így lesz vallásosból vagy nem vallásosból is jó, vagy rossz ember.
A scientológia mire tanít? Gondolom nem tudod. Én se tudom, de gyanítom, hogy hasonlóan szép eszmék is vannak benne, hogy szeresd az emberi testvéreidet stb.

"Ez a kozepkori keresztenysegre utalgatas az ateistaktol meg mar eleg unalmas"
Neked talán igen. Vagy inkább kényelmetlen? Pontosan hány évnek kell eltelnie, hogy ilyen könnyen felülemelkedj ezeken a dolgokon?
Netán azokban az arab országokban, ahol a technológiát leszámítva megmaradtak középkori európai szinten, vallási okokból mészárolnak le ártatlanokat, az talán normális? És ne mond, hogy az nem tartozik ide, mert ők nem keresztények, mert éppenséggel mindegy. Amikor a vallás irányítja az országokat, akkor ez történik.

"Ettol az egesz vallasra es minden hivore lealtalanostani ugyanezeket nem kicsit gaz..."
Szerintem az a gáz, mikor egy eszmét meglovagolva mocsokba fojtják az emberiséget, aztán évekkel később meg megsértődnek az eszme követői, hogy nem tehetnek arról, hogy az elődeiknek volt hatalmuk...
Pl Hitler sok gondolatának volt alapja, mégsem mondjuk azt, hogy a fasizmus jó dolog volt. És remélem holnap sem fogjuk ezt mondani.

Az meg továbbra is megmosolyogtató, mikor egy vallásos a másikat szólja le. Scifi mese? És egy ókori görög mese, vagy későbbi keresztény mese miben igazabb? Milyen jogon lehet ezt kijelenteni? Ha az író nem scifi mesét sző, hanem idegenek helyett dagadt angyalkákról, akkor máris igaz lenne? Ne viccelj.
A Sztárban sztár idei évada is a harmadik adásra állt bele abba a mederbe, amiben innentől kényelmesen érzi majd magát a műsor, és ugyan az első két (de főleg az első) varázsát nekem nem tudja egyelőre visszahozni, de stabilan a legszórakoztatóbb műsor a tévében a Gyertek át…..
sanche 2015.10.12 12:19:52
@penna:
"Varga Győző ezer éve hasonló produkciókból él, ennek ellenére borzasztóan gyenge. tavaly Sipos Peti meglepett, hogy milyen remek énekes szólóban is, Győző a nyomában sincs."
Ne keverd a kettőt. Peti és Tomi ÉNEKESEK, ráadásul egy nagyon nehéz műfajban, ahol nagyon sok hangot tudnak nagyon jól kiparódizálni. Aki egy emberként tudja Zámbó Jimmy-t és Charlie-t is utánozni, az nagyon tud.
Győzőre nem lehet azt mondani, hogy énekes. Nincs énekhangja. A mirigy tagja és mint mirigytag, nyilván megvan a hozzáadott értéke. Ha kell hülye ruhában ugrál, ha kell pofázik a koncertek szünetében, és ha olyan hangot kell utánozni, amiben nem sok ének van(rap, kiabálás..), akkor arra jó a Győző. De nem énekes. Előadóművész, ha mindenképp nevén akarjuk nevezni.
Idén lesz a jubileumi nagy koncertjük, Győző szerintem most annak csinál reklámot.. Megjegyzem a Mirigy nagyon elmegy ebbe az irányba, amit én már nem feltétlen tartok egészségesnek. Szerintem kevesebb reklámmal(médiaszerepléssel) is a csúcson maradhatnának, de ők tudják.
A videojáték-ipar legnagyobb ellensége a demo verzió. Míg huszonévvel ezelőtt a gamer újságok CD-mellékletei dugig voltak a hónap megjelenéseinek kipróbálható változataival, a kiadók időközben rájöttek arra, hogy a félkész, gagyi és ötlettelen játékok eladási mutatóira…..
sanche 2015.10.10 11:59:06
@[megmondoember]:
Azért sok minden amit mondasz az inkább reálisnak tűnik. Fejlett fegyverek, könnyű meghalni? Én szerintem pont jó, ha egy játék elmegy kicsit ebbe az irányba, mert én meg azt nem szeretem, hogy sok esetben a játéktér tele van fogyatékos 12 éves kis suttyókkal, akik mást se csinálnak csak ezeket a játékokat tolják és akkor villognak, hogy skill így meg úgy és ezért legyőzhetetlenek.
Hát a valóság nem ilyen. Számít a skill (persze inkább észben, ravaszságban), de az a fő törvény, hogy bárki, bármikor nagyon könnyen meghalhat. Igen, előterem a hátad mögül egy "véramatőr" és kinyír egy pillantás alatt.

Az, hogy nehézkes a légi járművek irányítása szintén pozitív, mert ez pont azt jelenti, hogy ehhez kell a skill/tehetség, hogy jól irányítsd...

De abban egyetértek, hogy free to playben lehetne jövője szerintem is ennek a játéknak.
A múltkor szomorkodtunk, hogy megint bezár egy bolt, de szerencsére a többiek maradni akarnak. Az iPubs tanévkezdésre hozta a "kötelezőt", sőt kötelezőket, a tavalyi akciót megismételve újra csomagban és csomagáron árulják a kötelező olvasmányokat.  Aki kicsit célzottabban…..
Tessék óvatosan kezelni a hírt, aminek minden magyar sitcomrajongó egyformán örül: testvársorozatot terveznek az Egy rém rendes család mellé. A 11 évadot megélő, 1997-ben elkaszált, mára kultklasszikussá lett vígjáték egyik szereplője, a hülyegyerek Bud Bundyt alakító David…..
sanche 2015.07.29 14:32:18
@Thomas Dantes: "Amúgy, a Modern Family nem olyan mint Al Bundy megvalósult álma?
Gazdag lett + fiatal második feleség..."

De, tulajdonképpen igen.. Mondhatni, hogy egy alternatív jövője.. Ahogy Al mindig panaszkodik, hogy megsérült és onnantól jött minden rossz, meg véletlenül feleségül vette a "vöröset"..
A Modern Familyben meg mintha abban az időszakban minden jól alakult volna és így Ő is úgy formálódott.. Nyilván nem véletlen ez az áthallás.
sanche 2015.07.29 14:33:13
@dráva: Én a Jóbarátokat kb mindig utáltam, de a Joey-t nagyon szerettem.. Ízlések..
A napokban zajlott le a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál, ahol az előadásokon állatszámokkal is felléptek a cirkuszosok. Korábban itt már írtam arról, hogy mi a probléma a cirkuszi állathasználattal, azonban most a magyar állatvédők egy csoportja is hangot adott a cirkuszi…..
sanche 2015.07.20 14:29:09
Nem szeretem a cirkuszokat (sem az állatos részeket, sem az akrobatákat, sem a bohócokat..)Külön gyűlölöm azokat, akik kínozzák az állatokat... Ugyanakkor ezek a szánalmas vakon ellenzők... Vérlázító, hogy úgy uszíthatnak, hogy kb a blikkből tájékozódnak.. Legyenek ellenörző civil szervezetek, akik lefülelhetik az állatkínzókat, de az, hogy ilyen ostobán vádaskodhatnak..
Ami érvük van, az alapján a kutyatartást is be kéne tiltani, mert sokan kínozzák a kutyájukat..
A falra mászom ezektől az érvektől, hogy szabad akarat.. Az embernek biztos, hogy van? Vegyünk egy akrobatát, akit 4 éves kora óta erre készítenek fel, nem ért semmihez..ha unja, ha nem akarja, akkor is ezt kell csinálnia, mert különben éhendöglik. A szabadság eszme meg egy emberi dolog alapvetően. Egy vadállat nem feltétlen boldog a természetben(sőt, általában nem az). Egy vadállat ott van, ahol meg tud élni, ahol bizonyos szükségleteit ki tudja elégíteni. Hogy van-e valahol rács, az nem zavarja. Gerrald Durrel írta, hogy mikor el kellett engedniük az állatokat akkor ez volt élete legnehezebb feladata.. Ketreceket kinyitották, de az állatok nem mentek el... Mindig visszajöttek a közelbe... Nem véletlenül.
Aztán külön szép, hogy ragaszkodunk, hogy természetes dolgokat csináljanak... Mondja ezt a kutyatartó. Ha komolyan gondolná, akkor nem lenne kutyája, vagy legalábbis egy nagy telken tartana egy falkát és élő állattal etetné.

Szóval egyetértek, hogy cirkuszba ne foghassanak vadállatot, egyetértek, hogy írtsák ki az állatkínzást, de, ha betartják a szabályokat és az állatnak nem rossz...akkor csinálják. Ebbe ne ilyen vakon fröcsögő, állatokhoz nem értő, kutyatartó döntsön...
Sok minden történt a hét végén, leginkább is persze a görög válság. De, aki most egy jó anyázós, "hogy fosztották ki szegény görögöket" posztra vágyik, az sürgősen hagyja abba az olvasást. Egy szó sem lesz erről. Az igazi rajongók ugyanis a hét végén sem (csak) Athénre, hanem Bonnra (is) figyeltek -…..
sanche 2015.07.09 10:13:42
@Moin Moin: "Kíváncsi vagyok, mikor veszik fel erre a listára - a ti gondolatmeneteteknek megfelelően - a pápua emberevést és az azték emberáldozatot is?!:-)"

Szerintem rossz irányba mész, mert a kereszténység falain belül több mocskot lehet találni, mint a valaha létezett legkegyetlenebb pápuai törzs egészében.

A középkori Európában, ahol hagyták éhenhalni az embert és a magaskultúrájúak fekáliát öntöttek az utcára, a kultúra igen ingoványos talajon állt.
Én például csodálom a normandiai gótikus katedrálisokat is, mint épületeket, másrészről szégyellem is. A törzsek közti harcok utáni emberevés (nem pazarlás) kevésbé durva, mint amennyi mocskot és szenvedést zúdítottak az emberekre éppen a katedrálisok mélyéről és árnyékából.
A kínai felsőbb vezetés nem nézi tétlenül a kereszténység térhódítását a kommunista államban. A földalatti és titkos gyülekezetek ellen eddig is keményen fellépett a kormány, az elmúlt években azonban a saját ellenőrzésük alatt tartott közösségeket sem…..
Kedves barátaim az Úrban,  csak meg tud néha lepni az Amazon. A Voyage-ot még mindig nem szállítják hivatalosan Magyarországra, utoljára Kindle 2-vel csinálták ezt meg 2010 őszéig, ellenben jön a Paperwhite harmadik inkarnációja (autósnyelven faceliftje), sőt, nem is kell az…..
Jön a Tomb Raider maszkulin változata, újra belet onthatunk Scorpion-nal és megannyi új karakterrel, és még az időt is széttörjük elemeire az Xbox újgenerációs konzolján. Jöjjön toplistánk második fele arról, vajon mivel fogjuk elbaltázni az időnket idén, görnyedő hátunk…..
A méregdrága Jet2 mellé normális fapadost követelnek maguknak a skóciai magyarok, megkérdeztük a Wizz Airt, nem akarnak-e netalántán oda repülni. Vizsgálják a lehetőséget, de nem csak ezt. Adtak még másik négy opciót, amivel szemeznek. Itt a vissza nem térő alkalom, lehet…..
Január 18-án ért véget a hosszú tetszhalálból feltámasztott Játék határok nélkül, az a vetélkedő, ami eredeti formájában európai városokat eresztett egymásnak látványos, nagy díszletes sorversenyekben. Mostani verziójában már országok küzdenek egymás ellen, és nemcsak a…..
sanche 2015.01.27 08:31:01
@a piréz: "A magyar csapatokban többnyire amatőr sportolók versenyeztek"

Ez attól függ, hogy kit tartasz amatőr sportolónak. A mindenféle edzőkre már nem mondanám ezt, de a TF-eseket sem, ami, mint mondtam, tátalaja volt az egész játéknak, mindegy volt, hogy Gyöngyösi, vagy XV-ik kerületből jöttek-e a versenyzők.

Nem mondom azt, hogy minden más csapatot leellenőriztem, de pl a Görögöknél _szinte_ mindig tényleg csak amatőrök versenyeztek.
Nem utálni kell a sportot, csak ezt a gerinctelen-gusztustalan hozzáállást kéne levetkőzni, hogy "mi aztán megmutassuk, hogy milyen szuper istennép vagyunk és mindenben elsők vagyunk".

Hogy ki kinek drukkol, ahhoz nem kell gratulálni, de azért köszi. Ez mindenkinek a magánügye, ami biztos, hogy általában nekem baromira unszimpatikusak voltak a magyarok (kivéve a kommentátorokat), főleg azok, akik többször is játszottak, pláne másik városokkal (no comment).
sanche 2015.01.27 10:05:29
@a piréz: "Értem én, hogy 2 külön verseny volt. Az viszont csak feltételezés, hogy mi kreáltuk (de ha mi is kreáltuk, akkor a nemzetközi producer és a főbíró asszisztálásával)."

Pénz beszél, kutya ugat.
A francia közvetítés szerint is az oroszok nyertek. Hogy milyenek a szabályok az egy másik dolog, lehet róla beszélni, ahogy arról is, hogy milyen fantáziátlanok és ostobák voltak a játékok.
Az abszolút nem feltételezés, hogy mi kreáltuk ezt a magyar nyertes szabályt, mivel a francia tv szerint is az oroszok nyertek. Ez ténylegesen azt jelenti, hogy a magyarok csináltak egy műsort a műsorban, hogy nyerhessenek. Ha nem így lett volna, akkor a franciák sem azt mutatják, hogy az oroszok nyertek.

Ez az egész nem csalás, csak tipikus pofátlanság. Ahogy említettem már, végső soron nem csalás a citromot narancsnak hívni, mert a mi nyelvünk, azt nevezünk narancsnak, amit akarunk. Más kérdés, hogy nem tudom nem elítélni azt, akinek ez nem fekszi meg a gyomrát.
Tolkien megteremtett világát nem győzöm dicsérni, hiszen annyira összetett, annyira szerteágazó, hogy szinte minden egyes négyzetcentiméterén találhatunk valami újdonságot, valami olyat, ami lenyűgözi az embert. A mozifilmeknek hála pedig a legtöbb dolog életre is kelt a…..
sanche 2015.01.13 15:14:45
@doggfather: "Gollam nem gonosz igazából. A kettéhasadt tudata egyik fele "

A könyvben és a való életben sem olyan egyértelmű, hogy ki gonosz és ki nem az. Maradjunk annyiban, hogy könnyű dolga volt a gyűrűnek elcsábítania Gollamot, hogy simán megölje a legjobb barátját. Frodóra (és Bombadil Tomát leszámítva) mindenkire rossz hatással volt a gyűrű, de nem mindegy, hogy mennyi idő kellett ahhoz, hogy eluralkodjon rajta ilyen mértékben.
sanche 2015.01.13 15:57:01
@doggfather:
Viszont már akkor is ölt érte, amikor még előtte nem is volt a hatása alatt. Állítsd mellé Bilbót: a gyűrű azt súgta neki, hogy ölje meg, hogy biztosan kijusson, Ő mégsem tette, sőt végülis rábeszéléssel Frodónak is átadta.

Az tény, hogy más gonoszság ez, mint mondjuk Szauroné, bár végsősoron csak más helyzetben voltak ki-ki a maga szintjén gonosz. Egyiket a hatalom, másikat a gyűrű tette gonosszá..vagy legalábbis segítette gonosznak kibontakozni őket.
Azon gondolkodom mostanában, mennyire nem értik az emberek a sajtószabadságot. Ami különösen megdöbbent, hogy még azok sem, akik a sajtóban dolgoznak. Először a Heti Válaszos Szőnyi Szilárd írta azt, amit, most meg Sebestyén Balázs fejti ki véleményét a rádióban: „miért…..
sanche 2015.01.10 10:21:28
@dr kíváncsivagyok: "olyannyira nem voltak vallási fanatikusok , hogy a faszkalap pl. DJ is volt"

Nem teljesen. Egy suttyó volt, aki a nagy lázadásában nem volt nagyon muzulmán, de pár év alatt behálózták. Keresztényeknél is vannak ilyenek. Egyik nap még szinte nem is vallásos, másnap, már egy agymosott szektás. Van ilyen sajnos.